"Alonso, Vettel ile Mücadele Ederdi"

yazar:

kategori:

Yarış öncesinde Mercedes’ten Niki Lauda’ya favori pilot sorulmuştu.

Mercedes’ten Nico Rosberg ilk cepte yarışa başlayacaktı ama Lauda’nın cevaı “Fernando Alonso. Gerçekçi olmamız gerek” şeklinde olmuştu.

Ama İspanyol pilot, DRS takılı kalınca ilave pitstop yaptı ve yarışın geri kalanında bu sistemi kullanamadı.

Rubens Barrichello: “Alonso DRS sorunu yaşamasaydı, eminim ki Vettel ile zafer mücadelesi verirdi.”

Barrichello hafta sonu Bahreyn padoğundydı ve 2013 araçları arasında en iyisinin Ferrari olduğunu ifade etti.

Barrichello: “Elimdeki bir yığun veriye göre Alonso, Vettel ile mücadele ederdi.”

“Ferrari harika bir araç; Alonso’nun tur başına 1 saniye kaybettiği DRS açık durumda iken bile”


Yorumlar

“"Alonso, Vettel ile Mücadele Ederdi"” için 21 yanıt

  1. Benimde dikkatimi çekti sanki DRS çizgisine gelmeden açtı gibi gördüm günahını almayayım.

  2. sebastian vettel  avatarı
    sebastian vettel

    Halamın bıyığı olsaydı amca derdimm:)))))))))))))

  3. Alonso'nun DRS'si start finiş düzlüğünün başında açılmadı.Grafik tam o anda ekrana geldiği için öyleymiş gibi gözüktü ancak Alonso'nun DRS'si turun ortasındaki ilk DRS açtığı alandan beri açıktı.Ardından Rosberg'i geçtikten sonra da kapanmadı.2 tur sonra da pite girdi zaten.

  4. Yarışta dikkat eden oldu mu merak ediyorum yarışın başlarında Alonso Rosberg'in arkasında iken start finiş düzlügünde Alonso daha DRS 'nin aktif oldugu bölgeye gelmeden DRS'yi açıp Rosberg'i geçti. Rosberg DRS bölgesine geldiginde Vettel'e 1sn'den daha yakın oldugu için DRS'sini açabildi o ivme ile de Alonso'dan yerini geri alabildi. Bu dediğim olay 3.turun bitimi ile 4. tur başlangıcına denk geliyormuş. Bu anda daha Alonso'nun arka kanadında sorun yok. Düzlük bitiminde DRS'yi kapatabiliyor. Bana çok ilginç geldi bu olay. Elektronik olarak engelleniyor sanıyordum ben eger rakibiyle arasını 1sn altına indiremediyse pilot. Acaba hafta başında okudugumuz elektronik sistemlerde sorun ile ilgili mi bu durum ? Şayet onunla ilgili degilse Rosberg hemen yerini geri almasydı Alonso'ya verilecek ceza ne olacaktı ? Pitten geçme falan mı verirlerdi ? Bunları bilen var mıdır ?

  5. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    Şampiyon Galatasaray oluyor ama konuşulan hep Fenerbahçe

  6. schumi ferrari efsanesi 96 2006 yılları arası 6 yıl üst üste markalar . 5 üst üste pilotlar şampiyonlukları . şimdiki ferrari neredeyse 1 yılda 6 yarış kazanamaz oldu

  7. Haliyle de böyle bir çelişki ortaya çıkıveriyor

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yoooo, yeni olmadı, doğuştan öyle..

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vuu nasıl bir aero dinami varsa virajları bile utanmasalar DRS açık geçecekler (Redbull için ) diyordunuz ne oldu şimdi muhteşem yetenek mi oldu ?

  10. bu lafları daha önceden duymuştuk hatırlıyorum

  11. Foto bile herşeyi anlatır.Kanat resmen iptal

  12. vettel önde olduğu sürece alo lastik duasına çıkar anca

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Diğer bazı konularda da Alonso'ya çamur atanlar, DRS yokken adamın yaptıklarını çok küçümseyerek, 8. olması ile dalga geçmişler. Bunun ne kadar büyük bir başarı olduğunu bir tarafa korsak, asıl başarı Alonso'nun DRS si yaklaşık 3-4 tur boyunca açıkken ve virajlarda aracı savurmadan ve kimseye geçilmeyerek gitmiş olmasıdır. Her pilotum diyen gidemez öyle DRS açıkken..

    Aslanım benim.. Yine bir başkası galip, yine sen konuşuluyorsun..

  14. 4 yıldır koşuyor,daha kaç yıl daha koşacak bakalım alemin kralı Alonso,Vettel'in peşinden.Gerçi kaç yıldır egsozunda öğrenemedi şu Vettel'in ne aracını ne de sürüş sitilini..

  15. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kesinlikle mücadele ederlerdi.Alonso,Vettel'i yeyip bitirdi.Tüm hafta boyuncada rekabetçi bir görünüşü vardı Alonso'nun.
    Keza Massa'da iyiydi fakat Ferrari pazar günü genel olarak şanssızdı.Şanssızlık iyi performansı baltaladı.

  16. DRS açıkken bile Di Resta ile virajlar da neredeyse aynı giriyordu. Viraj da diğerleiyle eşitleniyordu adeta Ferrari DRS açıkken 🙂

  17. Ben de öyle düşünenlerdenim.

  18. burak evmez avatarı

    Ama bizim burdaki zeki arkadaşlara göre Alonso Vettelden fark yerdi.Tabi onlar Formula 1'i nasıl izliyorlarsa artık bilemiyorum.

  19. Katılıyorum.Hatta bence Alonso alırdı.Fazladan bir pit-stop trafikte kalma ve onca soruna rağmen 37 sn fark vardı.

  20. Alonso vettelle mücadele ederdi o galibiyetide alırdı vettel rahat rahat sürdü lastik bitirmedi bunu sondan 1 önceki turdaki en hızlı turdan anlayabiliriz ama alonso ile mücadele içinde olsaydı aynen webberin son turdaki durumu onada olurdu nasıl webber hamiltonla savaşırken lastik bitirdiyse alonsoyla savaşırken vettelde lastik bitirirdi ve alonso lastik kullanımıyla onu geride bırakırdı rubens doğru demiş drs açıkken bile iyi sürdü normalde kontrol edememe durumu olması lazımdı ama o direstayı arkada tuttu ben bunu f1 2012 oynarken bile yapamıyorum :)…… her daim 1st alonso ………

  21. ewet bencede cuma cmt. en iyi araç gibi görülüyordu drs sorun olunca her sey kotu gitti yinede drs siz bile hızlı olundugu acıkça belli oldu zaten araç çok yavaş olsaydı bırakırdı yarışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir