Honda'yla Birlikte Toyota da Formula 1'e Dönebilir

yazar:

kategori:

2008 sonunda Formula 1’den ayrılan Honda’nın 2015 için turbo motor hazırladığı söyleniyor. Honda’nın dönüşü resmi olarak açıklanmasa da Mclaren’in Honda motoruna geçeceği söyleniyor.

Ross Brawn “Honda’nın döneceğine dair söylentileri hepimiz duyduk ve bunun yanında başkalarının da Formula 1’e katılacağına dair iddialar var. Yeni motorlar böyle bir ortamı hazırladı.” dedi.

Honda’nın Mclaren ile partnerlik anlaşması yapması beklenirken Sauber’in de Honda motoru kullanabileceği son iddialar arasında.

Roger Benoit “Evet, Toyota bile geri dönüşü değerlendiriyor. Japonların hedefinde Williams var ve Japon Kamui Kobayashi’yi tekrar kokpite döndürebilirler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Üreticiler araç olarak değil de motor tedarikçisi olarak spora dahil olmalı. Takım kurunca devasa bütçelerle ortalığı karıştırıyor, 3-4 sene başarı gelmeyince kaçıp gidiyorlar. Sonra bunun mali etkilerini F1 ve takımları çekiyor.

    Seksen kere dendi Honda dönecek diye. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Toyota Williams'ın kaç yılını aldı acaba? Daha da alabilirler mi? Nakajima faciasını unutmadık.

  2. Sadece motor tedarikçisi olarak değil yarış takımı olarak dönmelerini çok isterim. Şampiyonluk kazanacak aracı yapıp F1 den çekilen Honda bu sefer daha sabırlı olur umarım. Şampiyonluk görmek bizim de hakkımız 🙂

  3. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Honda dönsün çok özledim Honda'yı. :))
    Düşünsenize Mclaren Honda F1 Team.Ne güzel olur ama.

    Toyota dönsün ki Kobayashi'yi yeniden seyredelim.Gridde yüzü her zaman gülen bir Kamikazeye ihtiyaç var. 🙂

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    hayırlısı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir