Sutil Geri Dönüşündeki Performansından Etkilendi

yazar:

kategori:

2012’de Formula 1’de yarışmayan Sutil Avustralya’da ilk yarışına çıktı ve etkileyici bir yarışın sonucunda 7. olarak iyi puanlar kazandı.

Sutil “Bunu ummuyordum ancak geri daha iyi iş çıkarmak için geldim ve direkt olarak iyi harika hissettim. Bu yüzden motivasyonumu koruyup şansımı denemek istedim. Ön tarafta rekabetçi olmamız karşısında etkilendim.”

“Pit stopların ardından ilk sırayı kazandım bu yüzden performansımız gerçekten iyiydi. Vettel muhtemelen bana çok yakın gidip lastiklerine zarar verdi ancak performansımız da iyiydi ve bunu görmek harika.”

“Son bölümde bir kaç sıra kaybedeceğimi biliyordum çünkü diğerlerine göre farklı stratejideydim. Yine de çok fazla lider gidip ilk yarışta 7. olmak nelerin mümkün olduğunu gösterdi. Bu asla pes etmemeniz, her zaman inanmanız gerektiğinin bir işareti.” 

“Pit yolundaki tabelada birinciliği görmek güzeldi. Ancak önemli olan duyguları kontrol altında tutmaktı.”

“Bu konuda gayet iyi olduğumu düşünüyorum. Bugün büyük ve güzel bir gün.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Baız çok iyi savunmaları oldu fakat arkasından yeni lastikle gelen her hızlı araca direnmeye çalışsaydı belki puan alamayabilirdi ya da daha kötü bir derecede bitirebilirdi. Bu lastikler aşındıktan sonra zorlayınca çok daha kötü bir hale geliyorlar.

  2. Lovely_F2008  avatarı

    Kendi başınayken sürüşü baya iyiydi tamam ama tur yer gibi geçildiği anlar oldu . O anlarda lastikleri rakiplerine kıyasla daha kötüydü falan ama insan kabak gibi de açık bırakmaz ki içeriyi . Lewis'in atağı bariz geliyodu , bi de şaşırıyor onu içeride görünce bi sendeliyor falan . Vettel'in atağında pisti ortaladığı gibi devam etse büyük ihtimal atak yemeyecekti içeriden ve devamı da atak yapılacak bi bölge değildi , o sektörü önde geçebilecekti . Webber'in atağında tamam dedim bu kez yapacak onu da başaramadı . Lastiklerin zaten bitmiş geçileceğini biliyosan madem az dişli ol da Lewis gibi rakiplerine zorluk çıkar be adam ! Arkasında bi konvoy olsa tamam derim bazılarına geçilmemek için lastik saklıyor ama baskı görmeyeceği bir boşlukta kalacaksa bir pilot bence biraz dişli olmalı . Bu yarışta savunmalarını hiç beğenmedim .

  3. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kendine katkısı olmayan adam takım arkadaşınada edemez.Yani sinir bozucu açıkcası.Sezon içindeki kalkışlarının %70'inde hep sıra kaybediyor hep.İnsani olarak iyi biri ama pilot olarak vasat.
    Nasıl o kadar kötü start alıyor anlamadım gitti.

  4. Eskisinden daha güçlü dönenlerden biri de Adrian Sutil oldu. Demek ki adama boşuna al kullan arabamızı koç dememişler. Şu an yapması gereken damarlarında gezen Latin kanını (babası Uruguay'lı) kontrol ederek yarışmak.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Webber bugun beni resmen deli etti.Kers mers hikaye sen daha ikinci sıradan kalkıp ilk virajda 7nci dönüyorsan bırak bu işleri takım arkadaşına hiç bir katkısı olmadı bugun.

  6. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bu adamı 2008 den beri çok seviyorum.Burnu havada olsada 😀

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Sutil'i kişisel olarak sevmesem de sürüşünü,plotajını seviyorum.Red Bull takımı boşuna Jean Eric ve Daniel ile uğraşmasın Adrian Sutil 10 numara pilot.Vettel'ide rahatlıkla zorlayabilir.Sutil bugün neler yapabileceğini bir defa daha kanıtladı.Güçlü bir takımda rahatlıkla şampiyonluğa oynayabilir.Eğer Webber'in yerine olmasa bile seneye McLaren'de Button'ın yerine yarışabilir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir