NASCAR Nationwide: Milwaukee'de Edwards Kazandı

yazar:

kategori:

NASCAR Nationwide serisinin Milwaukee Mile’de yapılan Camping World RV Rental 250 yarışında Carl Edwards kazandı. 2007 Şampiyonu Edwards 37 yarıştan sonra geri dönmüş oldu. Yarışı domine eden ise Joe Gibbs Racing’in genç pilotu, Joey Logano oldu.

Yarışın sonuna kadar bu senenin sürpriz favorisi Brad Keselowski ve daha 4. yarışında olan 18 yaşındaki pilot Joey Logano liderlik mücadelesi verdi, son pitlerden sonra Bowyer liderliğe çıktı, ancak Edwards ve Logano Bowyer’ı kısa sürede geçti. Daha sonra Logano Edwards’ı 25 tu boyunca kovaladı ancak yakalayamadı, Edwards kazandı.

Edwards uzun süredir beklediği galibiyete yeni şefi Drew Bickensdenfer ile kavuşmasına rağmen istediği gibi kutlayamadı. Cumartesi günü NHRA yarışında hayatını kaybeden Scott Kalitta’nın anısına sessiz bir kutlama yapan Edwards, geleneksen "Backflip"’ini ilk defa kazandığı bir yarıştan sonra yapmadı.

Bu yarış ayrıca Kenny Wallace için de çok önemliydi. Bu Wallace’ın sadece 30 yaşında olmasına rağmen tam 400. yarışıydı. Serinin tarihinde 400 zafere ulaşan 4. pilot oldu. Rekor ise bu hafta 438. yarışına çıkan ve hala yarışacak olan 38 yaşındaki Jason Leller’de.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir