Domenicali: "Alonso'yu Pistte Tutmak Bizim Kararımızdı"

yazar:

kategori:

Kalkışın ardından Alonso, Sebastian Vettel’in arkasına kadar geldi ama ikinci virajda Alman pilotun aracının arkasına temas etmekten kurtulamadı.

Temas sonrası ön kanadı hasar alan Alonso, pite girmedi ve hasar büyüdü; sonunda kanadı aracın altına girerek parçalandı; Alonso yarış dışı kaldı.

Domenicali: “Risk aldık ama işe yaramadı”

“Temastan sonra yarış sona ermemişti ve o bölümde ıslak zeminden kuruya geçiş olacağını düşündüm.”

“Normal şartlarda pite girersiniz ama bu geçiş döneminde, o kanatla yola devam edileceğine inanıyorsanız, zamanınızı sabırla beklemeye çalışırsınız. Pite girip kuru zemin lastiklerini takıp hafta sonunun kahramanı olabilirsiniz.”

“Ne yazık ki kanat yerinde kalmadı.”

“Bu karar pit duvarınındır. Açıkçası Fernando, araçta durumu hissedebiliyor ama onun görüş açısından kanattaki hasarı göremiyordu.”

“Takım olarak sorumluluğu alıyoruz. O öpüş (Vettel’in aracına olan temas) talihsizlikti. Çünkü bu yarıştan iyi puanlar alabilirdik.”

“Fernando 0 puan aldığı için mutlu değil. Ama olumlu bakıyor ve geleceği dört gözle bekliyor. Çünkü elinde bir şeyler yapacak donanım olduğunu biliyor.”

 


Yorumlar

“Domenicali: "Alonso'yu Pistte Tutmak Bizim Kararımızdı"” için 38 yanıt

  1. İsabet olmuş. Bu takımdan böyle bi karar ha çok akıllıca. Ters mi söyledim:?

  2. bilemiyorum kimin geleceğini umut.ama koskoca ferrari de domenicaliden başka adam muhakkak vardır.evet dediğin isimlerin yanında yetişen birisi olabiir ama bu onlar kadar başarılı olacağı anlamına gelmez.ferrari büyük bi takım artık yeni isimler düşünülmesi gerek bence

  3. Italyanlara Bak sen hangi kalitelerine güvenipte birakmislar Alonsoyu Akillara zarar

  4. görkeMassa avatarı

    valla bugün ferrarilerin günü değildi. massa starta gerilere düşmeseydi. podyumda yer alırdı. yarış tempomuz iyidi. 1.liğe belki oynayabilirdi.5.turda pite geldi lastikleri çabuk aşınmış olmasa ve startta yerini kaybetmese çok daha iyi olurdu.bazı arkadaşlarda massanın formu düştü.geçen sene ye devam ediyor filan yazmışta.boş konuşmayın . gayet iyi bir yarış çıkardı şartlar onu sıra kaybetmesine sebep oldu

  5. Kacan balik hep büyük olurmus, avunun bakalim

  6. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    domenicali ve pit duvarı yüzünden neler kaybettik be artık bıktık.2010 almanya, 2010 abu dhabi, 2012 kanada, 2013 malezya ….. umarım sonrası gelmez

  7. Sayın Çakar, iyi hoş söylüyorsunuzda Domenicali'nin yerini kim dolduracak? Bu adam Todt-Brawn-Schumacher efsanesi dönemi bu adamların yanında büyüdü, şimdi onun yerini doldurabilecek kim gelebilir ki? Bana kalırsa iyi yönetim gösteriyor, hatalar her daim olur olacaktır. Bugün kü karar bencede mantıklıydı riskliydi ama tutmadı, olabilir bunlar. Yola devam.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    o değilde geçen sene son yarışta Vettel'e gelen vurdu giden vurdu, adam pistin ortasında ters döndü kaldı, aracın boyası çizildi sadece.. 🙂 Çok çabuk kırıldı kanat sanki, temas o kadar büyük değildi.

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Pit Duvarının Ne Zaman Yararı Dokunacak ? 🙂

    Hep Zarar Hep Zarar. Bıktım Usandım Domenicali Senden 🙂

  10. Az önce start görüntüleirni izledim… vay beaa dedim.ALonso çarpmasa Vetti çiğ çiğ yemek üzereymiş.Kırılan ön kanada rağmen Webberi tekrar geçiyor ve Vettel den aşırı kopmuyor.Çıkıp şurada Massa mussa saçmalığı yapanlara kendilerini bir daha gözden geçirmelerini isterim.Start sırasında ALonso yu sıkıştırmasa Vettel daha erken atak yiyebilirdi ve şu kanat hadisesi olmayabilirdi.ALonso nun hızı şapka çıkarılacak kadar varmış.Üzüldüm…

  11. Her şey olabilir tabi ki ama bazı şeylerin gerçekleşme olasılığı yüksek, bazılarınınki düşük. Bir dakika içerisinde doğru kararı vermek de kolay değil. Ama benim hiç şüphem yok ki kırık kanatla yarışmanın yaratacağı sorun diğer bütün olasılıkların toplamından daha fazla. Alonso'nun bir tur pozisyonunu koruması sizi yanıltmasın, 3 tur sonra rahat 10-15 sıra kaybedecekti. Ki bu en iyi hâl senaryosu.

  12. Dogru, domenicalinin ilk falsosu degil bu. Adamin Ferrari nin cikarina calistigini; bu güne kadar görmedim. iki sene öncede onun skandal pit stop kararindan dolayi, Alonso sampiyonlugu kaybetmisti. Göreviymis gibi, mikrofonlar önünde diger takimlari kutlamaktan baska yaptigi bir iside yok. Mentozomolo, gönder su haini artik!

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herşey olabilir.Kırık kanatla devam edip birkaç tur dişini sıkıp geçilmek mi daha riskli yoksa sağlam kanatla yükselmeye çalışmak mı?.Orası nasip meselesi.Bakarsın devenin üstünde kuduz dalar misali motor patlayabilir.O esnada saniyeler içinde bunun hesabını yapmak çok zor.Belki bir sc periyodu olabilirdi kimbilir.

  14. Lovely_F2008  avatarı

    Kanat burun arası iki bağlantı sapasağlam dursa kararı anlayışla karşılarım ama yarım turdan itibaren tek bağlantının tuttuğu kanatlı aracı pite almamak aptallıktan başka birşey değil . Belliydi kopacağı .

  15. Geçen sezon bu kenar yönetimi RBR nin ekibi kadar güzel kararlar aldılar ve çoğunda başarılıydılar.Bu gün kanat dayanabilseydi şu anda eleştirenler Ferrari nin duvar ekibini kutluyor olacaktılar (Alonso dan daha fazla duvar ekibi kutlanacakdı).

  16. Yağışlı havada acemilerin arasında yükselmeye çalışmak bir risk ama bu risk kırık kanatla yarışmaya çalışmaktan daha büyük bir risk değil.

  17. Her karşılaştığın hadise başarısızlık olarak adalnadırılma yerine daha kötüsü gibi tanımlarla birlikte yer almalı. Senenin birinde MSC pistden çıktı ah vah ettiler ki pozisyon kaybetti hatta yarışı kaybetti diye… Birde baktılarki MSC nin ayağı kırışlmış… ve o sezon gitmiş oldu.

  18. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    ben de o görüşteyim.İlk başta ne kadar kızsam da sonra anladım ki kızdığım şey podyumun veya puanların felan kaçması değil Alonsoyu bugun izleyememek olduğuymuş.

  19. Diğer kolda çok darbe almamış olsa o hızlarda kanat kendini bir kaç tur taşırdı ve 6 turlarda yapılan pitden sonra ALonso kazanacak konumu yakalayabilirdi.Diğer durumda kazanabileceği sadece 1-2 puandı ve 25 puanın yanında riske değerdi.

  20. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Çok büyük risk aldılar. Alonso pite girmediğinde büyük hata yaptıklarını sandım, ama sonra pist kuruyunca ne düşündüklerini anladım. Alonso Webbere zor da olsa karşılık verebiliyordu. Hasarlı halde olsa bile Alonso 3-4 tur gidebilirdi , ama olmadı ve kanat aracın altında kaldı. Malezya Ferrari için hayal kırıklığı oldu. Massa hiç varlık gösteremedi. Mercedesin 30 sn gerisinde fln geziniyordu. Bir de diyorlar ki, Massa'yı engelliyorlar. Alonso da Vettelin niye dibine yapıştı ve kendini zora soktu onu anlayamadım.

  21. ferrari tarftarıyım ama atbikide eliştiredcem yaw kardeş iyimisin
    sen ilk turda yarış dışı kalmısız sen nelerr söylüyorsun KARDEŞİM NE OLURSA OLSUN BAŞARISZLIĞIN HESABI SORULMALI HER ŞARTTA duygusellığı hic sevemem

  22. Ferrari yönetimi çok iyi bir karar aldı ; sadece nasibinde olmayınca olmuyor o kadar.

  23. 6 ve 7 olan araçlara bakarsanız bir iki puan alabileceğğiniz sıralar kalırdı.Bİr risk aldırlar ve bence bu durumda alınabilecek bir riskdi ve hatta çok başarılıydıda diyebilirim… tutmadı o kadar.Kanadıın aracın altında kalıp manevrasını kaybetmesini sağşaması ve sonrasında aracın kuma gömülmesi adeta bu yarış yarışmayacaksın der gibiydi.
    Ferrari ve ALonso ya bu dönüm noktaları hiç iyi gelmiyor. Hangi bilmem ne yarışına bakın hemen hemen çoğunda sorun var.Yo Ütalyanın 150 si yok Ferrari nin blmem kaçıncı yarışı.Son hatırladığı tek dönüm noktası iyi geçen şu İngiltere yarışı olsa gerek. Bu seferde şüphelenmişdim sanırım olduda. Ferrari işini yaparlen dönüm noktası değerlendirmesine göre yapmamalı.

  24. Bazı arkadaşlar demişti Ferrari pite hazır bekliyordu ama Alonso kafasına göre davranıp girmedi diye. Ben de Alonso'nun böyle aptalca bir şey yapmış olacağına ihtimal vermiyordum.

    Gerçekten de hata Ferrari'ye ait çıktı. Bu takım Ross Brawn gittiğinden beri F1'in en kötü kararlarını veriyor. Bir şeylerin değişmesi lazım.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben de bu kararı destekliyordum.İlk bakışta mantıklı geliyor.Tabi iş bittikten sonra doğru karar şuydu demek çok kolay.O esnada ben de devam kararı verirdim.Yarış daha yeni başlamış ve araçlar birbirinden kopmamış.Pit sonucunda olası sıra 24 olacaktı.O havada acemilerin arasından yükselmek de çok riskli olacaktı.Alonsonun kırık ön kanatla verdiği mücadele pitin ertelenmesine neden olmuştur.Tabi düzlükte kanadın dayanamaması işi bozdu.

    Sağlık olsun.Geçmiş olsun.

  26. Kanat ufak hasar alsa zaten beklemek mantıklı da, kanadı tutan kollardan biri kırılmışken diğerinin o kadar yükü taşıyabileceğini nasıl düşünebildiler ki? Hani durup düşünüyorum benim mi anlayamadığım bir durum var diye, yok arkadaş bariz aptallık.

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu yarışta tüm ferrarinin basireti bağlandı arkadaşlar ne olduysa.

    Alo hata yaptı, teknik ekip işini yapmadı, Massa 2. başladı zor bela 5. bitirdi. Falan filan..Ferrarinin günü değilmiş. Sağlık olsun.

    Bildiğim tek şey eğer o temas olmasydı Alonso arka düzlükte ilk turda yemişti Vettel'i. Bununlan teselli bulup avutuyorum kendimi.

    Kesin Massa cenabettir yine.. 🙂 Dün Alonso'yu geçtim diye gece coşmuştur.. Hep onun yüzünden :))

  28. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kanattaki hasar ufak olsa telafi edilebilirdi aslında. Çünkü pist ıslak olduğundan aerodinamik tutuştan çok mekanik tutuş ön plana çıkıyor. Ön kanattaki hasar aerodinamik tutuşta bugun normalden daha az zaman kaybettirecekti 4-5 tur içerisinde belki 3-4 sıra kaybedecek ancak pist kuruduğunda lastikle beraber değiştirebilecekti. Kumar oynadılar ancak ben de dahil çoğu kişinin aklına gelmemiştir o kanadın aracına altına girip kızaklama yapacağı. Tabi f1 de hersey sonuca gore degerlendırıldıgı için ferrari pit ekibi hata yapmıştır. Daha garantici yaklaşsa ilk tur pite girse 6-7. likten de öteye geçebileceğini sanmıyorum.

  29. Tamam… Ferrari taraftarı hatta anticilerin buraya abuk sabuk yazmalarını anlarımda şu Ferrari taraftarlarının bu kararı eleştirmesi tamamaen saçmalık. Yarışın başı ve pist kurumadan lastiklerini değiştirmeden (kuru zemine geçmeden)sırf kanat için bir pit yapmak zaten sonuncu edecekti.O havada sonunculukdan yukarı tırmanırken her riziko ile karşı karşıya olursunuz.Rizikoyu öyle değilde böyle seçersen sonucu bu olur bunu görürsün.Kanat parçalanıp bir virajda aracın önünden çıkıp gidebilseydi rahatça kuru lastik ve yeni kanat operasyonu yapılacakdı.Üstelik çok fazla zaman ve sıra kaybetmeden bu işlem yapılacakdı.Nasibinde yoksa olmaz ama nasibinde varsa olur ve herkesde bunu görür.Nasibinde varsa arkada kaldığın anda birileri ile çarpışıp 180 derece dönersin ve o kalabalık ve yağışlı ortamda o kadar çaylak sana bir fiske vurmadan geçerler.Üstelik son anda bir kaç kişiyi geçip şampiyon dahi olabilirsin.Adamlar planlarını yapmışlar ve bir iki tur atalımki kuru zamin lastikleri tutunsun yoksa ekstradan bir pit demek 25 saniye üzeri bir zamandır ki kanat değiştirme lastik değiştirmeden daha fazla bir zaman alacağıda aşikardır.Start anını izlemedim ve onun için yorum yapamayacağım ve izledikden sonra kendime ait düşüncelerimide yazacağım.
    Ferrari kenar yönetimi fena olmayan bir karar almışdır tutmamışdır o ayrı bir meseledir… bence o kanuda başarısız değiller.Yani kazanmak için çaba göstermek isteyenler bu durumda ancak buna benzer bir karar alabilirlerdi.
    Esas hikaye işin diğer tarafında. Ne yapar edersin Vettel i öne geçiremezsin ve sonunda bir lastik oyunu ve peşine rahatla deyip Webber in mücadele gücünü kırıp saman altından su yürütüp ve bu işi yaptıktan sonra yok ben kendim yaptım deyip Newey den özür dilemekler felan hikayedir.RBR takımı Webber i bu yarışda bu şekilde geçmişdir.Çekin önümden şu iti deyip peşine bu işlemi görürseniz yapacak hadiseniz sadec RBR takımının bu işden haberdar olmamasıdır.RBR bu işi Vettel üzerinden yapmışdır.Telsizden alenen şuna yol ver demek yerine lastiğini farlı takar motorunu koru der ve peşine ortam hazır kardeş deyip adamı bu şekilde geçirttirir.Newey den dilenen özürde bu hadisenin anlatım şeklidir.Newey den neden özür dilersin ki… Newey in iki aracıda önde değilmiydi? birine çarparak yarış dışı edersen özrü ondan dilersin.

  30. Lovely_F2008  avatarı

    Katılıyorum . Hele ki son anda arka düzlükte kanat bildiğin kopuyorum demeye , deyim yerindeyse zil takıp oynamaya başlamıştı . Ben herhalde artık içeri alırlar derken , ki zaten aerosu da kalmamış ve sırasında tutunmakta çok zorlanıyorken devam ettiğini görünce çok şaşırdım . Hakikaten pit duvarı saçmalıklarını atamamışız üstümüzden . Karar kesinlikle aptalcaydı .

  31. gir pite yine tak madem biliyorsan pistin kuruyacagını az ıslak pistte surse zaten kurududa risk böyle alınır kırık kanatla sürerek değil

  32. Kanat o kadar yere sürtüyordu ki kıvılcımlar çıkıyordu..Alonso yarışa veya performansına göre ilk 3 bile yer alabilirdi.Pit stop yapsaydı..

  33. ferrari kenar yönetimi ciddi ciddi kendini baltalıyor.2008 de jean todt bıraktığından beri bi düşüş olması asla ve asla tesadüfi değildir.ferrari patronunun sene sonunda ilk işi domenicali yi göndermek olmalıdır.yoksa yeni kuralların geleceği 2014 ten itibaren bu takımı felaketler bekler.

  34. yani cidden yarışın daha yarım turu geçilmiş ne riski bu Allah aşkına

  35. ulan ben de Alonso kendisi devam etmek istedi zannettim. Kameralar o an piti gösteriyordu. Ferrari ekibi kanatla filan cıkmıştı dışarı

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şu adam ne zaman kovulacak Ferrari'den?

    En son şampiyonluk Jean Todt ile geldi. 2008 de büyük hatalar silsilesinin ilk yılıydı. Ondan beri Ferrari eski günlerinde değil.

  37. daha yarışın 1.turu yağmur yağmış yerler ıslak yarışta bir sürü şey olabilir zaten pitstop yapcaksın neden bu kadar ciddi bi risk alıyorsun? hasar ufak olsa neyse bildiğin ön kanadın yarısı yerdeydi kırılacağı belliydi
    2010 abu dhabi performansı devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir