Lotus Lastikler Konusunda Adil Olmayan Bir Avantaja mı Sahip?

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışında düşük lastik aşınmasını iyi değerlendiren Lotus ve Kimi Raikkonen, tek pit stop az yaparak yarışı kazanmıştı. Lastiklerin aşırı aşındığı Malezya’da da Lotus’un ön plana çıkabileceği söyleniyor.

Auto Motor und Sport’un haberine göre Lotus, kendi fabrikalarında üretilen ancak 3 senelik araçla test edilen Pirelli lastiklerinden adil olmayan bir avantaj sağlıyor olabilir.

Bilindiği üzere Pirelli lastiklerini, o zaman Renault olan Enstone kökenli takımın 2010 aracıyla test ediyor.

AMuS’tan Michael Scmidt “Mücadelede çok kirli bir şüphe var. 2010 aracı Formula 1’in gelişim hızı açısından çok eski bir araç. Ancak şasi ve aero dengesinin belli prensipleri yıllarca aynı kalır.” dedi.

Rakip bir takımdan isminin verilmesini istemeyen çalışan “Bu konuyu göz ardı ettik. Gelecekte bu durumla daha iyi mücadele etmek için daha iyi düşünmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

“Lotus Lastikler Konusunda Adil Olmayan Bir Avantaja mı Sahip?” için 16 yanıt

  1. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    adil olmayan birşey yok adamlar sıralamadan feragat etmişler daha çok yarışa odaklanmışlar. Sıralamada geride kalıyorlar, diğerleride yarışta iyi performans istiyorsa sıralamayı bıraksın yarışa odaklansın. Bugün vettel yarışa odaklanmıştı kuru zeminde olsa çok yavaş olacaktı. Yarın vettel rahat götürecektir zaten normal yarış ayarları var.

  2. lotus takımına böyle birşey sorulsa,siz aracımızı istediniz bizde verdik derler 🙂

  3. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Düzeltme: "bulunuyor"dan sonra "demek" olacaktı

  4. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Komplo teorisi. Pirelli italyan olduğu için ferrariye geri bildirimde bulunuyor demek ne kadar mantıklı ise bu da o kadar mantıklıdır bana göre

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sende haklısın cigerim 🙂

  6. Aslına bakarsak masum bir kazanım olabilir. Kasıtlı bir organizasyon olduğunu düşünmek komplo teorisinden öteye geçmez.

  7. tebrikler arkadaşım massa belki, alonso tarafından hep ezilmeye calışılıyor ama biz massayıda fanlarınıda seviyoruz cünkü dürüstler camur at izi kalsın mantığında değiler

  8. Ferrari,Mclaren,Mercedes,Red Bull ? Bu takımlar niye vermediler araçlarını Pirelli ye ? Ayrıca Pirellinin Lotus a geri bildirim yaptığını bilen var mı ?Böyle bir durumun olması saçma geliyor bana. Bana kalırsa 2010 ile 2013 arasında aero farklar var,tamam şasi olmayabilir ama yok egzozdu yok fduct.Red Bull,Mclaren,Ferrari kazanınca tamam,Lotus kazanınca aauvvv.

  9. yuh artık. adamlar pirelliye test aracı sattılar, yine suçlu oldular.

    çok şikayetçiydiniz, o halde pirelli'nin testlerde kullanacağı aracı siz verseydiniz?
    pirelli'nin önüne bir ferrari koydunuz, bir mclaren ya da mercedes koydunuz da adamlar "istemezük" mü dediler? miadı geçmiş araçlarınıza uzaylı muamelesi yapmayı bir kenara bırakıp, fabrikanın 7 kat kilitli depolarında saklamaktan vaz geçin o halde. aracını verene de ses etmeyin.

    boş laf.
    başarıyı kirletme çabası.

  10. ben olayı çözdüm arkadaşlar..redbull kazanır illegaldir 3 senedir. lotus 1 galibiyet aldı hemen yasal değildir..fia karar alsın bari ferrarinin kazanamadığı yarışlar sayılmasın…

  11. katılıyorum(!) hemde çok feci şekilde katılıyorum o kadar katılıyorum ki gülmekten kırıldım.lotus avantaj sağlıyormuş muş..bence lastikler siyah. lotus ta griddeki tek siyah araç daha nasıl açıklanabilir ki? siyah siyahı çeker. lastikler acilen kırmızı olmalı..bilmem anlatabildim mi..

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Söylentilerin bu kadar hızlı çıkacağını düşünmemiştim. Durun daha ilk yarış koşuldu.

  13. Daha bir yarışta yine söylentiler başladı. Kim kazansa böyle olurdu zaten. Ferrari kazansa torpilli, Red Bull kazansa kural dışı, şimdi de Lotus kazanınca haksız lastik bilgisi edinme. Aman yani.

  14. bırakın şimdi bu lafları.bu açıklama kesin ferrari tarafından gelmiştir.eğer lotus bundan dolayı avantaj sağlıyorsa ferraride pirellinin kendilerine uygun lastik üretmesinden dolayı avantaj sağlıyor.kapalı kapılar ardında kim bilir ne dolaplar çeviriyorlar.

  15. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    peki red bull 3 senedir adil olmayan bir avantaja sahip degil mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir