Raikkonen: "Lotus Performans Kaybı Karşısında Şaşkın"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Araç cuma günü çok iyi olsa da dün ve bugün oldukça zordu. Cumartesi sabahtan beri araç bir nedenle istediğimiz gibi tepki vermiyordu. Özellikle yağmurda yol tutuşunda sorunlar yaşadık.”

“Zor bir yarıştı ve startta ön kanadımın bir parçasını kaybedince bunun da hiç faydası olmadı. En azından bir kaç puan kazandık. Bu da eli boş dönmekten iyidir.”

“Aracı Avustralya’daki haline döndürebilirsek yine önde olacağımızdan eminim.” dedi.

Grosjean “Bugünkü sonuçtan mutlu olabiliriz. Zor bir yarıştı. Yağmurda başlayıp kuru bitti ve Malezya’da böyle olmasını beklersiniz. Yarışın orta bölümünde Massa’nın arkasında çok kaldım. Onu erkenden geçebilseydim önünde kalabilirdim ancak sonunda lastiklerim bitti. Bu yüzden en iyisi onun gitmesine izin vermekti.”

“Hafta başında istediğimiz sonuç bu değildi ancak sonunda takım için daha fazla puan kazandık ve Şanghay’da daha güçlü olmaya çalışacağız.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen: "Lotus Performans Kaybı Karşısında Şaşkın"” için 36 yanıt

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    he he hep öyledir geçen senede atıp tuttular ne oldu 3. oldu kimi ,istikrarlı bir şekilde ,hemde daha yavaş araçla ,düzlük hızı drs açıkken bile 310 km yi geçmiyordu, kaç takım vardı bu şekilde 3. olan ,geçen sene büyük başarıdır ,rbr den ve ferro dan bile büyük başarıdırki ,bütün f1 camiası bahseder oldu ama siz darı ambarı bilmem ne demeye devam edin ,arkadaşım bu sezon sonu geçen seneki gibi olursa hatta daha iyisi umarım ,ortada yorumcu kalmayınca, biz yazarız gene 😀

  2. Fransiz bir pilotun taraftari olunca Fransiz mi olunuyor? Ne dar bir mantik…

  3. Lastik piyangosu vurunca bir anda kendilerini darı ambarında sanmışlardı.Rüya çabuk bitti.

  4. Yağmur performansı muamma değil felaket,ben Kimi'nin kariyerini yakından incelediğim için biliyorum ki yağmur performansı söylendiği kadar kötü değil,son turuna bakarsanız araçla boğuştuğunu görürsünüz.Direksiyon sorunundan bahsetmiyor ancak tam olarak çözüldüğünden emin değilim.

    3.antrenmanlarda araçtan memnun olsaydı yağmurda çok daha iyisini yapacağına eminim.Takım sıralamada strateji hatası yapmasa Romain de önlere daha yaklaşırdı.

  5. Katılıyorum genel olarak,ancak Romain hala araçla sıkıntı yaşıyor yoksa yarış boyu trafikte kalmış Kimiyle arasındaki fark 13 saniye olmazdı,keza Rai iyi start alsa ilk 5 rahat görürdü önü açık attığı turlara bakarsak.
    Bence normal şartlar altında koşulacak bir yarış her şeyi netleştirir.Umarım araçlar farklı olmaz.

  6. sınan matias avatarı
    sınan matias

    fransız mısın arkadaşım sen?

  7. ya lütfen futbol yorumları yapmayın . gecen hafta iyi oynayan takım şampiyon gibi ilan edilir bu hafta kötü oynayan aynı takımda herkes istifaya davet edilir şu alttaki yorumlardan bir kaçı raikonen'ne bile laf söylemiş pes artik !! arkadaşım senin yerin burası degil iddia bayii …

  8. oyle olmali zaten seni de icine dahil ettigim olaylara objektif bakabilen insanlar da var ve bu olumlu/olumsuz tartismalara renk katiyor.. Maalesef provakasyondan baska amaci olmayan insanlar var yorum yapma sevkimizi kiran ama sizler gibileri oldugu surece kaliteli tartismalara kaliteli elestirilere imza atabiliyoruz=)

  9. örnek bir tartışma bizede bu yakışır zaten 🙂

  10. Doğukan Yıldız avatarı
    Doğukan Yıldız

    Alonso şom ağzını açtı hem yarış tempomuzu iptal etti hem kendisini iptal etti 😀

  11. Tabiki farkli acilardan bakmak guzeldir kirmadan hakaret etmeden edeplice fikrini savundugun surece tartismak guzeldir ki bu cervede tartistigimiz icin sorun yok iyi geceler 🙂

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    gitmezde 🙂 farklı açılardan baktık bu arada grojan gelecek vadediyor biraz daha pişmesi lazım hızlı olduğu zaten belli f1 de siyaset çok yapılıyor birde takımlarda 2 pilot olayı karışık kötüye kullananları görüyoruz neyse iyi geceler yeter şimdilik f1 zaten 3 hafta ara uzun 🙂

  13. yapma Allah askina bu isin sonu ABD ile Israil'e gidecek=)

  14. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    arkadaşım her pilotun ekibi olsa ne olucak birinde 20 adam olur birinde 100 adam birinde yüksek ücretli uzman mühendis olur birinde az bilgili olur o başka konu üstünlük vardı nasıl yoktu fransız diye tutmadılarmı takımda bu sene göndereceklerdi hatta 8 aklımda kalan kazaya karıştı belki fazla hangi takımda gördün bu kadar kazadan sonra takımda kalan pilot hamilton da oldu oda mazileri vardı mc laren le gro nun mazisimi var 😀 ferrari meselesi pilotlara göre koltuk direksiyon ve rahat hissedecek ne tür ayar varsa yapar takımlar o ayrı mesele yazımın başındaki mühendis meselesi önemlidir ayrıca nasıl direksiyondu ki 1 sezon neredeyse yapamadılar kimi gibi pilotu takımlar pek istemez kafasındadır ama saf pilotdur ferride ondan gitti zaten yada gönderdiler güncelleme ayrı konu ayar ayrı konu 2. pilotlar niçin bazen yavaş hiç düşünmüyormusun ayarları ile ilgilenen teknik ekip iyi olsa art niyet haricinde öyle 2.pilot kalırmı bazıları neyse çok uzuyor gro yu el üstünde tuttular diğil mesele kimi ye ne kadar zaman harcadıkları önemli sezon sonuda okadar çok kimiye öncelik vermediler stratejik hatalar diyebiliriz art niyet demiyorum

  15. Ben gecen haftaki muhabbete gonderme yapmak icin ayar farklarina girdim o olayin farkli boyutu da senin bu yorumun bastan sona hatali. Her pilotun ayri bir ekibi vardir ve pilotun istekleri dogrultusunda o ekiple birlikte ayarlar yapilir ayarlar da ustunluk tanimak da nedir ya? Romain'in istekleri surus stili vs Kimi'den farkli ayarlar da onlarin surus stillerine ve isteklerine gore yapilir Rai ile Massa Ferrari'de yarisirken Ferrari test ekibinin basindaki muhendis aynen soyle demisti: "Kimi ve Felipe icin iki ayri arac tasarliyoruz biri onu daha saglam digeri ise arkasi daha saglam bir arac istiyor." Ayarlarda ustunluk tanimak kadar F1'e uzak bir cumle daha yoktur. Hadi guncelleme olayina girsen tamam gecen sene Gro'nun da once denedigi paketler oldu Rai sampiyonada one gecince butun guncelleme paketleri haliyle onun aracina takildi bu sene de ayni mevzu suruyor.

    Olayin diger boyutuna gelirsek kusra bakma ama kimse takiminda bir dunya sampiyonu varken sirf Fransiz diye bir pilota oncelik tanimaz. Lotus hicbir zaman Romain'e ayricalik yapmadi Kimi'nin gecen sezon basi sonuk performansi direksiyon ve F1'e verdigi ara yuzundendi bunu Gro'ya ustunluk tanidilar seklinde yorumlamak ruya gormekten baska bir sey degildir. Gel gor ki daha Malezya'da Magnum dagitarak takim Rai'nin sohretinden faydalanma yoluna gitti Rai'yi ikinci plana attilar sozu cok cok cok sacma. Son olarak dedigim gibi ayarlarda ustunluk tanimak gibi bir seyin F1'de yeri yok.

  16. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ayarlar da fark olur normaldir geçen sene gro nun aracı aslında daha iyiydi ama çok kaza yaptı puanları uçtu gitti birde tecrübe eksikliği illaki var downforce olayı diyorsun evet kiminin az yere basma gücü gro nun daha iyi zaten adam gibi viraj giriş çıkışlarına bakınca anlaşılıyor iyi araç kaymadan çizgisinde gidiyor ama sorunlu araç kayma yaşıyor belli ben başka sitede çok yazdım fransız olduğu için öncelik tanıyorlar bence ayarlarını iyi yapıyorlardı bu sene görücez geçen gro takıldı trafiğe bu sefer rai birazda onun etkisi oldu tabi kimi grojandan üstün gro yeni pilot çok şey öğrenecek belki o sebeple daha çok downforce yapıyorlardır aracına

  17. Ilginc birkac anektod paylasmak istiyorum. Su yorumumu guncelleme temelli degerlendirmeyin kastim o degil ancak Kimi ve Romain cok farkli araclarla yarisiyor burada kastim ayar farklari gecen hafta da buna vurgu yaptim Romain'in araci cok cabuk lastik tuketiyordu Kimi'ninki cok iyi lastik koruyordu bu haftada sunu gorduk ki Romain'in araci cok kolay gecis yapabilirken Rai'nin araci gecis yapma ozurlu. Bakin bugun Romain'in tek turda gectigi pilotlarin arkasinda onlarca tur kaldi Rai. Gecen hafta Romain Kimi araclari arasindaki farki vurguladigimda bazi ustun zekali(!) arkadaslar yetenek yetenek diyordu bu hafta yeteneksiz Romain yetenekli, yetenekli Kimi yeteneksiz mi oldu? Neymis bol keseden atip tutmayacakmissin araclar arasinda ciddi ayar farklari varmis. Bu yorumu lutfen kotu niyetle okumayin bazi cok bilmislere cevap babindadir cunku. Kimi de iyi sonuc alsa Romain almis gibi sevinirim zira biz bir takimiz. Ama bu haftasonu iki haftadir savundugum tezlerimin dogru cikmasi adina faydali oldu.

    Diger taraftan Lotus bu hafta yavas falan degildi yaris yorumumda da belirttim Kimi trafige cok takildi onu acikken surekli mor dereceler elde ediyordu. Lotus'un siralama performansini acilen gelistirmesi lazim en hizli araca da sahip olsak trafikte kotuyuz bu hizimizi golgeliyor.

    Lastik degerlendirmesi icin gecen haftanin cok erken oldugunu soylemistim ki hala bir yorum yapmak icin erken gozukuyor zira hala Lotus lastiklere iyi mi bakiyor yoksa kotu mu belli degil bu yarista iki Lotus da cabuk bitirdi lastiklerini.

    Yagmur performansimiz da hala muamma..

    Supersoftlar burada olmadigi icin bu konuda da yorum yapamiyoruz…

    Temennim ise her iki araci da esit paketlerle olan siralama,islak zemin ve supersoft sorununu yenmis bir Lotus!

  18. Abi gülerken telef oldum 🙂 bitanesin

  19. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    normal bence ,performans kaybı olabilir ama geçen seneki sorun devam ediyor ,sıralamalar da ilk sıralara yerleşemiyor takım tabi bu sene daha iyi gibi araç ,aslında kaba hesapla ilk 3.4 sıraya girebilirdi, 3 sıra ceza engel oldu ,yağmur etkiledi ve kötü kalkış, pit stoplarda 3.4 saniye yavaş kaldılar ,.2.3 araç arkasındada ortalama 10 saniye kaybetti geçmeye çalışırken v.s yağmurlu turlardada 10.15 saniye uçtu gitti 😀 kaba hesapla 25.30 saniye zaten boşa gitti hesaplayınca yarış hızları fena değil gibi gelişime devam basmaya devam rai bu sene geçen seneki gibi istikrarlı olursan ve gelişim yaparsanız şampiyon olursunuz bence

  20. dinliyon ama çeviremiyonmu youtube vidyosunda adamın yorumundan görmüş olmayasın kardeş duyup kelimelere döküp anlamayanı ilk defa görüyom ha ben sana diyim de ddedigini

    ne yaptığını gordunuzmu beni itiyor şimdide vurdu diyorr

  21. istikrar lazım bu ekibe.artık sorun raikkonen de mi lotusta mı bilemem ama lotustaymış gibi görünüyor.kiminin motivasyonunu koruması lazımrakipleri çok güçlü çünkü hem rbr hem ferrari ve de geriden gelen bir mclaren var kolay değil işleri.bu yarış tam hayal kırıklığı oldu .böyle kolay performans düşüklüğü yaşarlarsa şimdiden havluyu atsınlar

  22. sıramalarda 2.seansın ortalarında yağan yağmurla birlikte performans gitti..umarım bu yıl fazla yagmur yagmaz. malasef yıllardan beri gelen sorun devam ediyor….

  23. Arkadas bugun herkes Kimi`ye aslan kesildi, bi taraftan Perez bi taraftan Hulkenberg, adami her gecis yapmak istediginde disariya ittiler, hani savunma yaparken bir arac genisligi kadar yer birakmak zorundaydi pilotlar?

  24. ne yaptını gördünüzmü beni pistin dışına itiyor simdi bana carpacak diyor cevirdiğim kadarıyla.

  25. O'nun ( Nico ) ne yaptığını görüyorsunuz,beni itti ve şimdi de çarpıyor…

  26. you see what he's been doing, he's pushing me and now he hits me….
    dinlediğim bu ama çeviremiyorum:)))

  27. *************.youtube.com/watch?v=dHElihGiEDk

    telsiz konuşması bu Raikkonenin cevire bilen varmı ?

  28. bu sene kimi bayağı asılıyor gibi geldi bana…hulkenberg i geçmeye çalışırken bir ara telsizden bayağı sinirlenmiş birşeyler diyordu beni dışarı atıyor filan diye ama bayağı sinirle söylüyordu.
    koçum benim…
    kimi raikkonen diye yazılır adamın everesti diye okunur…
    adamım 60 kilo, 59 kilosu t….k…

  29. talihsiz bir yarış oldu. önce kötü bir start arkasından yarış boyunca sürekli geçmeye çalışılan araçlar. kiminin önü hiç açık olmadı neredeyse…lastiklerin değişim zamanı konusunda çekiştiği pilotlar daha iyi neticeler aldılar. örnek perez bir sefer geçti. önden pite girip tekrar kimi nin önüne geçti.time living de önü hafif açıkken genelde öndekilerden daha iyi turlar attı ama geçmek konusunda zorluk yaşadı. gerçi hep önündekilerin arkasına takıldı. az da olsa bu havaya ve şartlara rağmen hızlıydı. ben açıkçası endişeli değilim. nasip kısmet…talihsiz bir hafta sonu oldu bence…ceza almasaydı temiz taraftan kalkmış olacaktı belkide şu an ilk üçe girmiş belkide galip gelmiş bir kimiyi konuşacaktık.
    bu sene alacağımız şampiyonluğun kefarreti olur inşaallah…

  30. bu yarış hem kimi hem de lotus kötüydü.

    kalkış da berbattı. ıslak zeminde daha iyi olabilirdi sürüşün ..

  31. alonso çıkıp liderliği alsa ne diyecektin ?

  32. cuma antremanlarda gayet iyi çalısıyordu araç kimide memnundu.Ferrarilerin önündeydi Kimi sıralamaların Q1 seansında zemin kuru olduğu için.zaten sonrasındaki yağmur ayar yok bişey yok çok geri kaldılar.yarışın başındada zemin kuru olsaydı zaten herkes orta sert lastikleri kullanacaktı ve yine çabuk bitecekti lastikler böylece lotus yine 1 pit az yaparak podyuma çıkabilirdi.ama yarışın başındaki o ıslak zemin lotusun diğerleriyle birlikte 1 pit daha yapmasına sebeb oldu

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Performansta büyük bir kayıp yok bence. Çok fazla trafikte kaldılar. Doğru dürüst temiz havada turlayamadılar. Bu yüzden Lotus'un podyum görmesi ve kazanması için geçen seneki durumun aynısı geçerli:

    Sıralama turlarında gerilerde kalmamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir