Alonso: "Kapatmamız Gereken Büyük Fark Var"

yazar:

kategori:

Alonso “Cuma günleri bazı yeni parçalar denersiniz. Bazıları istediğiniz gibi çalışır ve onları hafta sonu aracınızda tutarsınız. Bazıları ise çalışmaz ve belki öncekinden daha kötüdür. Onları da kaldırırsınız.”

“Burada bazı yeni parçalarımız vardı. Bazıları olumluydu ancak bazıları değildi. Bu yüzden özellikle sıralamalarda liderlerin performansına ayak udurmak istiyorsak çalışmaya devam etmemiz lazım.”

“Pazar performansımız iyi oluyor ve burada da bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.”

“Lastikler üzerinde çok iyi değildik. Yumuşak lastikler çok daha fazla aşınıyor ve çok dayanmayacaklar ancak uzun sürüşlerde bizi şaşırtan bir şey olmadı.”

“Umarım iyi ve temiz bir yarış geçirip podyumda olur ve galibiyet mücadelesi veririz.  Strateji açısından esnek ve akıllı olmamız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Kapatmamız Gereken Büyük Fark Var"” için 37 yanıt

  1. ferrari vettelin altında olsaydı polu bırakın puan durumunda buyuk bır fark acardı rakıplerıyle. vettel son yıllarda gelmıs buyuk yeteneklerden.

  2. ferrari redbull ile eşit araç yapsa vettel alonsoyu evire çevire yener…

  3. aman kaç yıldır araçım şöyle aracım böyle aracı kötüleyip kendini iyi pilotmuş gibi lanse ediyor hep tırı vırı

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zaten size göre "merhaba" kelimesi bile ağlamak sayılır.Diğer pilotlar bundan farklı ne söylemişler.Lastiklerin çabuk bozulduğunu söylemeyen pilot var mı?Daha çok çalışmamız lazım diyerek takımı ateşlendirmeye çalışmak motive etmeye çalışmak rehavetten kurtarmak ne zamandan beri ağlamak oldu.

    o ferrari ham de yada vettel de olsa bu polü almazmıydı?

    O zaman ben de derim ki lotus Alonsonun altında olsaydı şampiyon olurdu.Ya da redbull Alonsonun altında olsaydı sezonun yarısında şampiyonluğunu ilan etmişti.

    Sıralamada yavaş olan araç yarışta da yavaş olur mantığında olan birine laf anlatmaya gerek yok.Sen galiba Ferraride çalışan mühendis olmalısın.Ağır yakıt yükündeki performanslar hakkında veya tek tur tavizleri hakkında doktora da yapmış olmalısın.Diyelim ki Alonso 3 senedir tek tur atamıyor peki massa neden atamıyor.Domenicalliye söyleyelim de önümüzdeki sene sıralama ayarlı araç üretsinler.2011 deki neweyin aracını yapsınlar.Dolamışsınız dilinize Ferrari uçuyor ama Alonso süremiyor diye kendinizi avutmaktasınız.

  5. bu soylediklerinin gerceklesmesi icin ferrarinin 1 sn iyi arac yapmasina gerek yok rb ile eşit yapsin yeter

  6. heh, abartın da tam olsun bu cümleyi özlemişim

  7. sorunun cevabı son üç yarış ve sıralamalarda Mercedes gibi gözüküyor.

  8. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Olur mu sence? Hız ve rekabet olmayacaksa ne anlamı var ki

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    RBR 1 saniye hızlı araç yapacak, Vettel-Webber 1-2 başlayıp 20-30 sn farkla yarış kazanacak. 3.'ye tur bindirecekler. İyi de o zaman bunun adı f1 mi olur. Diyorsun yani..

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    nerenden uydurdun.Ben öyle bir şey demedim ki.Adamın biri Alonsonun dediklerini çarpıtmış ben de Alonsonun gayet doğal konuştuğunu durumu özetlediğini söyledim.Adamın biri de Ferrarinin 2006 yılının en yavaş aracı olduğuna kadar gitmiş.Ben de gerçekleri yazdım.Alonso uçuruyor cümlesi nerede kim tarafından kullanılmış.
    Hadi kardeşim işinize bakın.Bak Raikkonen de konuşmuş. Lotusla bundan daha iyisi olamaz demiş.Git oraya bişeyler yaz.Grosjean sezon başından beri saçını başını yoluyor git onu teselli et.

  11. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    En hızlı takım hangisi sizce? Alonso'nun söylediklerini ve mevcut durumu birleştirirsek gridde öyle bir takım yok. Ya da Alonso taraftarları sürekli Vettel poleden başlayıp kazanıyor diyorlar ya aynı durumun kendi pilotları için gerçekleşmesini mi istiyorlar. Ferrari 1 sn hızlı araç yapacak Alonso Massa 1-2 başlayıp 20-30 sn farkla yarış kazanacak. 3.'ye tur bindirecekler. İyi de o zaman bunun adı f1 mi olur. Redbull domine edince herkes şikayet ediyor Ferrari domine edince güzel olacak o şikayet edenlere göre demek ki. İlginç!! Karakter meselesi olsa gerek ne yapalım..

  12. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Bir ikiniz kaldı Ferrari yavaş Alonso uçuruyor modunda olan. Alonso Massa'ya da kanat takmaya başladı artık herhalde 🙂

  13. lalalalalala bir şarkı söyle lalalalalal hergün şirinle 😀 afra tafraa cart curt

  14. Alonso'm bırak bu işleri yarın yarışı kazanacagız 😀

  15. sıralamalarda liderlerin performansına ayak udurmak istiyorsak çalışmaya devam etmemiz lazım."
    bu ağlamak,bu da;
    Lastikler üzerinde çok iyi değildik.
    kardeşim altında en hızlı araç var 5 senedir yok sıralamalarda araç yavaşmış??başka sıralamada yavaş olup yarışta çok hızlı olan araç yok 5 senedir…anlayın artık,****** tek turda iyi değil hep bu yüzden verdi şampiyonlukları.gerçekten objektif olun,o ferrari ham de yada vettel de olsa bu polü almazmıydı?

  16. lider takımlarla farkı kapatmakmı??kardeşim en hızlı araç altınızda 3 yarıştır hala başkalarına…

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ağladığına dair bir cümle göstersene yukarıda.Nerenden uydurdun.Sen galiba haberleri karıştırdın.Raikkonen button veya vettel haberlerini bir oku sonra gel.
    İftira atmadan önce haberi okuyun.Diğerlerini okuyun.Yıllardır pilotların sıralamalardan sonra nelere değindiğini okuyun.Yok rahatsız oluyorsanız okumayın ve yazmayın.
    Yeni parçalar gelmiş bazıları çalışmış bazıları çalışmamış..Bunu söylemek ağlamak mı?
    Lastikler çabuk bozuluyormuş.Bunu söylemek ağlamak mı?
    PAzarları cumartesiden daha iyi oluyoruz..Bunu söylemek ağlamak mı?
    Strateji açısından akıllı ve esnek olmamız lazım.Bu ağlamak mı.

    Alonso her pilotun yaptığı gibi sıralamadan sonra durumu özetleyip değerlendirme yapıyor.Demeçler klasik ve bilindik şeyler.Rahatsız olmaya gerek.Buzağı aramaya da gerek yok.Sanki Raikkonen vettel ve button farklı bişeyler mi söyledi.Örneğin bugün hava çok güzeldi,öğlen de pirinç pilavı yedim diyen pilot oldu mu?

  18. Start konusunda tek endişelenmen gereken nokta kazaya karışmamak.Bir kaza olmazsa zaten ilk turu Rai'nin %90 önünde tamamlarız.Startta geçemese bile Alonso,Hamilton ile birlikte son sektörde en hızlı isim,Rai arka düzlükte Fernando'ya dayanamaz.Massa Rosberg'i yer zaten.

    Duble için Massa biraz geride kaldı.Ama tabi ki mümkün,mediumlar ile en hızlı takım biziz.Duble olmasa bile 1-3 en gerçekçi hedef olmalı.

  19. bu nasıl bir pilotyaa ağlama duvarına cevirdi ferrariyi yarışamıyorsan bırak kardeşim

  20. Aventi üstat bugün çok moralim bozuldu. Ben en azından 1-3 bekliyordum 3-5 olduk. Gerçi önemi yok temiz taraf avantajıyla massa rosbergi, alonso raikoneni ilk kalkışta 130 metre içinde geçer. Fakat dileğim o ki bir çirkeflik olmasa. Yoksa birbirlerinin üstüne kırarlarsa massa yarış dışı kalabilir. 2. sektör ve 3. sektörde ferrari çok iyi. Bakalım ne olacak? artık bir duble gelse diyorum. Massaya üzüldüm sondan 1 önceki virajda arkayı çalkalamış 2. sektörün rekoru ondaydı en azından 4. olabilirdi.
    Aventi üstat sence ferrari yarın duble yapar mi onu söyle sen.

  21. neyse gerek kalmadı buldum, live timing'de duruyormuş zamanlar.

  22. Alo , bi sus artık ..bız duymaktan bıktık senin ağzın yorulmadı

  23. sektör zamanlarından hamilton ve rosberg'in sektörlerini yazabilir misin veya nerden baktığını söyleyebilirmisin.

  24. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum.Ayar seçimlerimize de hayran kaldım şahsen.Hamilton'un ilk sektörü:24.6 – Alonso'nun ilk sektörü:25.0.Zaten pole ilk sektörde gitmiş.Son sektöre bakıyoruz,ikisi de 41.3.Ferrari düzlük hızına biraz fazla yüklenmiş gözüken o.Aynı durum Massa için de geçerli.Nasıl böyle hatalar olur anlamıyorum.

  25. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrarinin 2006 sezonuna başarısız demekle bu işi ne kadar bildiğini belli ettin.Hele şu sezona ilk çizgiyi kapatarak başladıkları sezon mu başarısız.Süründüğü 2009 ve 2011 sezonlarına ne oldu.İşiniz gücünüz pilotunuzu övüp diğerlerine çamur atmak.

  26. işin aslı ferrari alonso ile olan 3 yılda şampiyonluk alamayınca ortam bozulmasın diye pek ses çıkarmıyor olabilir.neticede pilotlarda bir şampiyon çıkacaksa bu alonso olur. massa da bence ciddi bir özgüven kaybı var. yine geleceği bilemeyiz ama ancak tahmin yaparız.
    benim eleştirdiğim taraf şu. bu lafların bir muhatabı var oda takım çalışanları…bu ifadeler onları demotive ediyordur.şöyle bir şey dese" ferrari çok gelişti kullanılmış lastiklerle 3.olmama yardımcı olan takıma teşekkür ederim.yinede çok çalışmamız lazım hep beraber"…

  27. alonso ve raikonen in karakter yapıları ortada hem onu geçtim lotus ile ferrari farkı ortada o yüzden lotus yarış kazanınca herkes lotus iyi durumda iyi lastik saklıyo bravo lotus gibi ifadeler kullanıyo ferrari nin başarısız olduğu dönemler schumi öncesi ve 04 sonları ve 05-06 sezonlarıydı onun ve buna rağmen ferrarien veri sızdırıldığı kanıtlandı mclearen ve renault dünyanın cezasını yedi yani bu dönemler harici kimse ferrari başarısız diyemez gözünüzü bu kadar kapatmayın

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen 2.olduğu halde öndekilerle farkın büyük olduğunu söylüyor.Lotusla ancak bu kadar olur bu en iyi sonuç diyor.Çok hızlı değiliz güncellemelerimiz çok küçük falan filan diyor.Fanları da Alonsonun sözlerinden anlam türetmeye çalışıyor.Yok kazanırsa ben kazandım diyecekmiş.Şimdi raikkonen bu sözlerinin üzerine yarışı kazanırsa ne olacak.Telemetri verilerinin kazanamaz dediği araçla kazandı hurdayla kazandı diye sevinecekler.

  29. Dün antrenmanlarda sert lastikle çok iyi turlar attı Alonso. Ferrari bu pistte sert lastikleri diğer takımlardan daha iyi kullanıyor gibi. Dünkü tabloya bakarak Alonso yarışın en büyük favorisi gözümde.

  30. TifoAlo HRT avatarı

    Ferrariyi bu kadar küçük görmek büyük başarı yada Alonsoyu bu kadar büyük.Alonso neticede bir ilah değil.

  31. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu bıkmadınız aynı şeyi yazmaktan yıllardır. Her okuduğunuzdan da aynı anafikri çıkarmanızda ayrıca çok ilginç.. Bence bence diye başlayan cümleler kuruyorsunuz ya, iyiki sizce olmuyor bu işler..

  32. hakikaten Alonso, artık kabak tadı verdi. massa da iyileştiğine göre araç o kadar kötü değil. artık bahaneler sıkmaya başladı…

  33. kim lider kim önde ne kadar önde? yahu ferrari daha ne yapacak? hem sıralama hem yarış performansı açısından bence ferrari şu an gridin en iyi aracı…
    bu ifadeler dolaylı olarak şunu da beraberinde getiriyor. kullanılmış lastiklerle sıralamada üçüncü oldum ama ben oldum araç değil. her zaman benim performansım la olan başarı bana ait oluyor yoksa takım geride…
    acaba takım ne düşünüyor ama diyemiyor?

  34. alonso başlamış yine… böylece olası bir iyi yarış sonucunda kendi öne çıkacak ne de olsa ama napalım alonso nun karakteride böyle yapı meselesi onu fazla suçlayamıyorum…

  35. aynen, haklısın. artık bu işi abartmaya başladı

  36. Kimmiş bu lider takım arkadaş anlamıyorum ki, her hafta farklı bir takım oluyor. her yarış pole ümidi ile tv karşısındayız ama sonuç gelmiyor. Tamam mercedes iyi görünüyor ama sezon başında 0.2 sn geride olan araç yeter diyordun al sana 0.2-0.3 de araç. Al şu galibiyeti artık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir