De la Rosa: "Mercedes ve McLaren'dan da Teklifler Almıştım"

yazar:

kategori:

42 yaşındaki İspanyol pilot, HRT’de yarışmak için 2011 sonunda McLaren’dan ayrılmıştı; 2012 sonunda HRT spora devam edemeyince Ferrari’ye katıldı.

Ama Lewis Hamilton’ın da De la Rosa’yı Mercedes’e katmak istediği söylenmişti.

Marca’ya konuşan De la Rosa: “Bu doğru. Lewis de bunu doğruladı. Aksi halde bir şey söylemezdim. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama Mercedes’e geçme konusunda ciddi görüşmeler yaptık”

“Ayrıca Ferrari ile anlaşma imzaladıktan sonra ilk olarak, McLaren ile olan ilişkim nedeniyle Martin Whitmarsh’ı aradığım da doğrudur.”

“Şaşırmış ve ‘görünen o ki biz yavaş kaldık’ demişti.”

Üç takım arasındaki düşüncesi sorulduğunda De la Rosa: “Kendi kendime dedim ki ‘Kendimi Formula 1’de bir test pilotu sayıyordum, Ferrari’de olmak istiyorum’ “

“Aksi halde aşağı yukarı aynı.”

“Mercedes ilgi çekiciydi. Çünkü takım değişiyor ve bu bir meydan okuma. Ama McLaren ise aynı; her şeyin zaten çalıştığı bir organizasyon”

Fernando Alonso, Pat Fry veya Santander’den Emilio Botin’in Ferrari’ye geçişte etkili olup olmadığı sorulduğunda De la Rosa: “Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum”

“Onlara sormalısınız”


Yorumlar

  1. Ferrari'ye neden geçtiğini söylememiş. Hadi mclaren oturmuş takım dedin, sıkılacaksın. Mercedes ilgi çekici ama titanik, bugün varlar yarın yoklar. Peki ferrari?

    Durumunun Mercedes'ten daha içler acısı olduğunu düşündüğü için mi?

    Yoksa………!

    Neyse… Adam sigorta günü dolana kadar sağlam yer istemiş, sorgulamak bize düşmez 🙂

  2. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Duyanda Perez'in yerıne teklıf aldım ama Ferrari test pilotlugunu seçtım. demiş sanacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir