Hamilton: "En İyi İkinci Takımız"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ilk iki yarışta ortaya koydukları performanslarla birlikte Malezya’da gelen podyumun ardından Mercedes’in şu anda ciddi bir ön grup takımı olduğuna inanıyor.

Malezya GP’deki performansla ne kadar ümitlendiği sorusuna Hamilton: “İkinci en iyi takımız.”

“Bu kadar yakın olmak -yarışın bazı safhalarında Red Bull ile mücadele edebildim- ve bu konumda yer almak harika bir duygu”

Hamilton ve takım arkadaşı Nico Rosberg, Malezya’da yarışın sonlarında yakıt tasarrufu konusunda uyarılana kadar Red Bull’a çok yakındı.

Mercedes pilota göre yakıt stratejisinde doğru hamleler yapsalardı yarışın sonucu daha farklı olabilirdi.

Hamilton: “Ne yazık ki yeteri kadar yakıt kalmamıştı; ben de daha da azdı”

“25. turdan itibaren tasarruf yapıyordum ve önümdekilerle mücadele etmesi imkânsız bir görevdi.”

“Sonlarda inanamayacağınız seviyede tasarruf modundaydım. Her tarafta gezinti halindeydim. Hepimiz auynı yakıtta olsaydık, farklı bir durum oluşurdu; buna eminim.”

Öte yandan Hamilton, Mercedes’in bu formunun, yarışlar kazanacak konuma geldiklerini gösterdiğini ifade etti.

Hamilton: “Kesinlikle. (Malezya’nın), bu yönde ilerlememiz halinde, bu sene bir dönemde yarış kazanabileceğimizi gösterdiğini düşünüyorum”


Yorumlar

“Hamilton: "En İyi İkinci Takımız"” için 36 yanıt

  1. Şu F1 i sadece haber başlıklarından okuduğunuz yada anladığınız için ve süregelen şeylerden pek haberdar olmadığınız için yanlış düşünceleriniz ve gerçek dışı bilgi sahibi olmanız normal oluyor. AbuDhabi de 40 tur hikayesi bambaşkadır… Bu RedBull un Webber i yeme ve ALonso yu safdışı etmesi adına güzel bir oyunuydu.Belki bir gün Petrov un sözleşmeside izin verirse o an geçen görüşmeleri anlatırda bizde iki Renault motorlu takımın hikayesini öğrenmiş oluruz.
    Aldo Costa bu 40 turun hikayesini zaten yapmışdı ama o hikaye işinize gelmediği için zaten anlamadınız.O kadar tur boyunca bir aracın arkasında kalmalarına sebep olan şeyin F10 un yavaş olması olduğunu açıklamışdı.O yavaş aracı sizin inatla sevmediğiniz yada sevemeyeceğiniz kişi olan ALonso sayesinde orada olduklarını söylemişliğini hiçbir zaman dile getiremeyeceksiniz.

  2. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Ben Avustralyada Alonsonun Massadan ne kadar önde olduysa Malezyada da o kadar önde olacağını düşünüyordum ki kanadını kırdı. Avustralyada tur başına yarım saniye fln hızlıydı, burada da ola bilirdi. Alonso yarışı bitiremeyince evet sen haklısın. Çinde de zaten öyle olucak tur başına 0.3 sn fln hızlı olucak, ama sıralamalarda geride kala bilir. Alonso tek tur pilotu değil. Bir de Alonsoyu yerden yere vurarak Massayı göklere çıkarmanda bir anlam bulamıyorum. Alonso Massadan daha iyi start alıyor ve yarış hızında çok daha hızlı. Geçen sezon bir kaç yarışda Massa hızlı oldu diye Alonsodan iyi mi pilot oldu? Massa mı Alonso mu iyi diye oylama yapılsa Massa 2-3 oy alır biri de senin oyun olur. Massa da iyi pilot ama ben onu Alonso kadar iyi görmüyorum.

  3. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    2. başlayıp 5. bitiren yarış sonunda da maksimumu aldım diyebilen bir tek massa ve senın gbı taraftarları söylereybılır zaten.

  4. Mercedesin geçen seneye göre biraz daha hızlandığı aşikardır. Ancak ikinci takım demek için çok çok erken. ferrari, lotus bence öndeler. eğer tüm yarışlar malesıa ve monza gibi pistlerde koşullursa belki mercedes ikinci olabilir ancak yüksek DF ve değişken koşulların olduğu pistlerde Mercedesin çok şansı olacağını sanmıyorum…

  5. aşağıda bir alonso taraftarı arkadaşımız, şöyle buyurmuşlar:

    "Patronu geçen hafta Alonsoya bakarak Ferrariyi hızlı ilan ediyor , pilotu da bu hafta massaya bakarak redbull ve mercedesi hızlı ilan ediyor.
    Ferrarinin massa ile gelebileceği noktayı hamilton belirlemiş.Brawn da geçen hafta Ferrarinin yerini Alonsoya bakarak belirlemişti. "

    sevgili kardeşim, hamilton yine insaflı davranmış, ferrari'nin massa'nın hatasız sürüşü ile kazandığı 10 puana ve 5.liğine bakarak konuşmuş..

    ya bir de alonso'ya bakarak "bu ferrari'den bi cacık olmaz. pilotu daha önünü görmüyor, fren nerde gaz nerde haberi yok, ferrari bu kafayla anca kanat kırar" deseydi??

  6. Hayret.Hala hiç kimseden Alonso'nun aracını yavaş göstermeye çalışıyorlar gibisinden bir yorum gelmemiş.Gerçekten garip.

  7. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    benim tayfalarım

    Benim hangi tarafta olduğumu hala anlayamamışsın. Ancak hangi tarafta olmadığımı herkes iyi biliyor. Tayfam filan yok anlayacağın. Açık sözlüyümdür ve sadece söylerim.

  8. atmayın beyler daha hiç bir takımın nerde olduğu belli değil ispanyaya kadar 100de 100 belli olmayacak avustralya ve malezyada yarışın başları yağmurluydu çin yağmursuz ve sıcak havada geçerse redbullar favori olur arkadan ferrari gelir hatırlayın massanın malezyda pist ısındıktan sonraki temposunu öndeki 4lüden tur başı 1 sn alıyodu belki lastikleri biraz daha yeniydi ama bu ferrarinin nerde olduğunun göstergesi formula 1 özel programını izleseydiniz erbaturla korhan savran çok güzel yorumlamıştı redbull ferrariden çok az bi farkla önde ferraride bi o kadar farkla mercedesten önde çin ve malezya zaten mercedese uyan pistler hem soğuk hemde iyi düzlüklere sahip ama iyi downforce isteyen pistlerde tıkanıyorlar mesela geçen sene f1in pistlerinin en uzun düzlüğü olan hindistan gpde döküldüler şöyle havanın sıcak olacağı ve yağmurun olmadığı bir yarış bize herşeyi gösterir

  9. Red-bull en hızlı takım Ama 2. olarak Ferrariyi görüyorum.Sadece Massanın performansına bakarak Ferrari değerlendirilemez.Zaten yağmurda Massa çok kötü yarışlar çıkarıyor 2008 Brezilya hariç ondada sonlarda atıştırmıştı biraz.İlk 4 takım 0.5 saniye ile sıralanıyor yarış hızı bakımından Red-bull birde geçen senein devamı bir araç getirdiği için gelişim yarışında biraz daha geride kalabilir

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Michel pim zaten7 /24 çekik duruyor.Haber yayınlansın provasyonun ağababasını o zaman göreceksin.Ben burada kimin hangi habere ne yazacağını hatta ekürilerinin bile ne diyeceğini çok iyi bildiğimi iddia ettim..Yok eğer briatore konuşurda ben ve benim tayfalarım singapurdan bahsetmez diyorsan bu da bir iddiadır ve ben saygı duyarım.

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu arada bazıları doluşmuş yine buraya Çekemeyenler hemen klavyelerine sarılmış…

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Çinde bu sfer duble gelecek inşallah çünkü 2010 dan beri mercedesin en güçlü sonuçlar aldığı pist çin.Bu sefer nasıl bir fark olur bilemiyorum ama Mercedes hızlı olacaktır Çinde ve Bi arkadaş demişki Malezya mercedese uygun die doğrudur ancak geçen sene sıralamalarda schumi 3. Oldu az bir farkla ama yarışta döküldü merceds ile bu sene mercedes durumu düzeltmişw benziyor ve performans olarak harbiden farkı kapattık en iyi 2. Değiliz bence ama Ferrarilerle beraber redbulldan sonra arkadan gelen gruptayız lotus kafamı çok karıştırdı eskisi gibi olmasında…bence lotus aynı geçen seneki sauber tarzı lastikleri koruyan bir araç üretmiş ve geçen seneden daha hızlı bir araçları var ama aracın karakterisliğinde görünen bir değişiklik yok 40 derece civarı asfalt sıcaklığında iyi performans göstermeleri gerekiyordu neyse çinde herşey daha net belli olur.

  13. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Provokasyon diye buna deniyor işte. Ortada hiçbir şey yokken gelip varmış gibi yapıp ortalığı karıştırınca böyle olur. Yalnız değilmişim demek ki. Daha çok yorum gelir buraya. Pim çekildi.

  14. mehmet ceviz avatarı

    kardeş bu sene bizimkiler düzlük hızından biraz feragat etmişler.düzlük hızında ilk 10 a zorla giriyor.

  15. Baksen,İspanyada 17 tur Abu Dhabide 40 tur ne çabuk unutulmuş?1 hafta önceki yarışta unutulmuş.Alonso naptı?Gitti yağmurda temkinli süren adama çarptı dışardanda kaç km yavaş gittiğini hesapladı.Tam bir KOMPİLE pilot bu be!

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Parsellemek?.Yok öyle birşey.Tabi ki de konuşacaksın.Ben yalnızca bir iddiada bulundum.Alonso olmasa zaten konuşacak bişeyiniz de olmuyor.Örneğin senin son 5 yorumunun 4 tanesi Alonso içerikli.Amacın niyetin ve nickin beni burada iddia oynamaya sevkediyor o kadar.İceman ne yaptı neden malezyada kötü sürdü neden kendinden yavaş araçları geçemedi diye merak edeceğine burada lafazanlık yapıyorsun.

  17. Singapuru konuşma,Abu Dhabiyi konuşma,Hockenheimı konuşma,Çini konuşma 2007yi konuşma,2010u konuşma.2012 Brezilyayı konuşma.Takvimide parsellediniz bakıyorum.Ne konuşalım?Curlingmi?

  18. bu yarış için söylenmiş bir söz…4 takım birbirine çok yakın…mclaren de yakındır önde yer alacaktır.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    5 parasız kaldın demektir:):):)

  20. Nebuchadnezzar sen kupon yap ben evi arabayı satıp o kupona oynayacagım ahahaha :D:D

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    michel nasılsın kadim dostum benim..

    Ben herhangi bir kimseden bahsetmedim.Sadece az sonra bu sitede olacaklar hakkında bir tahminde bulundum.Briatore konuşacak ve ardından burası singapurcularla dolup taşacak.Aksini iddia edebilirsin ama ben kupona böyle yazdım.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Patronu geçen hafta Alonsoya bakarak Ferrariyi hızlı ilan ediyor , pilotu da bu hafta massaya bakarak redbull ve mercedesi hızlı ilan ediyor.
    Ferrarinin massa ile gelebileceği noktayı hamilton belirlemiş.Brawn da geçen hafta Ferrarinin yerini Alonsoya bakarak belirlemişti.

  23. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    İsmi lazım değil bahsettiğiniz adam konuşabilir elbette. Daha konuşmadan rahatsız olduğunuza göre; bahsettiğiniz yarışta olanlardan takım patronundan başkası da mı sorumlu yoksa!?

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Başlığı merak ediyorum.Bir de yapılacak yorumlarda singapur kelimesi kaç kere kullanılacak acaba.Bence 100 ü geçer.:):)

  25. Hepimiz aynı yakıtta olsaydık, farklı bir durum oluşurdu; buna eminim.

    zaten bütün otomobiller yarışı bitirebileceklerinden bir miktar az benzinle yarışa başlıyorlar ve yarışın belli kilit noktalarında motoru sonuna kadar açıp bazı kısımlarda da tasarruf yapıyorlar. göründüğü kadarıyla mercedes, özellikle hamilton, red bull'a yakın kalmak için benzini fazla kullanınca son bölümde daha fazla tasarruf yapmak zorunda kaldı (burada rosberg ve yarış mühendisinin hamilton ve yarış mühendisinden daha iyi bir iş yaptığını söylemek lazım. nico yarış boyunca farkı 2-3 saniyede tuttu ve son bölümde hamilton'dan çok daha hızlı gidecek benzini vardı). orada hepsi aynı miktarda benzine sahip olsalar, kapatmaları gereken daha büyük bir fark olacaktı ve yarış aşağı yukarı yine bu şekilde bitecekti.

    mercedes oz'da en hızlı 4. otomobil gibi görünüyordu. malezya'da en alonso yarışabilse en hızlı 3. otomobil gibi de görünebilirdi. yine de geçtiğimiz 3 sezon düşünüldüğünde vettel'in sadece 12s gerisinde bitirmek ve bir yarıştan 27 puan almak önemli bir başarı.

  26. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    onu bende merak ediyorum.ama
    1 – rosberg ben ondan daha hizliyim yoldan cekilsin demesi yanlis gecebiliyosan gec kardesim
    2 – rosberg eger hamiltonu gecseydi ki gordunuz zaten hamilton brakmaz yine kovalayacakti
    3 -braw hamiltonu dusundu biraz eger sikistirirsa yolda kalabalir die rosbergede gecme demis olabilir.
    4 – brawnin yaptigi yanlis
    aslinda karisik bir durum …

  27. az sonra briatoreden bomba haberler gelecek bekleyin :D:D

  28. çindede bu ikisi birbirine çok yakın olacak muhtemelen ve 1-2 giderlerse şayet brawn pilotlarına ne talimat verecek.ortada bu sefer podyum değil pilotların hanesine yazılacak zafer olacak !

  29. ross brawn ın foyasıda ortaya çıkmış oldu.rosberge ham tasarruf modunda isterse hızlanabilir demişti.oysa ham hızlanamayacak kadar benzininin az olduğunu söylüyor.ilk talimatını yemeyen rosberge (rosberg düşündü o tasarruf yapıyorsa ben neden tasarruf yapmıyorum ve neden daha hızlıyım diye düşündü) brawna tekrar sordu ve brawnda bu sefer açık bir şekilde finişe böyle gelin demek zorunda kaldı.wolf ilk açıklamasında bu yanlıştı dedi sonra dönerek doğruydu dedi.takım olarak finişi böyle isteyebilirsiniz ama adama niye o tasarruf modunda ancak hızlanabilir deyip kandırıyorsunuz wolf de neden yok yanlıştı sonra doğruydu diyor.

  30. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Siralamalarda 2 yarislarda 3 uncuyuz Ferrari yarislarda daha iyi Mersodan.agir tepoyla ondekilerde fark yiyoruz.sonlara dogru iyi.suan Mersoda bence agir depo performasn eksikligi var.ama Cinde 1-2 bekliyorum ins.

  31. Ferrari daha önde gibi aslında bu yonden bakılırsa en ıyı 3. takım durumunda .. Rekabetın artması seyir zevki açısından mühim , inşallah daha iyi olurlar ..

  32. bence hamilton yanılmış. malezya araçlarına uygundu. düzlüğün çok olduğu yer mercedes'in hızlı olduğu yer demek. doğru çinde malezyadan daha da güçlü olacaklar ama asıl ondan sonrası önemli olan. yüksek df gerektiren pistlere geldiklerinde umarım geri kalmazlar.

  33. -Söze başlamadan bir besmele çekseydin be hamilton !!!
    -Sakin ol şampiyonn… motorun soğusunnnn !!!
    -dereyi görmeden paçayı sıvama şampiyon !!!
    -hamilton hamilton uyan uyan , yarışa geç kaldın rüyaya dalmışın !!!

    Yavaşşş koçumm yavaşşşş 🙂 hele dur bi bakalım 3 5 yarış geçsin. redbull en iyi takım herkes hem fikir de , kimin ne olcağı belli değil. öyle hemen gaza gelme derim 🙂

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Biraz erken konuşmuş sanki, daha ferrari tam anlamıyla gözükmedi. Önümüzdeki yarış anlarız umarım. Gerçi Mersedes' e uyabilir Çin. Bakalım görecez.

  35. Katılıyorum.Sıralama başta olmak üzere Red Bull'dan sonra en hızlı takım Mercedes.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir