Grosjean: "Lotus, İstediğim Şekle Geldi"

yazar:

kategori:

Fransız pilot, üç pitstop stratejisi ile yarıştı.

Grosjean: “İyi bir yarıştı ve yarış içinde yaptığım geçişlerden keyif aldım. En kolay yarış değildi. Çünkü stratejiye ilk bölümde daha uzun pistte kalacaktık ama radyatörün önünde ve arka tamburda kalıntılar vardı. Bu yüzden sıcaklık arttığından pite girmemiz gerekti. Bu da stratejinin zora gireceği anlamına geliyordu. Ama mühendisim bütün yarış boyunca temponun iyi olduğunu söylüyordu. Aracın istediğim şekle geldiğini hissettim.”

Lotus pilotu, yaşanan sıkıntıların ardından Bahreyn’de yeni bir şasi ile piste çıktı.

Grosjean: “İlk üç yarış kolay geçmedi ama istikrarlı bir şekilde hepsinden puan çıkardım. İstikrar ve yüksek performans ile geri döndüm. Bu yüzden sıkı çalışmaya devam edip iti sonuçlar alabileceğimizden eminim”


Yorumlar

  1. Q: Did the new chassis help at all?
    RG: No. It was different matters. We got a bit lost last year. Our struggle mid-season – Hockenheim, Budapest and Spa-Francorchamps – and then we came back. There is so much technology with those cars and it’s true that Pirelli tyres are not easy to drive and every time we have a small problem somewhere it makes it worst but when you manage to get it right then it’s OK. It was just something with the feeling of the car; when you’re not confident with your car it’s not self-confidence, it confidence in your car, there’s nothing you can do.

    sorun şasi değil demiş ama yeni şasiyle daha hızlıydı,büyük ihtimalle lastikler daha büyük rol oynadı ilk üç yarışta.

  2. bu adam bana gerçek bir hayranı olduğum jacques villeneuve'u anımsatıyor nedense.. biraz psikopat biraz sorunlu, saklı duran bir potansiyeli var.. umarım daha iyi dereceler elde edeceği günleri görür, lotus inşallah düşüşe geçmez ve yanlış bir karar alıp ayrılıp sauber, williams gibi bir takıma falan geçmez.. malum villeneuve'ye bar'la neler olduğunu gördük.. hem kendisi hem takım azıcık daha gelişse harikalar yaratmak o kadar uzak değil. hatta mclaren toparladıktan sonra grosjean'ı orada izlemeyi isterdim.. içimde hep ukte kaldı villlenueve'nin mclaren'e geçmemesi…

  3. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Harikaydın geleceğin müthiş pilotu tebrik ediyorum takımı >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. Öncelikle bugün başından sonuna kadar harikaydın adamım. Senin ilacının Şasi olduğunu biliyordum yine tahminlerimde yanılmadım. Bir çok güzel geçiş yaptın buda beni mutlu etti umarım her zaman böyle devam edersin. Sorunsuz bir hafta sonu olduğunda şartlar senden yana olduğunda neler yapacağını biliyoruz. Yolun açık olsun bu yolda umarım bu zorlu sporda istediğin hedefe ulaşırsın ve bir destekçin olarak beni'de mutlu edersin.

  5. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    bu yarış bir harikaydı kaza çocuk. agresifliğinin tonunu ayarlamış ve sağlam bir pilot olmaya emin adımlarla ilerliyor gibi. dahası gelir umarım çünkü lotus takımlarda bayağı avantajlı pilotlarla beraber bu sene.

  6. Harikaydın Gro çok sevindim grosjeanında podyuma çıkmasına.üstündeki pası attı artık daha hızlı daha rahat bi grosjean izliycez.

  7. Ilk pitstopun neden bu kadar erken yapildigini cok merak etmistim ogrenmis olduk. Gercekten sert lastiklerle ilk bolumde daha uzun kalabilsek cok daha iyi olabilirdi her sey saglik olsun guzel bir podyum oldu.

  8. Raikkonen06  avatarı

    Tebrikler Grooo bugün çok iyi bir iş çıkardık inşallah bunu hep devam ettirebiliriz hep böyle devam dostlar aman gelişim yarışını bırakmayın yoksa hem takımlar şampiyonluğu hem pilotlar şampiyonluğu hayal olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir