Baba Webber: "Mark Çin'de Gridde Olacak"

yazar:

kategori:

Malezya’da takım arkadaşı Sebastian Vettel’in talimatlara aykırı davranıp kendisini geçmesi sonrasında Webber’in, spordaki geleceğini tekrar gözden geçirdiği söylenmeye başlamıştı.

Red Bull pilotu, yarıştan hemen sonra sörf yapmak için tatile çıktı.

Öte yandan Webber’in yarış içinde Vettel’e orta parmağını gösterdiği, hatta damalı bayrak önünde Vettel’i üzerine direksiyon kırdığı görüldü; hatta podyum gösterisini protesto etmeyi de gözden geçirdiği söylendi.

Ama babası Alan Webber, Çin’de yarışacağını dile getirdi.

Webber: “Gelecek yarış için Çin’de olacak.”

Zaten limoni olan Webber-Vettel ilişkisi için Alan Webber: “Birbirlerine tekrar saygı duyup güvenmeleri sanırım biraz zaman alacak.”

Konu ile ilgili olaran eski pilotlardan Martin Brundle, Red Bull’da büyük sorun olduğunu, güvenin olmadığı bir ortamda takımın pilotları kontrol edemeyeceğini dile getirdi.

Helmut Marko da hemfikir.

Marko: “”Seb ve Mark’ın birlikte tatile gitmesine gerek yok. Ama yapıcı bir çalışma ortamı olmalı”

Flavio Briatore ise Red Bull yönetimini sorumlu tutuyor.

Briatore: “Kabul edilemez. Red Bull’da gerçek yöneticinin kim olduğunu görebiliyorsunuz: Vettel”

McLaren’ın eski pilotlarında John Watson ise biraz ileri gidip Red Bull’un Vettel’i 1 yarıştan men etmesini istedi.

Watson: “Diğer takımlarda diğer pilotların bir takım emrine aykırı harekette bulunduğunda, askıya alınacaklarını hatta kovulacaklarını biliyorum”

“Eğer Christian Horner otoritesini ortaya koymazsa, takımdaki yeri aslında olması gerektiği gibi değildir.”

Tartışmalarla ilgili Bernie Ecclestone: “Belki de (Vettel’in), Mark’ın ona yardım etmesini isteyeceği bir dönem gelecek ama Mark’ın şimdi bunu yapacağını sanmıyorum.”

Talimatlara aykırı davranan Vettel için Jackie Stewart: “Onu en zeki pilot olarak görürdüm ama artık öyled değil”

Vettel’in yaşına atıfta bulunan David Coulthard: “40 seneyi 25 yıla sığdıramazsınız.”

 


Yorumlar

“Baba Webber: "Mark Çin'de Gridde Olacak"” için 29 yanıt

  1. bu ne biçim bi bakıs

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso yarış dışı kaldı ortalık karıştı :), Adam yarışsaydı zaten kazanacaktı, bunlarda gerek kalmayacaktı…

    Yok yani herkes şu şöye olsaydı bu böyle olsaydı demişte, ona istinaden yazayım dedim.

  3. öyle anlaşılıyor ki silverstone 2011'de bu kadar tantana olmamasının nedeni webber'in aynı şeyi deneyip başarılı olamamasıymış. webber o yarıştan sonra takım emirlerini dinlemediğini ve telsizini kapattığını söylemişti.

    malezya'da takımlar rbr ve merc değil de mclaren ve williams olsaydı takım emirlerini değil son turlardaki müthiş mücadeleleri konuşuyor olurduk.

  4. ya bırak Allah aşkına ne çekmesi geçemedi sadece. 2011 ve ya 2012 ispanya mı tam hatırlamıyorum. vettel yeni pitten çıktığında bi turda 4 araç geçti ki massa button ve rosberg gibi aynı durumda ki webber ise zorla massayı geçebildi. Kısaca diyebileceğim webber araç sollamakta sıkıntılı geçen sene abu dabiyi hatırlayan bilir. vettel herkesi geçerken webber kimseyi geçemiyordu. Yani orda vetteli geçememesi ayağını gazdan çektiği için değil beceriksizliği içindi

  5. Evet mantıklı olalım webber bu yarışta vettelden çok daha hızlıysa vettelden yine kurtulurdu. daha önce kurtuldu ama vttel bu sefer çok agresif geldi. webber becerksizliğinin faturasını vettele kesiyor. ayrıca 3 kez dünya şampiyonu olmuş birine yerini koru diye emir verilmez verirsen böyle olur.

  6. Yarış sonunda hem Mersedes hem de Redbull puan olarak herhangi bi kayıp yaşamadı ancak Redbull takımı için bence hoş bir sonuç değil. Çalışanınıza emir veriyorsunuz ama sizi sallamıyor. Kaç yıldır pilotlarını tanıyamamışlar anlaşılan. Mersedes ise bizi bir çekişmeden mahrum bıraktı. Sözünü dinletti belki ama bu Formula-1'e yakışmadı. İyi takımsanız iyi pilotlarınız olmalı ve nasıl yarışacaklarını bilmeliler ve birbirlerine zarar vermeden birbirlerini geçebilmeliler. Yok pilotlar buna göre davranmazsa cezasını kesersin. Benim açımdan en iyisini Vettel yaptı. Çünkü yarışta beni en çok heyecanlandıran Webber-Vettel kapışması oldu. Webber'de hikaye anlatmasın neticede zorladı ancak Vettel'e engel olamadı. Keşke Rosber-Hamilton'da kapışsaydı. Seyir zevki iyice artardı. Sen arkadaki pilota geçme de sonra da F1 seyircisi neden azalıyor diye hayıflan. Zaten takım emrinin arkadaki pilota verilmesi kadar saçma bişey yok. Eğer hızlı olan pilotunuzun öndeki diğer takımlara yetişme ihtimali varsa zaman kaybetmemesi için öndeki pilotunuza yol ver dersin. Ya da son yarışlardır, arkadakinin şampiyonluk şansı vardır, yine öndeki pilotunuza yol ver dersin de arkadaki pilota geçme demek nedir ya.

  7. bak vettelin 3. pitine. aynı tablo . rosberg 1 tur önce pite girmiş medium takmış.vet pitten çıkmış hard lastik var. 2 tur drs de kaldı ama geçilmedi.webber in hızlı bi aracı geçebildiği görülmemiştir.önü açıkken iyi turlar atar ama rekabet ortamında siner.geçen sene belçika da vet web in arkasındaydı hatta arada massa var. vet massa yı geçer sonra bizim web i geçer ama adam direnemez bile. yani vet in hatasını söyleyin ama ona çakmak için yalandan yere web i büyük göstermeyin. 4 yıldır arkasına vettel geldiğinde hiç bir zaman direnememiştir.

  8. Al birini vur ötekine.Bir tanesi brezilyada takım arkadaşının geçmemesi için okadar zorluk çıkartır,zar zor yol verir.diğeri takım emrini dinlemez takım arkadaşını geçer.vettel i sevmezdim iyice gıcık oldum,Webber desen herzaman bana itici gelmiştir.2Sinede yol verin bulunmaz hint kumaşı değiller sonuçta.Ama bu tavırla RBR yönetimi bana göre en çok hatalı olan taraftır.Vettel'e yaptığının yanlış olduğunu yarış içerisinde söyleyecek ve yerini geri ver diyeceklerdi.Yazık gerçekten yazık.Tek sevindiğim nokta takımın Duble yapmasıdır.

  9. Bana göre Webber son yarışta starttan finişe kadar yarışı kazanmayı hakedecek bir performans gösterdi; nitekim önceki yarışta da etkileyici sayılabilecek bir performansı vardı ve özellikle Vettel'in Mark'ın ayarlarına ihtiyacı olduğunu duyduktan sonra kanaatim şu yönde oldu: RedBull'dan pilotlarının sezona eşit statüde başlayacakları beyanatı gelince bir yerde Vettel'in kendisini erkenden birinci pilot olarak kabul ettirmesi gerekiyordu ve performansı açık bir şekilde Webber'i mağlup etmeye yetmiyor gibiydi(özellikle yarış günü lastik kullanımı) ki böyle bir fırsat eline geçince bu hamleyi gerçekleştirdi.. Şu da olmuş olabilir: 'E ulan sen 5. kalkmışsın ve şimdi bir şekilde önümde kalmışsın ama orası starttan bana rezerve edilmiş kardeşim, bir de tanırsın beni(!), çekil git!' gibi bir psikolojiyle de böyle davranmış olabilir.. Benim naçizane düşüncem takımlar şampiyonası için farklı bir puanlama ve ya not sistemi gelmeli ki bu tür olaylar cereyan etmesin..

  10. Faruk Altun avatarı

    Takım emri konusunda sonuna kadar haklısın. Takım emirleri tamamen yasak olmalı. Ama işleyen gerçekler görüldüğü üzere farklı. Üstelik RBR takım emrini gizli bir kod "Multi 21" kullanarak yaptı. Bu şekilde yapıldıktan sonra bunu engellemenin bir yolu "malesef" yok. Geçtiğimiz hafta sonu oldu bundan sonrada olacak.

    Yarışa gelince RBR pilotlarına motorlarını rolantiye alıp yakıt tasarrufu modunda lastiklerini korumasını istedi. Anlaşılan pilotlardan biri direktife uydu diğeri ise takımı ve takım arkadaşını hiçe sayarak atak yaptı. Ben bu durumun "medyatik yargılamalar" dışında kalmasına rağmen geçiştirilebileceğine inanmıyorum. Ortada bir pilotların karakterliliği ve karaktersizliği durumu var.

    Vettel malezyada çok büyük itibar kaybına uğradı. Yapmaması gereken bir şeyi yaptı ve bedelini de her ne ise ödemeli. Bence Webber ile Vettel'in arası artık bir daha hiç düzelmeyecek.

    Eğer Webber hiçbir şey olmamışçasına sürmeye devam ederse işte o zaman Webber gerçeken söylediğin gibi "ağlak" konumuna düşecektir. Böyle bir durumda onun karaktersizliğini gösterir ki ben geleceğin bu şekilde olacağını pek sanmıyorum.

    Webber'in parmak işaretinden, finish çizgisini geçerken Vettel'in üzerine kırmasından, Podyum öncesi fuaye konuşmalarından, podyumdaki hali ve görüşlerinden dolayı artık daha farklı bir Webber olacak bence.

    İşin diğer tarafı Horner ve Newey'in de itibarı da zedelenmiş oldu. Bir şekilde sorunun üstünden gelmeliler yoksa ileride daha ciddi sıkıntılar söz konusu olacak gibi.

  11. orada weber ayağını gazdan çekti aç videoyu bir daha bak

  12. elvan dalton avatarı

    Millet giydiriyo Vettel'e ama 2 sene önce Webber'de aynı şeyi denemişti ama becerememişti. O zaman yalan söylüyolar Webber zorlamadı diyolardı buradaki Vettel düşmanları ama olsun. Bu yarışta da Vettel dinlemedi.

  13. Little Bambi avatarı

    Hata sende Webber. Bunların borusu Toro Rosso pilotlarına öter.. 2 Sene önce ingilterede Mark, maintain the gap dediğinde Vetteli geçeydin belki eşit şartlarda yarışırdın. Fırsatı o gün teptin..

  14. Vettel in için söylenen hungry lafı çok doğru gerçekten.Webber o anda karşı atak yapabilcek durumda değildi bence çünkü o da herkes gibi vettel den bunu beklemiyodu ki yapmaması iyi oldu aksi takdirde istanbul 2010 tekrarlanabilirdi bende webber in acıtasyon yaptığını düşünüyorum tamam haklı orda diyecek birşey yok ama açıklamaları sonra takımın sırrını ifşa etmesi olayın medyatik yönünü kullanıyo ki bence zeki bi hamle vettel politikalara katılmayarak akıllıca davranıyo gecen yıl bütün herkes onun için konustu o cok fazla konusmadı

  15. Webber artık iyice mazlumu oynamaya başladı madem haksızlık yapıldı geçildikten sonra açsaydı ayarları… Gerekirse yakıt bitme ihtimali karşı bile geçmeye çalışsaydı vetteli…Böylece neden yolda kaldın diye sorulduğunda daha delikanlı bir itiraziı ve cevabı olurdu sebebleri bu yüzden diye..

    F1'in daha iyi olması için takım emirlerine karşı olanlar çoğu çıkmış şimdi takım emirlerine niye uyulmadı diye yazıyorlar.Tutarlı olalım…Adam iyi niyetli olmasada gelmiş geçmiş bu olay Red bull'u takım içindeki sorunu biz niye takım emirleri denen şey var diye itiraz edeceğimize tutmuş sırf pilot taraftarı olduğumuz için nerdeyse takım emirlerini savunur hale gelmişiz…

  16. Ver gazi ver Briatore 🙂
    Su multi21 olayina gelirsek Webber pitten cikar cikmaz Vettelden atak geldigini gordu. Bu andan sonra hala dusuk ayarlarda kalmis olmasi mantiksiz . Yani gecis hamlesi gayet temiz ve adil . Vettel in son pitlere Webberden once gelmis olmasi RedBull takiminin bu olayda masum olmadigini dusunduryor. Aklima takilan bi diger konuda pist daha islakken Vettel neden ilk olarak pite geldi. Boyle durumlarda genelde arkalardan risk alip yukselmek istiyenler pit yapar. Hem o pit cikisinda trafikte de kalip Webbere gecildi. O pit olmasaydi bu olaylarda hic yasanmamis olacakti

  17. gerçekleri görmek istemeyenlere mantık kavramından bahsedemezsin 🙂

  18. aralarında 1snden fazla fark olduğunda multi 21 denildi ikisine de. Webber emire uydu ve yavaşladı, Vettel uymadı ve farkı 1sn'nin altına düşürdü. O andan sonra Vettel artık DRS bölgesinde olduğu için Webber en yüksek motor ayarına bile geçse Vettel DRS avantajında olduğu için geçilmemesi imkansızdı. Vettel fanı bile olsanız biraz mantık yürütün.

  19. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Aslında webber artistik yapıyor beni eşit şartlarda geçmedi vurgusu yapıyor YALAN.3 tur 1 saniyenin altında gittiler motor ayarlarını değiştiremedimi? sadece acıtasyon yapıyor.ayrıca vetteli boyle devam etmeli herkes hep konuşuyor o susuyor ve şampiyonluklar geliyor konuşunlar konuştuğuna kalıyor.vettel asıl gerçek yarışcıdır adamın bir kez çıkıb hamilton alonso hakınnda konuştuğunu goremezsiniz.adam alonsoyla takım arkadaşı olmayı sorun etmem diyor.onun için geçmek geçilmek sorun değil o gerçek yarışçı herkese av gibi bakıyor.kimseye acımıyor.işte tam da benim felsefem de bu.benim pilotum boyle olmalı

  20. vettel geçen seneki brezilya'nın öcünü aldı.
    vettelin motoru düşürmediğini redbull webere söylemeliydi, tabiki de,
    redbull takımı beni şaşırttı, vettel'e aptal bile dediler, ama bence aptal olan redbull. sıralamada elenmeyi de göze alarak lastik saklamış pilota motoru düşür diyor, eğer trafikte kalmasa vettel bunları hiç konuşmazdık bile,

  21. Yanlışı yanlışla düzeltmek ? Düz mantık çok gördüm de bu bildiğin pürüzsüz.

  22. web düşmanı gibi konuştuguna göre bal gibi vet taraftarısın.

  23. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Webber önümüzdeki yarılarda çok pis palayacak demedi demeyin..

  24. Tam olarak ben de bunu düşünmüştüm. bence vettel geçen seneki brezilyanın da öcünü almış olabiliri webberden. startta webber vetteli çok şıkıştırdı ve onun geriye düşmesine neden oldu. sonra orta grupta sennayla temas yaşadı neredeyse yarış dışı oluyordu. Ama şampiyon olunca bunlar gündeme gelmedi. dediğin gibi webber vettelin geldiğini görmüyor mu 1 2 düğmeye basmasını bilmiyor mu. hızlıysa zaten arayı tekrar açardı. Tabi vettelin yaptığı doğru değil.

  25. Bu nedir ya…Madem Vettel talimatı dinlememiş, Webber efendi de açsaymış kıstığı motorunu da karşılık verseymiş…böyle "babama söyleyecem seni"yle olmuyor…arkandaki adam yarışacak belli, sen de yarışsaydın da sonra konuşsaydın…o dinlememiş takımı sen de dinleme…aynı araçtasınız, adam 3 yıldır şampiyon, senin elinde bir avuç galibiyet, Vettel taraftarı değilim ama pistte konuşamayıp dışarda bu kadar çok zırıldayanını da görmedim…

  26. Takım vettel e ceza veremez takımlar şampiyonası önemli bunu göz ardı edemezler vettel webber arasında saygı (bence) yoktu ki zaten ki ben vettel in kinci davranıp o an geçmişe gittiğini ve kendince ders vermek istedi bence artık hiç bir şekilde araları düzelmez ayrı takımlara gittiklerinde birbirleri hakkında çok açıklamalar yapıcakları kesin özellikle webber

  27. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    David 40 yıla birşey sığdıramadın onuda düşünmek lazım.

  28. elvan dalton avatarı

    Mark Webber buradan daha iyi bir takımla yarışamaz. Hala para ve podyum kazanırken buradan gitmez.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F1'in üstadları ile hem fikirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir