Mclaren, Perez'in Agresif Şekilde Devam Etmesini İstiyor

yazar:

kategori:

İlk 3 yarışta eleştirilen odağında olan Perez, hafta içerisinde takım patronu Martin Whitmarsh’ın istediği gibi Bahreyn’de hızlandı ve ikili mücadelelerinde, özellikle de takım arkadaşı Jenson Button’a karşı oldukça agresif bir performans sergiledi.

Martin Whitmarsh “Sert mücadeleydi. Checo genç ve çetin bir sürücü.”

“Ancak yapmamanız gereken şey takım arkadaşınıza arkadan vurmamaktır. Bu onun lastiğinin patlamasına ve sizin ön kanadınızı kırmanıza neden olabilir.”

“İnsanlar bu sene onda kıvılcım görmediklerini söylüyorlardı ancak bugün kesinlikle bunu gösterdi.” 

“Genel olarak harika mücadele sonucu oldu. Rahat bir yarış değildi ve takım olarak biraz olumsuz sonucunu gördük ancak o, bu mücadeleden büyük güvenle çıkacak.”

“O genç bir sürücü, öğreneceği şeyler var. Bazı şeylerde sakinleşmesi lazım ancak yarışın sonunda bir kaç sürücü daha geçmesini sağlayan içerisindeki bu tutku oldu.”

“Bu tür bir kıvılcımı söndürmek istemezsiniz.”

“Bugün mükemmel olmayan bazı şeylere odaklanabiliriz ancak aracımızın yeteri kadar iyi olmadığını ve altıncılık için çok zorladığını söylememiz lazım.” 

“Mücadelelerde bazı şeyler marjinal oldu ancak sürücülerinizin mücadele etmesine izin veriyorsanız bu tür şeyler olur.”

“Sürücülerimizin yarışmasına izin veriyoruz. Telsizden bir çok kişinin yarışmalarını durdurmam gerektiğini söylediğini duydum.”

“Bunu yapmadık. Bu durumlarda felaket bir şekilde terslik olabilir ancak uzun vadede sürücülerimizin birbirlerine karşı yarışacağı ve buna hazırlıklı olmaları için buna izin vermemiz lazımdı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Onur Gentas avatarı

    Hamilton ilk 2 sene dışında sorun çıkarmayan bir araca sahip olamadı. Şuan bana göre yarışlara en fazla renk katan sürücü. Herkes mercedese geçerken sallayıp durdu ama o hala başa oynamaya devam ediyor. Bu yüzden Hamilton'ı gelişmedi gibi sözlerle küçümsemeye kalkmayın.

  2. sandro verone avatarı
    sandro verone

    🙂
    button telsizle yapmaya çalıştı olmadı pist dışına ite ite yapmaya çalıştı olmadı. Perez harikaydı kim ne derse desin. Keyif verdin checo ….

  3. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Orta Sıraları Renkli hale getirebilir bu çocuk

  4. Her kelimesine katılıyorum yazdıklarınızın.

    Bugün yarışı zevkli hale getiren Mclaren duvarını ve Perez'i kutluyorum. Ferrari'ye yakın durmama rağmen, Mclaren benim için geçmişin rekabet dolu mücadelelerinin olmazsa olmazı, saygı duyduğum takımıdır. Bugün, zaman zaman 90'lı yıllarda -tabirimi affedin- otomobilleri kanırtarak süren pilotların yarışlarına gittim, geldim onlar sayesinde.

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Yeni Montoya bulundu gibi. 🙂

  6. Perez bugün nihayet kabuğunu kırdı, aşırı kontrollu sürme takıntısını bıraktı ,sanırım bundan sonra aracında hızlanmasıyla daha keyifli yarışlar izleyebileceğiz….

  7. Perez-Hamilton sayesinde rekabetçi bir yarış izledik.Perez böyle devam etmeli kırıp dökmemeye dikkat ederek…Böyle giderse Button Hamilton'dan kurtuldum diye sevinirken daha piskopat 🙂 birini buldu yanında

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Whitmarsh, başta ben olmak üzere bugün bir çok kişinin sempatisini ve saygısını kazandı. Çok beyefendi bir kişiliğe sahip, pilotlarına da son derece saygılı ve elinden geldiğince aynı muameleyi uygulamak istiyor. F1 camiasında sevdiğim kişilerdendir kendisi.

    McLaren'in bu rekabet sevdasına hayranım. Pilotlarına takım içi mücadeleleri, rekabeti doruklarına kadar yaşatıyorlar. Bu aralar, F1'i tam anlamıyla yaşayan ve en doğrusunu yapan tek takım; McLaren.

  9. Bu takım Senna Prost rekabetini izletti dünyaya bugün de fanların takdirini kazanılar.

  10. Perez kalitesini bugün fazlasıyla gösterdi.artık sıra aracın rekabetçi hale gelmesi.

  11. Perez gibi agresif ve hızlı pilotlar tecrübe kazandıkça en önemlisi kontrollü olmayı öğrendikçe büyük başarılara imza atabilirler.Hamilton da agresif hızlı pilot ama istikrar konusunda kontrol konusunda çok geç ve eksik kaldı.Bakalım Perez büyük bir şampiyon olabilmek için kendisini geliştirebilecekmi.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Whitmarsh çok karizma bir patron takım içi mücadele edilmesine izin veren ender patronlardan.Vettel'i Redbull sonrası kariyerinde McLarende görmek istiyorum

  13. Whitmarsh doğru olanı yaptı.. Yine de bu mecra için fazla efendi bir adam. O ve Domenicali arada çivili sopayla padokta öylesine bi dolaşmalı.

  14. Perez bugün Jason Plato gibi sürdü: Push to pass 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir