Lotus İki Yarışta İki Farklı Sonuca Şaşırmıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in Avustralya’da kazandığı yarışın hemen bir hafta sonrasında Malezya’da Fin pilot ve takım arkadaşı Romain Grosjean, liderlik mücadelesine girişemedi.

Boullier: “Kış testleri sonrasında bunu bekliyorduk. Çok ama çok yakın bir mücadele olacak.”

“Aslında lastik idaresi yüzünden sizin de bunu beklemeniz gerekirdi; her defasında farklı bir galip”

“Ama ilk 4 içinde olduğumuzu kesinlikle söyleyebilirim. Ferrari, McLaren, Red Bull ve biz çok yakınız”

Bununla birlikte Boullier, Raikkonen ve Grosjean’ın ıslak zeminde araçtan azamiyi elde etmekte zorlanmalarının yanında kaybettikleri çalışma zamanının, Sepang’da podyuma çıkamamalarına neden olduğunu düşünüyor.

Boullier: “İlk olarak sıralama yağmur altındaydı ve en iyi kalkışlarımızdan birini yapamadık”

“Daha sonra ilk bölümde, liderlere göre kayıp yaşadık; özellikle de Mercedes’e karşı”

“Ondan sonraki yarış tempolarını kıyaslarsanız fena değildik. O seviyelerdeydik”

Öte yandan Boullier, Lotus’un Avustralya’daki avantajının, rakiplerinin ayar sorunlarıyla pekişmiş olabileceğini kabul etti.

Boullier: “Melbourne’de açıkça bir avantajımız vardı. Çünkü sıralama ve Cuma antrenmanları sırasındaki bazı şartlar, bazı takımların ayar yapmalarına yardımcı olmadı”


Yorumlar

  1. perez+sauberler+lastik saklama efsanesi+pit stop stratejisi=var olmayan lotus saf hızı

    sonuç,,

    kimi pilotlar vasattır

  2. okudugunu anlama sorunun mu var arkadasim senin ne donmesi yuh insan okudugunu hic mi anlamaz. ben ne diyorum adam ne anliyor yahu. Bak ne diyorum ilk yarisa takim iki araca birden guncellemeleri yetistiremedi Grosjean'in guncellemeleri cumartesi gunu geldi cumartesi hava kosullari elverisli olmadigi icin bu guncellemelere uygun ayarlari Grosjean'in aracina uygulayamadi takim dogru ayarlari bulamadilar cunku zaman yoktu anliyor musun? Malezya'dan bahsetmiyorum yani Avustralya'dan bahsediyorum hala anlayamadiysan yapabilecegim bir sey yok fis defteri acip Ali Ata Bak olayina girecek degilim yani oldukca acik ve yalin bir sekilde yazdim.

  3. ha şimdi ayardaan güncelleme olayına döndün.onu anlarım güncelleme bunu de.rai de güncellenmiş egzoz vardı gro da yoktu de bir şey de de 1.1. sn farkı açıkla !

  4. La havle vela kuvvet ben ne diyorum adam ne anliyorum Boullier'in su cumlesine atifta bulunmustum ben

    Öte yandan Boullier, Lotus'un Avustralya'daki avantajının, rakiplerinin ayar sorunlarıyla pekişmiş olabileceğini kabul etti.

    once bir haberi oku istersen bir de gelmis bana saka misin diyor ya sabir! Gro olayina gelirsek 1) Her pilot kendi ayarlariyla piste cikar. 2) Lotus Avustralya guncellemelerini iki araca birden yetistiremedi Gro'nun guncellemeleri cumartesi geldi ve ayarlarini dogru duzgun yapamadilar bizzat James Allison acikladi ki sanirim sen ondan daha bilgilisin bu konuda…

  5. ayar diyorsun yani.şaka maka yok.arkadaşım söylediğine göre ayar.peki aynı ayarı kimi nin aracında gördülerde gro da niye uygulamadılar arkadaşım şakamısın ?

  6. kimi trafiğe takıldı kötü bir start yanlış zamanda pite girmeler lotus için olası en kötü hava ve zemin…ama çok iyi olan birşey vardı…kimi kendisinde bu zamana kadar çok az gördüğüm müthiş bir istekle mücadele ediyordu…panik yok…bu yarış sevmeyenleri sevindirdi…olsun önemli değil…
    şampiyonluk geliyor…

  7. saka misin arkadasim bir eksik pit stop nasil oldu anlamadim yazmissin onu acikladim tovbe tovbe

  8. ha sen eksik kaldın tam oldu kimi cephesi-ros cephesi (karşısında gro ve ham cephesi birde alt cepheler var) farketmez combo sen ne de denek istedin ben anlamadım açık saçık yaz bende cevaplaym:)

  9. Ayar aciklamasi mantikli olabilir Allison Avustralya'dan sonra yaptigi aciklamada Romain'in son dakika gelen guncellemelerine ayar yapacak zaman bulamadik demisti malum kotu ayarlara sahip arac digerleri gibi bir iki turda bitirdi lastiklerini. Sonuc olarak digerlerinin (Romain de dahil) ayar yapamamalari da Lotus'u one cikarmis olabilir.

  10. yani geçen sezonki hikaye devam.ne kadar sıcak o kadar iyi ne kadar soğuk o kadar kötü (avustralya ikisininde tam ortasında idi) nasıl oldu kimse anlamadı bir eksik pit stopu

  11. kirli taraf+ıslak zemin+yol tutuşta olmayınca kötü kalktı.

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    cuma günü kuru zeminde takımlar arasında fazla fark yoktu yarış kuru zeminde olsaydı podyumda bitirebilirdik bu arada kimi nin bu kadar yavaş start aldığı başka bir yarış hatırlamıyorum belki zeminden dolayı hızlanamamıştır

  13. Öte yandan Boullier, Lotus'un Avustralya'daki avantajının, rakiplerinin ayar sorunlarıyla pekişmiş olabileceğini kabul etti.

    Boullier: "Melbourne'de açıkça bir avantajımız vardı. Çünkü sıralama ve Cuma antrenmanları sırasındaki bazı şartlar, bazı takımların ayar yapmalarına yardımcı olmadı"

  14. Mercedes'tir o bir yanlislik vardir=)

  15. İlk 4 takım içinde ben Mclareni görmüyorum.Malezyanın sıralama turlarında Q1'de lotusun ne kadar hızlı olduğu açıktı.Kimi lastikleri çok cabuk ısıtıp sutilden sonra en hızlı turu attı.Ferrarilere baktımızda kuru zeminde sıralama turlarında Lotusun arkasında bana göre.1-2 Rebull,Mercedes diye sıralanır.yarış temposundada 1-2 Lotus,Ferrari olarak tahmin ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir