Zytek Turbo F1 Motorunu Geliştiriyor Olabilir

yazar:

kategori:

Şu ana kadar sadece Ferrari, Mercedes ve Renault yeni 1.6 litre Turbo V6 motorlarını geliştirdiğini duyurmuşken Honda’nın da 2015’de McLaren ile F1’de olacağına inanılıyor.

Zytek Twitter hesabında bununla ilgili küçük bir doğrulama paylaşırken daha fazla ayrıntıya girmedi.

“Şu anki gelişim odağımız 2014 kurallarına (F1 & WEC) uygun hibrid sistemler, fakat şu konumda daha fazlasını söyleyemem.”

Şirket 2009’da Mercedes ile birlikte başarılı olmuş KERS ünitesi üzerinde çalışmıştı ve bu üniteyi tek başına üretecek deneyimi mevcut.

“Belki de bütün güç ünitesini kendimiz yaparız. Kesinlikle bunun için bütün yetenek ve tecrübeye sahibiz ve kuralların sıfırlanması yeni üreticilere bir şans vermekte.”

“Bu kesinlikle büyük bir çalışma ve temel tasarım konseptini rekabetçi bir pakete dönüştürmek ciddi para gerektiriyor.”

Zytek lider hibrid motor üreticisi olarak AutoGP, LMP1, LMP2 ve World Series by Renault serilerine motor tedarik ediyor.

Ayrıca firma 2009 yılında Corsa Motorsport aracı ile podyuma çıkan ilk hibrid araç üreticisi ünvanını elinde bulunduruyor.

 


Yorumlar

  1. Piston aşağı indi 🙂 🙂 🙂

  2. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    Son yıllarda motor üreticileri silindir hacimlerini küçültüp silindir sayılarını azaltma yönünde bi uğraşa girdi.Özellikle avrupa kıtasında "euro 5" ten "euro 6" geçilmesi bunda bi etken.Çünkü avrupa birliği otomobillerde azot emisyonunu kısıtlama yönünde kararlar aldı.Bunu sağlamanın yoluda yanma sonucu sıcaklığını düşürmek.O yüzden görece küçük motorların kullanılması üreticilerin saysısını artıracaktır.Her ne kadar V8 ve V10'ları özlesemde FIA'nın bu trende ayak uyduup V6'lara geçmesi doğru bir karar.

  3. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    yeni üreticilerin gelmesi spor için harika.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir