Webber Yarışa En Geriden Başlayabilir

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, sorunun ardından aracını kenara park etmek zorunda kalınca seansı 14. olarak tamamlamıştı.

Red Bull pilot, bu meselenin dışında, aracında aslında sıralama sonrasında kalması gereken kadar yakıt bulunmadığından da endişeli.

Aynı mesele geçen sene Abu Dhabi’de Sebastian Vettel’in başına gelmişti.

Webber: “Yakıt basıncı yetersizliği oldu. Bu yüzden aracı durdurdum ve sıralama gerçek anlamda başlamadan bitti.”

“Kurallar ne diyor bakacağız. Bir süreçten geçeceğimiz kesin; belki de çifte darbe yeriz.”

Kurallara göre pilotlar, etkinliğin herhangi bir zamanında 1 litrelik yakıt örneğini araçlarında bulundurmaları gerekiyor. Bir seans sonrası eğeraraç, kendi gücü ile pite dönemezse, 1 litrelik yakıt yanında FIA’nın hesaplarına göre belirlenecek pite dönebileceği kadar yakıtı da deposunda bulundurmalı.

Webber, erken elenmesi ile lastik avantajını elinde bulundurmasına rağmen bu durumu yarınki yarışta lehine çevirebileceğinden emin değil.

Webber: “Lastik koruma konusunda herkes aynı durumda diye düşünüyorum. Opsiyon hamurları, bu piste göre değil, kesinlikle yanlış karar”

“Hayal kırıklığı oldu bu. İlk seans benim için çok iyi geçti ve arac bütün hafta sonu hızlıydı”


Yorumlar

“Webber Yarışa En Geriden Başlayabilir” için 9 yanıt

  1. biri q3 te biri q2 de. Neden risk alırsın ki q2 de??? Pek mantıklı gelmiyor bana

  2. webber e ceza veriyor olabilir takım. hata kasıtlı gibi geldi bana…

  3. Geçen sene Abu Dhabi'de Vettel'e aynı hatayı yapmışlardı hemde şampiyonluğa giderken.O olayda da bir kasıt arayalım mı? Hep öfkenize yenik düşüyorsunuz.Biraz sakin

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Webber ceza alacak gibi çünkü telsizden yakıt tasarufu yap denildi bence sıralamada yakıt tasarufu çok ilginç Webbere nie o kadar düşük yakıt koydular onuda anlamadım kısacası Red Bull çok değişik bir takım

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Allah şeytani takımları F1'den uzak tutsun.Ben böyle bir takım hayatım da görmedim.Bu kadar bir seviye nasıl düşürülür onu öğrettiler resmen.
    Red Bull çok saçma bir takım oldu.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde daha q2 de neyin kafasını yaşamış bunlarda 2-3 litre yakıtlan adamı yolluyorlar. Sanki son 6 ya kalacaklar..

    Hep üç kağıt bunlar.. Dediklerim 1 e 1 çıktı. Önce Vettel suçlu, sonra özür diledi, sonra o bir yarışçı, sonra Vettel öüzr dilemem, sonra q2 de benzini biten Webber..

    Vay anam vay…

  7. Malezya'da multi 21 ve takım emirleri doğrultusunda hem suçlu hem de güçlü olan Vettel-Redbull ikilisinin ayak oyunları bugün Webber üzerinde başladı. Yok yakıt basıncı sorunuymuş yok bilmem neymiş yakıtı bitecekmiş faso fiso bunlar geçiniz. Bu Webber'i de bazen anlamıyorum: Sırf para pul için kendini bu kadar küçültmeye değer mi?

  8. 1L yakıt kalmamış olmalı , yani eğer kaldıysa o yakıtla pite dönseydi , pit girişine çok yakın bi yerde durdurdu aracı. Şimdi teknik bi arıza oldugunu iddia etse Mark Webber ceza almama şansı var mıydı ?

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    baktılar pilotları idare etmek zor, süreci yönetemeyecekler, klasik webber in araç sorunlarını başlatmak en kolay çözüm, redbull gerçekten müthiş bir takım….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir