Massa, Ferrari Tarihinde En Uzun Süre Yarış Kazanamayan Pilot Oldu

yazar:

kategori:

Autosprint’in haberine göre 2008 sezon finali Brezilya GP’den bu yana Massa, geçen hafta sonu Avustralya’da 68 yarıştan da galibiyet çıkaramadı.

Brezilyalı pilot, Ferrari ile 1991-1995 arasında katıldığı 67 yarışta galibiyet alamayan Jean Alesi’nin rekorunu elde geçirdi.

Autosprint’in listesinde kazanamama seriside Michele Alboreto (55 races), Eddie Irvine (49), Clay Regazzoni (34), Stefan Johansson (31), Rubens Barrichello (30), Chris Amon ve Gerhard Berger (27) de yer alıyor.

Diğer taraftan F1 camiasında kazanamama serisi için Andrea de Cesaris (208) zirvede, Nick Heidfeld (183) ve Martin Brundle (158) arkasında.

 


Yorumlar

“Massa, Ferrari Tarihinde En Uzun Süre Yarış Kazanamayan Pilot Oldu” için 17 yanıt

  1. reşat ilhami avatarı
    reşat ilhami

    Kim izin verecek,ya da kim gurur yapacak hehehe

  2. 2008 de massa raikkoneni yenmedi.yenmek demek pist üzerinde olur.raikkonenin 2008 sezonunda yaşadıklarını bahtsız bedevi yine yaşamamıştır.sezona o kadar iyi başlamıştıki ilk 6 yarıştan sonra şampiyon gözüyle bakılıyordu.massa raikkonenin önünde bitirdi ama yenerek değil !

  3. Massa, Ferrari Tarihinde En Uzun Süre Yarış Kazananılmasına İzin Verilmeyen Tek Pilot Oldu

    Başlıkta hata var bu şekilde olması lazımdı

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    O küçümsediğiniz Massa Alonso'yu bu sene devirecek.

  5. Ferrari'nin cocugu Felipe Massa 🙂 2008 de Raikkonen'i maglup edip Ferrari'nin birinci pilotu olmasi ve son yarista kil payi kacan sampiyonluk onun nekadar iyi oldugunu gösteriyor fakat 2009 Macaristan'da gecirdigi kazadan sonra bir türlü toparlayamadi umarim bu yil istikrarli olur ve yarislar kazanir da özgüveni yerine gelir

  6. suç massanın değil.ferrari yönetiminin..baksanıza schumacher-raikkonen-alonso-fisichella massaya arkadaşlık yaptılar alonso halen yanında..gözümü açtım massa ferraride halen ferraride ama koca bir hiç var geride..hayırlı rekorlar massaya.. emin olarak söyleyebilirim ki massa bu rekoru kimseye bırakmaz

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Eski adamlar doğruyu söylemiş, bir çiçekle bahar olmaz. Raikonen iyi ki bir yarış kazandı, hemen Ferrari'nin önüne geçirdiniz. Raikonen birinci olduysa Alonso da ikinci oldu. Massa dördüncüydü, o muhteşem Lotus'un ikinci aracı neredeydi? Bir buçuk dakika farkla dokuzunculuktaydı. Bu yarış böyle oldu, Lotus önde kaldı. Ama Geçen yılın takımlar klasmanında Ferrari Lotus'u ikiyle çarptı, bunu da sırf Alonso'nun puanlarıyla yapmadı. 2009'da Ferrari ne yaptıysa hepsini Massa yaptı, ta ki kazaya kadar. Raikonen'i yendi ve takımda kaldı.

  8. şampiyon olduktan sonra diyelim bizde hahaha bu alonsonun hali ne olacakya cok komikti keko

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Onu olması için hiç şamp. olmamış olması lazım Kekocum.. Örnek Rosberg ve Webber o dediğine aday olabilirler..

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aslanım massa, benim neden rekorum yok diye üzülmessin artık 🙂

    İlginç olan hadi Alonso yüzünden diyelim, Alonso2nun olduğu sezonları toplarsak ortalama 55-57 falan yapıyor herhalde 3 sezonda, ondan evveli 10-12 yi de muhtemlen Alonso Reno'dayken engellemiştir. :))

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2009 da tüm yarışlara katılabilseydi daha önce kıracakmış bu rekoru

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bazıları aldıkları pole galibiyet ıvır ve zıvır la istatistiklere girer bunlarda alamadıklarıyla tarih yazıyorlar muhteşem Ferrari.

  13. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bu haberden de Alonso'ya salladın ya. Diyecek bir şey yok.

  14. komikti ne yalan söyliyim 🙂

  15. Alonso da en uzun süre şampiyon ollamayan pilotu olur.Geçinip giderler.

  16. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Ah Alonso ah hep senin yüzünden oluyo. 68 yarıştır engelliyorsun adamı hep ben hep ben? Takım seni destekliyo. perez de seni destekliyo yoksa massa 68 de 68 yapacaktı

  17. rekorların adamı massa…ferrariyi anlayamıyorum raikkoneni beğenmeyip yolladılar adam lotusla kafa tutuyor ferrariye..üstüne massa gibi en uzun süre yarış kazanamayan pilot hala görevde.kesinlikle eminim massanın dokunulmazlığı var yazıyorum şuraya alonso da gidecek massa gene kalacak…bu arada bu rekor daha çooook kırılır.anlayan anladı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir