Alonso: "Galibiyet Mümkündü"

yazar:

kategori:

Alonso, yarışın ilk turunda Sebastian Vettel ile yaşadığı temas nedeniyle ön kanadına hasar verdi. Takım Alonso’yu 2. tura girmeden pite almak yerine devam ettirince olanlar oldu ve ön kanadı tamamen kırılan Alonso yarış dışı kaldı.

Alonso “Bugün iyi bir araca sahiptik ve yarışta performans olarak Red Bull’dan çok geride değildik.”

“Onlar çok iyi değillerdi. Bu hafta sonu kimse özel olarak hızlı değildi bu yüzden gerçekten galibiyet mücadelesi verebilirdik.”

“Hâlâ performans olarak biraz gerideyiz ancak önümüzde 3 hafta var ve çalışıp yeni parçalar hazırlamalıyız. Herkes bunu yapacak ancak umarım biz diğerlerinden daha büyük adım atarız.” dedi.

Alonso, yarış dışı kalması nedeniyle kimseyi suçlamadı. Takım Patronu Stefano Domenicali, Alonso’yu pistte tutma kararının pit duvarına ait olduğunu söylemişti.

Alonso “Çok küçük bir temastı ancak ön kanadın çok hasar görmesine yetti. Bana göre çok talihsiz bir andı.”

“İlk tur sürekli telsizden konuşuyorduk. Araç ilk 2 sektörde hemen hemen olması gerektiği gibi tepki veriyordu.”

“Takım televizyondan hasarı gördü ancak 3 ya da 4. turda kuru zemin lastiklerine geçebileceğimizi biliyorduk. Bunu yapabilseydik yarış içeriside 20-30 sn kazanacaktık. Lastik için 1 ya da 3. turda durmak büyük bir ceza oluyor.”

“Bana ön kanat performansımın beklediğim gibi olmayacağını ancak sıradaki turda durumun nasıl gelişeceğine bakacaklarını söylediler.”

“Ne yazık ki arka düzlükte ön kanat koptu. O an, pit girişinden 5 sn uzaktaydık ve girmeyi başaramadık.”

“Şimdi bakarak yanlış karar olduğunu söyleyebiliriz ancak oldukça şanssız bir durumdu. Doğru ya da yanlış karar olduğunu olay bitene kadar bilemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Galibiyet Mümkündü"” için 23 yanıt

  1. massa yarışı vettel'in 25s gerisinde bitirmiş. alonso'nun da massa'dan genelde 20 – 25 saniye ilerde bitirdiğini düşünürsek makul bir tahmin. galibiyet olmasa bile podyum olurdu.

  2. strateji konusuna gelince alo nun kanadı kırıkken (kimse kanadın komple kırılacağını ve arabanın altına gireceğini tahmin etmedi) 4-5 tur daha idare etse kayıpsız bir pit stop yapabilirdi(geriye düşsede extra pit stop gibi 22 sn kaybetmezdi).domenicali bu kararda haklı idi bence.

  3. kuru zeminde 1 tur dahi atamadı nerden biliyor zaferin mümkün olduğunu.yarış dışı olduğunda pist ıslaktı ama sonra kurudu ve zemin hep kuru idi ?

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aslında durum geçen senelerde de buna benzerdi.Sıralamada geri kalan Alonso birçok yarışı podyumda bitirebiliyordu.Cumartesimiz ile pazarımız farklı oluyor diyen Alonsodur.Sıralama odaklı bir aracın yarış temposundan taviz verdiğini söyleyemezmiyiz.

  5. elvan dalton avatarı

    Canım benim, sıralamarda red bull aracı hızlı olabilir ama yarış temposu konusunda Ferrari'ye karşı aynı farkı yaratamıyor. Lastik korumanın sıralamalardan daha önemli olduğu bir dönemde RBR aracının sıralamarda 1 saniye daha hızlı olması çok da önemli değil.

  6. iki sıralama turunda da 1 saniyeden fazla fark yedik. takma sen kafana bunlar.

  7. elvan dalton avatarı

    Başlamış yine performans olarak gerideyiz demeye. Sanırsın diğer takımlar uçuyor.

  8. Yarış anında alınmış olan bir riskti ve kaybedildi. Bunlar olağan şeyler. Umarım bu kaybettiğimiz puanları sene sonunda aramayalım.

  9. ilk tur pite girse 25 saniye fark olsun nedirki ya yağmur var o fark nedirki tek bi hataya bakar ki alonso çok rahat yetişrdi genede

  10. muneccim mode on :))

  11. peki sen neden alonso haberinde dolanıyosun, git kendi pilotun haberinde yazda dediklerinle çelişme.

  12. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    giden 25 puana mı üzüleyim yoksa 200.gp'den boş dönmesine mi üzüleyim bilemedim

  13. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Kırık kanatla, Webber'in Alonso'yu geçememesinden anlayamadın mı?

  14. TifoAlo HRT avatarı

    2.pilot belliki kendini iyi göstermek için yağmur yada sıralama ayarı yapmış malum sıralamada 4-0 olunca üzerindeki yük hafifleyecek ama çaresizce hareketler ne yaparsın.Zaten gücü sadece Alonsoya yetiyor bak Alonso yarışdışı kaldı mı adamı kaç kere gördüğümü bile hatırlamıyorum yarış boyunca son turlarda yeni lastiklerle milleti geçtiğini hatılıyorum sadece.

  15. Raikkonen06  avatarı

    Ferrarinin neden pite almadığı gerçekten ilginç tabiki onlarda geriden yükselmesinin zor olduğunu biliyorlardı aslında 1-2 tur dayansa idi pitlerden sonra Alonso en büyük galibiyet adayıydı işte o zaman görürdüm vettel dedikleri sözde yetenek abidesi olan pilotu bugün Kimi'den pek umudum yoktu Alonso geçer diyodum vetteli ama oda yarış dışı kaldı neyse artık 3 haftalık bi geçmesi zor bi süre var inşallah Kimi veya Alonso şu vettel'e cezasını verir.

  16. Ferrari%100 avatarı

    Takım her zaman yanlış karar veriyor zaten dün Massaya yanlış bugün sana Alonso
    Kanad kırılmış ne diye bir tur daha pistte tutuyorlar ki çok büyük bi yanlış

  17. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Galibiyetin mümkün olmadığı ikinci pilotun performansından çok net açıktı. Tek turluk bir yarışın ardından bunu söyleyebilmek mümkün değil. Podyum? Belki.

    Sezonun daha ikinci yarışında şampiyonadaki rakibine çarpmak şampiyon bir pilotun yapacağı en son şeydir. Şampiyonlar genelde son yarışta çarpıyorlar rakibine. Her zamanki gibi temas ters tepti ve kendi kanadı kırıldı.

    Takımı her ne kadar suç bizim dese de kararın kim tarafından alındığı gayet net. Yoksa okuduğumuz çok daha farklı olurdu.

    Diğerlerini kendi pilotunun haberlerinde istemeyenler bu iki büyük hata sonucunda rakip pilotun haberlerinde zaman geçiriyorlar. İlginç değil elbette.

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Koptu dediği sanırım sol bağlantı noktasından ayrıldığını söylüyor. Ön düzlüktede tamamen gitti.

  19. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yazık Oldu. Gitti 25 Puan 🙂

  20. bence kanadının kırık olduğunu bilmiyordu ve yola devam etti. ferrarinin acilen bildirmesi gerekirdi

  21. zaten 2. yaristan umudu kesmek aptalca olur arac iyi 3 hafta ara var bu sene sampiyonluk istiyoruz

  22. Kesinlikle şuan düşünüce en doğru kararı vermiş takım. İlk turda pite girmek tamamen intihar olabilirdi.Bir de arka sıralarda mücadele edip lastikleri erken bitirmek de var işin ucunda. Devam etmek kesinlikle doğruydu ama dayanmadı kanat.

    Takıma şimdi hak veriyorum

  23. Yusuf  Hitay avatarı
    "Ne yazık ki arka düzlükte ön kanat koptu. O an, pit girişinden 5 sn uzaktaydık ve girmeyi başaramadık."

    çeviri de bir anlam düşüklüğü mü var yoksa alonso paralel evrende mi yarışmış?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir