Button: "Diğerleriyle Aynı Stratejiyi Uygulasaydık 5. Olamazdık"

yazar:

kategori:

Yarışa 8. sıradan başlayan Button, özellikle lastikleri çok iyi bir şekilde kullanmasının ardından yarışı 5. sırada tamamlayabildi.

Button “Şu anda gerçekten zor çünkü sanki LE Mans’ta LMP2 aracıyla mücadele ederken arkadan LMP1 aracı gelip geçiyor gibi oluyor. Diğer araçlar benden çok daha hızlılar ve yarışmanın bir anlamı yoktu çünkü stratejimiz berbat olurdu. Tek bir lastik kilitlemede ya da pist dışına çıkışta lastikler gidiyor ve stratejiniz çalışmıyor.”

“Dikkatli olmak zorundayız. Akıllı olmak zorundayız ve bugün takım olarak bunu yaptık. Çok zordu. Telsizden pit duvarına mücadele edip edemeyeceğimi sorduğumda yarışabileceğimi söylediler ancak 10 sn sonra lastiklerime dikkat edip hedeflenen turu atmam söylendi.”

“Bu yüzden zor bir yarıştı ancak başardığımızdan mutlu olmalıyız. 5. olup 10 puan kazandık. Diğerleriyle aynı stratejiyi uygulasaydık bunu başaramazdık. Yeteri kadar hızlı değildik bu yüzden olumlu yönlere bakmamız lazım. Ancak hızlı olmadığımızı ve gelişmemiz gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Takımın diğer pilotu Sergio Perez ise ancak 11. olabildi.

 


Yorumlar

  1. cevap için teşekkür ederim.

  2. Arkadaşlar bazı yorumlara cevap mahiyetinde şunu belirtmek istiyorum: Perez ne olursa olsun, ne sonuç alırsa alsın McLarenden gitmeyecek veya gönderilmeyecek. Arkasında büyük sponsorlar var, 2014 bunu daha iyi göreceksiniz.

  3. but gibi bir pilot 5.olabiliyorsa ham ayarındaki pilot podyuma çıkar demektir (but çoğu zaman arabadan azamiyi çıkaramıyor).yani mc laren sezon sonuna gelmeden baktıki perez istenileni veremiyor yada perez verdi but veremedi.rai başka takımla anlaşmadan onun kapısını çalmalı sözleşmesi biten en ideal pilot konumunda

  4. Perez ne çıktı böyle resmen fiyasko..Yok adam böyle devam edecekse korkum sponsor destekli olduğu için seneyede takıma çakılmasın..Hele sponsoru isim sponsoru olursa bittik..Bianchi alsalar daha iyiydi oda Ferrari destekli gelmesi zor..

  5. doğru button'ın şampiyon olmak için baya bi hızlı araca ihtiyacı var ama ben onun yavaş pilot olduğunu düşünmüyorum. şu top class dediğimiz birkaç kişi var onların hemen altında. difüzöre değdirmişsin ama bence button tek şampiyonluğunu nasıl aldıysa vettel de 3 şampiyonluğunun 2 sini aynı şartlarda, birini daha da hızlı bir araçla aldı. griddeki 5 şampiyondan biri.

    eğer hamilton'dan geride kalıyor diye yavaş pilot damgası vuracaksak bu mantıksız olur çünkü lewis'den fark yemeyecek çok az pilot var gridde. mesela iddia ediyorum, 1-2 sene rosbergle geçirsin, yeni yavaş pilotumuz rosberg olacak.

  6. Perez sorun mu yaşadı bilmiyorum ama ilk 3 yarışa bakarsan Button'dan da kötü çıktı. Mclaren şu an öndekilerle aynı aracı bile yapsa 0.5 sn yavaş kalıyor sanki. Button için difüzöre odaklanmalılar 🙂

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Şu anda her iki McLaren aracı da Button'a göre mi ayarlanmış durumda?

  8. yeni pullroad sisteminde hata varmis kerblere carptiginda frenleme ve viraj sirasinda darbeyi yeteri kadar ememiyormus onunla ilgili bir degisiklikten bahsetti

  9. "Tek bir lastik kilitlemede ya da pist dışına çıkışta lastikler gidiyor ve stratejiniz çalışmıyor."

    Aracın istikrarsız duruşunu anlatan en iyi açıklama olsa gerek..

    İlk Dört takımdan yaklaşık 1.2 saniye yavaş bir araç, Lastikleri çalıştıramamak cabası. Tüm bunlara rağmen gayet iyi bir yarış çıkartıyor Button. Diğer takımların hızlarına rekabet edebilecek konuma geldiğinde de daha iyi sonuçlar gelecektir. Bunu da İspanya'da olabileceğini varsayabilirim.

  10. Yarış sırasında Serhan Acar McLaren'ın İspanya'da b şasisi kullanacağını söylemişti. Ardından da pullrod ile alakalı bir sorundan bahsetmişti ancak takılmalar yaşadığım için dinleyememiştim. İzleyen biri varsa ne dediğini anlatabilir mi?

  11. mclaren_566 avatarı

    button bu sene sürüşüne daha fazlasını katmış. 3 yarışta da temposu çok iyidi aracı yavaş olmasına rağmen. Altındaki araçla şuan liderle farkı 1,2 saniye gibi görünüyor. Buna rağmen çok kontrollü sürüşle belki lastiklere iyi bakmasıyla bir kaç yarış daha en fazla 5. mücadelesi vericek görünüyor.
    livetimingde her turunu izledim aynı lastiklerle öndekileri yakalaması şuan imkansız görünüyor. Değişik pit seçenekleriyle ve hatasız sürüşle iyi puanlar alabilirz.

    Perez bu perfomansıyla ancak sezon sonunu görür. 3 yarış oldu hiç bi olumlu bişey göremedik. Lastiklerine iyi bakıyo deniyordu o da yok. Button aynı lastikle 1.40 yapıyor pit çıkışında perez 1.41 anca yapıyor.

    Son olarak takım şuan 1.25 pilotla yarışıyor. Umarım bu karamsarlığımda inş. yanılırımda en azından sezon sonuna kadar yarış kazanıcak konuma geliriz. 2013 sezonu artık bitmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir