Button Karmaşık Şartların Oluşmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Şampiyon olduğu 2009’da yağmurlu bir Malezya GP’yi kazanan İngiliz pilot, Melbourne’de aracının ıslak pistteki performansından nispeten memnun kalmıştı ki bu hafta sonu da benzer bir durumla karşılaşılabilir.

Malezya’da aracının kuru zemin temposu hakkında beklentisi sorulan Button: “Karışık şartlar olmasını tercih ederim. Böylelikle daha fazla puan alma şansımız var.”

“Intermediate (geçiş) lastikleri, son yarışta iyiydi; sıralamanın ikinci seansında 3. olarak”

“Hızlı bir aracınız varsa, her zaman yarışın kuru zeminde olmasını istersiniz. Ama öyle hızlı bir aracınız yoksa, her şeyin olmasını istersiniz; böylece şansınız doğar”

McLaren pilotu, kuru zemin olması halinde yine zor bir hafta sonu geçireceklerine inanıyor.

Button: “Yine zor bir hafta sonu olacak. Ama engebeli yüzey nedeniyle bu pistte biraz daha şanslıyız”

“Geçen seneye göre çok daha düzgün ki bu bize çok yardım etmeli.”

“Geçen yarışta araç zıplıyordu ki bu, ayarlar için yardımcı olmaldı. Özellikle düşük hızlı virajlarda daha az tümseklik olması, aracı koymamız yer konusunda bize yardım edecektir.”

“Ön grupta mücadele etmeyeceğiz ama en azından elimizdeki araçtan azamiyi elde edebiliriz”

Öte yandan Button, geçen hafta sonu Melbourne’de kazanan Kimi Raikkonen’in lastik avantajını Malezya’da da koruyacağını sanmıyor.

Button: “Lotus harika bir iş çıkardı ve Kimi, yarışta harika iş yaptı. Ama birçok takım, yaptıkları şeylerden ders çıkardı.”

“Pistin şekli ve sıcaklık nedeniyle farklı şartlar olacak. Burada farklı bir kazanan göreceğimizi düşünüyorum”

 


Yorumlar

  1. Milletimiz boş vaadlere çok alışmış, istiyorlar ki Polyanna masalları anlatılsın hep. Adam gerçekçi konuşmuş işte.

  2. yılların McLaren'ı tüm umutlarını yağmura bağlamış ya, yanarım yanarım buna yanarım.

  3. 2.söylediği bence daha doğru ve asıl düşündüğü…Aracın onboard kameralardaki görüntülerine bakınca diğerlerine göre çok daha fazla zıpladığını görüyoruz.2010'dan beri böyle McLaren.O yüzden daha az "bump"ın olduğu pistler onlar için daha avantajlı.

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)
    [ "Ön grupta mücadele etmeyeceğiz ama en azından elimizdeki araçtan azamiyi elde edebiliriz" /quote] Mclaren'in tek umudu Perez artık.

    Hamilton olsaydı ben son ana kadar savaşacağım,podyumu zorlayacağım derdi ama bu Button'da yok.Abi cidden sinir bozucu.Ben sinir oluyorum Mclaren taraftarını hiç düşünemiyorum.
    Full negatif full negatif.

  5. Button 1: "Ama engebeli yüzey nedeniyle bu pistte biraz daha şanslıyız"

    Button 2:"Özellikle düşük hızlı virajlarda daha az tümseklik olması, aracı koymamız yer konusunda bize yardım edecektir."
    engebeli yüzey bizim için iyidir diyor. sonra az engebe olması işimizi kolaylastıracak diyor. sanki 2 farklı kişi konusuyor, dedikleri birbiriyle çelişiyor adamın yada ben anlayamıyroum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir