Vettel: "Avustralya'dan Çok Ders Çıkardık"

yazar:

kategori:

Antrenman ve sıralamada baskın bir görüntü çizmesine rağmen Red Bull ve Vettel, yarışta lastiklerle sıkıntı yaşadı ve damalı bayrağı 3. sırada gördü.

Alman pilot, Melbourne’deki sıralamadan sonra yarışı garanti görmediğini ama lastik meselesinin şaşırttığını belirtti.

Vettel: “Yarışa kazandığınızı düşünerek giremezsiniz. O kadar kola ydeğil. Yine de kazanma şansımız olduğunu düşünüyorduk. Yarışa karşılaştığımız sorunlar, lastik sıkıntısı, dürüst olmak gerekirse o kadar büyük bir sorun beklemiyorduk.”

“Çok ders çıkardık ve bu noktadan itibaren gelişebileceğimizi düşünüyorum”

“Genel olarak bugünlerde Pazar günü ayarları değiştirme şansınız yok. Bu yüzden bir iki şeyi inceliyoruz. Ders aldığımız çok şey var; henüz anlamadığımız şeyler de.”

Öte yandan Alman pilot, yarışlarda lastiklerdeki aşınmaları asgaride tutma konusunda pilotların yapabileceği çok az şey olduğunu ekledi.

 


Yorumlar

“Vettel: "Avustralya'dan Çok Ders Çıkardık"” için 7 yanıt

  1. motomot düz mantık. vettel'i eleştiren herkes alonso'cu mu? ben de senin gibi kimi taraftarları hala ortalıkta olduğu için utanıyorum.

  2. belki diger pilotlara göre lastik korumasında zayıf olabilir ama pilotlar dan çok aracların stili daha fazla etkiliyor lastigi. dengesiz bri aracsa viraj girişi cıkısı, aracla bogustugunda sürekli lastikleri zorlamıs oalcak. ama iyi bir arac da pilot sadece viraja ne kadar yumusak girerse o kadar az aşındırır, dedigi gibi elinden fazla birsey gelmeyeiblir.

  3. kimi taraftarı olduğun için senden utanıyorum tutma kimiyi bida gizli alonsocu

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Her zaman ne oldum değil, ne olacam diyeceksin. 2012'de de durumlar tam tersiydi. 😉

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2011 sezonunda Button lastik koruyucusuyken Hamilton Agresif ti lastik koruyamıyordu maharet işte

  6. Genel olarak bugünlerde Pazar günü ayarları değiştirme şansınız yok.

    Yarış ayarları pek fazla dikkate alınamış galiba.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Öte yandan Alman pilot, yarışlarda lastiklerdeki aşınmaları asgaride tutma konusunda pilotların yapabileceği çok az şey olduğunu ekledi.''

    Pilotun kalibresine endeksli bir şey. Vettel bunu dile getirerek, bu alanda pek maharetli olmadığını ifade ediyor. Maharetli olduğu alan zaten sınırlı, ama o dünya şampiyonu. Newey'e şapka çıkartmak gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir