TOSFED Basın Açıklaması

yazar:

kategori:

 

24 Nisan 2013 günü ulusal bir gazetede Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Vural Ak’ın federasyonumuz ve federasyon yönetimi ile ilgili olarak verdiği yanıltıcı, haksız ve mesnetsiz beyanat üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılması ve spor kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi ihtiyacı görülmüştür.

1-Yetkilerini kanun, yönetmelik, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA)’ndan alan ve Türkiye´de otomobil sporlarıyla ilgili tek yetkili ve yönetici organ konumunda bulunan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) resmi bir devlet kurumudur.

Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın prosedürleri gereği, Türkiye’deki ulusal sportif otorite konumunda bulunan TOSFED’in onayı olmadan, Formula 1 dahil hiçbir uluslararası yarışın düzenlenemeyeceğini tüm kamuoyuna ve İstanbul Park’ın işletmecisine hatırlatmak isteriz. Benzer şekilde, TOSFED’in onayı ve izni olmadan İstanbul Park veya başka bir yarış pistinde, ulusal ya da mahalli statüde bir yarışma organizasyonu düzenlemek de, kanunen mümkün değildir.

2- Bu tespitlerin ardından, Sn. Vural Ak’ın yukarıda bahsedilen beyanatında, doğruyu yansıtmayan noktalar aşağıda tüm ayrıntıları ile açıklanmıştır:

a) Şu ana kadar İstanbul Park pisti ile ilgili TOSFED’e işletmeci kuruluş tarafından, sadece bir adet resmi başvuru yapılmıştır. Bu başvurusu da işleme alınmış olup, halen konu ile ilgili prosedür devam etmektedir. İşletmeci kurumdan, bu talep doğrultusunda istediklerinin yerine getirebilmesi için gerekli belge ve işlemler istenmiş, şu ana kadar tarafımıza herhangi bir cevap verilmemiştir.

b) Bunun dışında beyanatta yer alan hususlar tamamen gerçek dışıdır. Sözkonusu işletmeci tarafından herhangi bir şekilde ne eğitmenler için, ne de bu eğitimlere katılacak sporcular için lisans talebinde bulunulmamıştır. Federasyon yönetimi her yıl olduğu gibi 2013 sezonu için de, kendi web sitesinde hangi hususlarda ne kadar lisans, lisanslama ve izin ücreti alacağını yönetim kurulu kararına dayalı olarak ilan etmiştir. Buradaki bedeller son derece makul olup, beyanatta iddia edildiği gibi  30-40 kat zam yapıldığı iddiasının ne kadar gerçek dışı olduğunu ortaya koyacak mahiyettedir.

Rakamların yakından incelemesi halinde, sadece günlük kira olarak yaklaşık 30.000,00.-TL ödenmekte olan bir tesisten TOSFED’in istediği yıllık rakamların ne kadar cüz’i olduğu görülecektir. 

Ayrıca, otomobil sporları ile ilgili olarak TOSFED tarafından tanınan herhangi bir eğitim kurum veya kuruluşundan eğitim alan sporcular için bir lisans alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bahsedildiği şekilde eğitim alan şahıslar için, ancak yarışmaya başlamaları halinde bir lisans alma zorunluluğu vardır. Kaldı ki İstanbul Park pistinde, TOSFED tarafından tanınan ve beyanda bahsedilen yarış eğitimlerini verebilecek bir kurum ya da kuruluş da, halihazırda bulunmamaktadır.

c) Hiçbir şekil ve aşamada İstanbul Park işletmeciliğinden federasyonumuzun bir milyon dolar gibi bir rakamı istemesi asla ve  kat’a sözkonusu değildir. Bu konudaki beyan da tamamen gerçek dışıdır.

d) Bu tesiste yapılacak faaliyetlerin hayır amaçlı olmadığı, kar gütmek amacı ile yapılacağı gözetildiğinde; İstanbul Park işletmecisinin kendisini milli spor otoritesi olan TOSFED’le basın aracılığıyla bir mücadele içindeymiş gibi göstermesi hayretle izlenmektedir.

Devlet alınmaz ve gücenmez. Sn. Vural Ak´ın bu tutum içerisinde olması, yeni durumuna tam intibak edememesinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Mahkemeye başvurmak her Türk vatandaşının hakkıdır. Ancak Sn. Vural Ak´ın mutlu olmadığı konularda federasyonun çatısı altında,  bir işadamına daha çok yakışacak bir üslupla yaklaşım araması gerektiğini bir kere daha hatırlatmak isteriz.

Gerçek dışı ve zan altında bırakıcı beyanatları sebebiyle Sn. Vural Ak hakkında yasa yollarına da başvurulabileceği unutulmamalıdır.

Gereğini bilgilerinize sunarız.


TOSFED

 

Söz konusu haber için tıklayınız…

 


 


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    nereden tutulsa elde kalır zaten ülkemizde adam gibi kavgasız dövüşsüz spor dalını kim destekliyorki ? sadece futbol ondada dünya çapında bir şöhret yok malesef taraftarlar futbolda birbirine giriyorya o sebeple seviliyordur herhalde , aklıma başka birşey gelmiyor bu ülkede herşeyde kavga olsun istiyorlar herhalde ,f1 de geçtim normal pistler olsa trafik kazalarından bahseden büyüklerimiz gidin orada uygun fiyatlara kendi araçlarınızla yarışın deseler ne olur ? gençler hız merakını giderse yollarda hız yapanada aşırı ceza verirsin bak bakalım kazalar ne kadar azalır ,ayrıca ülkemizde milli aracımız yok o sebeplede istenmiyor olabilir ,millet zevkini alırda yerli araç ister diyemidir nedir artık ,yazacak çok şey varda bu ülkede malesef siyasi olaylar herşey yazılmıyor tosfed eski başkanının da çok anladığından sormak lazım f2 de yarışan oğlunu iyi pilot olmadığı halde oraya kim sokmuş takım arkadaşı önlerde yarışırken hep sonuncu gelen oğlunu petrol ofisi takımına niçin sokmuş daha yetenekli gençler varken hep ben matığı ülkemize zarar veriyor her konuda olduğu gibi bu konuda da

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Tosfed'in yalan dolu yazısı buradan anlaşılıyor.

    Bu tesiste yapılacak faaliyetlerin hayır amaçlı olmadığı, kar gütmek amacı ile yapılacağı gözetildiğinde; İstanbul Park işletmecisinin kendisini milli spor otoritesi olan TOSFED’le basın aracılığıyla bir mücadele içindeymiş gibi göstermesi hayretle izlenmektedir.

    Arkadaş sen neyin karından bahsediyorsun?
    Adam bu F1 i düzenlemekek için zaten kendi cebinden milyonları öne sürüyor.Bu adam en baştan bir zararı göze almış zaten.

    Yapma bunları Tosfed yapma,biz F1 severleti üzme.

  3. ayhan nahya avatarı

    Dostum on üzerinden on! Tebrikler

  4. kimsenin f1 izlemediği ülkede piste 300 milyon dolar harcayıp da bunun pazarlanması için tek kuruş harcamayan, yarış için 30 milyon dolar vermekten imtina eden bir zihniyetten bahsediyoruz. yakında pist de kalmaz. ağaoğlu my super fucking world konutları filan yaparlar yerine.

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    :)) Aynen katılıyorum

  6. serhan acar ne diyor acaba bu işe. twitter'dan filan sormak lazım.

  7. Bu yazıyı yayınlamalarını onlara Hoc.. pardon Obam… pardon başbakanları sölemiştir.

  8. Yakup ERCAN avatarı

    Şahsen F1 gelmeden önce, geleceği için çok mutlu olmuştum ve federasyonu her alanda destekledik. Şimdi bu hatırlatmaya istinaden ( TOSFED’in onayı olmadan, Formula 1 dahil hiçbir uluslararası yarışın düzenlenemeyeceğini tüm kamuoyuna ve İstanbul Park’ın işletmecisine hatırlatmak isteriz. ) bütün sosyal medya artık ne varsa elimizde federasyona karşı elimizden geleni yapmalıyız.

  9. McLarenZDZB avatarı

    TOSFED'in mazisi sanki çok temiz de biz de bu açıklamalarından tatmin olacağız. Tahincioğlu meselesi bazılarının gözünden kaçmış olabilir ama … F1'i siz kotaramadınız, V.AK herşeyini ortaya koyup yırtınıyor getireyim diye, siz mafyavari açıklamalarla hem adamı tehdit ediyor hem de benim keyfim isterse veririm istemezse vermem edasıyla olmadık engeller çıkarıyorsunuz. Hükümet bu olayı incelemeli, madem TOSFED devlet kurumu Spor bakanı çok geçmeden işin aslını ortaya koymalı. Ama herşeyde olduğu gibi işin ucunda para varsa bi diretme bi ekonomik verilerde sapma bilmem ne açıklamlar gelecek hükümet sözcüsünden belliki. Holding patronlarına vergi indirimi yaparken mesele yok, F1'i getirmek için harcanacak paraya gelince cebinizden çıkacak değil mi?
    TOSFED'in şu açıklamları beni hiç ikna edemedi, üstüne üstlük düşmanca bir mesaj verdi. ss hesabı. Yazıklar olsun…

  10. Pistin işletmesi özel sektöre geçince hem otomobil federasyonu hem de motosiklet federasyonu coşmuşa benziyor. Sanki herkes para koparma derdinde. Motosiklet federasyonu da gözetmen yollamam demiş. Daha savunma bile yapmadılar. Neyse.
    Vural Ak'ın bunları bir tarafından uydurduğuna inanmıyorum.
    TOSFED lisans ücreti bu kadardı bu kadar oldu diye aradaki farkı kamuoyuna göstermek zorunda. Piste şu kadar veriyon bizimki mi çok geldi ? mantığı nasıl bir zihniyetin ürünü anlayamadım. Asıl vahim olan federasyonun 1 milyon dolar talep etmesi. TOSFED devletten ödenek almıyor mu ? Gözetmen dedikleri insanların zaten öğrenci olduğunu günlük 20-30 tl aldığını biliyorum ben de gözetmenim. 12 saat güneşin altında yanan, ekmek arası peynirle doymaya çalışan gözetmenler bu kadar fedakarlığı hiçbir karşılık beklemeden yapıyor yani gönüllü. Bu kadar para kim için isteniyor peki ?. Kimlerin cebine girecekti ? Bizim için istemedikleri kesin. Federasyonun söylenenleri inkar etmesi beni hiç ikna etmedi. Tosfed kurumu bu olayla gözümden iyice düştü. Bunu hisseden tek kişi de ben değilim

  11. çok haklısın. yaptıkları tamamen işgüzarlık.

  12. Aynı lafları onaysız karting pistlerinde milletin kafası koparken edemiyorlardı.
    Kendi işlerini bu kadar takip ediyor bunlar.

  13. Tek başınalar ya koltukta her noktada olduğu gibi böyle oluyor. Ulan federasyon….
    Resmen mıçmışlar buda sıvaması olmuş "Rakamların yakından incelemesi halinde, sadece günlük kira olarak yaklaşık 30.000,00.-TL ödenmekte olan bir tesisten TOSFED’in istediği yıllık rakamların ne kadar cüz’i olduğu görülecektir." lafa bak kıyasa bak ya.
    Zihniyet her tarafından dökülüyor.
    İşlet desen işletemez, işletecek çıktı yardımcı ol desen yine olmaz.
    Daha aralarında geçinemeyen 2 federasyon bunlarda pisti zarar ettirmeyecekler hah.
    Bunun gibi şeylerden zamanında Bernie'nin kucağn oturmuştuk.
    Ulan koca pist doğuş un track day alanı oldu çıktı başka da bir işe yaramıyor.

    O kadar savunduk yıllarca bununlada resmen tüy diktiler.

  14. TOSFED’in onayı olmadan, Formula 1 dahil hiçbir uluslararası yarışın düzenlenemeyeceğini tüm kamuoyuna ve İstanbul Park’ın işletmecisine hatırlatmak isteriz.

    Bu kısım resmen tehdit içeriyor, devamında yazmış olduklarında haklı bile olsalar tümünü gölgeliyor ve federasyonun nasıl bir kafa yapısında olduğunu gözler önüne seriyor.

    Vurak Ak'ın veya TOSFED'in diğer dediklerini okumaya bile gerek yok.

  15. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Federasyon musunuz,mafya mısınız belli değil!Yazıda ki şu iğrenç usluba bakar mısınız!
    Motorsporu düşmanısınız onun için Vural Ak'a engel çıkartıyorsunuz!

  16. yahu akıl var mantık var. ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler. vural ak'ın sizle derdi ne ki durup dururken şöyle birşey söylesin;

    “Maalesef bu konuda da Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile davalık konuma geldik. Eğitimlere katılacak sporcuların lisans ücretleri için, normalin 30 katı yüksek fiyat istiyorlar.“

    belli ki bir şekilde istiyorsunuz. adamın durup dururken böyle birşey diyecek hali yok. bir de şu tavırlara bakar mısınız aynen biz istersek olur istemezsek olmaz'a çevirmişler işi, tehditvari bir basın açıklaması yapmışlar. var mı böyle bir olay?

  17. ''F1 yapılacaksa biz karar veririz, biz hayır dersek bisiklet bile süremezsiniz'' mantığında bir federasyon olduktan sonra ben Vural Ak'ın her söylediğine inanırım.

  18. ferrari team avatarı

    Formula 1 Türkiye ye falan gelmesin istemiyorum ben şahsen.Gündemi de bu yalan dolan aslı astarı olmayan haberlerle mesgul ediyorlar.Gp2 gelsin yeterli.Formula 1 deki kural değişikliklerinden sonra pek zevki kalmıyacak.Hiç değilse Gp2 de gözü kara pilotlar seyir zevki yaşatıyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir