Minardi "Lewis'ten Daha İyi 4 Pilot Var"

yazar:

kategori:

Webber, Fisichella, Trulli ve Alonso gibi bir çok pilotu Formula 1’e kazandıran Minardi takımının kurucusu Gian Carlo Minardi, bugünlerde zor zamanlar geçiren Lewis Hamilton’dan daha iyi 4 pilot olduğunu söyledi.

Hamilton geçtiğimiz sene Formula 1’e fırtına gibi giriş yapmış ve sezonu şampiyonun 1 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı. Bu sene ise Hamilton yaptığı bazı hatalar ile basının baskısı altında kalıyor.

Minardi "Bana göre Hamilton’dan iyi 4 pilot var. Robert Kubica sezonun ilk yarışından bu yana hiç hata yapmadı. O yarışta bile hata Nakajima’nındı. O hata olmasaydı hâlâ şampiyonanın lideri durumunda olurdu. O, Hamilton’a göre daha istikrarlı ve olgun yaklaştığını kanıtlıyor."

"Diğeri Alonso. Aracı rekabetçi olmamasına rağmen her zaman iyi bir şeyler yapabiliyor. Ve 2 Ferrari pilotu var."

"Bunları söylemişken Hamilton gerçekten yetenekli bir pilot. Ancak o çok ciddi hatalar yapıyor ve bu onun deneyimsizliğini ve oldukça fazla sinirli oluşunu gösteriyor. Önümüzdeki bir kaç yarışta bu bakımdan nasıl gelişim göstereceğini izlemek ilginç olacak." dedi.


Yorumlar

  1. kubica'nın 2008 sezonunda hata yapmayan tek pilot olduğunu hatırlatırım.:)) lewis mükemmel bir pilot ama baskı altında kubica kadar soğukkanlı değil.ve kubica yaptığı yorumlarla üzerindeki baskıyı mükemmel bir şekilde kırıyor ancak lewis yorumlarıyla üzerine baskıları çekmeye devam ediyor.

  2. daha öncede yazmıştım hiç kimse pilotların yeteneklerini kıyaslayamaz. bu işi nasıl yapıyorlar makinasımı var yetenek ölçmenin. lewise gelirsek lewis hala tecrübesizliğinin sıkıntılarını yaşıyor. aşagıdan bir arkadaş kubica daha iyi demiş kubica geçen sene şampiyonluk için yarışmadı ama lewis yarıştığı için bu sene ondan daha iyisini bekliyorlar lewis mclaren sürüyor kubica bmw mclarenin bu spordaki iddası bmwden fazladır bir kere 40küsür yıllık geçmişi var mclarenin. bu söylediklerimden kubicanın kötü olduğunu anlaşılmasın ama ikisi üstündeki baskı aynı seviyede değil bunu göz önünde bulundurun. minardi ise italyan dostlarına yaranmak için işkembeden sallamış saçma sapan bir açıklama olmuş lewisde bu spordaki en iyilerden biri…

  3. aptalca bir düşünce.Bende yeni yeteneğini göremediğimiz pilotlar sayacak sandım.Bunları herkes biliyor.Kimin kimden iyi olduğu kişiye göre değişir.Kubica hatasız ama onu sadece bu araçta görüyoruz gelecek sene hei nin arkasında kalırsa ne diyecekseniz.massa ilk 3 yarışta neler söylendi şimdi çok iyimiş geçiceksin bunları yarışı izle keyfine bak

  4. onur aybars avatarı

    Bana göre şu an için en iyi pilot Kimi. Peşinden de Alonso geliyor. Levis'in iki sene daha sürmesi lazım…

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kova icinde bisey yazmak istiyorum mclaren e gelmis en ruhsuz pilot bi hamle yap bi atak yap bisey ler yap be adam öyle bekliyoruz ki turilli yi gecicek nerde dön babam dön nerde baslarsa orda bitiriyor öyle pilot F1 de cok seneye olmazsa 2010 da ron amca bavulu eline veriri bakin görün zaten mclaren bi alman pilotla ön anlasma yapmis söylentisi geziniyor orttada insallah öyle olur

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    biz yokmu dedik el elden üstündür.adam cukalata diye beyaz cocuklar tarafindan ezilmeye calisiyorlar unutmayalim daha bir sezondur F1de bu LEWiS ne bu korku lewis den anlamiyorum durun hele sampiyon olsun ondan sonra atin tutun.meyve veren agac taslanirda bunun tasla ilgisi kalmadi resmen agaci kökünden kesmeye calisiyorlar ………………………

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bir minardi saldırmamıştı Hamilton' a onlarda saldırdı şimdi tamamdır..Hamilton konu olunca herkes bir acayipleşiyor..İşte bu yüzden büyük bir pilot Hamilton..

  8. kovalaineni ağzı açık izliyorum live timingden sezon başından beri sürekli istikrarsız yarış performansını 🙂 En iyi yarışı geçtiğimiz yarıstı gene maximum ivmeyle sürdü ama f1 deki en iyi 5-6 pilot arasına giremez bu performansıyla

  9. Massa daha çok Hamilton'a yakın duruyor, bu sezon en istikrarlı kubica gibi ama üzerinde ''EN AZ'' baskı olan pilot ta Kubica onun avantajı bu işte eğer baskı altında her yarış Ferrari ve McLaren'le çekişse o zaman hakkında eşit yorum yapabiliriz. Lewis doğar doğmaz aslan kafesine düştü kolay değil.

  10. alonso-kimi-kubica okey fakat massa icin aynı seyi demiyecegim.hamilton ondan iyi.
    birde bence webber iyi is cıkartıyor.

  11. kovadan ümidim yok yarış içerisinde hırs sıfır adamın..olduğu yeri kabulleniyor..

  12. ikinci Rai diyosun yani 🙂

  13. Kovalainende bir pilotta olması gereken faktör yok o da şans. Şansı yaver gitsin herkes ağzı açık izleyecek Kovalainen'i. 🙂

  14. Massa ile Hamilton'un farkı şu. Massa hatalarından ders aldı, Hamilton daha fazla hata yaptı. Objektif gözle bakarsak bu ortaya çıkıyor. Bahreyn GPsinde startta sorun yaşayıp, bir de Alonsoyu geçmeye çalışırken arkasına bindirmek. Bir yarışta hata üstüne hata.

    Massa'nın durumuna bakalım. Birinci giderken spin atmalar ve yarış dışı kalmalar. Ama tekrarladı mı aynı hatayı hayır. Şu anda pilotlarda birinci sıraya yerleşmesi ile telafi etmiş durumda hatalarını.

  15. tahsin emre arkadasimin yorumlarina aynen katiliyorum, Minardi 4 isim saymis, Kimi Massa Alonso ve Kubica, ama bence cok hizli ogrenen bir pilot daha var, Kovalainen.. Ben cok umutluyum ondan..

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamilton geçen yıl yapması gereken hataları bu yıl yapıyor buda çok olağan şu anda olduğu konumla geçen yılki konumu arasında kıtalar kadar fark var zaten önemli olanda bence hata yapması değil hatalarından ders alması ve o bunu içindeki azim ve kararlılıkla başaracaktır çünkü onun hiçbir zaman için yılgın bir beyanat verdiğini okumadım hep zorlamalıyız başarabiliriz derken okudum ve bu bir başlangıçtır sonu henüz görünmedi

  17. Massa kendisini çok kısa sürede geliştirebilen bir pilot.

  18. lewisin geçen seneki başarısındaki en önemli paylardan biride alonso'ya aitti lewisin setup'larını alonso yapıyordu alonso'dan çok şey öğreniyordu tecrübe ediniyordu.her pilotun başına gelmez böyle şeyler hangi çaylağın yanında bir çifte dünya şampiyonu vardı. keza massa içinde aynısı geçerli ferrari'ye geldiğinde herkes onunla dalga geçiyordu ve kesinlikle haklılardı daha yarış çizgisini bile tutturamıyordu. ama schumi'den çok şey öğrendi sürerken onu taklit ettiğini söyledi massa eğer 2007 senesinde ferrari'ye gelseydi şuan bırakın şampiyona lideri olmayı orta sıralarda can çekişirdi. her pilotun yanında şampiyon pilotlar yok massa ve lewis bu konuda çok şanslılardı.

  19. Minardinin karşılaştırdıkları pilotların hepsi Lewisten önce F1 kariyeri olan pilotlar durun bakalım daha ilk senesinde herkes gördü kimin iyi olduğunu daha 1.5 sene oldu adam F1 e başlayalı ve kıyaslamalar yapılıyor asıl kıyaslamayı 1-2 sene sonra yapmak lazım şuan 23 yaşında Alonso 27 ye giricek Kimi 29 un içinde Kubica ile yakınlar ama Kubicada daha tecrübeli bir pilot test pilotluğu yaptı ve 2006dan beri bu işin içinde..

  20. kesinlikle haklı lewis'den daha iyi pilotlar var ama bence massa lewis'ten iyi değil ikiside baskı altında çok fazla hata yapıyor ve özellikle kubica bu sezon hiç hata yapmayan tek pilot.lewis tek rakibim kubica demişti ama bence kubica ondan daha yetenekli.

  21. Kubica-Alonso-Raikkonen-Massa

  22. Ayrıca ben de "Ferrari pilotları" kelimesini görmedim… 🙂 Tamam 4taneyi bulduk.

  23. evett bir an için görmedim 🙂 zaten demesii lazım hıhh 😀

  24. Güzel iş yapan Minardi bu arada. Webber'i falan keşfetmek…

  25. Demiş ya işte 2 Ferrari pilotu diye. Kimi Ferraride yarışıyor dimi? Minardi benim duygularıma tercüman olmuş. Ah be Minardi neden bıraktınki?

  26. 22 pilotun da gerçek yeteneğini aynı araçta olmadığı sürece bilemeyiz ki…Belki en iyisi Sutil, belki Fisichella, hatta belki de Piquet, Webber, ya da Sato…Tam olarak uyum sağladıkları hızlı araçları olmadıkça nasıl kıyaslayabiliriz…

  27. ferrari adına yarışmıyormu ???

  28. 2sini söylemiş zaten diğerlerini siz tahmin edersiniz. Biri daha çıktı. Kaldı bir tek pilot. Onu ben de bilmiyorum. 😀

  29. kimi zaten ferrari adına yarışmıyor ecem. kendi başına..

  30. "Bunları söylemişken Hamilton gerçekten yetenekli bir pilot. Ancak o çok ciddi hatalar yapıyor ve bu onun deneyimsizliğini ve oldukça fazla sinirli oluşunu gösteriyor." Hamilton'Un kusuru bu işte bu yüzden geçen sene şampiyonluğu kaçırdı ve bu yüzden şimdi sıralamada birinci değil.

    Minardi'nin söylediklerine harfiyen katılıyorum. Kubica'nın kariyeri boyunca büyük bir hatası olmadı (olsa hatırlanırdı zaten).

    Alonso'yu desteklemesi zaten normal, Alonso'yu F1'e kazandıran o çünkü. Ayrıca güzel işler yapmış Webber de ilk yarışında balıyla puan kapmıştı kendi evinde. (13 araç yarış dışı kalınca normal)

  31. Kimi'yi unutmussun bunları söylerkenn.. !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir