Red Bull: "Rakiplerimizin Gerisine Düşmedik"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel bu sene iki yarışta da pole pozisyonunu kazanmıştı ancak durum Çin’de değişti. Vettel’in pole pozisyonunun kazanılmayacağının anlaşılması üzerine Red Bull farklı strateji uygulamayı tercih etmişti.

Christian Horner “Son bir kaç senedir burası en güçlü olduğumuz pistler arasında olmadı. Ön lastikler üzerinde çok fazla yük oluyor bu yüzden arkadan çok ön taraf sınırlı oluyor.”

“Bahreyn’de durumun tersine dönüp dönmeyeceğini göreceğiz.” dedi.

Horner, mevcut lastikleri daha iyi idare edebilmek için araçtan bazı ödünler verdiklerini söyledi.

Horner “Sıralamalar lastikleri korumaktan daha az önemli oldu. Aracımız çok iyi performans gösteriyor. Çok hızlı bir araç ancak hızlı araç lastikleri daha hızlı yiyor ve iyi kontrol sağlamıyor.”

“Bu yüzden yaklaşımımızı ve ayarları adapte etmemiz lazım. Lastiklerden daha fazla performans çıkarmak için aracı iyi yönetmemiz lazım.”

“Ancak bu herkes için aynı. Sadece herkesin çalışma şekli farklı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. önümüzdeki yarışlar durumu daha netleştirecek ama sanırsam bu lastikleri değiştirmek için çok çalışıyor meşrubat takımı.

    yoksa durum yerlerde

  2. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    " Christian Horner "Son bir kaç senedir burası en güçlü olduğumuz pistler arasında olmadı. Ön lastikler üzerinde çok fazla yük oluyor bu yüzden arkadan çok ön taraf sınırlı oluyor."

    Hornerin burada demek istediği ön tarafda fazla yük oldukları için arka tarafdan fayda sağlayamıyorlar,yani hani onların dahi egzoz sistemi varya o burada işe yaramadı diyor ama bahreyn de işlerde değişicek diyor, orada vettel 1 cilik için en büyük aday olabilir tabikide ama bilemezsiniz kuru zeminde en iyi araç hangisi ilerki yarışlarda göricez..

  3. hiç sanmıyorum bahreyn hem yine sıcak hem yumusak ve sert var uzun duzluk var işiniz zor

  4. Abdullah Çelik üstat bahreyn'in pist özelliklerini haber olarak yayinlasada bir yorum yapsak çinle benzer mi? değil mi ? diye.

  5. Bahreyn pisti hem sıcak hemde yapı itibariyle Çin pisti ile benzerlikleri var. Bu haftaki yarış Çin gp nin biraz daha heyecanlı versiyonu gibi geçecek sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir