Mercedes, Mclaren'in Honda'ya Geçmesi Halinde Verilerini Koruyacak

yazar:

kategori:

Mclaren uzun süreden beri Mercedes’le çalışıyor ancak takımın 2014’te Mercedes’in turbo motorunu kullandıktan sonra 2015’te Honda’ya geçmeyi değerlendirdiği biliniyor.

Böyle bir şey olması halinde Mclaren’in Mercedes’ten edindiği bilgileri Honda’ya aktarması gibi bir durum ortaya çıkabilir.

Toto Wolff “Her zaman hedefimiz Mclaren’le çalışmak oldu çünkü onlar güvenilir bir partner. Mclaren ile ortaklıktan fayda sağlayabiliriz.”

“Henüz anlaşma yaptıklarından emin değilim. Onlarla görüşmeler devam ediyor ve 2014 sonrası için anlaşmanın uzamasını umuyoruz.”

“Anlaşma olmazsa bize ait bilgilerin geçişini engellemeyi garantilemeliyiz.”

“Ancak hepimiz profesyoneliz ve her şey doğru anlaşmayı yapıp teknoloji transferini engellemeyi sağlayacak teknolojiyi oluşturmakta. Bu yüzden şu anda bu durumu değerlendiriyoruz.” 

“Şu anda iyimser olmaya çalışıyor ve anlaşmanın uzayacağını umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Eyvallah Onurcum.
    🙂
    Ben zaten ana fikriyatı kaptım da soru işaretlerine yönelik biraz da Mclaren, Mercedes'e yönelik düşüncemi katarak yazmıştım.
    Sen daha fazla yaz inşallah biraz da teknik tarafa yaz ama 🙂 dolsun oralar.

  2. Teşekkür ederim İbrahim ağabey. Senaryo uçuktu ama geçen 15 sezonda Formula 1'de öyle şeylere şahit oldum ki bu uçuk senaryoyu birisi satın alsa şaşırmam 🙂

  3. Onur kardeşim (aybars) için yazmıştım buraya çıkmış.

  4. Öncelikle şuan o kadar şasi hazırlanmıyor. Sezon öncesi sadece fazlaca güvenlik kafesi hazır edilir.
    1 pilota 2 yedek araç ve 2 daha ucuz test aracı çok eskide kalan birşey zaten şuan mantıklı da değil. Malum
    F1 araçlarının diğer araç tipleri gibi sabit şasisi bulunmuyor ihtiyaç halin de burun, bage gibi yedekte hazır
    tutulan ana gövdeler kullanılır ve gelişim devam ettiğin den o an ki parça seviyesi neyse hızlıca parçalar
    üretilir ve araç toplanır. Büyük ihtimalle bu şuan bütçe anlaşmalarında da yer alıyordur.

    İkinci olarak Mclaren, Honda'ya şasi teslim etmez hiç kimse etmez. Motor yapıcan diye şasi teknolojisi
    kazandırılmaz adama 🙂 üst takımların şasi birikimi çok daha önemli motor yapmaktan ve çok daha zor.
    Kimse hayati sırlarını eliyle teslim etmez. Testleri motorları teslim alıp Mclaren kendisi yapar yada
    ortak bir test süreci ile hareket ederler.
    Motorlar dayanım ve performans düzeyi olarak directed dyno da istenildiği gibi simüle edilebiliyorlar zaten.
    Mesele ise yarış setupları. Hiçbir test yarış hafta sonu testi, setup çalışması gibi olmuyor.

    Ortak veya yalnız test ise diğer takımların müdahalesi, FIA denetimine takılır öyle düzlük testi felan
    dışına çok çıkamazsın. İsmi ne olursa olsun hiç bir motor üreticisi rakip olacak bir markaya test hazırlık
    süreci teslim etmez taş koyar ki Ferrari'yi geçemezsin.:)

    Ayrıca güncel şasilerin yani 2012'ye 2012, 2014'e 2014 test veya birine satışı yasak olabilir bunu bilemiyoruz.
    Uygulama olarak gerçekleşmediğini biliyoruz kimse bu şasileri herhangi birine satmıyor yazılı olmayan aidiyetlerin
    haricinde yazılı bunla ilgili birşeyler olabilir.

    Mercedes ise Mclaren uymadıktan sonra ki tespit edebilmesi ne kadar imkan dahilin de meçhul Honda'ya mutlaka
    veri kaptırır. Bu önlerine kolay geçebilecekleri birşey değil. Evet geçmelerinin yolu var ancak Mclaren o sezon
    sürünür doğru düzgün haritalama bile yapamayacak hale gelirler. Bunlar ışığında ise Mercedes için en iyi yol
    2014'de motor vermemek olarak görünür. Mclaren yine zarar da yani. İşin temeli Mclaren da kısaca. Ya adam gibi inandıracak
    tedarikçisini yada sürünmeye razı gelecek ancak Honda'nın arzuladıklarını yapamamış olacak.

    Son soru için ise dediğim gibi şuan hiç kimse güncelliğini yitirmeyen aracı F1 padoğu haricine satmıyor, deneme imkanı sunmuyor.
    Mesela eski F1 araçları satılıyor firmalar buradan kâr elde ediyor Williams felan mesela sponsor yada arap zenginlerine
    F1 araçlarına bindiriyor (güncel dahil) Ferrari clienti organizasyonunu devam ettiriyor (güncel araç yok) ancak dışarıya güncel satan
    kimse yok. Ek bilgi olarak ise Ferrari ve Mclaren ise diğer şuan ki ve geçmiş takımlardan farklı olarak başarılı birçok aracını çok
    para döksen de satmıyor.
    Ek olarak şunu ekleyebilirim şayet böyle birşey olmasa idi Pirelli eski şeyleri elde etme ile uğraşmazdı ona güncel makineler alma
    imkanı doğardı ama yok.

  5. Mclaren mp4-12 icin Mercedes motorunu kullanmayi reddedince ipler kopmaya basladi.Mercedes motoruna agir ve hantal yakistirmasinda bulundular.Bence bu is tazminati odeyip motor vermemwye kadar gjder.

  6. Cevap için teşekkürler.

  7. Konu materyal arastirmalari.Daha once ilmoru satin almislardi.ilmorun yan kolu honda icin indycar motoru uretiyordu.Kimse yillarca ugrastigi bir seyi rakibine vermez.Gerci yilkarcA ugrasip tesadufen bir yaris kazanandan korkmaya gerek varmi?

  8. Motor HONDA nın işidir…

  9. Eyvallah kardeşim. Her motor tedarikçisi anlaşmış olduğu firmadan Alternatörü tedarik ediyor.

  10. Eyvallah kardeşim. Alternatörü bütün motor tedarikçileri anlaşmış oldukları firmalardan alıyorlar.

  11. Henry Crazy avatarı

    Ne demek isteyen katılır kardeşim. Alternatör demek istemiştim bende

  12. Mercedes şimdiden böyle konuşmaya başladıysa bu işi oldu bilelim öncelikle. Böyle bir firma şimdiden böyle sözler sarf ediyorsa 2014 sezonunda V6 güç ünitesinin bire bir aynısını Mclarene vermez söz konusu anlaşma bittiğinde motorlar Mclaren de kaldığın da Honda motorlar'dan birini alıp götürüp parçalayıp bir fikir elde edebilir.

    Günümüz Dyno testlerin'de motor baştan aşağıya test edilebiliyor geliştirile biliniyor bu alanda sorun olacağını sanmıyorum ama diğerleri 2014 de teste çıkıp koca bir sezon geçirip motor gelişimin de serbest olması ile iki yıl üzerine ekleyeceklerdir gelişim yapacaklardır işte fark burada ortaya çıkar.

    Honda'nın motor tedarikçisi olarak dönmesi 2011 in sonlarından bu güne kadar hız kesmeden konuşuluyor motor departmanın da çalışmaların başladığını var sayarsak şimdiye çoktan yol almışlardır tabi ki diğerleri kadar olmasa'da 2014 kış sezonuna kadar motoru yetiştirip bir parça gelişimi Marussia ile yapıp 2015 de Mclarene vermeleri daha iyi olur diye düşünüyorum.

  13. Renault motorunun bazı parçalarını kendi üretemiyor.

    Bu üretemediği hangi parça acaba ? Geçen seneki olan sorun Alternatör buda motorun %100 parçası motor parçası değil zaten Magneti marelli'den alıyorlar bunu tek Renault yapmıyor Ferrari'de Magneti marelli'den alıyor.

    İstemeyerek konuşmanıza katıldım kusur ettiysem af ola.

  14. ben de senin gibi algıladım başta ama ironi yapmış evet 🙂

  15. Henry Crazy avatarı

    Ama en çok sorunu çıkaran da Redbull ama.Ayrıca en güçlü motor hala Mercedese ait dayanıklılık konusunda da fena değiller.Ayrıca Almanların yaptığı bir şeyi gözüm kapalı tercih ederim.Renault motorunun bazı parçalarını kendi üretemiyor.Geçen yıl bu sorun olmuştu hatırlarsan.

  16. Neye göre en iyi motor merakk ettimm açıkçası. En güçlu yada en hızlı olmak en iyi olmak değil malesef günümüz F1 inde. Renault kabul edilsede edilmese de şu anda en iyi motora sahip. Kullanım aralığı daha geniş yani takımların ihtiyaçlarına göre daha çok ayar değişikliğe müsait. Ayrıca yakıt tüketimindeki tasarrufu sayesinde yarışlara daha hafif başlayarak hem ağırlık avantajı hemde lastik kullanımında avantaj sağlıyor…

  17. Burada konu üretilen motoru test etmek değil bana göre. Motoru dynoda istedikleri gibi yüke bindirebiliyorlar. Piste inince ufak tefek ince ayarlar gerekiyor o kadar. Onu da sezon öncesi testlerde halledebilirler.

    Mercedes'in Honda'dan saklamak istediği motorda kullandığı yöntem ve fikirler. Bunu da korumanın imkansız olacağını biliyorlar. Olur da Mercedes çok kıllanırsa 2014'de de motor vermez, Mclaren ortada kalıverir. Mevcut anlaşmaları ne şekilde bilmiyoruz tabi. Ödenemeyecek tazminat yoktur.

  18. Arkadaş bence eksik cümleler kullanmış ve aklındakini kelimelere tam dökememiş. Lafı Mercedes'e yani.

  19. Henry Crazy avatarı

    F1'in en iyi motorundan vazgeçmek hata olur bence.

  20. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Mercedes Hondanın teklif ettiği gibi motoru beleş versin 😀 sonuçta McLaren ın başarısı Mercedesin başarısı oluyor., her türlü reklam ve kazan kazan durumu.mesela RedBull 3 senedir şampiyon, Reno çıkıp 3 sezondur bileğimiz bükülmedi diyor. başarı olursa Mercoda nasiplenecek. RBR motora para bile ödemiyor.

  21. epic fail.

  22. Yapma bunuu. Umarım ironi yapıyorsundur

  23. Honda da zaten hiç F1 motoru üretmemiş zır cahil bir şirket..Kendini dev aynasında görmek böyle birşey sanırım..

  24. Honda'nın elinde mevcut bir F1 şasisi varsa, super aguri şasisi bile olabilir bu, gerekli modifikasyonlar yaparak araca yeni motoru takıp, test yapabilir diye düşünüyorum. honda resmi olarak f1 de değil, ben test yapıcam dese kim ona sen yapamazsın diyebilir ki ? adamların concorde anlaşması vs. mi var ? yok… Mclaren'den şasi alıp yapmaları ise ayrı bir konu, konu Mclaren'in test yapmasına dönebilir bu şekilde, Fia belki ona taş koyabilir…

  25. O sasiyi piste sürebileceklerini hiç sanmıyorum. Motor kısmını bilemem de lastik kısmında sorun çıkıyor. Bu HRT lerin katıldığı dönemde bir sırp takımı daha girmeye çalışıyordu hemen herşeyi sağlayıp lastik bulamamışlardı. Gerçi Honda japon kendi aralarında bridgestone la bi anlaşma yapabilir ama yine de bunu pek olası bulmadım ben yoksa herkes bir şekilde aracını dediğin şekilde test ederdi. Ama Honda gider mclaren in şu an çin 2011 şasisini alır ve öyle piste sürerse işte o zaman olabilir. Aynı pirellinin yaptığı gibi.

  26. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bildiğim kadarıyla F1 için üretilen motorun aşamalarına bakıyor FIA. Benim aklıma gelen şu olmuştu, Honda benzer bir kospt motor üretse, bunu spor araç için ürettik adı altında test edebilir ve yeterli gelişim kaydettikten sonra bir kaç değişiklik yaparak F1 motorunu çıkarabilir. F1 motoru olarak üretip test ederlerse FIA bu işe burnunu sokabilir

  27. Soru: McLaren 2014 için Mercedes motoruyla devam kararı alır. Takım, fabrikada 3 adet Button için, 3 adet Perez için ve 1 adet ekstra şasi üretir. Sürücüler için üretilen şasilere Mercedes motoru eklenir ve sezon başlar. Ancak bu arada 1 adet ekstradan üretilen şasi Honda'ya satılır veya kiralanır. Honda motoru için şaside gerekli modifikasyonlar yapılır, motor araca oturtulur ve Suzuka'da neredeyse 7/24 araç döner, döner, döner…

    Honda, 2015 için motorunu gerçek koşullarda hem de McLaren şasisinde test edip geliştirdikten sonra, McLaren 2015 -ve sonraki bilmem kaç sezon- için Honda motoru ile yarışacaklarını duyurur.

    Şimdi… FIA, bu senaryonun gerçekleşmesini engelleyecek bir yaptırımda bulunabilir mi?

    Eğer cevap "hayır" ise Mercedes veya Ferrari, ürettiği şasi ve motoru X mühendislik firması veya yarış takımına satıp ya da kiralayarak aynı senaryoyu gerçekleştirebilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir