Bahreyn Takvimin İlk Yarışı Olmak İstiyor

yazar:

kategori:

2006 ve 2010 senelerinde sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP’nin patronu Zayed Alzayani, tekrar ilk yarış olmak istediklerini ve aynı zamanda yarış öncesinde testlere evsahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Bernie Ecclestone “Bu olabilir, olamaz mı? Tekrar MElbourne’ü ilk yarış yaptık çünkü Avustralya uzun zamandır o konumda ve bunu korumak istedik. Bu durumu incelememiz lazım.” dedi.

Alzayani “Sezona başlamak iyi bir şey. Öyle olursa takımların burada daha fazla kalmalarını sağlayabiliriz. Ancak bu karar tamamen bize bağlı değil. 2014 ve sonrası için görüşüyoruz ancak 2014 takvimini konuşmak için biraz erken. Tavsiyelere açığız.” dedi.


Yorumlar

  1. 2011'in açılış yarışı da Bahreyn'de olacaktı.

    Bahreyn GP organizatörlerinden Salman Bin İsa şöyle demişti: "İlk yarış olmak, bizim ve sponsorlar için çok önemli. Bu demek oluyor ki insanlar, bizi üç ay boyunca konuşacak, üçüncü yarış olsak bu süre iki hafta olacaktı."

    Ama yarış tarihi yaklaştıkça ülkedeki isyanın dozu da arttı. Sonuç olarak o sezon Bahreyn takvimden düşürüldü.

    Bence böylesi kendileri için daha iyi oldu. Çünkü bu sayede insanlar onları ne iki hafta ne de üç ay konuştular, tam 2 yıldır konuşuluyorlar.

    Yönetimin, ülkedeki isyanda şanslı olduğu (!) tek bir nokta var; Amerika'nın kucağına oturmuş olmaları.

  2. Ben istemiyorum.

    Gerçi Bahreyn'in para derdi yok. Ecclestone'a extradan para verirler. Melbourne de extra para vermeye yanaşmayınca amaçlarına ulaşırlar eğer bu kadar istiyolarsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir