Sebastien Loeb İlk Yarışında Zirvede!

yazar:

kategori:

Bu sene tam zamanlı olarak WRC’de yarışmayacak olan Fransız pilot diğer serileri denemek istemişti.

Citroen’in WTCC programına dahil olan Loeb, aynı zamanda bu yıl FIA GT serisinde mücadele ediyor.

Aracı McLaren MP4-12C’yi Alvaro Parente ile paylaşan Loeb yarışın son kısmında aracı devraldı.

Yarışın ilk yarısında lider Rene Rast’ın Audi R8 LMS’ini geçme şansı bulamayan Parente, pitstoplarda görevi Loeb’e bıraktı.

Loeb’in ekibi pit stoplarda biraz yavaş kalınca Belgian Audi Club Team WRT aracını devralan Niki Mayr-Melnhof kendine bir fark yaratmayı başardı.

Açıkça hızlı McLaren’iyle Loeb kısa sürede Niki Mayr-Melnhof’u yakaladı ve son 8 dakikada ise rakibinin hata yapmasıyla geçmeyi başardı.

Serinin şampiyona yarışı ise yarın TSİ 16:00’da koşulacak.


Yorumlar

  1. ayhan nahya avatarı

    Teşekkür ederim. Kusura bakmayın, belki sizi uğraştırıyoruz, yada kafanızı ütülüyoruz ama araba yarışlarına, formula 1'e ve diğerlerine sizin kadara vakıf değiliz. İsmini söylemeyeceğim başka bir siteden araba yarışları haber ve bilgilerini takip ediyordum. Sizin sizenizi gördükten sonra, neredeyse günde beş on kere girip bakıyorum ::) Böyle takipçilerinizin olduğunu da bilin. İyi günler ve emekleriniz için binlerce teşekkürler …

  2. fiagtseries.comdan sonrasını kopyala, adres çubuğuna yapıştır açılır.

  3. ali hayri özipek avatarı
    ali hayri özipek

    linki tıklayınca ilk başı gözükmüyor, tekrar verebilirmisiniz
    *************.trf1.net/*************.fiagtseries.com/images/results_2013/FIA_GT_Series_Qualifying_Race_ResultListClassRank_1.0.pdf böyle çıkıyor

  4. Sınıflar birbirine yakın gibi. Aynı araçlardan her iki kategoride de var. Burada yarış sonucunun sınıf sınıf ayrımı var.

  5. Himmmm, peki Pro sinifindan baska hangi araclar var? Ferrari 458 falan?

  6. Bu arada öndeki audi aslında bir alt kategori aracı. Mclaren "Pro" sınıfındayken Audi "Pro-Am" sınıfındaydı. Mclaren o yüzden hızlıydı. Rene Rast bir şekilde polü aldığından önde kaldı.

    Geçişte Audi çok geç fren yaptı veya blokajda kaldı. Yarış çizgisinden dışa açıldı, loeb de hop diye geçti. Ama izlerken "loeb bu sefer çarpacak" dedim ama olmadı 🙂 Rene Rast diğer pilota göre çok daha iyi savunma yapıyordu.

  7. Evet bende burdan izledim, cok guzel mucadeleler oldu, pistte gecis biraz zor, Loeb ve Parente cok ugrastilar gecebilmek icin, Loeb`in gecisi guzeldi, orada Melnhof'un hata yaptigini dusunmuyorum, Loeb gecis icin farkli bir taktik kullandi gibi geldi bana, cunku ayni noktada 15 kere normal yollardan atak yaptilar gecemediler..

  8. Evet. Bu yarış asıl yarışın sıralamasını belirliyor. Ayrıca ilk 3 ek puan alıyor.

  9. ayhan nahya avatarı

    Yarışı verdiğiniz linkten izledim, bayağı heyecanlıydı. Benim soru şu; bu yarış, sıralamaları belli edecek, sıralam yarışı, yarın da gerçek yarış yapılacak, değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir