Renault, Honda ve Toyota'nın F1'e Döneceğinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Son haftalarda Honda’nın turbo motor döneminde geri döneceği ve Mclaren’in partneri olacağı söyleniyor. Son olarak ise Honda’ya Toyota’nın da katılabileceği söyleniyor.

Renault’dan Rob White “Gerçekten gelmek istiyorlarsa o zaman niçin planlanan toplantılara katılmıyorlar? Bu açıdan hiç teklif almadık. Toplantılara her zaman Ferrari, Mercedes ve bizim temsilcilerimiz katılıyorlar.”

“Toyota ve Honda FIA’dan izin isteyip kolayca toplantılara katılabilirdi.”

“İlk proje toplantısı 4 sene önce yapıldı ve ilgi harikaydı. Audi, Cosworth, Ilmor, Honda, Toyota, Mecachrome ve diğerleri katılmıştı.”

“Ancak planlar ilerledikçe sadece Pure kalmıştı. Ancak şu anda sadece 3 üretici var. Kurallarda söz sahibi olmayan bir üreticinin 2015’te geleceğini düşünmüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault, Honda ve Toyota'nın F1'e Döneceğinden Emin Değil” için 8 yanıt

  1. İlk proje toplantısı 4 sene önce yapıldı ve ilgi harikaydı. Audi, Cosworth, Ilmor, Honda, Toyota, Mecachrome ve diğerleri katılmıştı.

    Motor ünitesi sadece turbo motordan ibaret olsa daha çok firma ilgilenirdi diye düşünüyorum. Mevcut kurallarda enerji geri dönüşüm sistemlerine bağımlılık azami düzeyde, ki üreticilerin motordan çok ERS'lerden çekindiklerini düşünüorum.

  2. O yorumu nasıl çıkarttınız onu anlamadım zaten de neyse önemli değil.
    Mclaren, Honda ile anlaşacak! sahi bu bilgi nerden, kimden ve kime göre. Böyle bir kesinlik var da biz mi bilmiyoruz. Kaldı ki doğru analiz edilir ve işin teknik tarafı biraz bilinirse ki konuşan da basından biri değil (önceki Honda haberleri) sanayinin direk içinden birisi kısaca Honda ve Toyota'nın şu önemli sebeplerle katılacağını düşünmüyorum diyor ve çok önemli bir veri sunarak bu görüşünü ifade ediyor.
    F1 'de ve büyük motorsporları dalında hiç kimse lap diye motor üreticisi olarak katılmaz. Zaten sözlerden bunun öğrenilmesi gerekiyordu. Cosworth'de böyle olmadığını biliyorduk Pure'da da olmadığını öğrenmiş olduk. Hatta Audi'nin içeriden çalışma yaptığını öğrenip Porsche'nin tahmin edilenlerin dışında içeriye katılım göstermediğini öğrenmiş olduk.

    Kaldı ki hadi birşekilde sadece tahmin edilenler gerçekleşti yada Mclaren'in ikna, teknik çalışmaları başarılı oldu Mclaren Honda ile geri döndü diyelim bu Renault'nun zayıflaması demek nasıl olur. Olsa olsa itibar olarak Mercedes'in zayıflaması demek olur. RBR Honda ile anlaşmalarından korkmayı bırak ister bile F1 de kimse hele hele 1 sene sonrasında padoğa girip en ideal motoru üretemez bugünün şartları altında. Mclaren zayıflar ortada çokdan önemli bir safha kaydetmiş bir üretici varken Mercedes oluyor bu şuan geliştirme safhasında nerede olduğu meçhul olan yada sadece arge safhasında olan bir eski üretici söz konusu. Toplantılar ifadesinden de bu anlaşılıyor zaten. Honda gelecek sezon yer alacak olsa bu adamlar görür, denk gelirlerdi. He 1 sene sonra gelirlerse de çok geç olacak kurallarda söz konusu olma kısmı da bunla ilgili. Honda gibi bir zeka bunu göze alır mı bilemeyiz.
    Şunu bilmek lazım hiçbirşey 80-90'larda ki gibi değil o yüzden sanal bir bileşke şuan Mclaren Honda bileşkesi.

    Toyota'nın geri dönüşü ise Honda'nın dönüş ihtimalinden bile çok daha düşük. O yüzden zorlamaya gerek olmadığını düşünürüm.

    Kısaca bu dönemi bu 3 'lü götürecek Pure maddi güç bulmasına rağmen bunlarla rekabet edemeyeceğini, öne çıkamayacağını düşündü büyük ihtimal ve vazgeçti. Deli bir mühendislik şirketinin girmekten çekindiği ortama borsalara açık, koca bütçeli, rakamsal hesap kitaplı şirketlerin gözünü karartarak girmesi biraz daha zor görünüyor.
    Ve tahmin ediyorum bu ilk Turbo'lar bir geçiş dönemi olacak mutlaka başkaları da girmek isteyecek davet edilecek belki ama bu 2016'yı bulur en azından. Sonrasında zaten KERS gibi üniteler daha fazla gelişip güç dinamiklerini tekrar değiştirmeyi düşünecekler.
    Ve motorsporları dallarının planında kısaca ana federasyonlarda hacimleri 1.2 lere kadar çekmek var hoşumuza gitmese de. 2018 mi olur 20 mi olur bilemeyiz şasi ve hacim yapıları çok uzak olmayan bir gelecekte mutlaka değişecek.

  3. Bu çok güzel bir bilgi oldu.
    Basın röportajları böyle ince cümlecikler ifade etmeli boş şeyler değil. 🙂

  4. RBR'nin en yakın rakiplerinden biri(McLaren)Honda ile anlaşacak.Bu Renault'un zayıflaması demek. Arkadaş kusura bakmada bu yazdığından bir şey anlamadım Mclaren'in Honda ile anlaşması neden Renault u zayıflatsın? Mclaren şuanda Renault ile çalışıyor olsa misal Renault'dan vaz geçip Honda ile anlaşsa haklısın Renault kan keybetti diyebiliriz. Çamur atmak için böyle alakası olmayan cümleler kurmana gerek yok kabul etmek erdemliktir.

    Willams Renault ismi çok hoş geçmişte birlikte edinilen başarılar ortada ve 2014 sonuna kadar Renault ile anlaşması var kaybetmek istemezler parasal yönden değil büyük bir ekip oldukları için. Toyota Williams a geçmişte ne katmış bunu da sormak isterim.

    Bunlar Renault'u ürkütmez aksine daha sıkı çalışmalarını sağlar.

    Görüşüne saygım sonsuz sen ürkmüş deme ne dersen de gelsinler kim ürkmüş kim ne yapmış görelim. Turbo motorlarda Red Bull-Lotus ikilisi yeterde artar.

    Şu haberi zaten baştan sona anlayarak okusan bana böyle cevap vermezsin. Adamın dediği madem gelecekler bir anda ellerini kollarını sallayarak değil gelsinler Bu üç dev ile kuralları görüşsünler fikir alış verişinde bulunsunlar. Ama kimse gelmemiş sağlık olsun. Ben Renault cuyum bunu biliyorsundur az çok Her şeye hazırız sonuna kadar her türlü mücadeleye 40 yıldır pistler deyiz gelecek olanlar düşünsün kuralları gelip konuşamıyorlar bile 🙂

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    RBR'nin en yakın rakiplerinden biri(McLaren)Honda ile anlaşacak.
    Bu Renault'un zayıflaması demek.

    Williams'ın adı Toyoya ile anılıyor.Renault,Williams gibi büyük bir müşteriyi kaybetmek istemez heralde.

    Bunlar Renault'u biraz ürkütmez mi?
    Ürkütür öyle bir ürkütmüş ki zaten,yapılan açıklamadan da belli oluyor!

  6. Esas tırsanlar gelemeyenler.Topladıkları nalları koyacak yer bulamadıklarından gelemiyorlar

  7. Müşteri kaybederim diye tırsmak mı ? Red Bull Renault 2017 yılına kadar anlaşma mevcut. Lotus Renault yine öyle yakında anlaşmanın uzadığını duyarız. Caterham Renault spor otomobil üzerinde beraber çalışıyorlar ve F1 ortaklığının yanı sıra bir proje daha var. Williams Renault oldukça bir birlerinden memnunlar 2014 sonuna kadar anlaşma var. Son olarak Rbr nin kardeş takımı Toro Rosso'da Renault motoru ve Rbr nin Vites kutusu kers sistemini kullanmak istiyor. Böyle bir ortamda tırsmayı nereden çıkardın anlamadım.

    Adam diyor biz MercedeFerrari ile oturup kuralları değerlendiriyoruz ama dönmesi beklenenler ortada yoklar Kurallarda söz sahibi olmadan nereye gelecekler diyor. Eminim oda gelmelerini çok istiyordur ne kadar çok üretici o kadar çok rekabet demek.

  8. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    ''Kurallarda söz sahibi olmayan bir üreticinin 2015'te geleceğini düşünmüyorum."

    Renault tırsıyor mu müşteri kaybedecğim diye?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir