Alonso: "Geçen Seneye Göre Çok Geliştiğimizi Kanıtladık"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları Alonso ve Felipe Massa, ilk antrenmanda Vettel’in arkasında 2. ve 3. sıradaydı; öğleden sonra ise 6.8. oldular.

Her iki seansta da lider olan Vettel için Alonso, bunu beklediğini belirtti.

Alonso: “Burada herhangi bir büyük sürpriz beklemiyorum. En hızlı olmadığımızı zaten biliyorduk ve bugün bu kanıtlandı”

“Araç iyi tepkiler veriyor ama en iyilerle mücadele edebilmemiz için hâlâ yapılacak işlerimiz olduğunu biliyoruz”

Ama Ferrari Tasarım Şefi Nikolas Tombazis’e göre Red Bull’un açıkça önde olduğunu söylemek için henüz erken.

Tombazis: “Performans açısından Barcelona’ya kıyasla yaklaşık olarak beklediğimiz yerdeyiz”

“Barcelona’da uygulanan her şey burada Cuma antrenmanlarında kullanıldı ve rakiplerimize göre güç durumumuz hakkında bir şey söylememiz mümkün değil.”

“Performansımız beklediğimiz gibi ama net bir şey söylemeden önce biraz daha beklememiz gerek.”


Yorumlar

  1. aracın muhtemelen yarış hızı tek tur hızına göre daha iyi olacak ( malum 2012 yılının evrimi) o yüzden performans konusunda yorum yapmak için erken, Malezya yarışının sonunda ak koyun kara koyun biraz daha ortaya çıkar, bu haftasonu yok cadde yarışıdır, yok değişen hava koşuludur çok bir şey belli olacağını sanmıyorum, yada bu hafta sonu çok hızlı yada yavaş olan olan birileri sonraki hafta sonunda daha değişik performans gösterebilir.

    en kritik olay lastikleri verimli kullanmak

  2. En hızlı araç olmadığımızı biliyorduk.Ben bir kaç gün önce sıralama hedefimizi iki aracımızı da ilk 6'ya sokmak olarak görmüştüm.McLaren'in aradan çekilmesiyle ve Massa'nın da iyi durumda olmasıyla bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.Umalım ki Red Bull ile aramızda 0.5 saniyeden fazla fark olmasın.

  3. Mustafa Sar avatarı

    Nikolas Tombazis'e maval okumaması konusunda nazikane telkinde bulunmak gerekir…FERRARİ 1. değilse bunun açıklaması BAŞARISIZLIKTIR. 2007 den beri nasıl bir şey dir bu ki bir başarı yok..
    biraz çalışın ya… biraz çalışsanız olacak bu iş ama hep laf… laf… laf… Kaç yıldır Redbull un kıçını ezberledik yeter artık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir