Alonso Bu Sene Avrupa'ya Kendine Daha Fazla Güvenerek Gidecek

yazar:

kategori:

Geçen sene sıkıntılarla başlayan sezonun Malezya ayağında Ferrari, Alonso ile kazandı ve bu zafer, belki de şampiyonluk mücadelesinde önemli bir temel taşı teşkil etti.

2012’de Sepang’da alınan o galibiyet, Çin ve Bahreyn’deki zayıf perfoemansları telafi etmişti.

Ama Alonso, bu sene Şangay ve Shakir’de podyum şansının olduğunu; dolayısıyla evindeki İspanya GP’ye kendine daha fazla güvenerek gideceğini söyledi.

Alonso: “Normal şartların olduğu bir hafta sonu yaşarsak, iyi bir sıralama ve iyi puanlar elde ederiz.”

“Amaç, geçen seneden daha fazlasını almak. Geçen sene Çin ve Bahreyn’de 9.-7. olmuştuk. Bu yüzden, o sonuçları geliştirmesi nispeten daha kolay. Avrupa’ya 3 podyum ile gidersek, moralimiz açısından da iyi olur”

İspanyol pilot, Red Bull’un 1-2 yapmasından da endişe etmediğini yineledi.

Alonso: “Red Bull’un çok etkileyici olduğunu düşünmüyorum.”

“Avustralya’da bütün seansları domine ettiler ve takdire değer bir tempoya sahiptiler. (Malezya’da) lastik bozulmalarıyla ilgili sıkıntı yaşadılar; aslında Mercedes, sonuna kadar onlarla mücadele etti”

“Yani podyumda olabilirdik diye düşünüyorum.”

“İlk iki yarış, dengesizdi ve araçların güçlerini henüz tam olarak bilmiyoruz. Henüz sıralamada kimsenin poyansiyelini görmedik ve nerede olduğumuzu da bilmyioruz”


Yorumlar

“Alonso Bu Sene Avrupa'ya Kendine Daha Fazla Güvenerek Gidecek” için 30 yanıt

  1. Yarış içerisinde daha sakin olması gerekiyor. Agresiflik iyidir amma velakin doğru yerde mevzubahis olduğunda. Bu yıl şampiyonu istikrar belirler.

  2. Estagfurullah ne yaptımki 🙂 Bu tip insanlara karşı tepkimi göstermek zorundayım çünkü yaptıkları saygısızlıgı görmezden gelecek bir insan değilim.

  3. hakan biz senin gibi şiirler yazmıyoruz en azından dostum:)

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso Diyorsa doğrudur.Ferrari bu seneye çok daha iyi başladı Bu arada bir F1 pilotuna niye düşman oluyorlar anlayamıyorum Alonso gibi Schumacher gibi pilotlardan nefret edenleri anlaması çok zor F1'de de holiganlaşanlar artmaya başladı

  5. 2006'da kimse schumacher ve ferrari'nin önünü kesmedi. schumacher alonso'nun önünü kesmişti rascasse'ta.

    2005'teki lastik kuralının bridgestone/ferrari/schumacher'in büyük üstünlüğünü dengelemek için getirildiği söylenebilir. ama bu bridgestone'un michelin'e karşı başarısız olduğu gerçeğini değiştirmez.

  6. Mclarenci Didem hanıma teşekkür ediyorum. Kendisi belkide alonsoyu hiç sevmez ama saygı duyuyor. Böyle bilinçli taraftarlara helâl olsun. Mclareni tutan ferrari'yi tutan taraftarın asilliği birbaşka. Tekrar sağolun Didem hanım.

  7. burak evmez avatarı

    aynı şuan alonsonun önünü kesmek isteyenler gibi mi?

  8. alonso yatsın kalksın 2005 2006 yıllarında schumi.nin önünü kesenler ve şampiyon olmasını istemeyen fia yönetimine .

  9. Alonso'yu düşman olarak görenlerle, her şartta herşeye rağmen destek verenler aynı kafada. Varsa bir hatasi söyleyeceksiniz dost acı soyleyecekki acı ile pişecek ruh. Yoksa her zaman aman sen iyisin demek alonsoya zarar verir. Rehavete kapılır. Lakin iyi yaptığı şeyleride görmezden gelip her şartta alonsoya b*k atanlarda kalbinin meyvesini yer. Kalbi çürükse meyvede çürük olur o fesat düşünce adamı kinden öldürür. Mesela raikonen doğru birşey yaptı mı hemen saygı duyup tebrik ederim. Olurda yanlış yaparsa geçen hafta olduğu gibi eleştiririm. Yine hamiltondada durum aynı. Alonso konusunda biraz duygusal düşünsemde genelde hatasını söylerim. Unutmayalımki eleştiri süzgecinden geçmeyen hareketler ve davranışlar taşlıdır. O taş gelir birgün yine alonsoya atılır. Ama yaptığı hataya evet bu hatadır, doğrusu şudur dersek hem yanlışta ısrar etmez hemde fiziksel ve ruhsal olarak bir rahatlama gelir. Çünkü her insanda az çok vicdan terazisi vardır. Alonsonunda bir vicdani var, yaptığı bir yanlışta vicdanı sızlıyor fakat millet her şartta onu kayırdığı için yanlışa ket vuruyor. Fakat bilinçaltında hep bu yanlış olduğu için iyi konsantre olamıyor. 2 Yıl çok yakın şampiyonluklar kaçırdı neden? Çünkü bilinçaltındaki o duygu acaba yanlış mı yaptım ben geçmişte? duygusu diğer pilota olumlu enerji verirken alonso'ya ruh sıkıntısı veriyor. Geçen yıl aynı son yarışta 4 kere yarış dışı kalma tehlikesi olan vettel şampiyon oluyor. Demekki geçmişte alonso bazı şeyleri yanlış yapmış. Biraz ah almışki bunlar meydana gelmiş. O yüzden o yanlışları bu sene düzeltirse emin olun birşekilde doğa'nın momentumunu arkasına alır, halk dilinde şans denen safgan telekinezik enerjiyi ardına alır ve şampiyon olur. Yeterki o yanlışlarına evet ben yanlış yaptım bunu düzeltmeliyim desin.

  10. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    "Bu alonso iki kere iki dörttür der sonrada dördü de benim der"
    Sesli güldüm:)

  11. Aferin herkül tam benim kafadasın bende bir alonsocuyum ama körü körüne herşeyine destek vermiyorum. Misal bomboş açıklamalara hiç lüzum yok. Sen ferrari'yi geliştirmeye bakacaksin. Kimi raikonen niye açıklama yapmiyorda sen basın sözcüsü gibi her lafa atlıyorsun alonso?. Babamın oğlu olsa kayırmam hatayı ve hatalıyı.

  12. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    illa acıklamak gerekiyo size herşeyini 😀 diyorumki mesela ronaldoyla messi sürekli frikik mi veriyo diyorum gündemde kalmak için

  13. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    İnceyi anlayamamışsın

  14. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    alakaya gel 😀 ronaldoyla messide çok firikik attığı için gündemde ozaman mantığını yerim 😀

  15. muhabirler genelde de frikik verenlerin resmini çekerler…

  16. 3 yılı geçti alonso nun bir darbe ile ferrariye gelişi…3 yıldır sadece pilotlar şampiyonluğunu( ferrarinin markalar şampiyonluğu umrunda bile değil olsa idi psikoljik olarak her türlü oyun ile sindirdiği massanın biraz puan almasını sağlardı)almak için başarı için her yolu mübah görerek elinden ne geliyorsa yaptı. fakat bir türlü muvaffak olamadı. şaka gibi şampiyonluklar kaybetti.

    bu pilotun buradaki fanları onu babalarının oğlu gibi en ufak bir toz kondurmadan desteklediler. kendi hakları yenir ellerinden ekmekleri alınır gelecekleri karartılır ses etmez bu yurdum gençliği ama söz konusu alonso olunca gerisi teferruattır mülahazasıyla ellerinden ne gelirse yazdılar çizdiler yetmedi rakip fanlara mahalle baskısı yaptılar yetmedi hakaret ettiler alonsoyu savunma adına ami ce kanlarının son damlasına kadar mücadele ettiler…etmeyede devam ediyorlar…

    pilotları biliyorlar ki bazen patavatsız konuşur hemen habere başlıyorlar yorum yapmaya birileri gelmesin yazmasın eleştirmesin kol kırılsın yen içinde kalsın alonsoya kimse laf etmesin.

    yıllar geçecek nedir Rabbimin bize kestiği bu ceza diyerek alonsoyu tuttuğunuz güne lanet edeceksiniz ama iş işten geçecek…

    yenerse desteklediğimiz sevinelim yenilirse üzülmeyelim salla gitsin…bunların çoğu günahlarını bile bedava vermezler bize…alonsoyu çok iyi savundunuz diye ne kimse bu dünyada size para verecek nede öteki tarafta sevap…benden söylemesi…

  17. bu alonso iki kere iki dörttür der sonrada dördüde benim der…
    herhalde muhalefet eden arkadaşlar bundan dolayı ediyor olsa gerek…

    baruch spinoza der ki ""İnsanlar bize zarar verdikleri için değil, yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp içimizdeki kötülüğün başkaldırmasına sebep oldukları için korkunçlar."

    gel de şarkı söyle….

  18. Alonso kararlı, Ferrari hızlı görünüyor. Umarım mazeret peşinde koşmak yerine güzel rekabetçi yarışlar izletirsiniz.

  19. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    ha bu arada alonso massaya karşı kollanıyo diyaloglarının bitmesi güzel oldu redbulcular için..çok fazla saçma yorum döner olmuştu

  20. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    muhabirler mantıklı konusanları konuştıruyo 🙂

  21. bu adam maranelloya falan gitmiyo mu hiç.paso basına açıklama yapıyo.almış eline twit falan paso yazıyo her mikrafona özel açıklamalar ohh.ortada başarı yokken bu rahatlık nerden geliyor pes doğrusu yazık ki ne yazık

  22. Alonso sende olmasan f1 basını işsiz kalacak. Allah senden razı olsun onlarca insana ekmek kapısı açıyorsun. 🙂 Yalnız fazlada konuşmaya gerek yok, işine konsantre ol, briatore yapsin gerekli açıklamaları.

  23. Alonso iki kere iki dörttür diye açıklama yapsa ona bile muhalefet edecek insanlar var sitede.

  24. Ferrari%100 avatarı

    Belki bu sene Avrupaya gitmezden önce ferrari bi double yaparda rahat rahat Avrupa sezonuna gireriz

  25. Justin bieber şampiyon olmasında gerekirse sen ol.Kesinlikle 4 kere üst üste şampiyon olmayı hakedecek bir sürücü değil justin.

  26. fernonda alonso geçen yıl iki yarışta 35 puan almış, bu yıl 18 puan, şimdiden birinciden bir yarış galibiyeti geri düşmüş…Ayrıca takım bir hata daha yaparsa daha büyük baskı olur.

  27. DreamOfWinD  avatarı

    :D:D

  28. Bak mesela bu sefer güzel konuşmuş…söyledikleri mantıklı şeyler…akıl oyununa yönelik laf, birilerine taş atma falan yok…hep böyle yapsa da pistteki yetenekleri konuşulsa daha güzel olur…onun arabası benimkinden hızlı, bununki benimkinden gazlı, en yavaş arabayla şampiyonluk kovalıyom..vb..falan filan deyince antipatik oluyor, sonra da fanları uğraşıp duruyor kendisini savunmak için…

  29. Faruk Altun avatarı

    Alonso konuşmuş "eskiden buralar dutluktu" demeye az kaldı demektir.

  30. Geçen yıl Şangay'da temposu vardı ama Maldonado'ya bulaşınca geri düşmüştü. Venezuelalı ile uğraşmamak lazım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir