Vettel: "Yine Olsa Yine Geçerim"

yazar:

kategori:

Benzer durumun tekrar ortaya çıkması halinde ne yapacağının sorulması üzerine Vettel “Size bu konuda düzgün bir cevap veremem çünkü o an her şey farklı olabilir ancak muhtemelen aynısını yapardım.”

“Takım benden ikinci olmamı ve Mark’ın birinci sırada kalmasını isteseydi, ben de bu mesajı anlayıp değerlendirseydim muhtemelen yine aynı şeyi yapardım. O galibiyeti hak etmedi.”

“Burada bir çıkmaz durum var. Her ne kadar takımın kararına saygı duyan birisi olsam da diğer taraftan o an için Mark’ın hak etmediğini düşündüm.” 

“Ben onun tarafundan hiç destek görmedim. Takımdan çok fazla destek gördüm ve takım her ikimizi aynı şekilde destekledi.”

“Ancak Mark ile olan ilişkiye bakarsak, ona yarış pilotu olarak çok saygı duysam da geçmişte takıma yardım edebileceği ancak etmediği bir çok durum oldu.” dedi.

Vettel, Red Bull’dan özür dilemesinin ise arkasında.

Vettel “Yarışıyordum ve yarış pilotu olarak sadece kazanmayı düşünürsünüz. Telsizden bir mesaj aldım ancak o an için duyduğumu anlayamadım.”

“Anlamam lazımdı, bu yüzden takımdan özür diledim çünkü bu hareketimle kendimi takımın üzerine koymuş oldum. Bana inanıp inanmamak size kalmış.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: "Yine Olsa Yine Geçerim"” için 57 yanıt

  1. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    yanlış bilgi yazmıssın dostum MSC hiç bir zaman çok temiz olmadı ama Vettel'le kıyaslanamaz bile.Cunkı MSC yeri geldimi takımı adına cok buyk fedakarlıklar yapardı ve takım arkadasının yardımlarına mutlaka baska bir yardımla karsılık verırdı.Barichello ya kazandırdıgı birçok yarıs vardır bunun karsılıgında. yanı hiç bir zaman borcun altına gırmedı. Vettel girdiği borcların altından nasıl cıkacak bakalım.Birde webberden hıc bır zaman yardım gormedım demiş.Aslında Webber'i sımdı kaybettı. 3.şampiyonluk Vettel'de ego patlaması da yasatmıs.

  2. Desteğim sana Vettel.Zaten işler çocuk oyununa döndü; sen dur,yanındaki geç o beklesin arkandaki senden hızlı vs vs. YArış pistindesiniz kır yolunda değil. Basın yaw. Ne durduruyosunuz adamları. Kim hızlıysa gazlasın biz de yarış bakalım. Afferin Vettel, helal olsun. Yarışçı pilot bu işte

  3. davutpaşalı avatarı
    davutpaşalı

    oğlum senin zaten terbiyesiz olduğunu biliyordum bu açıklamalarınla beni yanıltmadın sana minnettarım

  4. 🙂 🙂 🙂 görüntü yok öyle mı? saha içinde saha dışında yaptıklarıyla medyada bol bol görüntüleri var. İzlettiği yarışlarda cabasi. Ha belki bir daha şampiyon sıfatı alamayabilir ama çatır çatır son yarışa kadar milleti korkutup, görsel olarak zevkli yarışlar izlettirecekse varsin olmasın şampiyon. Ferrari şampiyon olsun yeterki yine parasini verir.

  5. "Ben onun tarafundan hiç destek görmedim. Takımdan çok fazla destek gördüm ve takım her ikimizi aynı şekilde destekledi."
    "Ancak Mark ile olan ilişkiye bakarsak, ona yarış pilotu olarak çok saygı duysam da geçmişte takıma yardım edebileceği ancak etmediği bir çok durum oldu." dedi

    Aslına bakarsak vettel içindekini samimiyetle söylemiş tek hatası bunu başta söylemeliydi. Ben webberin fernandonun önüne geçerek vettele yardım ettiği gibi yorumlara da çok gülüyorum. 2011 ingiltere geçen sene abu dabi ve brezilya yarışlarını hatırlayanlar bilir. daha fazlasına gerek yok

  6. alonso.mu dedi birisi . yıllardır duyuyoruz bu ismi zaten ama gerisi yok sadece ismi var görüntü yok

  7. En azından siyaset yapmıyor içinden geçenleri söylemiş.

  8. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    Alonso2dan cok fazla cekindiğini gösterdi onun puan alamadıgı haftada 7 puanın hesabını bile yaptı hemde sezonun 2.yarışında. 15-16 olsa hadi affedicem ama webberın her turlu haklı oldugu acık beyan ortada yarıstan sonra tkaım yıne onu korur demesi bile takımın bizim bildiğimiz ama kendılerının biz "eşitlikçiyiz" değişlerini tamamen resmi olarak silmiştir.

  9. iyice bittin gözümüzde.tüm insanlığını yok ettin.sana birdaha destek verenin…..

  10. Webber Vettel'e direk olarak yardım etmemiş gözükse de Vettel'in şampiyonluk mücadelesi verdiği 2010 ve 2012 sezonlarında (2011'i ayrı tutuyorum) bir çok kez Alonso'nun önünde yer almış ve Alonso'ya ciddi anlamda puan kaybetmiştir.Bu da Vettel'in şampiyonluklarına açık bir şekilde katkı sağlamıştır.

  11. ferrari taraftarlarının yorumları ilginç . ferrari yenimi kuruldu. sanki yeni takımmış gibi bu işlere hiç girmemiş takım taratarları gibi konuşuyorlar

  12. oooo vettel severler yine burada

  13. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Tüy Dikmeye Devam Ediyor 🙂

  14. bu işin sorumlusu rbr takımıdır niye takım emri veriyorsunuz adamın benzini varsa geçsin.takım arkadaşına deyin senin benzinin az takım arkadaşının çok deyin.zaten hatalarının farkına varmışlar ama iş işten geçti.aynısı mgp içinde geçerli.
    olay sonucunda vettele takım emirlerine uymadığından ceza verildimi yok.üsttelik rbr takımı onu korurcasına (web takım emirlerine bu saatten sonra uymayacağından) içimizdeki takım emirleri yasaklandı dedi.bunu diyene kadar vettele şu kadar yaptırım uyguluyoruz diyebildimi hayır.takım kendi kendini yalanladı rbr zarar etti. ama vwttel bu işten zararlı çıkmadı

  15. "Ben onun tarafundan hiç destek görmedim."

    "geçmişte takıma yardım edebileceği ancak etmediği bir çok durum oldu."

    vettel sonunda kimsenin söylemediği/söylemeyemediği/yarım ağızla söylediği şeyi açıkça söylemiş oldu. webber yardım filan etmediği gibi, aksine vettelin önüne taş koymak için çırpındı durdu yıllardır. bun bir çok örneğini izledik bu yıllar içerisinde.

    vettel'in son yarıştaki yaptıkları ve söylemlerini bir kenara bırakırsak, bu açıklaması son derece doğru. görmek istemeyen görmez, kulp takmak isteyen çok bahane bulur, ancak hiç bir şey vettel'in modern formula1'de takım arkadaşının yardımı olmadan (hatta aleni belli olan kösteğine rağmen) şampiyon olabilmiş tek pilot olduğu gerçeğini değiştirmez. hem de 3 kez üstüste. en azından bu nedenle bile saygı duymak gerekir vettel'e.

  16. 2011 de Vettelin ağzından çıkan laflar ya sen yalan söylüyorsun ya da Vettel ama senin yalan söylemediğini biliyoruz.

    Yalan söylemediğimi bildiğiniz için teşekkür ederim her ne amaçla söylemiş olsanız bile. Yarışı izlediyseniz eğer bir çok kişi buna inanmadı ve Vettelin yarışta hızlı turlar atması Webber'den bu sorunun gerçek olup olmadığı tartışmasını getirdi. Yarış bitimine doğru Vettel Webber ile olan arayı kapatması yine bu sorunun gerçek olup olmadığını akıllara getirdi. Son olarak Senna S den çekan Vettel düzlüğün sonun da Frenajı kaçırmışlık'tan gelip pist dışını ziyaret edip tekrar yoluna devam etmesi her şeyi gözler önüne sermişti.

  17. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher bütün takım arkadaşlarıyla da özellikle ferrari sezonlarında abi-kardeş gibi geçindi. vettel gibi böyle şeyler yapmadı kesinlikle bilmeyenlere de duyurulur.

  18. schumi'yi hiç bilmediğin çok belli.

  19. Felipe Massa avatarı

    Vettel: "İyi bir hisse sahiptim; başta fark açabildim. Ama sonrasında vites kutusu sorununu idare etmem, motoru düşürüp kısa vites geçişleri yapmam söylendi.Giderek kötüleşiyordu. Bu yüzden her yerde üst vitesleri kullanıyordum. İşte orada (Senna ile) benzerlik aklıma geldi." bizzat 2011 de Vettelin ağzından çıkan laflar ya sen yalan söylüyorsun ya da Vettel ama senin yalan söylemediğini biliyoruz.

  20. Ne o evlenicekmisin Vettel'e niye bukadar üstüne düşüyorsunuz.Bu benim değil şimdi Vettel'e hakaret eden ikiyüzlülerin sözü.Bu kadar çekememezlik bu kadar kuyruk acısı tarihte görülmedi.

  21. Üzerine alındığın için teşekkür ederim 🙂

    Benim de pilotumun karakteri beni ilgilendirmez neyse o objektif olmak güzeldir. Ötenler belli 🙂

  22. Yorumunda 2.satırda bahsettiklerinden biri de ben olduğum için ve bir pilot taraftarı değil,takım taraftarı olduğum için,desteklediğim takımda yarışan pilotun karakteri beni pek fazla ilgilendirmiyor.Benim sorunum,taraftarı olduğu pilot,benim desteklediğim pilottan daha karaktersiz olmasına rağmen bik bik ötenler ile 🙂

  23. Tıpkı Alonso gibi yani 🙂

  24. 2010 Abu dhabi'de Alonso'nun Pist dışına çıkma hatalarına rağmen aradaki farkı koyarak Alonsoyu geçmeyen'de Webberi di. 2011 de söylenecek söz yok zaten. Yine bu Vettel Brezilya 2011 de Alonso'nun önünde olsun diye vites kutusunda arıza varmış gibi gösterilip Webbere yol veren adamdır. 2012 Brezilya Startta Vetteli pit duvarına yapıştıran da Webber'dir. Bu da böyle bilinsin…

  25. Lightning Arrow

    Prost bugün nasıl anılıyosa sen de ileride öyle anılacaksın Vettel efendi. Başarılı, fakat karaktersiz.
  26. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Şu an da hangi pilotu destekliyorsunuz?

  27. Açık sözlülüğün için adamın kralısın Vettel. Yalandan etrafa gülücük dağıtmaya gerek yok. Burada pilotunun kişiliğini görmezden gelip sıkışınca kişiliğine bakmam ben Pilotajlığına bakarım diyenler bu gün Vetteli kişiliksizlikle suçluyor yazık çok yazık. İster kabul edin ister etmeyin 3 kez dünya şampiyonu İkisini Fernanda gibi bir pilottan son anda alması diğerini ise ulaşılamaz seviyede alması F1 in en iyi pilotlar listesinde olması. Ve son olarak'ta Çok sevdiğim Ayrton Senna'nın şampiyonluk sayısına ulaşmış olması vede yaş 25 önünde daha uzun yıllar var başarılarına başarı ekleyecektir buna eminim. F1 de belirli bir başarıya ulaşmış pilotların bazen böyle açıklamalar yapması kariyerlerin de yapmış olduğu hatalar vardır. Bizde buna Ego deriz.

  28. bazı taraftarları anlayabilmiş değilim. vettel in yaptığı tek hata takımı dinlememesiydi.
    ama herkes bir düşmanlık beslemeye başlamış vettel e karşı. neden? yarışın en heyecanlı atağını yapıp galibiyeti sökerek aldığı için. evet. yok webber den özür dilememiş falan filan. neden özür dilesin ki, kendisini geçti diye mi.
    bu kadar abartmamak gerek. yarış pilotu o adam.

  29. konu ile alakasız ama F1 fanları olarak bu trailerı görmeyen arkadaşlar için

    Rush
    http://www.youtube.com/watch?v=05rzPnZ6lxw

  30. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Ne yapmış Webber?

  31. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Sizde bilgi eksikliği var schumcher tarftarlığı yapmış biriyim schumi de senna (bilinenin aksine) da sütten çıkmış ak kaşık değillerdi.bilmiyorsnız susmanız lazım

  32. benim takım arkadaşım bana weberin yaptıklarını yapacak ben de geçerim

  33. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    altını layık görmediğim için yazmadım 😀

  34. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tek kelime ile küstahlık etmiş

  35. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    altın semer olacak yanlız 🙂

  36. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bu adamı Schumacher ile kıyaslıyorlar.

    Ulan Schumacher'de iyi pilot olduğu gibi şerefi var!Hiç bir zaman üçkağıtcılık yapmazdı.Kimse bana Vettel mi Schumacher mi diye sormasın.

    Terbiyesiz insan bir de pişkin pişkin bir daha geçerim diyor .Utanç abidesi!

  37. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    4 ayaklı bir canlı + semer = yine 4 ayaklı bir canlı

    Hakaret olmasın diye yazmayayım ismini 😀

  38. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Vettel'in bu kadar düşüceğini düşünmemiştim 🙂 bazı rakiplerinden fena halde korkuyor sanırım 🙂

  39. Vettel falan filana düşmüşş :))

  40. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel taraftarları, artık Alonso'yu eleştirirken karakterine ve geçmişte yaptığı hataları ısıtıp ısıtıp önümüze getirmesin. Zira burda hala soğumamış bir karaktersizlik ve hata örneği var.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güvendiği dağlar olmasa böyle konuşamaz.Webberin gönlünü almak daha olgun bir davranışken ; Vettel aşağılamayı seçmiştir.Kendi bilir ama unutmasın ki webber de bunun altında kalmaz.

    Webberin tarafından destek görmediğini hangi akla hizmet söylüyor ki?.Adamın kanadını almadın mı?.Abu dhabi de Ferrarinin önüne oltaya takıp da atmadınız mı?Çin 2012 de yeni eksozu ona denettirdiniz unuttun mu?BAktınız eksoz çalışıyor hemen bahreyn de sen de bu eksozu kullandın. 2012 Monako gibi bir pistte hamilton gibi bir pilotun önüne nasıl geçtin anlatsana.2011 ingiltereyi de unutma.En büyük rakibin Alonsoyu 3 yıldır en çok geçen ismin webber olduğunu unutma.2012 ingilterede son 3 tur kala Alonsoyu geçip 7 puandan edip kazanan da webberdi.

  42. Haklı olduğunu düşünsem de geç kalınmış ve anlamsız bir demeç olmuş.
    Bu açıklamayı yarıştan hemen sonra yapabilseydi alnından öperdim. Keşke konuşmasaymış.

  43. sınan matias avatarı
    sınan matias

    çok yerinde bir açıklama yapmış yine.geçtiğimiz sezon webber vettelden çok alonsoya çalıştı.brezilyada bile vettele güçlük çıkardı.vettel bu kadar sert konuşuyorsa webberi seneye red bull da kimse tutamaz.

  44. Bu bir kumar aslında; kendine güveniyor ve eğer bundan sonra Webber'den daha iyi bir iş çıkarırsa yaptıkları yanına kalacak, aksi takdirde.. Aksini o da hiç düşünmediği için ve biz de pek kestiremediğimiz için şu an durum ortada(Vettel bi tık haklı sayılıyor aslında)..

  45. webber yarışın başında ayarları kısılmış vettel'i geçmedi mi? son bölümde webber'in az, vettelin çok benzininin olması bunun kanıtı zaten.

  46. İyice sevimsizleşmeye başladın Vettel.

  47. ayarları kısılmış webber'i bende geçerim vettel'ciğim gerçekden şampiyon pilottan beklenmeyen konuşmalar bundan.. kendi değerini düşürmekden başka işe yaramaz vettel'in bu demeçleri

  48. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    Prost bugün nasıl anılıyosa sen de ileride öyle anılacaksın Vettel efendi. Başarılı, fakat karaktersiz.

  49. adam haklı. yine olsun yine geç. webber de içerde multi21 diye ağlasın. webber başta çok benzin harcasın öne geçsin, vettel benzinini idareli kullandığı için geride kalsın, sonra takımdan emir gelsin pozisyon koru diye. yok yea. ben boşuna mı benzin idare ettim? fazla kazanamadığı için, fazla ezilmesin diye zaferi webbere hediye etmeniz için mi?

  50. Kenan Evren gibi konuşmuş 🙂

  51. bu hareketlerin ve konuşmalarının yüzünden sevilmemeye başladın parmak çocuk bir daha aynı durum olsa geçerim diyorsun İstanbul 2010 u hatırlarsan iyi olur ben Webber'in yerine olsan geçmeye kalktığında üzerine kırırdım

  52. Bu adamı mı Schumacher ile kıyaslıyorlar ?

  53. ucube

  54. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Hep bu .bnelikerinle anilcaksin vettel efendi.

  55. "Biliyorsan konuş, alim sansınlar; bilmiyorsan sus, adam sansınlar."

    Vettel, Allah aşkına bir sus! Bu tavırlarla genç yaşında kazandığın başarılardan ve Abu Dhabi 2012 ile özellikle de Brezilya 2012'deki müthiş performansından dolayı sana az da olsa duymaya başladığımız saygının da içine etme.

  56. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aslanım benim sen ne yapsan doğrudur gerçek bir savaşçısın asıl mohikan sensin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir