Rosberg Yarışta Geriye Düşmeyi Bekliyor

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu, antrenmanlarda gerilerde kalmasına rağmen sıralamalarda pole pozisyonunu kazanarak şaşırttı.

Rosberg “Yarışta, sıralamalara kıyasla diğerleri kadar hızlı olmayacağız. Çok daha zor olacak.”

“Sıralamalardan önce, özellikle tek turda kimin hızlı olduğu açık değildi. Takım dün akşam aracı geliştirmek için çok çalıştı. Harika bir sonuç ve yarın için harika pozisyon ancak yarın arka lastiklerdeki aşınma nedeniyle çok zor olacak.” 

“Dün zor durumdaydık ve istediğimiz yerde değildik. Son bir kaç yarışta da istediğimiz yerde olamadık.”

“Bugün en hızlı olmak harika ve bu, dün akşam ile bu sabah yapılan çalışmaların sonucunda oldu.”

“Yarışta rekabet zor olacak. Kazanabilecek performansa sahip olabilecek miyim bilmiyorum ancak çalışacağız ve ilk sıradan başlamak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Güzel yıllardı. Daha dün gibi yaşlandık be yav.
    2000 zaferlerinden çok daha güzeldi 90'lar
    başından 97'ye kadar.

  2. Michael Schumacher formula1 tarihinin en büyük efsanesidir . Schumacher değeri daha ilk yarışında daha yeni kurulmuş (1991 ) yılında kurulan jordan,da pol,de 7,nci olmuş yarışda 6,ncı giderken yarışdışı kalarak Schumacher efsanesini başlatmıştır .

  3. Henry Crazy avatarı

    Efsaneler

  4. Aslında bir çok insan schumacher i yanlış tanır tabi bunda schumacher in asıl özelliklerini sergilediği kariyerinin ortalarına gelmeden gösterdiği sürüs karakterini yaş olarak yetişemeyen insanların bilmemesinden kaynaklanıyor.Schumacher 2000 li yıllarda hızlı bir araca sahipdi çok ekstra bir sey yapmasına gerek kalmıyordu biraz kalitesini ortaya koyması aracın limitlerine ulaşmasına yetiyordu aracda iyiydi bu kombinasyon iyi neticeler verdi.Ancak 2000 li yıllara kadar altında öyle hızlı bir araç yoktu illegal bir sistem le 3 yarıs yarıstıktan sonra benetton da o sistem de yasaklanıyor ve schumacher ironik bir sekilde ceza alıyordu.yaklaşık 6 yıl lider iki takımın arkasından gelen araçla 1996 ya kadar benetton daha sonrada toparlanması 2000 leri bulacak ferraride zayıf ferraride kariyerini sürdürdü ancak hep ilk 3 içinde oldu o araçlarlada schumacher görevini fazlasıyla yapmıştı.Sartlar ne olursa olsun sürekli kafaya oynayan bir pilottu artık.Bunun nedeni çok az insanın bildiği onun sürüs karakterinden kaynaklanıyordu.Hem aşırı hızlı hem agresif bir pilottu schumacher.Senna ile olan tüm yarışlarında inanılmaz derecede sennayı zorluyordu çaylak sezonlarında schumacher.Bugün senna ile olan videoları na birde son dönemi zaten saymıyorum yaşlılığını ferrari 2000 den sonraki dönemde ki video larına baktığımızda büyük farklar vardır.Schumacher 2000 li yıllardaki ferraride aslında kapasitesinin tamamını ortaya koymamıştır buna gerek duymamıştır araç zaten yeterince hızlıdır ancak bu tabiki schumacher suçu değildir aracın hızlı olması oraya gelene kadar o aracı fazlasıyla haketmistir schumacher en iyi olmayan araçla kazanılan 2 sampiyonluk ve ferraride elde edilen ilk sampiyonluk en hızlı araçlarla gelmemistir onun dışında kalan sezonların tümündede sürekli ilk 3 icinde olmustur gene en hızlı olmayan araçla wilneuve le yaşanan diskalifiye le sonuçlanan hadisede de sampiyonluğun en büyük adaylarındandır schumacher ve tabiki 99 yılındada favoridir bunlar schumacher in büyük performanslar gösterdiği sezonlardandır bu kaçan şampiyonluklar.Bu büyük bir başarı öyküsüdür.Ama schumacher i büyük bir efsane yapan şampiyonluk lar değil onun gözükara inanılmaz hızlı sürüs karakteridir.Herhalde senna ile olan rekabetindeki videoları koysak ve son dönem videolarını kimse onun aynı kisi olduğunu iddia etmezdi.Herkes tabiki dönemini yaşıyor ancak şu bir gerçekki f1 tarihine en büyük damgayı vuran pilotlardan biri belkide en önde olanı schumacherdir.

  5. Michael Schumacher ve senna

  6. artık bu iş lastik yarışına döndü . böyle giderse önümüzdeki yıllarda formula1,i kimse izlemez . artık insanlar pilotların becerilerini yeteneklerini görmek istiyor

  7. vettel bu yarışı alır yarın

  8. İlk turda Vettel, Alonso ve Massa'nın gerisinde olacağına adım gibi eminim.

  9. İşte o anlattığına yarış temposu deniyor. Starttan finish e 😉

  10. Mercedesin asıl sorunu yarış temposu değil dolu depoyla çok yavaşlar.yarınki yarışın startından sonrada büyük ihtimalle farkı acamıycak ve hem vettel hemde alonso gececektir.daha sonra yarışın sonlarına doğru performansları normale dönecektir.çünkü depo boşaldıkca mercedes hızlanacaktır.

  11. Yarın öndekilerin medium lastiği ne kadar koruyabilecekleri,pite girene kadar arkadakiler ile ne kadar fark açabilecekleri çok büyük etken olacak.Bahreyn Çin'e oranla geçişin daha zor olduğu bir pist,trafik geçen haftaya oranla daha fazla sıkıntı olabilir.

  12. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    onu biliyoruz zaten, kaç sıra geriye düşecen onu kestirmeye çalışıyoruz. POdyum yaparsan iyidir ama massa'nın stratejisi iyi. 2 pitstpola bitirme ihtimali yüksek. İlk 4'te olamazsan mercedes artık şu yarış performansına el atmalı. 1. olacan podyuma zor çıkacan ben ne yapayım böyle performans veren aracı. Sıralamada 5. ol ama galibiyet mücadelesi ver daha iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir