Watson: McLaren Bir Buçuk Pilotla Yarışıyor

yazar:

kategori:

Hamilton’ın Mercedes için McLaren’den ayrılmasıyla Woking kökenli takım, boşluğu Sergio Perez ile doldurdu.

Meksikalı pilot McLaren’e sadece iki yıllık tecrübe ve üç podyum sonucu ile katıldı.

Bu yüzden Watson McLaren’in özellikle sezona liderlerden uzak başlamalarından dolayı Hamilton’ın yerini doldurmakta zorluk çektiğinden korkuyor.

“Red Bull, Ferrari ve Mercedes çok deneyimli iki pilota sahipler. McLaren ise bir buçuk.”

“Hamilton’ın yerine Perez’i getirmek padokta kuşkuları üzerine çekmişti. Geçen sene bazı harika yarışları oldu fakat bu takıma tam olarak ne getirdi bilemiyorum.”

“Perez’e gerçekten iyi bir araç verirseniz parlayabilir. Ancak bana göre mükemmel pilot yavaş bir araçtan performans çıkarabilendir. Perez’in bu potansiyele sahip olup olmadığı halen tartışılıyor.”

“Büyük takımlar çok fazla tecrübe ve yarış zaferi olan sürücülere sahiptirler ve bence McLaren, en azından kısa vadede, kaybediyor.”

1979 ve 1983 yılları arasında McLaren’de yarıştı ve takımın sezon başındaki sorunlarından hızlıca kurtulabileceğini biliyor.

“Bence sorunu çözecek altyapı ve insanlara sahipler. Fakat öncelikle sorunun kökenini bulmaları gerek.”


Yorumlar

“Watson: McLaren Bir Buçuk Pilotla Yarışıyor” için 11 yanıt

  1. Kavgada söylenmez…

    Perez hakkında konuşmak için biraz daha beklemek taraftarıyım.

  2. Hulkenbergte iyice yaşlanmış. Kimsenin tadı yok, 30 yaşında Ferrari'ye geldikten sonra hiç gelmesin daha iyi. Alonso 2007'de gelseydi şimdi 4 şampiyonluğu vardı. Alonsoda geç kaldı. Perez belki şu an vasat ama erken geldi mclarene. 1-2 sene sonra şampiyonluğa oynamaya başlar.

    Bir ara alguersuari vardı kaynadı gitti çocuk. Onu çok beğenirdim birde 19 yaşındaydı galiba. Yarışan en genç pilot rekorunu almıştı vettel'den. Bu para işleri iyi olmuyor fia. Nice yetenekli adamı öldürdü bu para.

  3. bu hesaba göre mclaren lewis varken 3-4 pilotla yarışıyordu 🙂

  4. checo ile bir alıp veremediğim yok
    McLaren ime bir türlü yakıştıramıyorum

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklı olarak Hulk için sezonun ilk yarısında ne yaptı diye soruyorsun? Aracı iyi değildi, ortalarda görünmedi.

    Bende sana haklı olarak soruyorum; Perez sezonun ikinci yarısında(Monza hariç) ne yaptı? Dahası herkesle aynı stratejiyi uyguladığı yarışlar ne yaptı? Aracı iyi olmadığında ne yaptı?

    -Bana göre- Kobayashi'nin 2012 sezonunda elde ettiği tek podyumu(diğer sürücülerle aynı stratejiyle kazanılmış bir başarı ve pozisyonunu yarış boyunca Button'a karşı korudu) Perez'in Malezya, Kanada ve İtalya'da değişik taktiklerle gelen podyumundan çok daha değerli.

    Bu arada bu yaş mevzusunu da anlayamıyorum. Hulk 26 yaşında. Perez'den 3 yaş büyük. Yani Perez'i, Hulk'dan daha iyi gösterebilmek adına bu konuyu gündeme getirmeyin. Çok saçma ve komik oluyor.

  6. Ne hulkenbergmiş arkadaş öve öve bitiremediniz şu adamı. Perez sezonun ilk yarısında fırtınalar estirirken hulkenberg nerelerdeydi hatırlayanınız var mı acaba? Sezonun ikinci yarısında bir kaç iyi performansı oldu zaten brezilya yarışında liderliği alıyım diye heyecan yapıp hem kendi yarışını hem de Lewisin yarışını mahveden adam Hulkenberg değil miydi yoksa? Perez hulkenbergden 3 yaş daha genç bir pilot var hulkenberg'in 1 tane başaramadığı podyum sonucunu kendisi 3 kere başardı ve bunların 2 sinde ikinci sırada bitirdi. Perez'in Monza performansı tek başına yeter bu çocuğun boş olmadığını anlamak için.

  7. nico hulkenberg,i seçmediğiniz için pişman oldunuz ve hata yaptınız şampiyon adayı bir pilotu kaçırdınız . kendi düşen ağlamaz

  8. heikki 1088 avatarı

    Ben 0.75-0.75 olarak 1.5 pilot görüyorum 🙂

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    perez için konuşmak henüz erken. araç problemli.

  10. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Tulum ile konuştum.
    Bu çocuk kesinlikle işe yarayacak dedi.
    Bence de öyle gözüküyor.

  11. tüm haberlerine ithafen… Eline sağlık arkadaş. Döktürüyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir