Horner: "Takımda Webber'e Komplo Yok! "

yazar:

kategori:

Malezya’daki Multi 21 tartışmalarının ardından bu hafta sonu hem sıralama hem de yarışta sorunlarla karşılaşan Mark Webber, pitstopta tekerleği düzgün takılmayınca damalı bayrağı göremedi.

Yarıştan sonra muhabirlere konuşan Horner: “Bunlar tamamen saçmalık. komployu bırakın; mesele iki aracı mümkün olduğunda üst sıralara taşımaktır.”

“Burada bir pilota karşı komplo olduğunu düşünenkeri neye baktıklarını bilmiyorlar”

“Mark ne olup bittiğini tam anlamıyla biliyor. O kadar. Herhangi bir komplo yok”

Öte yandan Red Bull, bu hafta sonu Webber’in başına gelenleri fabrikada inceleyecek.

Horner: “Araç Milton Keynes’de sökülecek ve inceleme yapılacak.”


Yorumlar

“Horner: "Takımda Webber'e Komplo Yok! "” için 41 yanıt

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ''Ben senin bu siteye ilk girişini iyi hatırlıyorum merak etme.''

    Bak şimdi çok merak ettim.Nasılmış ilk girişim , çıplak mı? Söylesene benim bu siteye nasıl giriş yaptığımın konuyla ne alakası var.Hatalı bir giriş falan mı yaptım? Beni bu kadar yakın takip etme kafanı bozarsın.

    Alonso fanı bir arkadaş Redbull'u eleştirmiş.Sende hemen atlayıp Alonso cam kırdı pencere devirdi, muhabbetlerine girmişsin.Sana ne kardeşim.Sen bu sporu pilotların tavırları için mi izliyorsun.Senin fanı olduğun pilotun da yatta çekilmiş resimleri var onu da yazsana..Sana mı kalmış milletin karekteri davranışları.
    Arkadaş raikkonenden bahsetmemiş , grosjeanın 3 yarıştır çektiği eziyetlere değinmemiş sadece redbull takımını eleştirmiş.Sana ne?.Bu ne kin bu ne nefret.Yok Alonso neweye şöyle demiş yok Alonso gazeteceyi dövmüş yok Alonso Ferarinin parası bitti demiş.Sana ne kardeşim.Adamın sürüşüne bak eleştireceksen sürüşünü eleştir.Siz yakışıklılığı için pilot fanı olmuşsunuz.Başka şeyler ilginizi çekmiyor.Tamamen magazinsel.
    Son Raikkonen haberlerine bakıyorum esamen bile okunmuyor.Tek kelime yorumun yok.Ama iş Alonsoya gelince bardak devirdi cam kırdı muhabbetlerine giriyorsun.İşine bak kardeşim.
    Yok Ferrarinin paraya ihtiyacı yokmuş da o yüzden takımlar şampiyonluğu istemiyormuş.Buna kargalar bile güler.Takımlar şampiyonluğu sadece para için midir?.Sadece paradan mı ibarettir.O zaman biz niye sayıyoruz ki Ferrarinin McLarenin kaç kere şampiyon olduğunu?

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Gerçekleri söylemek gözü dönmüşlük mü oluyor? Ben senin bu siteye ilk girişini iyi hatırlıyorum merak etme.

    Ferrari'de ufak bir olay çıksın bak bakalım o 7-8 yıl önceki olaylar yaşanmayacak mı? Bir insanın karakteri ona yapıştı mı çıkaramazsın.

    Bana cevap vereceksen yorumuma cevap olarak yaz. Yazının arasına sıkıştırma.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sizce Ferrari için şu anda takımlar şampiyonluğu mu önemlidir? Yoksa pilotlar şampiyonluğu mu? 2008'de takımlar şampiyonu olmalarına rağmen başarısız bir sezon olarak adlandırmadılar mı? Takımlarda şampiyonluğun elbette getirisi vardır ancak Ferrari F1'in en çok para alan en zengin takımı ve aslında takımlar şampiyonluğundan gelecek paraya o kadar da aman aman ihtiyaçları yok.

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bu hafta sonu için komplo teorileri üretmek bence çok mantıklı değil, zira webber resmen kabus gibi bir hafta sonu geçirdi, şanssızlığı bir yana kendiside çok kötüydü, toro-rosso ya o virajda o şekilde atak yapmak için çok fazla iyimser olmak lazım, herhalde alışkanlık olsa gerek rossoların redbull a sürekli gelde geç diyeceğinden o kadar emindiki o dalışı yaptı, gerçi rosso görse zaten zorluk çıkarmayacaktı ama malesef sonu kötü oldu, işte bazen böyle de olabiliyor, kesin olan şu ki takım hiç bir şekilde webbere odaklanmıyor, kabul etsede etmesede 2 ci pilot konumunda, sezona 75 puan öndede başlasa takımın vettel e söz geçirecek gücü yok, ve artık webber de bunun farkında…..

  5. Ferrari'nin istediği tek şey pilotlar şampiyonluğu diyen birisinin f1 ekonomisinden haberi yoktur. Takımlarda 1 olan reklam pastasından en büyük payı alıyor, ferrarinin yüzde 2.5'luk tarihi varlığından aldığı parayı katlar o reklam payı. Öyle olmasa geçen yıl ikinci olmak için massaya güncelleme getirmezdi ferrari. Bu işler göründüğü kadar basit değil. Farazi konuşarak bilemezsiniz. Misal ferrari 10. olunca ona sponsor desteği, yayın geliri desteği aynı mi kalacak sanıyorsunuz? kesinlikle yanılıyorsunuz. Yüzde 2.5'luk parayı fazla abartıyorsunuz. Ferrari ilk 3:e oynamadigi her sezon hem reklam kaybeder hem yayın kaybeder hemde prestij kaybeder.
    Ferrari'nin 1985 ile 95 arasındaki o kötü dönemini bilmeyenler rahat konuşuyor tabi. Ferrari tarihi varlığından dolayı 2000'den sonrası para almaya başladı. Başarı geldikçe millet ferrariye yamanmak için tarihi varlık payı çıkarttı. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali. Çünkü ferrari fia'ya ve foma o 2.5'luk pay karşılığı yüzde 25'lik gelir verdi. Çünkü f1'i globalleştirdi ve pistlerin dolmasını sağladı özellikle jean todt göreve geldikten sonra 1995'te ve takip eden süreçte.
    Ferrari eskiden bu kadar güçlü değildi. Ferrari'nin en iyi dönemi 1995-2005 yılları arasıdır. Bu 11 yılda Turkiyeye f1'i sevdirende f1 sporunu tanıtanda ferraridir. Münferit olarak 90'ları ve oncesindeki birkaç seneyi izleyen elit kesimdeki f1 severler, senna sayesinde mclareni sevmişlerdir. Ama mclaren+williams hiçbir zaman ferrarinin 95-2005 yılları arasındaki popülerliğine ulaşamamıştır.
    Ferrari ferrari olduysa 95-2005 arasında oldu. Öncesinde saygın olmakla birlikte mclaren ve williamstan çokta fazla popüler değildi.
    Şimdi böyle bir takım takımlar şampiyonluğunu istemeyecek öyle mi? hazıra dağ dayanmaz o 10 yıldaki imparatorluk 10 günde erir öyle düşünürlerse.

  6. Geçen yarışta Button'ın lastiğini de takamadılar. Sanırım komplo yapılmadı kendisine.

  7. Tabii ki komplo olduğuna inanmamız mümkün değil. Red-Bull bu senede markalar ve pilotlar şampiyonasını kazanmak isteyecek ve bu yüzden iki aracada ihtiyacı var. Özellikle rakipleri artık daha yakındayken.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Komplo var veya yok.Bu takımın kendi içindeki sorunudur.Webber açıklar ya da herhangi bir hareketle bunu ima ederse o zaman duruma bakarız.Webber perşembe günü bahreynde bununla ilgili konuşacaktır.Ya takımın dediklerini diyecek ya da ne mal olduklarını ortaya serecek.Şu anda bizim komplo var diye tartışmamıza ya da komplo yok diye savunmamıza gerek yok.

    Biz 3 yıldır bu teorilerden bıktık.Massa traş olurken yüzünü çizdirse bile santanderden şüphelenen zihniyetleri çokca okuduk buralarda.Webber meselesi de böylece devam edip gidecek.Bazıları kendi fikrini söyleyecek bazıları da onlar bizim pilotumuza diyorlardı biz de onlara deriz mantığıyla bu işi sürdürüp gideceğiz.Tabi bazı gözü dönmüş fanatikler olayı birkaç tık daha ileri taşıyor ve Alonsonun 7-8 yıl evvelini hikayelemeye başlıyor.Sonra da takım niye kendi aracını sabote etsin diyor:):::)))?Allah onların şerrinden muhafaza eylesin.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş neden uydurayım, o zaman ki haberlerde çıktı bu söylediklerim hep. Umarım F1 i yeni takip falan etmiyorsundur.. Neyse..

  10. sene sonunda göreceksin takımlar şampiyonunun redbull olduğunu.

  11. dediklerinin tamamı yanlış diyemem ama, tsört olayı doğru ki emin olmamakla birlikte belki webber e de bastırmışlardır diyebilirim. 2. si algersuari olayında evet kore deki olaydan sonra ipi çekildi vettel e yol vermediği için, arkadaş uydurmamış bunları…

  12. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Vettel'e gelince aman bişey olmasın bu adama gelince çok rahat ve sorumsuzca hareket ediyor redbull bence redbull adını vetbull diye değiştirse yeri olur.

  13. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    '' Ferrari'nin istediği tek şey pilotlar şampiyonluğudur.''

    ??? :S İnşallah şakadır. ??? :S

  14. komplo yok, ama etrafta tonla komplo teorisyeni var.

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari Red Bull ile aynı parayı kazanmıyor. Takımlarda sonuncu bile olsa herkesten çok para alıyor. Ferrari'nin istediği tek şey pilotlar şampiyonluğudur.

    Ayrıca burada bahsedilen şey bir takımın kendi sürücüsünü bilerek yarış dışı bırakmasıdır. Senin bahsettiğin şey Massa'nın durumu ve o farklı bir durum. Yavaşlatmak farklı, bilerek komplo yaparak yarışını bitirmek farklı.

    Ferrari'nin Massa'ya neler yaptığını elbette konuşacağız. Diğer takımları da konuşacağız onu da konuşacağız. Sen şimdi bunu yazdın diye biz konuşmayacağız Massa'yı öyle mi?

    2010'un son yarışında şampiyon Vettel t-shirtlerini kim getirmiş? Bu nereden çıktı? Daha şampiyon olmadan t-shirt mü bastırılır? Uyduruyorsun.

    Alguersuari'nin F1 hayatı Vettel'e yol vermediği için bitmedi.

    Fernando Alonso geçen yıl "Ben Newey'e karşı yarışıyorum" diye akıllara zarar bir demeç vermedi mi? Rakibini üstü kapalı hakaret edip görmezden gelmedi mi? Alonso bu oyunu o kadar iyi oynuyor ki, siz tüm taraftarlarının düşüncelerine o kadar güzel şekilde etki etmiş ki, bugün bariz şekilde yarışta en iyi otomobile sahip olmasına rağmen, siz hala araç yavaş diyebiliyorsunuz. Demeseniz bile en azından bugün itibariyle en hızlı araç olduğunu reddediyorsunuz.

    Evet Alonso takımıyla uyumlu. Çünkü her şey istediği gibi. Alonso'nun işler istediği şekilde olmadığında takım motorhomeunda kapı tekmelediğini biliyoruz. 2006 Çin Gp'den sonra "takım şampiyon olmamı istemiyor" dediğini, 2007'de 1. pilot olmazsa belgeleri FIA'ya sunacağını söyleyerek Ron Dennis'e nasıl şantaj yaptığını da biliyoruz. Alonso'nun şu an uyumlu olmasının tek sebebi, rakabetçi bir takım arkadaşının olmaması. Ferrari de bunu hepimizden iyi bildiği için, düzeni onun istediği şekilde kurmuş durumda.

    Sağlam bir takım arkadaşı olsaydı görürdüm ben o Ferrari bayrağını.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso Ferrari'ye geldiğinden beri Ferrari'nin Massaya neler yaptığını konuşup duruyorsunuz.

    Yok yavaş araç vermişler, yok bilerek yavaşlatmışlar, yok zart yok zurt. Ondan sonrada kalkmışınız takım bilerek komplo yaparmı diyorsunuz, kaç milyon dolar var ucunda diyorsunuz..Bunu diyebiliyorsanız Massa'yıda Ferrari'nin yavaşlatmadığını kabul edeceksiniz.

    2010 da son yarışa şampiyon Vettel tişortları getirip Webber puan olarak önde olduğu halde yem yapan takımın da hangisi olduğu belli.. Yemişim komplosunu.. Vettel hazretlerine yol vermedi diye F1 hayatı biten bir Algersuari gerçeği de var. Hey yavrum hey..

    Sevmiyorum hem Vettel'i hemde takımını.. Her şeyleri içten pazarlıklı.. Herkes Alonso'ya takmış ta, adam çıkıp neyse söylüyor bari.. Hem aklı, hem plotajı, hem takım içindeki hal ve davranışları, takımla uyumu, röportajları vs.vs.sayesinde Vettel şamp. olsa bile RBR ve TR hariç diğer tüm takım patronları Alonso diyor.. Onlarında ne dediği zaten belli..

    Birde yeni geyik çıktı, araç yavaş ben hızlıyım diyomuş. Adam hiç bir zaman tekil konuşmadı. İyi bir derecede ilk iş takıma teşekkür etti her zaman. Her podyumda kucaklarına atladı. Bir bakın bugünkü padok'a. Elinde bir Ferrari bayrağı sallıyor adam. Takım coşmuş sevinçten. Kötü olduğunda da takımın yüzünden asla demedi bugüne kadar. Karar yanlış bile olsa savundu. O an için öyle uygun olduğunu sandık dedi vs.vs..

    Hasetinden çatlayıp ne yazacağını şaşırıyor bazıları. Bişey bulamayınca da bu geyiği yapıyor..

    Bu sene yemeyecek ama, çekirge 3 kere zıpladı yeter..+1 hakkını bile kullanmış.

  17. donnie darko avatarı

    Komplo oldugunu ben de dusunmuyorum ama illaki insanin aklina geliyor boyle seyler. Sonucta uc hafta onceki tramvanim uzerine bugunku olaylar olunca soru isaretleri olmuyor degil. Yalniz ilk turdaki piti anlayamiyorum hala.

    Hata dedigin olacaktir. Button'un lastigi daha bir onceki yatista takilamadi. Bunlar olabilen seyler.

    Asagida takimlarin hatalari konusu gectiginde aklima bir tane geliyor ki her daim gulmusdur :
    – yanlisim varsa duzeltin de yillar once rubens'in kaldiraci unutulmustu formasyon oncesi. O yuzden ya pitten ya da en sondan baslamisti. Bu hata bugun olsa ne olurdu? Ozellikle webber'e ?

  18. O yıllar böyle güçlü Ferrari ve Massa yoktu. Bu sene takımlarda şampiyonluğa en ciddi aday Ferrari

  19. redbull son 3 yılın takımlar şampiyonasını rahat bir şekilde kazandı. hem de 2013'e başladıklarından daha kötü başladıkları sezonlarda bile. bu sezon da takımlarda lider olacaklarından en ufak bir şüphe yok. o yüzden istediklerini yaparlar. geçen sezona bu sezondan daha kötü başlamışlardı, newey biraz zorladı vettel 2. yarı üst üste 4 yarış kazandı.

  20. yahut birine eski kanat diğerine yeni kanat takarsın ama dersinki ikisindede yeni kanat var ama 2.pilot 0.2 sn yemiştir kafadan.yada 2.pilota 2 turluk az yakıt koyarsın sonra dersinki yakıtın kritik amma benzin harcadın yavaşla finişe gelemezsin yoksa bir bakmışsın 1.pilot vız diye geçmiş örnekler çoğaltılabilir.jet man ın ne kadar geniş bir hayal gücü varmış diyenler olabilir ama komplo yapılacaksa bu şekillerde yapılabilir

  21. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Söz sanatlarından mübalağa(abartmayı) kulandım.Oysa ki anlaşılabileceğini tahmin etmiştir.
    Sıfır sorun derken Webber'e kıyasla…

  22. 2.pilotu yarış dışı bırakarak değil ama örneğin takımın baskın olduğu pistlerde 2.pilotun kersini bozarsın böylece 2.pilot lideri rahatsız edemez ama araba baskın olduğundan arkadakilerede geçilmez 2.liğide rahat alabilir böylece ne puan ne para kaybedilir ! duble yine duble ama manipule edilmiş duble p:

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel hangi sezonu 0 sorunla geçirmiş?

  24. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir takım kendi aracına komplo yapar mı? Farz edelim ki takım Webber'i sevmiyor. Yine de bunun olması mümkün değil. Çünkü takımlar şampiyonasındaki puanların kaç milyon dolarlar anlamına geldiğini biliyoruz. Buna benzer pek çok olay sayılabilir. Arkadaş aşağıda birkaç örnek vermiş. Ben de ekleyeyim.

    Alonso'nun 2006 Macaristan ve 2009 Macaristan yarışlarında tam takılamayan ön tekerleği. İki yarışta da podyum ya da galibiyet mücadelesi içindeydi.

    Vettel de zaman zaman arıza ve hatalardan muzdarip oldu. Lider giderken 2010'da Bahreyn. Kore, geçen yıl Valencia, Monza gibi pistlerde yarış dışı kaldı. Geçen senenin unutulmaz Brezilya yarışında pit ekibi pit-stopların birinde çuvalladı.

    Bunlar olabilecek şeyler ve her pilotun yaşayabileceği şanssızlıklar.

  25. Button in lastigi ingilterede cikti die hatirliyorum yaniliyorda olabilirim

  26. Bu demece gulerim ben :))

    inananlar: vettel taraftarlari

    inanmayanlar: diger butun F1i seyredenler…

  27. Schumacher in Button ın sanırım Ricardo nun da lastikleri takılamamıştı. Ama dediğim gibi Redbull a karşı saldırı var. F1 izleyenler butür sorunların olduğunu olacağını bilir. Ama hatırlamak istemez

  28. Bu mesajı " Honda F1 (Massa) " ve onun gibi düşünen üyeler için yazmıştım ama ayrı mesaj olarak gitti.

  29. 2010 sezonunu bir daha izle Vettel in başına gelenleri gör. Üstelik lider giderken başına gelenleri. Schumacher in Mercedes kariyerine bak. Bütün sorunlar Schumacher i mi bulur. Ama ön yargısız izle ya da hatırla

  30. ben pek komplo olduğunu düşünmüyorum.
    arkadaşlar bu tip arızaların kimsenin başına gelip gelmediğini sormuş, aklıma gelenleri yazayım.

    2007 macaristan sıralamalarında massa'ya benzin koymayı unuttular.
    2008 kanada'da felipe'ye benzin pompası sorunu nedeni ile yakıt koymadıklarını, felipe pitten çıktıktan sonra anladılar ve hemen sonraki tur. tekrar pite aldılar.
    malezya'da button'ın ön lastiği yerine takılamayınca button'ın yarışı bitti.
    geçen yıl valencia'da vettel alternatör sorunu nedeniyle yarış dışı kaldı.
    geçen yıl abu dabi'de vettel, yakıt pompası arıza yapıp benzin koymayınca sıralamadan diskalifiye edildi, son sıraya düştü.

    halihazırda aklıma gelenler, mutlaka diğer pilotlarla ilgili de eklenebilir buraya.

  31. zamig salahov avatarı
    zamig salahov

    geçen yil abu dabide vettelde de ayni sorun olmuştu

  32. Linç kampanyası var.Malezyadaki olayda kendilerine göre birşey yakaladılar meğer senelerdir onu bekliyorlarmış.Herşey ondan sonra başladı

  33. Bu haftasonu ekmeğimize tahin pekmez sürdü red bull. İleriye dönük olarak hem webberi kaybettiler hemde vetteli riske attılar. Oh be sonunda fıçkıcı takımı bölündü. Buradan toparlanmanın tek yolu ricardoyu red bulla hemen alıp webberi toro rossoya sutlamaktır aksi takdirde red bull bölünmüştür oh sefam olsun 🙂

  34. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bugün Webber'in başından geçenler en azından Vettel'de %40 yaşansa hadi tamam haklısınız dersin ama hep Webber'in lastiği çıkar,Hep Webber'in Kersi-DRS'si bozulur,hep Webber'in aracında lastik sorunu olur,hep Webber'in arabası sorun yaşatır.
    Vettel lale lale takılır 0 sorunla sezonn geçirir,Her zaman Toro Rosso yol verir.Webber full sorun Vettel lale gibi temiz gider sezon boyu…

    Ve Horner çıkar der ki '' Herhangi bir komplo yok'''hadi be oradan!Çocuğu bile kandıramazsın.
    En azından susun da insanları sinir etmeyin!Ayıp denen bir şey var.

  35. Bugüne kadar sıralamada yakıtı biten bir araç var mı ?
    Bugüne kadar pitstop ta lastiği takılamayan bir araç var mı ?
    Eğer iki sorunun cevabı da hayırsa durum şüpheli eğer bu tür şeyler sürekli oluyorsa Redbull a karşı bir linç kampanyası var demektir

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aynen tam ben yazacakıtm.. Resmen Marko taktiği bunlar.. Yemezler..

  37. Bu açiklama bile komplo oldugunu gosteriyor…

  38. zaten kim dedi komplo var diye multi serisi varya kafi..))

  39. kim inanır.

  40. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    Hızlı pit stop yapacam diye webberi mahvettiniz,yakıt pompası arızası,lastik takma beceriksizliği hepte bu adamamı denk gelir acaba???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir