Vettel, Tüm Red Bull Çalışanlarından Özür Diledi

yazar:

kategori:

Vettel, bu hafta Milton Keynes’teki fabrikayı Çin GP hazırlıkları kapsamında ziyaret etti ve o esnada çalışanlardan da özür diledi.

Takım Patronu Christian Horner, Vettel’in çalışanlardan özür dileyerek bir daha benzer bir olayın yaşanmayacağı yönünde söz erdiğini söylediği belirtti.

Horner “O, saati geri alamayacağını ancak yaptığı şeyin hatalı olduğunu kabul ettiğini söyledi.”

“Takımdan ve tüm çalışanlardan tek tek özür diledi. Takımın hayati derecede önemli olduğunun farkında ve  şampiyonluk mücadelesi için takımın bir parçası olmak önemli.”  dedi.

Vettel, yarışın hemen ardından takım arkadaşı Mark Webber’den de özür dilemişti. Yaşananların ardından Webber’in takımla yollarını ayırcağı yönde söylentiler çıksa da Horner, Malezya’da kendilerinin Webber’i durdurma ya da yavaşlatma gibi bir eylemde bulunmadığını; bunu Webber’in anlaması gerektiğini söyledi.

Horner “Mark’ın yarışı kazanması takımın isteğiydi. Takımın böyle bir durum yaratma çabasında olmadığını anlayacak kadar büyük.”

“O, yarışlar kazanabilecek ve umarım şampiyonluk kazanabileceği bir araca sahip. Bu yüzden Mark’ın sezonu bizimle tamamlamak istediği konusunda şüphem yok.”  dedi.

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, olayın kapalı kapılar arkasında çözüldüğünü ve MAlezya’da pazar akşamı iki sürücünün el sıkıştığını söyledi.

Marko “Aynı sayfada olmak zorunda değiller ancak sağlam bir çalışma arkadaşlığı olmak zorunda.”

“Sebastian basın toplantısında özür diledi ve bu atılabilecek ilk doğru adımdı.”

“Yarıştan sonra konuyla ilgili bir görüşme oldu ve iki sürücümüz el sıkıştılar. Bizim için şu anda konu çözümlendi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bize kendini tanıttığın için sağol.

  2. Hocam Webber de Red Bull pilotu, rakibinin değil. Hatırlatayım dedim 🙂

  3. ha bu arada sonraki yorumlarımdan falan yola çıkmadım, tüm alıntı yaptığım kısımlar senin bana cevap yazdığın yorumdan. iyice battın biraz yavaş git de daha da batma bari.

  4. yahu bırak bu işleri 🙂 illa ki cevap yazacağım diye sıvamışsın işte. o yorumu 100 kişiye okut 99'u multi21'den bahsettiğimi anlar, o 1 kişi de sen olursun. ha illaki ''takım emri'' değil de, ''multi21'' demem lazımsa senin anlaman için, yoksa anlayamıyorsan o senin sorunun.

  5. birisi suna vet ve webin rollerini karıstırdığını söylesin malezyada

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Verdiğin cevaplardan yola çıkarak (hakarete varan) ne kadar sıkıntıda olduğun belli.

    Benim dikkat çektiğim nokta Multi21 geçen yer.

    Multi21 diye bir şeyin olmadığını ifade ettiğini anlayan sadece ben değilim. Webber'in böyle bir ifadeye sığındığını söylüyorsun. Yani senin ifadene göre Multi21 diye bir şey yok.

    Sonraki yorumlarından yola çıkarak, "Ben kıvırıyorum" diyorsan orası ayrı.

    Alıntılarla ifade ettiğin şeyleri kelime kelime anladım merak etme.

    Her zaman yanlış anlaşılıyorsan (artık bunu anlamış olman lazım) bunu düzelt ve yorumlarını daha akıcı ve açık yaz ki böyle durumlar ortaya çıkmasın.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Sana cevap hazırlayacağım bekle.

  8. hocam iyiki kısa kesmişsin yoksa mevzuyu marks ve engels'in das capital kitabını baglıyacaktın ahahahah :D:D:D

  9. ahahahaaahahahahah D:D:D hoca sen ne komikmişsin öyle ya :D:D

  10. birader sen okuduğunu anlayamıyor musun? nerde multi 21 yok demişim?

    niye webbere versin 1.liği? webber'in de zaten hızı yoktu, sıyrılmak için odada multi21 deyip duruyor.

    bu cümleden multi21 yok dediğimi mi çıkarıyorsun? yoksa hızı yoktu kelimesini mi düzgün okumadın? madem öyle ben niye başa bunu yazmışım?

    vettel de burda takım emrine uymadı, bir anlamda webbere beleşe verilecek bir zaferi söke söke aldı?

    (burda koyu yazıyla multi21'i ifade etmişim bunu da anlayamazsın diye söylüyorum)

    ya da bunu?

    takım emrine karşı olanlar nasıl eleştirebiliyor anlayamıyorum

    son derece açık olarak ifade ettiğim şey şudur: 2 takım arkadaşına da emir verildi, webber vettel'in atak yaptığını görmüş olmasına rağmen emre uymak gibi bir aptallık yapmaz. hızı yoktu, bunu da podyum seramonisinde 'multi 21' diyerek sıvamaya çalıştı.

    bütün yazı zaten redbull'un verdiği emirle alakalı. bunu bile anlayamıyorsun bu bir, bunun üzerine bir de hiç demediğim şeyle itham ediyorsun bu da iki. birdahakine düzgünce oku düzgünce anla bu da üç.

    yahu millet daha okuduğunu anlamaktan aciz yaptığımız yorumun bir de açıklamasını yapıyoruz işe bak.

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yahu multi 21 diye bir şey yok demişsin. Horner çıktı ne olduğunu açıkladı.

    Herkes kabul etmiş sen daha olmadığına dair kafa patlatıyorsun.

  12. kanıtlayacağından eminim (!) de, geç kanıtlamayı, önemli olan o yazdığım paragrafı iyice okuman, iyi anlaman, ne dediğimi anladıktan sonra cevap yazman.

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Evet lafla olmuyor. Sen Moğolistan başbakanı değilsin işte

    Ama ben Türkçe öğretmeniyim.

    Her türlü de kanıtlarım.

  14. sen tüm takımdan kendini üstün görüyorsan.o yavaş yolumdan çekin dersen ayrı bir şey (ültimatom veriyor takıma ben kesinlikle geçmeliyim diyor yok cevabına rağmen (telsiz mesajından bunu anlıyoruz) geçiyorsan adil bir geçiş olmaz ne zaman adil geçiş olur takım derseki yarışmanıza izin veriyoruz o zaman adil bir geçiş söz konusu.bu adamlar 2010 türkiye gp deki gibi bilinçsiz değiller.paralel düzlemde rosberg diyorki ben ondan hızlıyım geçmeme müsade edin (ültimatom vermiyor vyolumdan çekin demiyor.aslında yarışmamıza izin verin diyor.ben ondan hızlıyım ama bana müsade edermisiniz diyor) yani takım olarak karar sizin diyor ben sizden küçüğüm manasında) fark burada

  15. Arkdaşlar Vettel hata yaptı, yapmamalıydı. Ama olayın bir de şu yönü var. Vettel bir Formula 1 pilotu hem de şampiyon bir pilot. Bu pilotların egosunun ne kadar şişkin olduğunu biliyorsunuz. Hangi pilot ya da kaç tane pilot zafer ayaklarının ucundayken zaferi eliyle iter, ayağını gazdan çeker? Evet bu Vettel'in yaptığını doğru yapmıyor. Ama olayın bir de bu yönü var. Vettel'in yerinde Hamliton ya da Alonso olsaydı emirlere uyar mıydı? Veyahut da bir gün Alonso'nun bir galibiyetten Massa için vazgeçtiğini görebilecek miyiz?

  16. Sen yarışları izleyerek mi yorum yapıyorsun çok merak ediyorum 🙂 Takım emri dahilinde motor kısıyor webber vettel de bundan istifade geçiyor olay bu hızı yok demek gerçekten gülünç 4-5 saniye fark herhalde web-vet farkı değildi.Ama hata webber'de kim olursa olsun fark 1saniyeye düşünce yakıt tasarruf modundan çıkması gerekir diye düşünüyorum böyle olaylara mahal vermemek için

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkasında bu kadar destek varken tekrar aynı hareketleri yapmayacağını söylemek güç.Sadece takımın içinden değil alman basını da çok pohpohlamaktadır.Kartikheyana hıyar diyor ve alman gazeteciler kartikheyana salatalık hediye ediyorlar.Vettel de bundan destek alıp almanyada turunu geri alan hamiltona aptal der.

    2011 korede vettel son turlarda fastest lap yapmaya başlıyor.Takım telsizden uyarıyor.Yarış sonunda vettel bu yaptığının gereksiz olduğunu kabul edip aptalcaydı diyor.Hemen önümüzdeki yarışta aynısını tekrar yapıyor telsizden aynı uyarıyı tekrar alıyor.Aracı finişe getir diye bağırıyorlar.Burada dikkat çekmek istediğim konu takımın telsizden söyledikleri değil.Kendi yaptığını gereksiz ve aptalca olarak niteleyip bir hafta sonra aynısını tekrar yapma olayıdır.

  18. Ferrari%100 avatarı

    Vettel benim diyor takım emrini çiğneyerek
    Nasıl olsa takım unutur:)

  19. ben de moğolistan başbakanıyım.

    dur biraz.. değilim.

    demek ki lafla olmuyor.

  20. Mustafa Sar avatarı

    amma abartıldı olay..
    sitede bu işten bayağı bir ekmek yedi
    tık alma sevdasına bu durumu bayağı pişirdi..
    Son söz Wet Web i her şart ve zeminde yer:)))

  21. her insan hata yapar ama her insan hatasını kabul edip özür dilemez. özür dilemek güçlü bir şahsiyet göstergesidir.
    bir daha yaparmı? bunu ancak yaşayarak göreceğiz.
    vettel bu meselenin fazla uzamaması için bence akılcı davranıyor. farklı ifadeler kullansa sürekli önüne getirilecek canı sıkılacak belki bazen performansı etkilenecek. diğer tarafta mesele uzadıkça webber de bilenecek belki bir yarışta yan yana iken hem kendine hem vettele zarar verecek. takımın bu meseleyi uzatmaması ve bu konu hakkında da pilotlara ve diğer takım çalışanlarına konuşma yasağı getirmesi lazım.
    gerçeklere göre hareket etmek lazım. f1 de her puan ve alınan başarının karşılığı para…bu işin içinde olanlar bu işi spor olsun diye yapmıyor para için yapıyor.
    bugün meşrubatçı diye dalga geçiyoruz ama adamlar yılların otomobil markaları ile başkalarının motorlarını kullanarak mücadele ediyor ve şampiyon oluyorlar. kolay değil. adamlar dev bütçeleri idare ediyorlar. dünyanın dört bir tarafında ürünleri satılıyor dünyanın dört bir tarafında birçok spor aktivitesine sponsor oluyorlar para harcıyorlar.bu paraların binde 1 i bize verilse buradaki birçok arkadaş bu parayı dahi idare edemez.

  22. Belkide haklısınız ama… Webber Vettel iel yarışır gibi takımda bir hareket yokdu.Üstelik durum idare edilecekmiş gibi Webber hem pite geç alındı hemde sert lastik takıldı.Vettel in mğcadelesine takım içinden izin verildiyse o zaman Vettel in rahat geçmesi için bütün şartlar oluşturuldu.Webber in mücadeleden felan kaçtığı yok ki kendi konuşmalarında Newey ve Vettel in tarafına dönüp mast.rübasyon yapıyorsun gibi söylenmezdi.Bİrde… Vettel in duymamasını istememişde olabilrler ki bu takımdaki asıl mesele olan kayırma ve çatırdamanın legal sesleri olur.

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vettel webberden kat kat hızlı ve yetenegiyle yarışı kazandı webberde kendi hızıyla yarış kazansaydı o zaman. Sanki 3 senedir vettel webber sayesinde sampiyon oluyor

  24. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Türkçe öğretmeniyim.

    Gel bekliyorum.

  25. vettel bileğinin hakkıyla yarışı kazandı özür dileyecek kişi webber olmalı

    2-3 yıldır vettele kibirli kibirli davranıyor

    bu şekilde davranmaya devam ederse takımdan kovulabilir

    kendini ne sanıyo bu webber bırakın gitsin

    piyasada ondan çok daha hızlı sürücüler var

    fazla yüz verdik astarını çıkardı

  26. ben senin gibi okuduğunu anlayamayanlardan bıktım. türkçe dersi vereceğim yakında.

  27. takım emrini dinlememek her zaman büyük adamlıktı, vettel yapınca suç oldu. bir pilot defalarca şampiyon olursa sevmeyeni ve çamur atanı çok oluyor işte. Pilotlarına kapışma şansı vermeyen redbull hatalıdır, vettelden özür dilemedir. Onu yavaş gitmeye zorladıkları için. Motoru kısmadığını da veber e söylemeleri gerekirdi.

  28. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Sebastian'ın bu yaşananlarda bir kaybı olduğunu düşünmüyorum. Özür diledi, bitti. Yapmayacak bir daha. Kim bilebilir? Redbull Sebastian'ı mı gönderecek takımdan?

    Geçmişte örnekleri var. Aşağıda bahsedilmiş.

    Yıllar sonra Sebastian kahraman gibi anılacak. Takıma karşı geldi. Takımına kafa tutup yarışı kazandı denecek. Çünkü başardıklarının yanında bunlar bir hiç kalacak. Baksanıza aşağıda arkadaş şimdiden uyguluyor söylediklerimi.

    Multi21 diye bir şey yokmuş.

  29. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yok artık..

  30. Vettel, yarışın hemen ardından takım arkadaşı Mark Webber'den de özür dilemişti.

    http://s18.postimg.org/tlniigi3t/Crocodile_Tears.jpg

  31. bari bitiş çizgisini geçerken slalom gösterisi yapmasaydın be kardeşim…

    o adam webber değilde daha fazla kendini kanıtlamış bir pilot olsaydı mesela raiko, massa ve ya hamilton gibi hatta button gibi hatta daha eskilere gidip villeneuve gibi bir pilot olsaydı rbr o pilotu sezon ortasına gelmeden kesin kaybederdi ya da vettel bir özürle sıyrılamazdı..

  32. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Özür dilemek; yapılan hatadan ders almak demektir. Vettel'in de hatalarından ders alma yeteneği göz önüne gelince, aynı hatalarına devam ediceğini düşünüyorum.(tarih tekerrürden ibarettir)

    Bu çocuk sadece istatistik bakımından efsane olabilir.

    Ayrıca aşşağıda Royal'in, Webber hakkında ki dediklerine katılıyorum; pitten çıktıktan 3 tur sonra atak yedi, bu süre zarfında motoru tekrar daha güçlü olan kısma getirip karşı atak yapabilirdi. Yani hızı yoktu, Multi 21 bahane.

  33. 97 jerez'de Villeneuve'e çarpmıştı. Sezonda aldığı tüm puanları silinmişti. Bunun üzerine 94 adelaide'deki kazanın da tekrar değerlendirilmesi gerektiği düşünülmüştü.

    94'deki kaza gibi görünüyor. Ama 97'deki hiç hoş değildi. Nasıl bir psikoloji ise artık.

  34. Katılıyorum sana. Kısmen. Ama Mark'ın geçmişte yaptıkları bu yarışta karşısına çıkmalı mıydı? Onu bilemem.

    Webber'e gelecek olursak: Biz onu delikanlılığyla tanırdık oysa ki. 2012 Brezilya'dan sonra ben de seninle aynı şeyleri düşünüyorum.

    Mark ne başardı bugüne kadar? 2010'da Sebastian'ın yaptığı hatalarda hasbelkader doğru yerde durdu. Bir anda öne çıkmanın motivasyonuyla birşeyler yaptı. Hayatının en büyük şansını değerlendiremedi. 2010 Abu Dabi'den önce "Ben olamazsam, şampiyonun Sebastian'ın olmasını isterim" demişti. Hadi, motivasyonu zaten çok önceden bitmişti. Bir mucize olmazsa şampiyon olamayacağı belliydi. 2011'de iyi bir rekabet koysaydı ortaya. 2012?… Olmadı işte… Olmadı, olmadı…

    Şimdi o 2010'daki lafının samimiyetine nasıl inanalım? Sebastian'ı kıskandı, kıskanmaya da devam ediyor. Geçen sene Brezilya'da yaptıkları. Sebastian'a yardımcı olacağına onu sıkıştırdı. Alonso'ya yardımcı oldu….

    Bu konu konuşuldu mu forumlarda ya da televizyonda bilmiyorum ama hatırlıyor musunuz? 2012 Brezilya'dan sonra Sebastian, Christian Horner'a bir şeyler söyledi. Büyük ihtimal Webber'i şikayet etti. O da "Biliyorum, biliyorum…" diye cevap verdi. Hem tartıların orada, hem de dışarıda. Bu konu muhakkak konuşulmuştur takım içinde. Eğer bu konu konuşuldu ve açıklığa kavuşturulduysa, ardından da yarış öncesi alınan karara sadık kalınmamışsa "Sebastian'ın yaptığı bu hareketi Mark haketti" demek büyük yanlış olur.

    Ama genel fikrim: Mark bu kadar konuşmaya, tartışmaya değecek biri değil.

  35. Vettel özür dileyerek yanlışı yaptı, Webber bunu çoktan hakketi. 2012 Brezilya yarışında Webber Vetteli öyle bir sıkıştırdı ki az kalsın adamı şampiyonluktan edecekti. Peki ya 2011 İngiltere yarışına ne demeli. Bu yarışta Vettel ona misilleme yaptı ve kendi ilacından tattırdı, olay bu. Bir de insanların iki yüzlülükleri de cabası. Hele bir de takım emirlerine karşıyım deyip de sonra böyle olaylar olduğunda alttan altan ortalığı velvelye verenlere ne demeli.

  36. Hamilton da yapar aynısını herhalde.Öyle kuru kuru ''Rosberg'in hakkıydı'' falan olmaz,şimdi harekete geçme zamanı

  37. +takım emirlerine karşı mısın?
    -karşıyım takım emirleri şöyle böyle kötü pis olmasın takım emri.
    +tamam işte? vettel de burda takım emrine uymadı, bir anlamda webbere beleşe verilecek bir zaferi söke söke aldı?
    -zuhossss! (mavi ekran)

    bunu yapan raikkonen olsaydı mesela, ya da ayrılmadan önce schumacher, oy oy, gör sen yorumları, helal olsun koçuma da, buz adam da efsane de, sindirmeye çalıştılar kimseyi dinlemedi kazandı da, neler neler. pilota göre yorum yapıyor millet.

    vettel'in özür dilemesi tamam da, takım emrine karşı olanlar nasıl eleştirebiliyor anlayamıyorum. adamın hızı vardı geçti. niye webbere versin 1.liği? webber'in de zaten hızı yoktu, sıyrılmak için odada multi21 deyip duruyor. yahu adam sen daha pitten çıkarken atak yaptı. hızın olsa illaki karşılık verirdin ama yoktu. iyice şamar oğlanı oluyor webber. ya güçsüz bir takım arkadaşının yanına geçsin (redbulldan sonra eğer alacak takım olursa) ya da emekli olsun artık yeter demeçlerinden başka bişey kattığı yok. basit bir sürücü. griddeki koltuğunu en haketmeyen kişi bana göre. gençlere yer versin. belli olmaz biri gelir 2007'nin aynısını yaşatır vettel'in değeri taban yapar.

  38. hangi yıl hatırlamıyorum şumi de kasıtlı olarak williams aracının üzerine sürmüştü. Ceza da almıştı. Ama bu Onun efsane olarak anılmasına engel olmadı. Tabi bu arada Şumi taraftarı olduğumu da belirteyim. Bazen sürücüler kendilerini kontrol etmekte zorlanabiliyor. anlayışlı olmak lazım

  39. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Horner "O, saati geri alamayacağını ancak yaptığı şeyin hatalı olduğunu kabul ettiğini söyledi."

    Saat geri alınabilinir.
    Webber'in hak etmiş olduğu galibiyeti Webber'in önünde olduğu bir yarışta yerini ona vererek saati geri alabilir.

    🙂

  40. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Olur böyle şeyler aslanım.Aşağıda sportmen değil diye laf eden arkadaşlarda çok sportmen kişilerin taraftarları tüh tüh nazar değicek

  41. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Marko "Aynı sayfada olmak zorunda değiller ancak sağlam bir çalışma arkadaşlığı olmak zorunda."

    Huzurun olmadığı yerde başarı olmaz bu kesinlikle bilinmeli bir kere.Marko kesinlikle saçma bir cümle kurmuş.
    Ayrıca Vettel iyi bir pilot ama kesinlikle sportmen bir kişilik değil.İsterse 10 tane şampiyonluğu olsun.
    Benim gözüm de sadece iyi bir pilot.Tüm dünya ilerde Vettel'e ''efsane'' dese bile benim için sadece ''iyi bir pilot'' konumundadır artık.

  42. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    sırf laf arasında alonso dedin diye bu yazdıklarına pişman olabilirsin birazdan 😀 alonsoyla geçmişte bişeyler yaşamış insanlar var burda

  43. vettel büyük şampiyon kabul ama yaptigi kibir ve egoydu. yinede onu anlamak lazım yalniz da kalmamalı . neticede bunlar yarıscı . dna larında gecmek var hız var o sırada bunu kontrol edememesi normal aynı duygu alonsodada vardır hamiltondada kimi raikonende takımlarında birinci pilot olmaları bundan kaynaklanıyor. hani cok da kızamıyorum vetteli sevmeyip begenmeme ragmen. objektif bakınca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir