Raikkonen, Red Bull Adayları Arasında

yazar:

kategori:

Malezya’da yaşanan sıkıntının ardından Mark Webber’in sene sonunda takımla yollarını ayırması bekleniyor. 

Mateschitz “Emekli olup olmamaya kendisi karar verecek. Ancak Mark 2014 için kesinlikle adaylar arasında. Her zaman onunla iyi olduk. Toro Rosso’daki gençlerden Vergne ya da Ricciardo da olabilir.”

“Bu diplomatik bir cevap. Her şey açık. Geri kalan her şey spekülasyon.”

“Kimi sakin ve hızlı birisi. Her zaman adaylar arasında yer alır.” dedi.

Bild gazetesi, Webber’in gelecek sene Le Mans’ta mücadele etmek için Porsche yetkilileriyle görüşme yaptığını iddia etti.

 


Yorumlar

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Web yat denince yatıyor kalk denince kalkıyor ha ? Arkadaş siz Redbull u takım olarak görmediğinizden pek birşeylerden haberiniz yok.Web kurallara itimat etmeyen bir pilot Silverstonedan sonra Vettel ağzının payını iyi verdi Webbere Webber çok kaşınmasında otursun oturduğu yere takım arkadaşı 3 yıldır şampiyon oluyor onun aklı fikri Vetteli nasıl Alonsoya karşı zor durumda bırakırım onun hesabında sene sonu bile beklenmeden gönderilebilir çokta bir yararı yok takıma

  2. Serhan Acar Malezya yarışı sırasında bahsetti,Vettel Webber'le çarpıştıkları Türkiye 2010 dan beri kaza sonucu yarış dışı kalmıyormuş,tam 53 yarış.

  3. arkadaşlar vettel 3 yıldır şampiyon olan pilot…pilotajı bazı arkadaşlarımız tarafından hafife alınıyor ama bence çok iyi bir pilot…dikkat edin pek hata yapmıyor. bakın alonso geçen yarış arkadan çarptı belki alabileceği 25 puan ı kaybetti. yine geçen sene kimi ye çarptı. olabilir. bu pilotlar inanılmaz çevik insanlar. saliseyle karar veriyorlar. 250 km hızla virajda yan yana tekerlek tekerleğe birbirlerine çarpmadan mücadele ediyorlar. biz alışığız belki bu görüntülere…seyrettirin mesleği şöförlük olan birine bakın ne der bu adamlar için….
    herkes kötü diyor vasat diyor ama adam malı götürüyor….kuvvetle muhtemel bu sene de en ciddi adaylardan biri…

  4. Mustafa Sar avatarı

    WET RAİ yi takım arkadaşı olarak rüyasında bile görse rahatsız olur… Çünkü RAİ her zeminde WET i yer gibime geliyor… Üstelik WEB gibi bir uysal koyun varken, RAİ yi alarak Redbull Neden kaşınsın…Redbull Webe yat diyor.. adam yatıyor.. Kalk diyor adam kalkıyor… Redbull Web'in amuda kalkmasını istiyor. Web derhal diyor.. Emir demiri keser anlaşılan… Bir ara Redbull sanırım Web in kanadını da çalıp Wet e vermişti… Redbull gerçekten Formula 1 sporunun temizliğine son dönemde iyice rahmet okuttu… Bundan böyle artık en hızlı pilotu göremeyeceğiz.. Hep bir pilot üzerine bir takım hesaplar yapılıp durulacak… Mas, Web, Perez ve Rosberg şanssız pilotlar… yarışmaları engelleniyor.. sadece dolgu malzemesi konumundalar… 2. pilot için daha iyi roller bulunabilir mi?

  5. Bütçeninde her şey olmadığını hatırlatırım. Enstone daha önce kendinden çok daha büyük bütçeli takımları da yendi. Benim demek istediğim bütçe filan değil aslında seneye ne olacağı belli değil kurallar değişti yeni motorlar geliyor vs. Bu demek değildir ki seneye Redbull şampiyonluk mücadelesi verecek ya da Lotus. Belki Williams çıkacak çatır çatır akıp gidecek. Yeni kurallar yeni şanslar ve fırsatlar yaratır. Ayrıca Redbull'a geçsin Raikkonen isterim bunu fakat asıl sorunun dediğim gibi büyük takımda 2 büyük pilot büyük sıkıntı herkes için. Prost-Senna, Alonso-Hamilton rekabetleri gibi muhtemel mutsuz sezonlar olabilir. Ayrıca Redbull hızlı gibi görünüyor olabilir sezon içi gelişimde artık son noktaya yaklaştıklarını düşünüyorum hep söylüyorum belki yanılırım belki dediğim gibi olur bilemiyorum fakat gelişecek alanlarının çok az olduğunu aracın doğal potansiyeline ulaştığını düşünüyorum. Sezon arasında Ferrarinin ne kadar Lotusun Mercedes'in ne kadar geliştiği ortada. Redbull o cebinde ki 0.5 sn yi kaybetmeye başladı gibi geliyor. daha doğrusu kaybetmeye başladı demeyim de aracın ne olursa olsun belli bir yerden sonra hız kazandırması daha da zorlaşacak. Bu da redbullun gelişemediği anlamına gelmemesi gerek keza en hızlı onların geliştiğini gösterir.

  6. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Lotus şu ana kadar , hatta geçen seneyi de dahil edelim , Raikkonen'e 2-3 strateji hatası dışında yeterlı arabayı yeterli ortamı sağladı evet. Fakat Lotus'un bütçesiyle RedBull'un bütçesi aynı değil..

    Lotus'un bu sene yarışlar kazanması , aracın karakteristik özelliklerine uygun olan pistlerde mümkün.. Yani 3-4 yarışta 1 . Ama RedBull öyle değil.Geçen sezon Gelişmeye neredeyse rekor bir bütçe ayırdıklarını McLaren'ın yaptıgı acıklamalardan bılıyoruz. RedBull-Lotus'un en büyük farkı sezon içinde gelişmeye ayırdıkları bütçeye bağlı . Bu yüzden Raikkonen daha iddialı olmak için RedBull'a geçmeli.

    Lotus'un sınırlılığı RedBull'da yok. Teknik ekibi de harika. Kesinlikle Lotus kötü değil , Ama RedBull hem kadro hem de bütçe açısından Lotus'tan çok çok iyi

  7. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yanlış anlaşılmaya açık bir cümle kurmuşum… Ne kadar iyi oldugunu görmek derken "test etmek"anlamında söylemiştim..

    Çünkü Raikkonen kolay lokma olmayacaktır. RedBull gibi bir takım da Webber gibi kolay kolay harcayamaz Raikkonen'i . Vettel'in " Lider Pilot , 1.Pilot Havaları" da sönmüş olur..

    Şöyle bir iyiliği de var ki Raikkonen&Vettel arkadaşlığının çok iyi oldugunu da biliyoruz…
    Takımda son 2 yıldır resmen Vettel-Webber düşmanlığı var. Rai&Vet olursa takım içinde dayanışma arkadaşlık , en azından daha samimi görüntüler izleyebiliriz ama Webber'e son yapılandan sonra Webber RedBull misyonunu tamamlamış gibi görünüyor

  8. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Böyle bir şey inşallah olur da , "Parmak Çocuk"un ne kadar iyi olduğunu görme fırsatı yakalarız

  9. böyle bir değişim süper olur

    parmak çocuğun gerçek performansını görürüz

    bu arada hangi pilotun taraftarının diğerinden baskın olduğu çıkan kavgalarla ölçülmez.

    yanlış tesbit.

  10. Kimi için hayırlısı neyse o olsun…
    böyle istemek lazım. bilemeyiz neresi kimi için iyidir. ben lotus u seviyorum. hem fazla ayak oyunlarının olmadığı bir takım hem de çalıştığım firmanın ismi:)

  11. Kimi Redbull' a gecsin, Lotus'a da Weber yada Kubica gelsin 🙂

  12. 2 şampiyon pilotu yanyana getirmek F1 takımları için her zaman risklidir keza geçmişte de bunlar yaşandı. Böyle bir kadro oluşturmak sıkıntı yaratır. Ayrıca Lotus ne verememişte Kimi'nin şampiyonluk mücadelesinde ki bir takıma geçmesi isteniyor. Enstone'da harika bir ekip var. Geçen seneye bakın baskın tek bir araç yoktu. Zaman zaman yükselen formları oldu Lotusunda. Bu sene için de iddaalıdır lotus. seneye zaten ne olacağı belli değil. Redbull'un müthiş tek kişilik uçağı( evet uçak, yolcu uçağı gibi kanatları olan) ve harika rb7 şasisinin ne olacağı belli değil. Redbull'a geçmesi hata olabilir özellikle de takım için.

  13. Gelecek sene motor üreten takimlar on plana çıkacak deniliyo ama unutulan birsey var. Redbull da renaultun fabrika takimi. Renaltun turbo motorladaki teccubeside ortada.

    Redbul daha baskin bile olabilir

  14. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kimi red bulla geçerse forumun halini hayal ede biliyorum.kimi taraftaraları 9 senelik f1 izleyiciliği tarihinde gördüğüm en fanatik taraftar grubudur(alonso schumi taraftarları yalandır kimicilerin yanında).forumda vettel kimi kavgaları çıkar her allah günü.ben bir vettel taraftarı olarak kiminin red bulla geçmesini çok isterim

  15. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Olmayan havanız iyice sönebilir

  16. kimi inş redbull giderde şampiyonluk mücadelesini güçlü bir takımda verir vettelde kendisini kanıtlama fırsatı bulur vettel kimiyide yenerse ne ala millet susar buda cok hoşuma gider kimi gecip şampiyon olursada ne ala buda cok hoşuma gider sevdiğim iki pilot

  17. raikkonen puan mücadelesi vermeyi umarak döndüğü sezonda birkaç podyum ve bir şanslı galibiyetle mutlu olmuş olabilir. ama kimi gibi bir pilotu lotus seviyesinde bir takımda sonsuza kadar tutabileceklerini sanmıyorum. sonuçta o bir şampiyon ve her sezon şampiyonluk mücadelesi vermek ister. red bull için de kimi'nin doğru tercih olacağını düşünüyorum. kimi'yi alırlarsa en üst düzeydeki 4 pilottan ikisine sahip olmuş olurlar.

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi red bulla giderse o zaman vettel napacak acaba webber gibi kolay rakibi bulmuş ezdikçe eziyor

  19. Kiminin sözlesmesi bu sezon sonu bitiyor Redbulla gecerse kendi kazanır Newey gibi bir adam ona her zaman en hızlı aracı verecektir.Bütcesi ve teknik ekibiyle tam bir bütün olabilir ve 2.sampiyonluğunu kazanabilir

  20. Raikkonen gibi bir karakteri Webber gibi yarıştıramaz Redbull. Büyük hata olur Takım için. Toro rosso pilotlarını çok daha kolay yönlendirip, istediklerini yaptırabilirler.

  21. raikkonen redbulun adayları arasında olabilirde, redbul rai nin adayları arasındamı acaba?!!!!!!

  22. seneye red bull un hic bi havasi kalmayabilir…

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Biz bunu yıllardır diyoruz:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir