Perez'den Şok Açıklama: "Ferrari, Alonso'yu Kollamamı İstedi"

yazar:

kategori:

Meksikalı pilotun bu açıklaması, İtalyan takımın avantaj sağlama adına kullandığı politik yollar konusunda yeni bir tartışma başlatacağa benziyor.

Geçen seneki etkileyici performanslarının ardından Perez, Ferrari Akademisi ile olan bağı nedeniyle Felipe Massa’nın koltuğu için uzun süre ciddi aday olarak gösterildi ama sonunda 2013 için Lewis Hamilton’ın yerine McLaren’a katıldı.

İspanyol Marca gazetesi, aynasında Sebastian Vettel ve Fernando Alonso’yu gördüğünde farklı bir şey hissedip hissetmediğini Perez’e sordu.

Perez: “Benim için hayır. Aralarında benim için bir ayrım yok. Geçen sene Ferrari ile iletişim halinde iken, Alonso’yu kollamamı sıkça istiyorlardı. Ama bunu sadece benden mi yoksa bütün gridden mi istediler bilmiyorum”

Ferrari ailesinden ayrılmasını kaçan bir fırsat olarak görüp görmediği konusunda Perez: “Hayır. O tecrübe ile daha iyi bir yere yöneldim. McLaren’da mutluyum. Umarım uzun yıllar burada kalırım; belki de kariyerim boyunca”

Sezona zor bir başlangıç yapan McLaren koltuğunda olsa da Perez, Jenson Button’ın temposuna yakın kaldığı için Avustralya’dan nispeten mutlu ayrıldı.

Perez: “Yarıştan memnunum. Çünkü Jenson en iyi pilotlardan birisi. Melbourne’de 3 defa kazandı. Ona kıyasla nerede olacağımı bilmiyordum. Bu yüzden, bir rahatlama olmasa da, bir dünya şampiyonuna yakın ve güçlü olmak güven verici.”


Yorumlar

“Perez'den Şok Açıklama: "Ferrari, Alonso'yu Kollamamı İstedi"” için 110 yanıt

  1. Giydirmek komiksin komik olmaya devam ediyorsun 🙂

    Yıllardır ekmek yedide bedavamı yedi massa karşılığında istenilenleri yapmadımı peki 🙂

    Alonsoya fazla bağlanma derim taraftar olmak gözü karartıp pilotunun hatalarını görmemek değildir.

    Taraftar olmak yeri geldiğinde özeleştiri yapabilmektir.

  2. Komiksin dostum benmi haberlere göre yorum yapıyorum senmi bir tart düşün bakalım 🙂

  3. *************.pcteknik.net/formula1/41702-fontana-1997-jerezde-yasananlari-anlatti.****

  4. Sauber, Ferrari'den motor aldığı sürece Ferrari sürücülerini de kollamak zorunda kalır, FOTA'dan da ayrılmak zorunda kalır, 2011'de sezon ortasında EBD'nin yasaklanmasını da ister, büyük ihtimalle galibiyet alacak sürücüsüne "Bu puanlara ihtiyacımız var, bu puanları riske atma" da der…

    Geçen sene Malezya'da Perez çığ gibi Alonso'ya yaklaşınca inanın hiç heyecanlanmadım. Çünkü geçtirilmeyeceğini biliyordum.

    Red Bull, 2006'da Ferrari motoru ile yarışıyordu. Takım, 2007'de Renault motoruna geçti. Horner'ın sezon öncesi bu konuda bir açıklaması oldu: "Renault ile aramızda imzalanan anlaşmanın içeriğinde, yarışlarda kendilerinin ardında yer alacağımıza dair en ufak bir ima dahi yoktur."

    "Peki İtalya neydi?" diyen olabilir. Onlara "1.'lik ile 2.'liği bir mi tutuyorsunuz?" derim.

  5. 2005-2006'da fisichella'nın sıralamalarda önde olması dışında dediklerin gerçekten etkili olmuş. genelde sıralamalarda alonso öndeydi, fisichella ayar sorunu yaşıyordu bazen ama genelde 6-7 sıralamada fisichellanın geçtiği 1-2 tane ancak oluyordu.

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :):) bana da "top secret" diye bir mail gönderdiler. Kimi taraftarısın ama TRF1'de Alonso'yu kollayacaksın diye:)

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bak bu da güzel yorum. 🙂

  8. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Arkadasim yedigi kaba pisletme diye bir sey yok.bana o kap bir seylerin karsiliginda veriliyor yani bedava kara kasim gozum icin degil.o ekek icin bende calisiyorum.emek veriyorum hayatimi roske atiyorum.bu edabiyat bayat bi edebiyat.
    sana bir ornek.turkiyede fazla mesai davalarinin %99. U isten kovulma yada istifa sonrasinda acilir.ve insanlar calisirken yapamidiklarini oradan ayrildiktan sonra yapip haklari olani almaya calisirlar.bu yedikleri kaba pisletmek anamina gelmez.zamaninda konum itibari ile alamadiklari hakki lma cabasidir..massa su an isi kazanci kariyeri icin susuyor.herseyi sineye cekiyor.evet simdi resti cekmesi makbuldur ama yapamiyor. kovulmayi yada kazandigi parayi riske atmak istemiyor.zaten su an kunussa efsane olacak.alonso yerinn dibine girecek ama ya farkinda degil yada cesareti yok…ama bu asla yedigi kaba pisletmek degildir.

  9. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    oooo…

    tüm bunlar sıcak iklimlerle alakalı 🙂

  10. Raikkonen06  avatarı

    +++++++++++++++1

  11. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ferrari mi Alonso'nun Pilotu , Alonso mu Ferrari'nin pilotu anlamadım

  12. Karakter meselesi hizliysan bunlara ihtiyacin olmamali

  13. perez mc'larene yaranmak için bunu yaptin ya sonun kovaleinen gibi olacak yarısacak koltuk bulamayacaksın !! buraya yazıyorum . !!

  14. zamig salahov avatarı
    zamig salahov

    katiliyorum kardesh,hele hele kariyerine yeni bashlayan bir pilot icin hicde dogru deyil.bende ferrari faniyim,bende kesinlikle boyle shey yok diyemiyorum,hata yapti perez,

  15. Evet kendisini Alonsoya feda etmek için yollamıyan bir takım

  16. Bunların hepsinin Alonso'nun egosu yüzünden olduğunu biliyoruz….

    Örnek 1 : Reno yılları Fissicellanın sıralamalarda hep alonsonun önünde olup yarışda geçiliyor olması(özellikle pitstop stratejisi)
    2:Mclaren Yılları … Hamilton'u 2. plot yapmazsa delarosa ile konuşduğu bilgi aşırma muabbetini fiaya iletecegini söylemesi
    3:Macaristan 2007 yada 2006 Hamiltonun tüm antremanlarda kendisinden hızlı olduğunu fark et edip pitstopta gaz çalışmıyor numarası yapıp … yalanın ortaya çıkması telemetre verilerinde ve 5 sıra geriye düşmesi
    4:Reno yılları yarış kazanmak için nelson piquenin kariyeriyle oynayıp yarışı kazanıp yarıştan sonra takım patronu dahil f1den uzaklaştırılırken alonsoya gene hiçbirşey olmaması
    5:Ferrari yılları : Massa beni yavaşlatıyor diye önünde olduğu her yarışda takım radyosundan yaptığı baskılar…
    6:2011 yada 2010 son yarış Petrovu geçemeyip dünya şampiyonluğunu kaybeden alonso yarışın sonunda petrovun üstüne arabayı sürüp yaptığı el hareketiyle gerçek yüzünü herkese gösterir.
    7:Yıl 2012 Ferrari, ürettiği araç ilk yarışda ayar hatıysa bekleneni veremez ve 1.5 sn yakın yavaş kalır sonraki yarışlarda ferarri 0.5 sn hızlanır ve alonso başlar kendisiyle ilgili yorumlara
    -1sn yavaş otombille yarış kazandım kesinlikle en iyi yarışımdı
    -öndekiler bizden çok hızlı yapabilecegim bişey yok en iyi sonuç 5.lik
    -Benim yarış kazanmama için en hızlı arabaya gerek yok (( Hamilton ile birbirlerini pohpohlamaları))
    8:Yıl 2012 Perez , Alonso'dan tur başına 2 sn hızlıdır ve son 10 tur fark 1.5sn kadar iner ve perez 80 ile dönülen virajda bi anda kendini kaçış alanına atı verir… Sonra ise takımdan zorlamayı bırak burası senin için gayet iyi diye bir mesaj gelir ve alonso perezden 2sn yavas aracıyla yarışı kazanır.
    9:Yıl 2013 Alonso bana takımın en hızlı arabayı vermesine gerek yok ben zaten yarışı kazanırım.

    Bunları yazdıklarımdan çıkarılcak ders Başarılı insanların Egosu niye yüksek olmak zorunda ulan!! :d

  17. geçte olsa beklediğimiz bir açıklamaydı.herkes biliyordu ki perez malezya da bilerek pist dışına çıktı.umarım gerekli merciler bu işin peşini bırakmaz.galaksimizin şampiyonu nerede kamp kursa oradan duman yükseliyor.ayrıca ferrarinin geldiği noktaya bakar mısınız ? f1 le özdeşleşmiş bir takım sporun ruhuna hiç yakışmayan böyle hareketlere girişir duruma gelmiş.f1 için hiç iyi değil bu.

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mclaren skandalında Alonso şahittir, sanık değil, mahkemece aklanmıştır, keza reno olayında da öyle. Olayın baş kahramanları kendi kariyerleri bitmesine ramen adamın haberi yoktu diyebiliyorken sence bundan ne çıkarları olmuştu.. Ferrari de de bişey yaptığı yok, sadece sürüyor. Diğer pilot süremiyorsa bu onun suçu değil.

    Dolayısı ile boş konuşan ve yazan sen ve senin gibi insanlar. Duyduğunuz her kelimeye inanan daha doğrusu adama çamur atmak için fırsat kolluyan tiplersiniz. Varmı kardeşim ispatın, belgen, çıkar koy, yanındamıydınız olayalar olduğunda, duydunuzmu konuşmalarını vs.. Koyamıyorsanda bıdı bıdı yapma..

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şu anda da farklı bişey yok ki, TR ler RBR leri görür görmez aynalarında frene basıp sağa çekiyorlar araçlarını..

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yıllardır ekmek yediği yere nasıl giydirecek diyorsun yani. Karakter meselesi tabi.. Kendisini sakat halinde bile yollamayan bir takıma yapılması gereken şeyler..

  21. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Redbull Torro Rosso'ya Emir Verince Nerdeydiniz ? Alguersuari 2 Tur Arkasında Tutunca Vetteli Sezon Sonu Gönderildiğinde Nerdelerdi Bazı Arkadaşlar ?

  22. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    massa ferrariden ayrıldığnda neler söyleyecek şimdiden duyar gibiyim…

  23. yanılmıyorsam sauberde yarışan pilotlardan biri 97'deki yarışlarda jean todt'un kendisinden villeneuve'ü tur bindirirken tutmasını istediğini söylemişti. demek ki ferrari ile sauber arasında işler 15 senedir pek değişmemiş.

  24. "Ferrari'ye ait güvenilir bilgilerin bir kısmının, çok sayıda McLaren personeli tarafından kendi testlerinde kullanma niyetinin açık olduğu ve bunun yapılmamış olsa bile, sadece teknik nedenlerden dolayı yapılmadığını"

    Fianın kararının türkçe çevriminin sadece son kısmını copy paste yaptım.Eğer bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsan hazreti googledan faydalanabilirsin.

  25. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Acaba Aziz Yıldırım Ferrari'ye başkan mı oldu la

  26. Grosjean da korumaya çalıştı geçen sene ama biraz abarttı galiba sevgi patlaması yaşadı belçika da

  27. Yani sen diyorsun ki uefa kura çekiminde bir hile yapmış olabilir bunun sonucunda Galatasaray Real Madridle eşleşmiş olsada buna saygı duyuyorum ?!:)

  28. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ben Fenerbahçeli değilim.Bu yorumumu bir Beşiktaşlı olarak bu yorumu yaptım.Şike konusunda devlet yöneticileri medyayı,medya halkı kandırdı.
    Neyse konuyu uzatmak istemiyorum daha da.Bunlar futbol forumlarında konuşulacak şeyler.

  29. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çiğ süt emmiş diye boşuna demezler insan oğluna. Ulan sen kim Alonosyu kollamak kim. Topu topu kazaylan karambole 1 yarışta adamın arkasına takıldın, belki sen geçemedin belkide geçirmediler her ne ise. Duyanda sürekli Alonso ile yanyana yarışmış sanacak. Kalkıp 1 sene sonra yok mclaren şöyle yok daha büyük takım diye yalakalanmaya ne gerek var.

  30. over heryere dolu dolu yazıyorsun ama içeriği boş malesef.Ne kadar çırpınsanda bu olayları ve Alonsonun üstündeki karanlığı atamazsın 🙂

    Yani okurken yoruldum arkadaşım hani içeriği sadece kendi temenni ve olasılıklarla dolu olan ve bunları FIA ile F1 in doğal hali gibi gösterip yazdıklarını referans olarak alabilicek bir şey yok ortalıkta.

    Alonso F1 tarihinin en karanlık işlerine bulaşmış pilotudur Mclaren skandalı reno skandalı ferraride skandalları pit ve pist üstünde saymakla bitmez.

    O yüzden az yaz öz yaz ama doğru yaz en önemlisi budur 😉

  31. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bu sefer gece görüş dürbünlü sniper var.istediğiniz şikeyi yapın.

  32. Helal kardeş ilk yarışın da puan da alsaydın pekiyi verecektim vallahi.

    Ama hatasız iyi kullandın. Araç iyi olur yakında o zaman da böyler gidersen sıkıntı yok.

    Ama bize iki tane Button sanki iyi olmadı gibime geldi. Hadi bakalım hayırlısı.

  33. Bu açıklamayla Ferrari'nin kapısı Perez'e daha çok açılmış olabilir. Anlayana 😉

  34. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bu arada Aziz Yıldırım şike yapmamıştır.Nato ihalesine girmek istedi ve devletin başındakiler buna karşı çıktı.Bundan dolayı Aziz Yıldırım'ı içeri tıktılar.
    Halkımızıda şike diye sebeb gösterdiler.Kamuoyunu kandırdlıar.

  35. ferrari benden bile alo yu kollamamı istedi o nedenle hiç şaşırmadım:))

  36. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    İnşallah inşallah.
    Ferrari ayak oyunları ile Massa'yı eziyor!Sırf Alonso'yu yükseltmek için Massa'yı harcıyorlar.
    Massa tüm sezon boyunca üçkağıtcı Ferrari'ye,Alonso'ya ve griddeki tüm pilotlara karşı mücadele verecek.

  37. Alonsonun bir sözü vardı onu aklıma getirdin perez – Respect Speed –

  38. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Yorumlara şöyle bir baktım da gayet ilginç yorumlar var. Konunun tartışıldığı yok. Birisi gelmiş Alonso'ya laf atmış, Alonso taraftarları gitmiş diğerinin pilotuna laf atmış. Gayet saçma bir yorum yarışı var.

    Ha böyle bir şey var mıdır yok mudur diye kendime sorduğumda yoktur diyemiyorum. Ancak Perez'in de böyle açıklama yapmaması gerekirdi. Hele ki zamanlamayı çok çok yanlış seçmiş.

    Asıl benim merak ettiğim Alonso'nun bu konu hakkında neler bildiği, Alonso'nun geçmişine baktığımda böyle olaylar mevcut. Bu isteğinde Alonso'nun fikri olabileceğini düşünüyorum.

  39. DreamOfWinD  avatarı

    Sana bu konuyla ilgili bir şey dendiği zaman aynı şeyleri söylüyorsun. Dokumanlarını çıkarda görelim. Ağzına almışsın bir laf aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsun. 9-10 ay önceydi sanırım biri gene verilerin çalınması ile ilgili bir şeyler yazmıştı. Sen gene aynı cümleyi kurmuştun. Hiç bir veri kullanılmadığı için milyonlarca dolar ceza ve şampiyona ihracı aldınız değil mi? Bizde senin dokumanlarını bekliyoruz hiçbir verinin kullanılmadığıyla ilgili. Ya da pardon senin deyişinle dokumanlarını çıkararak bize ortalığı dar edeceğine eminiz.

  40. YummyCupcake - avatarı
    YummyCupcake –

    Perez Ferrari'ye atar yapmış 😀
    Ferrari ailesinden ayrılmasını kaçan bir fırsat olarak görüp görmediği konusunda Perez: "Hayır. O tecrübe ile daha iyi bir yere yöneldim. McLaren'da mutluyum. Umarım uzun yıllar burada kalırım; belki de kariyerim boyunca"
    Öyle olsun Perez kardeş hadi bakalım.

  41. heikki 1088 avatarı

    Kim demiş çaktırmadan. Görmek isteyenler olup biteni zaten görüyor, diğerleri gözlükleriyle mutlu, mesut ve rahat bir hayat yaşıyor…

  42. Fuad Kaya ( NothingToSay) avatarı
    Fuad Kaya ( NothingToSay)

    nerenin pilotu olursan ol, pist üzerinde yarıştığın adamı kolla,hadi sizin deyiminizle-nazik ol- demek etik bir şey değil.bildiğiniz kaç takım emri var , "takım arkadaşın arkanda, sağa çekip yol ver hele" şeklinde bir diyalogla devam eden? kaldı ki, perezin ferrariye karşı sorumluluğu, toro rosso pilotlarının redbull a sorumluluklarından daha azdır..ve hem, toro rosso pilotlarının rebul pilotlarını geçmeleri-engellemeleri sonucu redbul yöneticilerinden azar işitilmeleri olayı normal bir şey değildi..keza, haber oldu..burda bir sürü insan tarafından eleştirildi..etik olmadığı dile getirildi.aynı şekilde, suminin vettele yol vermesi de eleştirildi..etik olmadığı ifade edildi.bu iki örneği normal bulan eleştirmeyen kimse olmadı sanırım( söz konusu pilotların gözü tamamen kapalı fanlarını saymıyorum).hal böyle iken, pereze Alonsoyu kolla denmesi neden normal bulunsun?
    "madem sana böyle dendi, o halde neden kanadada ve bilmem nerde alonsoyu geçtin de yol vermedin de" şeklinde soru soranlar olmuş..ve bu sorular, perezi yalancı çıkarma amacıyla soruluyor: ) sanki perez, ben de ferrarinin bu telkinlerine harfiyen uydum demiş de..adam ferrarinin söylediklerini yerine getirdiğini ifade etmemiş ,ki alonsoyu geçmesi alonsoya problem çıkarması onu yalancı çıkarsın..
    birilerine, yolunda engel olan örümcek ağlarını açıp buyur sen geç ağa denip, diğer birine, sen zaten güçsüzsün denerek örümcek ağına takılmasına göz yumulması gibi bir şey söz konusu..herkes, ama herkes meseleye Alonso ve ferrari lehinde yaklaşmış..yok efendim perez Ferrari pilotu olarak kabul edilmediği için söylüyormuş bunları..ya tam tersi ise? ya perez,Ferrarinin bu telkinlerine kulak asmadığı için, salt bunun için Ferrari pilotu olmaktan men edilmişse..bu şekilde cezalandırılmışsa?
    tuhaf olan, böyle bir durumda ,düzinelerce sabıkası olan iki kambinasyonun-Ferrari ve Alonsu- değil de, henüz hiç bir sabıkası olmayan perezin hemen topun ağzına atılması..nefret ettiğiniz diğer bir pilot olan hamilton bunu söylemiş olsa,kuyruk acısı vardır..zaten yalan söylediği evvelce resmi olarak tescillenmiş bir pilot, der sıyrılırdınız..ama, perezin hiç vukuatı yok daha 🙂
    şu var ki, perezin -her ne kadar muhabir konunun açılmasını kışkırtacak şekilde soru sormuşsa bile- bu olanları şimdi söylemiş olması hiç hoş değil.zamanında,kendisi ile ilgili bir risk alıp söylemiş olsa, güzel bir itiraf olurdu..ama hırsızın hiç mi suçu yok yahu :))

  43. Bi Aziz Yıldırım bi Ferrari. İkiside çaktırmadan işi götürmeye çalışıyor. Koskoca Ferrari takımı gelişemiyor sağdan soldan yardım bekliyor, Aziz Yıldırım'ı zaten biliyosunuz mimlenmiştir. Alex'i bile harcadı bütün Türkiye sevmişti adamı Galatasaray'lılar bile ya neyse beni ilgilendirmez….

  44. Burak Yerli avatarı

    Evet bu tür şeyler ne yazık ki F1'in tüm heyecanını kırıyor.Akademi üyesi diye Perez'den bunları istiyorlarsa kim bilir Massa'dan neler istiyorlardır..Massa'nın artık bunlara katlanmaması lazım.Umarım o muhteşem çıkışını sürdürür ve bu sezon Alonso'nun önünde olur ve bu duruma Alonso düşer..Bakalım o zaman o da yardım edecek mi,yoksa Webber gibi isyan mı çıkaracak göreceğiz..

  45. Burak Yerli avatarı

    Evet çok yazık. F1'in heyecanı bu tür olaylarla kayboluyor.Akademi pilotu diye Perez'den bunları istedilerse Massa'yı düşünün..Massa'nın bunlara artık katlanmaması lazım.Umarım o muhteşem çıkısını sürdürürde bu sezon Alonso'nun önünde olur.Bakalım Alonso aynı durumu kabullenecek mi? Yoksa Webber gibi isyan mı çıkaracak..

  46. İtalya^ve Kanada'da Yaptığı Gecişle İyi Kollama Yaptı Bravo Boş Sürücü

  47. =)) Ben hala o masum bakışlı perezin böyle sözler söylediğine inanamıyorum 😀 yani hakketen fenaymış.

  48. perez zaten nazarımda "kıl"dı. şimdi oldu kıl dönmesi.

  49. baya güldüm bu yoruma 🙂

  50. Toro rossolar redbullara her yarışta yol veriyor 🙂

  51. sevgili arkadaşım, burayı karşılıklı taş atmaya çevirmeden önce bir düşünelim, Ferrari'nin yaptığı şey yapıldığı sırada Felipe Massa'nın herhangi bir iddiası bulunmuyordu, Zamanında Massa şampiyonluğa oynarken Raikkonen, Raikkonen şampiyonluğa oynarken Massa, Eddie Irvine şampiyonluğa oynarken Schumacher, Schumacher şampiyonluğa oynarken Barrichello ve massa, Alonso şampiyonluğa oynarkende yine Massa diğer pilota yardımcı olmuştur.

    Ben öyle kendimi tifosi diye adlandıracak bir Ferrari taraftarı değilim, adamların tüm geçmişini sorgulamayacağım, fakat geride bıraktığımız 3 sezonun 2 sinde Alonso şampiyonluğa oynamıştır, Massa'nın da takım arkadaşına yardım etmesi icap etmiştir, senelerdir Ferrari'de olduğu gibi. Bunu isimlere indirgemeye gerek yok, eğer Massa şampiyonluğa oynasa sadece, Alonso'da ona yardım edecektir, gönülden olmayacak tıpkı diğer yardım eden pilotların gönülden yapmadığı gibi, ama edecektir.

    Geçen sezon Grosjean'ın Kimi'ye, David Coulthard'ın Kimi ve Mika'ya yardımlarda bulunması gibi…

    uzun lafın kısası, acaba Massa'ya neler oluyordur demeden önce bir düşünmek gerek, Massa ve Alonso birlikte şampiyonluğa oynarken, hatta Massa'nın sadece matematiksel değil, ciddi ciddi şampiyonluk şansı varken Massa'yı 2. pilot muamelesi yaptıran bir anlayış göremedim ben son 3 senede. Alonso'nun esas adam olduğu açık, ama bundaki asıl etken performansı, isminden ve dünya şampiyonluklarından ziyade…

    gelelim benim yaptığım ince dokundurmaya, bu kadar açıklamadan sonra onuda açıklama gereksinimi hissediyorum, Red Bull'un yaptığı iki pilotta savaştayken bir pilotun kanadını kendi rızası olmadan ötekine vermektir, nitekim o sene Vettel şampiyon olsa da son yarışa girerken puan sıralamasında önde olan kişi Webber'di. Takımın önde gelen kişileri bile Webber'i daha sezon başlamadan gömebiliyor, asıl adam Vettel, Webber kim diye(did you mean "Helmut Marko") Webber Massa kadar ezilmediyse son sezonlarda, en büyük sebebi yine kendi performansıdır, adam arada Vettel'i geçecek yarış kazanacak performanslar sergiliyor. Massa'nın bunu yaptığı yarış sayısı son 3 yılda bir elin parmağını geçmez, o bir elin parmağında olanlarda zaten Massa şampiyonluk savaşıyla alakasız durumdayken oluyor.

  52. Bu aciklamalar Perez`in basini fena agritabilir, Fia olaya el atarsa bu istekleri delillendirmesini isteyecektir, Perez bunu delillendirirse vay Ferrari`nin haline, yok ispat edemezse Ferrari`den ozur dilemesi istenecektir. Ozur dilemezse Ferrari`de olayi buyutup Perez`i F1`den men ettirebilir ki bu hakkidir..

    Bu olayda Alonso`yu bu isin icine katmak dogru degil, tabi sahsen olayin icinde yoksa.. Birde takim emirlerinden bahsedilmis, abicim ayni takimin iki pilotundan bahsetmiyoruz, baska takima/pilota emir vermekten bahsediyoruz, olay cok daha farkli, bu şike ye girer, eger dogruysa tabi..

  53. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ferrari şikeden patlak vermiştir! Nokta!

  54. O incelikden … dikkat edinde kırılmasın.

  55. Ya da istemiyorlar direkt sağlam vites kutusunu değiştiriyorlar.Şimdi ince soru geliyor acaba Neden?

  56. Massa'nın kersine önem vermiyolar

  57. yok o veriler hiç kullanılmadı Allah var şimdi haklarını yemeyelim.Sobada yaktılar bütün belgeleri

  58. Massa'nın kanadını alıp Alonso'ya veriyorlar

  59. Şu alonsoda da ne pilotaj varmış arkadaş… Bana göre alonsonun avantajı istikrarlı ve temkinli olmasıdır. Kendisi vettel ve hamilton ya da kimi gibi süper hızlı bir pilot değildir

  60. Perezden bu isteniyorsa Massa'dan ne isteniyor Allah bilir?

  61. burak evmez avatarı

    onlar sadece görmek istediklerini görür şu ana kadar bütün takımlarda takım emri yapılmıştır

  62. burak evmez avatarı

    tabi geçen sene singapurda raikkonene yol veren grosjean değildi zaten

  63. Takım emri derken Ferrarinin Saubere veya pereze bunu demesi yasak.Zaten ferrranin massaya takım emrini yıllardır uyguladığını herkes biliyor saklanacak bişey yok.ayrıca ben Jean Todt ferrariden gittikten sonraki politikayı kastettim.Raikkonen Ferrarinin son dönemlerdeki takım içi politikasını kendi azıyla eleştirdi

  64. davutpaşalı avatarı
    davutpaşalı

    alonsoya laf eden beyler, kalkıpta vettelin,redbulun şampıyonluğu hakkıyla aldı gibi hikayeler anlatmayın dünya alem biliyor toro rossoların redbula çalıştığını, onlar yetmiyor birde alman köylüleri yardımlaşma ve dayanışma dernegi oldugunu son yarış brezilyada gördük,vettel efendiyle beraber diger almanlar neredeyse halay çekeceklerdi somut örnegi, geçen sene monza yarışında shumi efendi düzlüklerde en iyi araçlardan biri mercedesi kullanırken daha ilk fırsatta vettele start düzlügü sonunda geçildi ama alonsoya gelince 4-5 tur kendini parçaladı ama fark etmez sonunda ifadesi alındı 2005-2006 yıllarında oldugu gibi

  65. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    O veriler ile araç tasarlandığını veya o verilerin kullandığını ibra eden herhangi bir dökümanı paylaşırsan sevinir ve öğreniriz.

    Hadi öğret bize.

  66. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Geçen Sene Kötü Performans Sergileyen Massadan Koltuğu Kapamaması, Senenin İlk Yarışındada Hayal Kırıklığına Uğraması Çok Dokunmuş Herhalde Perez'e 🙂

    Hayal Kırıklığı Var Mı Perez ? 🙂

  67. bunun istenmesi kadar normal bir şey olamaz aslında. Kollamak derken yol ver, yada geçme denmiyor, sadece daha dikkatli olup risk almaması isteniyor belli ki, malum kendisi Ferrarileri çatır çatır geçti yeri geldiğinde, Ferrari Driver Academy pilotuysan, o anda şampiyonluğa oynayan Ferrari pilotuna karşı daha "nazik" davranmanın istenmesini çok yanlış anlamamak lazım.

    Toro Rosso pilotları Red Bull pilotlarına karşı ne kadar direnebilir? Toro Rosso pilotlarından birinin sırf mücadele etti diye TV kameraları önünde azar işittiğini tecrübe etmedik mi? Eğer Red Bull ailesi içerisindeysen buna saygı göstermek zorundasın. Ferrari ailesindeysende Ferrari'nin isteklerine göz önünde bulundurmak zorundasın. Bu izleyiciler için ideal olmayabilir, ama hiç bir sporda bu tarz şeylerin olmadığını söylemek çok zor, hepsinde var… Zaten Formula1 de bir takım sporu, takım kendi pilotuna kazandırmak için her şeyi kullanmak zorunda…

    Perez'in açıklamaları her yana çekilebilir, bu şekilde telkin edilen tek pilot kendisi değil muhtemelen, Kobayashi'nin böyle bir uyarı aldığını hiç sanmıyorum, çünkü bu olay Sauberle direk alakalı olacak bir şey değil, Ferrari Sauber'e sahip değil, ama Perez Ferrari ile bir bağı olan bir pilottu. Şuanda bu sözlerin Jules Bianchi'ye de söylendiğine dair bir şüphem yok, muhtemelen yol verirken dikkatli ol, yada mücadele ederken abartma gibilerinden öğütleri çoktan almıştır. Tabi bu sadece Alonso için değil tüm Ferrari pilotları için geçerli…

    ayrıca bu tarz şeyler için sadece aynı takım yada kuruluştan olmaya da gerek yok, aynı milliyetten olmakta yeterli, Schumacher'in 2012 Brezilya'da Vettel'e buyur geç dediğini de beraber izledik, tabi bu Schumacher'in verebileceği bir karar, bu kararı milliyetçilik duygusu ile verdiğini söylersek yanılmayız sanırsam

    Beni rahatsız eden bunun açıklanmasından ziyade, bunu açıklayanın Perez olması, ne yeri ne zamanı, ne böyle bir tartışma var nede başka bir şey, o academy seni desteklemiş, senin bir yerlere gelmende pay sahibi olmuş, köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş oluyorsun bu şekilde. Mclaren'e geçmeden Sauber'deyken yapsaydın mu açıklamaları? hala Ferrari koltuğu şansın varken söyleseydin ya bunları? herkes nasıl takım oyuncusu olduğunu anlardı…

  68. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Gerçekten merak etmişimdir hep, tifosilerin alınlarının akıyla aldıkları bir şampiyonlukları var mı hiç ?
    Hep skandal, hep masa başı tezgahları..Yazık bu spora zarar veren şeyler bunlar.Tabi doğruysa.

  69. Yuh artık hakikaten yuh.Şu attığın yoruma dön de bir bak ben ne demişim diye.F1'de takım emri yasak mı ? Jean Todt dönemi Ferrari'sinde takım emri yok muydu ? Neler görüyoruz neler…

  70. Bence savunacak bişeyiniz yok F1'de takım emri vermek yasaktır.siz perezin alonsoyu korumasını gayet doğal görüyorsunuz heralde.adam benden bunu istediler diye açıkca söylüyor.daha ne diyim ?
    ahh ahh Jean Todt gibi bir adam ferrariden gidince takım nerelere geldi.belki yorumlarıma katılmayan kimi taraftarları olabilir onlardanda özür diliyorum onların adınada konuştuğum için

  71. İlk cümleden sonrasını okumadım.Gerek de yok zaten.Sizin Alonso'yu neden sevmediğiniz,neden nefret ettiğinizi umursayan bir Ferrari taraftarı olduğunu sanmıyorum.Varsa da biraz gülmek içindir.

  72. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Biz kimi taraftarı neden alonsoyu sevmiyoruz biliyormusunuz ? işte sebebi bu.

    Alonso ağzıyla kuş tutsa da siz onu sevmez sevemezsiniz.Boşuna uğraşma ki zaten sevip sevmemeniz kimsenin umrunda değil.Sevmediğiniz adamın haberlerine neden rağbet edersiniz?Bizler Raikkonen haberlerine tenezzül dahi etmezken siz üstelik sevmediğiniz adamın haberlerinde neden coşarsınız?

    Perez burada direkt olarak Ferrariye saldırıyor.Bunu söyleyen Alonso değil Ferraridir..Ama siz kimin ne dediğine bakmadan hemen eski videolara sarılmışsınız.Şurayı iyi oku:Ferrari ailesinden ayrılışı kaçan bir fırsat olarak görüp görmediği sorusu üzerine HAYIR DAHA İYİ BİR YERE (MCLARENE) cevabını veriyor.Burada hedef Ferraridir.Burada olan şey ekmek yediği tekneye pisleyen adamın yeni takımına şirin gözükme çabalarıdır.Ama nedense sizler bütün bunları gözardı edip direkt olarak Alonsoya sallamışsınız.Perezin bu tip bir konuşmadan dolayı hiç suçu yok mu?.Koskoca Ferrariye üstelik kendisini F1 e hazırlamış bir takıma böyle laflar edilir mi.

    Sizler; Marko paşa toro rosso pilotunu vettele yol vermedi diye azarlarken vettelden tiksindiniz mi?

  73. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    kimin için süpriz oldu? eskiden beridir bas bas bağırıyoruz millet inanmak istemiyor. ferrari işleri böyle yürütür. o yüzden Redbulun şampiyonlukları çok değerli, sadece rakiplerini değil,ferrari ve fia yı da yendiler.herkes doğru bildiğini söylemekten kaçınsa pazarı çakallar basardı diye boşuna dememişler.

  74. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ferrari de alonsonun uşaklığını yapacağıma Mclarende eşit şartlarda yarışırım diyor çocuk işte daha ne desin sonuna kadar haklı.Alonso sauber beni geçicek diye ödü koptu ödü

  75. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    İllegal deyince birden aklıma 2007 geldi nedense. Başka takımın verilerini çalarak araç tasarlamak suçundan ceza alan tek takım vardı sanki tarihte, hangisiydi o yav şimdi hatırlayacam…

  76. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bunu o zaman değil de şimdi açıklaman zaten senin kişiliğini anlatıyor. Kovalinen kadar bile olamayacaksın

  77. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Yeteneksiz ve karaktersiz bir pilotun,pilotaj olarak en iyi ama karakter olarak dibe vurmuş bir pilotu eleştirmesinden başka birşey değil.Zaten yol ver falan dememişlerdir.Kanadada geçmişti.Sadece temastan kaçınmasına yönelik,fazla zaman kaybettirmemsine yönelik direktifler.Bu pilot yanardöner bir pilot.Ferrari şutlayınca McLaren e yıkama yağlama.Belkide babasının yine tansiyonu çıkmıştır heyecandan ve onu sakinleştirmek ve sezon açılışındaki rezalet performansını gölgelemek için iyi olan pilotu kullanmıştır.Zira geçen sene çocukluk kahramanına sarılır gibi sarılıyordu Alonsoya.Al birini vur ötekine.Latino latino!.

  78. Biz kimi taraftarı neden alonsoyu sevmiyoruz biliyormusunuz ? işte sebebi bu.2008 Singapur Nelson Pique olayı sonra 2012 Malezyada Perez olayı.biz o yarıştan sonra ferrarinin Perezi alonsoyu geçmesine izin vermediği söylemizde gülüyordu bazı arkadaşlar.Biz Alonso kötü pilot demiyoruz ama biraz karekter biraz dürüstlük olsa be abi.

    *************.youtube.com/watch?v=xJao49-h5_4 yani surda yaptığı hareketlere bakın.nasılda yumruğunu gösteriyor massaya inat kameraya.

    *************.youtube.com/watch?v=p8HSOd8mQ_4 Sonra burda yaptığı hareket sizce 2 defa sampiyon olmuş bu kadar yetenekli pilota yakışıyormu bu hareketler ?

  79. Perez başarısızlıktan sonra çok konuşmaya başlamış

  80. ferrarideki koltuk kaçınca karalamalar başladı. Monza ve Kanadada alonsoyu geçip podyumdan etmişti. nasıl kollamak bu anlayamadım .

  81. niyazi yılmaz  avatarı
    niyazi yılmaz

    sankı ıtalyada gecmedın adamı bırak sımdı

  82. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    şimdi bugün iki demecini okudum ferrari'ye ve alonso'ya acayip kin doluymuş bu çocuk sanırım koltuğu alamadı diye böyle.Şimdi ben bu adama nasıl inanayım, tamam öyle birşey denmiş olabilir kaza olmaması açısından sakin olması gibi birşey söylenmiş olabilir yarışlarda. Perez'de bu durumu biraz abartıyor gibi içindeki kin açıkça belli oluyor. Mclaren'in hali gerçekten kötü. Aracı anlayamadılar, elindeki pilot kadrosu evlere şenlik. Disiplin abidesi mclaren bakalım bu adamı nasıl yönetecek. Mclaren'i nasıl tutayım şimdi eski hislerimi alamıyorum bu adama mı güveneyim yoksa button'a mı. Hamilton'a birçok hata yapmasına rağmen çok güveniyordum. Birşeyler yapar diyordum. En iyisi adam tutmak Hamilton'u izlemeye devam edeyim ben.

    Hamilton ile Alonso arasında neler yaşandı aynı takımdayken fakat ikisinden de hiç böyle kin dolu açıklamalar görmedim. Olgunluk lazım tabi biraz. Eğer karakteri varsa bu sözleri mclaren'e gelmeden önce söylerdi. Petrov,Rubens'den bi farkı yok.

  83. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Çoğu pilotun Ferrari'de yarışma isteğinin sebeplerinden biri.
    Her yönden gelen destek. (illegal)
    ve sonunda sen bir dünya şampiyonusun.

  84. alonsonun ferrariye geliş şekli ile başlayan garip olaylar zincirinin bir halkası sadece bu açıklama…
    bunu defalarca yazdık bazı arkadaşlar bize kızdı. bence elindeki her türlü imkanı kullandı alonso sponsoru takımı vs.vs….kullanmaya da devam edecek…sporun ahlaki değerlerine tam uymasada dünya düzeni bu şekilde işliyor birçok spor dalında…kimin çok taraftarı varsa kim o spora para kazandıracaksa o kişi veya takım kolayına potadan düşürülmez. bizler olayın seyirci tarafında para harcayan tarafındayız. bu işi idare edenler ise bu işten ekmek yiyen insanlar olaya duygusal kesinlikle bakmazlar. mümkün olduğunca rekabetin heyecanın üst seviyede sezon sonuna kadar yaşanmasını isterler. bunun içinde ne gerekiyorsa belli mantık çerçevesinde yaparlar…
    bence doğrusuda bu….

  85. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Malezya'da Perez'in ikinciliğinden sonra çıkan söylentileri destekleyen bir açıklama. Bir sonrakinde 'Alonso'yu geçmemi istemediler' diye bir açıklama yapabilir.

    En nihayetinde çok gereksiz bir konuşma. Hadi bunları söyledin. Dediklerini yaptın mı? Çıkıp 'ben Alonso'yu kollamadım' de tam olsun. O zaman destekleyelim seni.
    Ama böyle istediler şöyle dediler demek doğru değil. Hele hele Mclaren gibi bir takımdayken.

  86. :))) bayağı güldüm bu dutluk lafına bravo :)))

  87. NothingTosay avatarı

    Perezin dediklerini eksik ya da yanlış okumuşsun sanırım..Alonsoyu kollallama işini kabul ettiğini ifade etmemiş ki..sadece bunu yapmasını kendisinden istediklerini belirtmiş.

  88. Allahtan Hamilton gibi bir pilotu destekliyorum.Sadece yetenekleriyle bir yere gelen sponsorları sayesinde takım arkadasını yavaşlatmayan yada kazanmak için takım arkadaşının duvara çarptırılmasına ön ayak olmayan ve dünya şampiyonasında yarıştığı çaylak takım arkadaşı pole almasın diye onu bilerek pit-stoplarda bekletmeyen.Yetenekli olabilirsiniz ama ahlak olmadıkdan sonra yemişim öyle yeteneği

  89. Bu çocuk çok fenaymış.

  90. Hani durup dururken spin atmıştı.O zaman şüphelenmiştik.Çok şaşırtmadı beni.

  91. NothingToSay avatarı

    Perez, kendisine alonsoyu kollaması denildiğini ifade etmiş…kendisine söylenen bu şeyi kabul ettiğini ve alonsoyu kolladığını belirtmemiş ki..dolayısıyla,sorduğun soru havada kalmış.

  92. o dönemden önce aralarındaki ipler kopmuş olabilir?

  93. Aynen, emin olamadılar. Ama Alonso'nun Massa'yı desteklemek için elinde bir şansı vardı, bunu farklı yönde kullandı. Bu hiç hoşuma gitmemişti.

  94. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Massa'yı koltuğundan edememe başarısızlığının tepkimesi, gayet normal…

    Bu demeçlerle Ferrari ye gitmemen isabet olmakla beraber Mclrn'nında senı alması aynı derece hatadır.

  95. Kesinlikle haklısın, hala burda Avusturya diyip Schumacher'e taş atanlar nedense İndianapolis'i hatırlamak istemezler.

  96. Çünkü kimse şampiyonluktan Schumacher kadar emin olamadı.

  97. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kollamadan kasıt, kazaya sebep olacak davranışlardan kaçın manasındadır.

  98. Daha takıma geçmeden bile ikinci pilotluk uygulaması yani. Ferrari böyle çalışıyor, yapacak bir şey yok. Aslında pek de abartılacak bir şey değil.

    Ama Daha ilk yarışlardan Barrichello'ya yol verdiltikten sonra Schumacher'in ileriki yarışta yol verip zaferi iade etmesini kimse yapmadı başka.

  99. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Başka bir takıma geçince, eski veya bağlantıda olunan takımın hemen gömülmesi, dedikodusunun yapılmasını anlayamıyorum. Ne yazık ki bunu bir çok pilot yapıyor. Acaba kimin gözünde yüceldiklerini sanıyorlar?

  100. Crashgate den sonra Perezgate oldu.

  101. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Malezya yalan oldu. Nelson olayindan farki?

  102. İyi de bunu dile getirmenin zamanı mı? Ferrarinin böyle birşey istemesi senin istemediğin bir durum ise o zaman söyleyeydin. Daha şimdiden rubens olmaya doğru yol almaya başladın…Kariyerin için çok iyi değil…

  103. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Zaten Ferrari, Massa'dan böyle bir şey talep ediyor. Ferrari akademisine bağlı olan Perez'den neden böyle bir talepte bulunulmasın ki? Bence abes değil. 'bana göre' asıl abes olan Perez'in yaptığıdır.

  104. Pek tabi kollayacak, şampiyonluğa giden pilotu koruyacaksın. Bunda bir gariplik yok. Garip olan, mclarende niye bu açıklamayı yapıyorsun? Bundan sonra Ferrari'nin posterinin önünden geçemezsin. Ne kadar saçma bir açıklama bu.
    Ordaki kollama şu, bak perez, red bull bizden hızlı ama fernando'da pilotaj yetenegi sayesinde ona direniyor, şayet 3'ünüz 1 saniye içinde sıralanırsa riske girip alonso'ya kaza yaptırma, onu kontrol ederek sür, seni geçerse geç fren falan yapma İkinizide biçersin türü kollama istiyordur.

    Red bull'da toro rosso'dan kollama istiyor ne var bunda? Ferrari'nin ekmeğini yiyen adamlar nankörlük yapıyor. Sauberin 1. pilotuydun sen, ama kendi ağzınla button benden iyi ona yaklasmak mutlu etti diyerek mclarende 2. pilot olduğunu kabul ettin. E ferraride de aynısı olacaktı atıyorum mercedes.e gitsen lewis'in arkasında 2. pilot olacaktın. Yaşın kaç başın kaç? şayet vettel gibi şasalı bir kariyerin yoksa, genç pilot olarak tecrübeli pilotu kollarsin bu her yerde aynıdır. Lüzumsuz açıklama yapma kendini bitiriyorsun perez.

  105. Mustafa Sar avatarı

    Perez'in dediğine değer verirsek Monza da Alonso yu geçişini nasıl açıklayacak..
    Alonso yu nasıl kollamış olabilir…

  106. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Kimi yi destekledigim için mutluyum çünkü böyle olayların içinde hic bir zaman yer almadı, almazda.

  107. Eskiden buralar hep dutluktu,yakında yorum dolacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir