Ferrari, Testlerin Artması İçin Rakiplerini İkna Etmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:

F1 Racing’in son sayısına konuşan Domenicali “Günün sonunda Fiorano pistini kullanamıyor oluşumuz çok saçma.” 

“Başkanım Luca di Montezemolo’nun örneğini kullanacağım: Bilgisayarda simülasyonu izledikten sonra futbol oynamak gibi bir şey. Bir kaç sene önce çok uzaktaydık ancak şu anda diğer tarafta çok uzaktayız. Şu anda diğer takımları bir denge bulma konusunda ikna etmeye çalışıyoruz. Ve bir çözüm bulabileceğimiz konusunda iyimserim.” dedi.

Bu arada takımlar, gelecek sene gelecek yeni turbo motorlar sebebiyle ekstra test seansı için zorlamaya devam ediyorlar. 

Son gelen bilgilere göre bazı takımlar, iş yükü nedeniyle bu testlere pek sıcak bakmasa da, gelecek Ocak ayında Orta Doğu’da ekstra bir test seansının olması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. Bizim ferrari'yi bitirdi imamsızlar 🙂 yok test kalksin yok kural değişsin diye diye son 5 senedir nal topluyoruz.

    Dominik Ali abimiz doğruyu söylüyor. Teste izin verecekler arkadaş. Düşük butceli takım az test yapinca sanki ön gruba daha mi yakın oluyor? Bırak abi test pilotları ne güne duruyor herkes anlaşsin eskisi gibi beleş testler geri dönsün herkes kendi evinde test yapsin.
    Onu geçtim adamlar ortak test yapmaya dahi yanaşmıyor. Başlarım böyle işe. Onu yapma bunu yapma çalgıcı mi olacaksınız ulen 🙂 🙂 🙂

  2. Ama Formula1 de her zaman olması gereken bir düşünce. Geçmiş yıllarda da geniş bütçeli ve şimdikinden çok daha dar bütçeli takımlar vardı. Ferrari bulduğu bir parçayı araca uyguluycak sonra çıkarıcak Fİorinoya 24 saat boyunca turlasın araç. Formula1'de olması gereken budur.

  3. bu düşünce bütçesi geniş olan takımlar için bir avantaj dar bütçeliler için ise bir dezavantaj…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir