Pirelli Bahreyn GP Lastik Tercihini Tepkiler Yüzünden Değiştirmemiş

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi, bu haftaki Bahreyn GP’ye normalde yumuşak ve sert hamurları götürecekti ama son açıklamada sertin yanında yumuşak hamur yerinde orta sertlikteki hamurun tercih edildiği bildirildi.

Bu karar, sezonun ilk iki yarışında agresif tercihler yapmalarının ardından Malezya sonrasın Pirelli’nin planlarda dğeişiklik yapma düşüncesi ile alınmış.

İnanılan o ki Sepang’da takımların yüksek bozulma ile karşı karşıya kalmaları ile Bahreyn gibi zorlayıcı bir pistte temkinli davranılmak istendi.

Yumuşak hamurların kullanılmama kararı Çin GP öncesinde verilmişti ama resmi açıklamanın yarış sonrası yapılması, bazı şüpheler yaratmıştı.

Pirelli ayrıca çaylak pilot çalıştıran takımlara Cuma günü birer set fazladan daha uzun ömürlü sert hamur verme konusunda FIA ve takımlardan cevap bekliyor. Konunun Bahreyn’de oylanması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. Pirelli ayrıca çaylak pilot çalıştıran takımlara Cuma günü birer set fazladan daha uzun ömürlü sert hamur verme konusunda FIA ve takımlardan cevap bekliyor. Konunun Bahreyn'de oylanması bekleniyor.

    Eee? Todt Bahreyn'de değil?

  2. hamurun değiştiği yok sadece yumuşak yerine orta sert lastikler götürülecek

  3. Bahreyndeki yeni hamur lastikler en çok kime yarıycam çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir