Lotus, Grosjean'ın Eski Formuna Döneceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Fransız pilot, takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in temposunu yakalamakta ve ayarları oturtmada güçlük çekiyor; Çin GP’de sıralamaları 6. tamamladıktan sonra ilerleme kaydettiğini düşünüyordu ama yarışta 9. sıraya kadar gerileyince yine soru işaretleri belirdi.

Lotus’un sahibi Gerard Lopez, Grosjean’ın geçen seneki temposunda olmadığını kabul etti ama henüz endişe edilmemesi gerektiğini belirtti.

Lopez: “Performansı iyi. Geçen sene herkes, istikrarlı bir pilot olmadığı üzerine eleştiriler yapıyordu ama aslında istikrarlı. Bazı yarışlarda sorunlarla karşılaştı sadece”

“(Şu anda) Geçen seneki temposunun altında ama yine o şekilde sürmemesi için bir neden yok.”

Lopez ayrıca eski formuna dönmesi için sorunlarını antrenmanlarda çözmesinin gerektiğini de belirtti.

Lopez: “Kimi’ye göre 1 veya yarım gün geriden gidiyor. Bu yüzden sıralamaya geldiklerindeki o rahat alanda olmuyor.”

“Sorunlarını halletmesi gerek. Hallederse, ilk 5 içinde olacağından şüphem yok”


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Evet her hafta Ferrari,Redbull,Mercedes 2 pilotuyla puanlar alıyo ve biz tek pilotla alıyoruz ama işe yaramıyor geçen yılda aynı problem olmuştu tek pilotla yarışıyorduk ama inşallah düzeltirlerde takıma katkısı olur.

  2. Acikcasi bana cok sacma geliyor bu durum. Sonucta takim Romain'i taniyor surus stilini biliyor onun surus stiline uygun parca ve ayarlari bulmak bu kadar zor olmamali. Gecen sezon da Rai benzer sorunlar yasadi ancak takim Kimi'yi tanimiyordu surus stiline asina degildi. Lotus sanki biraz da Romain'in arkalarda savasip sabirli olmasini istiyor gibi. Bu tabi bir komplo teorisi ama sorunun neyse biran once cozulmesi lazim. Markalar sampiyonasi icin ciddi kayip oluyor.

  3. Bence de Lotus biran evvel yedek şasiyi vermeli Romain'e ve dereceleri kıyaslamalı. Bu şasi de ciddi bir sorun var dediğin gibi bence de. Takımlar şampiyonasında ve Kimi'nin rakiplerinden puan çalışnmasında Romain'e büyük iş düşüyor ve şu anki durum takımın tüm menfaatlerine ters. Ben açıkçası güncelleme eksikliğinden olduğunu düşünüyordum Romain'in sorununun ama şu anki görüntü oldukça vahim bence. Gereken güncellemeler de tamamlanmasına rağmen aradaki fark pek kolay açıklanacak cinsten değil. Ama bir yandan da çekiniyorum. Eğer şasi değişir ve Romain'in sorunları devam ederse o zaman ne olacak? Bu durum karşısında takım ne reaksiyon gösterecek? Rmain Kimi'den bir gün yada yarım gün geriden geliyor açıklaması pek durumu anlatamamış bence

  4. Sorunun hemen cozulmesini umuyorum cunku Gro yeni lastikleri taktigi anda bile 1.42 1.41'li turlari zar zor atiyordu bu fark cok fazlaydi keske gecen yarista yedek sasi ile yarisilsaydi ozaman sasinin sorunlu olup olmadigini anlayabilirdi takim.

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Aman Diyim Yine Biçmeye Başlamasın 🙂

  6. Bu sorun Barcelona'da düzelir ancak sorun Romain de değil sorun pakette.

  7. Hem ayarları bulamıyorlar hemde Grosjean çok dikkatli kullanıyor.gecen sezon yaptığı kazalardan sonra kredisinin olmadığını biliyor oyüzden risk alarak yarışmıyor.Suanda amacı yarışları tamamlamak ve puan almak daha sonra açılacak Grosjean.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir