2013 Sonrası Formula 1'de Para Dağılımı

Formula 1’in en başından beri sporda yer alan Ferrari, tahmin edeceğiniz üzere Formula 1 pastasında en büyük dilimin sahibi. Ancak Ferrari’nin kazancı öyle bir şey ki, şampiyonayı 10. sırada tamamlasa ve hiç puan kazanmasa bile 100 milyon dolar kazanabilecek seviyede. Üst düzey kazançlarda Ferrari’yi Red Bull ve Mclaren takip ediyorlar. En son anlaşma gereği Ferrari, Red Bull ve Mclaren takımları kazançlarda en büyük paya sahipler.

Bahsi geçen 3 takım dışında diğer takımların şampiyon olması bile şampiyon takıma özel anlaşmaya sahip takımlar kadar kazanç sağlamayacak. Örnek verecek olursak ön gruba yakın olan Lotus takımı şampiyon olması halinde FOM’dan yaklaşık olarak 82 milyon dolar kazanç elde edecek. Ferrari ise hiç puan kazanmasa bile 100 milyon dolar kazanacak.

Formula 1’e yakın kaynakların belirttiklerine göre 2013 ile 2020 aralarında sporda bulunmaları anlaşması kapsamında senelik olarak Ferrari 100 milyon dolar, Red Bull 80 milyon dolar, Mclaren ise 60 milyon dolar civarı para kazanacaklar.

Formula 1 Grubu (FOG) 3 temel alanda kazanç sağlıyor. Bunlardan birisi yarış yapan ülkelerden alınan paralar. Bir ülkeden ortalama 30 milyon dolar para alınıyor. Böylece yarışlardan yaklaşık olarak 600 milyon dolar gelir elde ediliyor. Yayıncılık anlaşmalarından da Formula 1’in 600 milyon dolar gelir elde ettiği düşünülüyor. Bunun dışında yarış programları, köprü reklamları ve satış gibi belli başlı alanlardan 300 milyon civarı kazanç sağlanıyor. Bu şekilde Formula 1 Grubu’nun yıllık kazancının 1.5 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bu kazancın 285 milyon doları; 1. kalem adı altında son 2 seneyi ilk 10’da tamamlayan takımlar arasında eşit olarak paylaştırılıyor. Yani bu kapsama giren takımlar 28.5’er milyon dolar kazanıyorlar. Kalan 285 milyon doları ise son seneyi ilk 10 sırada tamamlayan takımlar arasında % 19 ile % 4 oranları arasında paylaştırılıyor. Burada % 2.5’luk bir oran Ferrari’ye tarihi varlığından dolayı veriliyor.

Özel görüşmeler sonucunda Ferrari ve Red Bull FOM’dan senelik 70 milyon dolar alma konusunda anlaşma sağladı. Ferrari ayrıca % 2.5’luk pay kapsamında 30 milyon dolar alıyor ve hiç bir şey yapmadan 100 milyon dolar kazanmayı başarıyor. Red Bull da anlaşması gereği 80 milyon dolar kazanırken Mclaren pastadan 60 milyon dolar ile 3. büyük payı kazanıyor. Red Bull’un son 3 şampiyonluğu kazanmasının bu gelirde etkisi büyük. Mclaren de son 12 senede tek bir şampiyonluk kazanmasına rağmen tarihi ve sürekli ilk sıralar için mücadele etmesiyle özel bir konum elde etmeyi başarıyor. Bu 3 takım şampiyon olması halinde ise sırayla 200 milyon dolar, 180 milyon dolar ve 160 milyon dolar kazanabiliyorlar.

Mercedes ve Williams da bu 3 takım gibi özel görüşmeler ve anlaşmalar yaptılar. Ancak onların yaptıkları anlaşmalar düşük seviyede kaldı. Bu iki takımın 15 milyon dolar civarında pay aldıkları düşünülüyor.

Bu anlaşmalar sonucunda en olumsuz durumda bulunan takım Lotus gibi görünüyor. Lotus takımı, Formula 1 yönetiminden ayrıcalıklı bir hak kazanmayı başaramadı. Bu da 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olmayı başaran takımın, rakipleri ile baş edebilmek için, sponsor desteği için çok büyük çaba göstermek durumunda kaldığını ortaya çıkarıyor.

Mevcut anlaşmaları kıyaslayacak olursak:

Formula 1 Grubu Kazancı: 1.5 milyar dolar

Formula 1 Grubu Harcamaları: 300 milyon dolar

Kalan kazanç: 1.2 milyar dolar

Kalan kazanç % 50 – % 50 şeklinde CVC ve takımlar için paylaştırılıyor. CVC’ye ayrılan paydan Ferrari’ye % 2.5’luk payı (30 milyon dolar) veriliyor. 

Takımların kazanacağı paranın 285 milyon doları 10 takım arasında eşit olarak paylaştırılıyor. Geriye kalan 285 milyon doları ise şampiyona konumlarına göre ilk 10 arasında paylaştırılıyor. Birinci olan takım 285 milyon doların % 19’unu (54 milyon dolar) kazanırken 10. olan takım % 4’ünü (11.4 milyon dolar) kazanıyor.

Kaynak: Autosport

Derleyen: Abdullah Çelik


Yorumlar

  1. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kendi adıma konuşuyorum, yıllardır bu sporu takip ediyorum ve en başından beri Schumacher taraftarıyım. Schumacher'i Ferrari ile görmek ayrı bir zevk çünkü yıllarını verdiği Ferrari'ye çok yakışıyordu. Ama nasıl Schumacher deyince Ferrari akla geliyorsa Ferrari deyincede Schumacher akla geliyor.

    2010- 2012 arası ne görmüşüz biz ? Schumacher'in 2006 yılındaki hali olsa emin ol o Mercedes her zaman podyuma çıkardı. Schumacher 3 sene'nin ardından döndüğünde yeteneklerini yavaş yavaş kaybetmişti, bunuda zamanla gördük. Schumacher bir hiç demek tamamen Schumacher düşmanlığıdır. Siz zannediyorsunuz ki Ferrari olmasa Schumacher bir hiçti peki ya Benetton ? Orada hiçbirşey yapmadımı Schumacher. O zaman Alonso'da bir hiç, Renault 2005-2006'da o kadar hızlıydı ki Fisichella bile galibiyet aldı. Senin görüşüne göre Renault sayesinde Alonso şampiyon oldu, yoksa olamazdı. Birine sallamadan önce ilk önce kendi pilotunuzu düşünün.

    Benim Schumacher fanı olmamın sebebi Ferrari'nin verdiği hızlı araç değildi, Eğer öyle birşey olsa şuan Vettel'i tutuyor olurdum değil mi ? Ama Schumacher hareketleriyle sempatisiyle tavırlarıyla ve sürüşüylü beni etkiledi. Yağmurdaki sürüşlerini ölene kadar unutamam isterse Vettel 10 kez şampiyon olsun Schumacher kadar büyük olamaz şuanki haliyle.

    İlla ki Ferrari fanları kim geldiyse o pilotu tutarlar ama Schumacher nere gittiyse birçok fanda oraya geçti ve yine eğer Schumacher eskisi gibi yarışsa Schumacher taraftarları dahada çoğalacaktı..

  2. Allahim sana geliyorum yareppim gülecem diye altıma kaçıracam cümleye bak:
    "schumi fanları hiçbir zaman takım fanları olmamıştır, schumi fanları schumi taraftarıdır. " Fan mi taraftar mi bir karar ver. Çünkü fanatik demek birşeye taparcasına bağlı olmak demektir. Kelimenin asıl anlamı tapıcıdır. Taraftar ise birseyin yada bir olgunun yanında olmak demektir. Schumiye tapanlar elbette takım taraftarı olamaz. Gel görki schumiyede schumi yapan takımdır. Örneğin benetton takımı olmasa kötü bir takımda kaç kişi schumi fanı olurdu ? 2000-2004 arasındaki efsane ferrari arabaları olmasa kaç kişi schumi fanı olurdu? nitekim mercedeste schumi ismini dillendirenlerin sayısı ferrarideki döneme nazaran çok çok azalmıştır. Demekki başarı gelmeyince, fanatizm bitiyor sadece sempati boyutuna iniyor schumi sevgisi. Schumi deyince neden herkesin aklına ilk gelen ferrari takımı oluyorda kimse benettonu hatırlamıyor? demekki en çok başarılı olduğu takım hatırlanıyor her zaman. Yani hızlı bir takım olmadan schumi ismide bir hiç. Gördük 2010-2012 arasında.

    Kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır. Tifoziler için pilot ismi önemli değildir, ferraride yarışan her pilotun taraftarı vardır. Ama fanı yoktur. Hamilton ferrari'ye gelirse onuda destekler ama asla fanı olmazlar. Taraftarlık ayrı fanatiklik ayrı. Fanatizm takıma olur. Her şartta ferrari yada mclaren veya lotusu desteklemek fanatikliktir, gelenektir. Ama kimi raikoneni desteklemek taraftarlıktır, raikonen emekli olduğu an onu ancak anılarla yad ederiz. Fakat ferrariyi tutuyorsak yıllar yılı o renklere gönül veririz. Misal schumi varken schumi, alonso varken alonso taraftarları vardır. Ve onlara taraftar sifatinı veren takım fanatikliğidir. Alonso minardideyken niye taraftarı yoktu? renaulta geldi hem renault hem alonso taraftarlığı başladı. Schumide aynı.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    :)) "Schumi fanları, hiç bir zaman takım fanı olmamıştır" çünkü onlar pilot fanı, takım fanı olmamaları çok normal :))

    İşin temelini anlayamamışsın. Burada para takımlar arasında dağıtılıyor ve takımların popülerlikleri sözkonusu, bu para dağıtılırken kimse sana takım mı, pilot mu destekliyorsun diye sormuyor. Bu hesaba göre sen Schumi fanıysan ve Schumi Mercedes'te yarışıyorsa, sen istesen de istemesen de Mercedes fanısın, parayı da Mercedes alır. Alonso fanları da Ferrari kitlesi olarak gözükür. Olay budur.

  4. schumi fanları hiçbir zaman takım fanları olmamıştır schumi fanları schumi taraftarıdır . mercedes . ferrari . benetton renault . jordan takım farketmez . schumi nereye gittiyse biz oraya gittik . ama schumi fanı olarak bu sitede vettel,e sallayan sallayana vettel torro rosso,da . bmw,de başarılı olmuştur ve wettel,i izliyorum . ben şunu derim kim şampiyon olursa parayı o alır. ee neymiş ferrari büyük takımmış mclaren bu spora büyük katkısı olmuş .eee schumi en çok şampiyon olan pilottur onu geçene kadar onada para ödesinler böyle kafa yok

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Öncelikle güzel bir derleme, teşekkürler.

    Yorumlardan anladığım kadarıyla bazı bilgi eksiklikleri var, bu konuyu daha önce de anlatmıştım ama tekrarlamakta fayda var;

    Reklam ve yayın gelirleri bu sporun önemli bir parçası, yazıda da rakamlara baktığınızda 1.5 milyar doların 1 milyara yakınının zaten buradan geldiğini görmüşsünüzdür. Ancak bu sabit bir rakam değil ve olamaz da, malum serbest piyasa ekonomisi kanunları. Arz zaten sabit, ürün fiyatını etkileyen faktör talep. Talep ne kadar çok olursa, F1'in de değeri o kadar yükselir, gelirler o kadar artar. Çok izlenirse bu gelirler de yükselir, ilgi olmazsa gelirler de düşer.

    Burada kritik nokta aslında F1'in izleyicisinde. F1 izleyici kitleye bakarsak; büyük bir oranda Ferrari-McLaren kitlesi görürüz. RBR'nin son yıllardaki başarıları sayesinde Vettel fanlarının arttığı bir gerçek ancak RBR takımının başarısı mıdır, sorgulamak lazım. Vettel, RBR takımından ayrılırsa ve RBR o boşluğu dolduramazsa izleyici kitlesinin kalmayacağı bence aşikar.

    Ferrari-McLaren gibi takımların tarihi değeri adı altında aslında sahip olduğu güç sporu pazarlayabilen markalar olabilmeleri, özellikle de Ferrari F1'i pazarlama konusunda en büyük güç ve aldığı parayı hakediyor mu derseniz, hakkından azını bile alıyor derim.

    RBR bence şu an bulunduğu noktayı hakediyor mu emin değilim, bu parayı RBR'ye değil de Vettel'e vermek daha doğru olurdu gibi geliyor bana :))

    McLaren ise hakkının altında gelire sahip bence. Kesinlikle RBR'den çok daha fazla katkı yaptı bu spora ve McLaren seyircisi RBR'ye göre çok daha fazladır, eminim. En çok hakkı yenen takım sanırım Williams, belki izleyici kitlesini kaybettiler ama bu spora olan katkıları ve tarihi öneminden bahsediyorsak, Williams en çok hakeden 3. takım.

    Mercedes'in sporun tarihinde de, katkılarında da bir numarası olmadı, izleyici kitlesi açısından da zorlama bir kitle var sanki. Önce Schumi, şimdi de Hamilton taraftarları…

    Sporun artık takımlardan çok pilotlarla pazarlanmaya başladığı gerçeği de göze çarpıyor. Mercedes-RBR'de bahsettiğim gibi. Bu hiç de iyi bir gelişme değil bence. Takımlar pilotların şöhreti sayesinde para kazanma derdinde olduğu sürece yarışmaktan çok şov kısmı ön plana çıkacaktır. Hakkı olan pilotların yerlerini rock yıldızlarının alması kaçınılmaz gözüküyor.

  6. Kapitalizmin adaleti.

  7. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    McLaren de son 12 senede tek 1 şampiyonluk ……

    inanılır gibi değil.
    Ama şahit olduk.

  8. Oyle diyosunda adamin Toro Rossa adinda bir takimi daha var 🙂 Mali olarak sorun yasayacak en son takim Redbull`dur bence..

  9. heikki 1088 avatarı

    Bunun başlıca nedeni tuttuğum takım patronunun olduğu gibi diğer büyük patronlarında basiretsiz olması. 90 lı yılların sonunda başlayan Ferrari- Fia görüşmeleri (ki yukarıda gördüğümüz sonuca ulaşan, pistlerde görmek istediğimiz!!! hareketler) olurken, göz göre göre (burada F1 geçmişini bilen izleyen herkes bilir Ferrari'nin kuralları istediği gibi esnetebildiğini veya kurallar koyup çekebildiğini ve fazlaan oy verme hakkına sahip olduğunu) bu takım patronları sanki her şey yolundaymış gibi hiç bir şey yapmadan oturmuşlardır. Şu anda Red Bull'a tanınan ayrıcalığı bu zamana kadar kendine tanınan ayrıcalıklara ses çıkarmayan Ferrari taraftarının eleştirmesi gibi abzürt bir durum olamaz. Bunca senedir neredeydiniz ey taraftar demez mi insanlar size. Her Ferrari takımı taraftarı kendi geçmişini, pisliklerini ve spora kattıklarını araştırmakla yükümlüdür eğer gelip burada fanatik yorumlarda bulunacaksa.

    Ferrari çığırtkanlıklarını ya da şöyle söyleyeyim ayrıcalıklar verilmiş bir takımın taraftarını şöyle bir kenara bırakma zamanı gelmişken(mevzu bahis Red Bull'un ayrıcalıkları olduğu için), diğer takımların F1 den ciddi gelir elde ettiğini anlıyoruz hatta bu sporun geçmişi olmuş Mclaren, Williams ve Renault'un ses çıkartmamalarının tek nedeni ise bu. Benim için prestij değil para önemli dersen böyle olur işte. Tebrikler tüm takım patronlarına… Tebrikler iki yüzlülere…

  10. ne denir, kural değişikliği denir anca. ha benim asıl merak ettiğim bakalım redbull'un doğumu ve ölümü 2009-2014 arası mı olacak, yoksa mclaren, ferrari gibi her şartta önlerde mücadele edebilecekmi 2014'den sonra. 8 senelik takım olması bişey değiştirmez. takım içinde görevli olanlar ferraride nasıl 10-20 senelikse, redbullda da aynı.

  11. 8 senelik takıma 3 yıldır yenildiğinize ne diyeceksiz? :))

  12. Red Bull adı daha ortada yokken (RBR'den değil bildiğimiz Red Bull Company'den bahsediyorum), Ferrari dünyaca ünlü bir markaydı.Hala da öyle.8 senelik bir takım değil.

  13. Geçenlerde bir başlıkta bu konuyla ilgili yorum yapmıştım. Yaklaşık olarak aynı şeyleri yazmışım. Yalnız şu fıçkıcılar'ın aldığı para sizi yaniltmasin. Oldukça yüksek yatırım yapıyorlar ve bunun karşılığını alıyorlar. Bu işi şöyle düşünün bir çiftçi büyük ölçekli tarla ekiyor. Suyundan tut, çapasina, ondan yetiştirme safhasına kadar atıyorum 100.000 lira parayla bu yola çıkıyor.
    Hasat zamanı 280.000 lira gelir elde ediyorlar. Bunun 100'unu çık 180.000 kaldı. Onun 40.000'ini çalıştırdığın işçiye çık kaldı 140.000. Gelecek sene aynı iddiayı ortaya koymak için yine 100.000 kağıt ayır kaldı sana 40.000. Bu 40 bin ile 1 yıl geçineceksin. Yani eğrisi doğrusu hesabi çiftçi yılda 40 kağıt para kazanıyor.

    Red bull'un hesabıda yaklaşık böyle. Aynı iddiayı korumak için bu sene infiniti ile anlaştılar yani sadece red bull yetmiyor. Buradan şu sonuç çıkıyor marka değeri olmayan red bull 500 milyon dolarda kazansa ancak ancak hesabı denk getirir. Red bull'un kazandığı harcadığına yetmiyor. Böyle giderse şampiyon olamadıkları her sene büyük risk altında olacaklar. Mayın tarlasina girdiler, ya her sene şampiyon olacaklar yada aheste aheste tükenecekler. Zaten bu tip takımlar saman alevi gibidirler. 10 Yıla damga vurup kaçar giderler. Red bull'un sonuda 2014'ten sonra dahada yaklaşacak.

  14. Redbull un yerinde Mclaren, Mclaren in yerinde Williams, sonra sirayla Spordaki gecmisleriyle Mercedes ve Renault kokenli Lotus, daha sonra Redbull ve diger takimlar olmaliydi, Redbull a cok fazla ayricalik taninmis..

  15. Sonra Adaletten bahsediyorsunuz… haksız para kazanıyorlar .

  16. ben şampiyon olayım hem markalar hem pilotlarda ama parayı ferrari alsın bu ayrıcalık nereden geliyor geçmişindenmi geleceğindenmi

  17. Elinize sağlık. Bu makalenin daha iyi bir çevirisi ve derlemesi yapılamazdı.

    Williams'ın daha büyük bir pay alacağını düşünüyordum. Ferrari'yi zaten biliyoruz. McLaren'i de öyle. RedBull kısa geçmişinde fazlaca ayrıcalık elde etmiş görünüyor.

    Para parayı çeker.

  18. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    ''Derleyen: Abdullah Çelik'':Öncelikle Abdullah beye teşekkür ederiz.İyi bir iş çıkarmış.Herkesin anlayabileceği şekilden bir yazı çıkmış ortaya bu konuda tebrik ederim.

    Nedense bana F1'de para dağılımı bana hiç adil gelmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir