Force India: McLaren'in Önünde Kalmak Zor Olacak

yazar:

kategori:

Silverstone kökenli ekip geçtiğimiz sezonu yedinci sırada bitirdi ve 2013’e altıncı olma hedefiyle çıkmıştı.

Sezonun ilk dört yarışından sonra beşinci sırada olan Force India sezona kötü başlayan McLaren’in üç puan önünde.

Bob Fernley: “Amacımız en kötü ihtimalle altıncılıkta kalmak. Şu an beşinciyiz ve McLaren ile aramızda sadece üç puan var.”

“Onları bütün sezon arkamızda tutabilir miyiz? Zor olacak ama deneyeceğiz, biz iyi bir takımız.”

Force India sadece Avustrayla’daki sezon açılışında her iki pilotuyla puan alabildi ve Fernley her iki pilotlarının da puan alması gerektiğinin farkında.

“Yapmamız gereken bu. Odaklanmamız ve her iki aracın puan almasını sağlamalıyız.”

“Liderlere Bahreyn’deki kadar yakın olamayız, çok güçlü takımlara karşı mücadele ediyoruz.”

“Bu yılın daha zor olacağını hep düşünmüştüm, çünkü herkes lastiklerini çok iyi anlıyor ve rekabet düzeyi yükseliyor.”


Yorumlar

  1. Henry Crazy avatarı

    mclaren kim ya. siz onlardan korkmayın. onlarınki sadece isim büyüklüğü

  2. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    yok bide önümüzde kalsaydınız!!! kimlerle rekabet eder olduk nasıl dibe vurduk birden ALLAHIM sen sabır ver bize şu takıma akıl fikir ver…

  3. heikki 1088 avatarı

    Tek bir adama odaklanmak olmaz. Mclaren Newey'den sonra da en hızlı araçları üretmeyi başardı.Şampiyon oldu olamadı oraları ayrı hikaye ama eminim ki Paddy lowe'dan yada x kişisinden sonra da üretir tabi Williams'ın başına gelenler gelmezse. Her zaman Force India'yı başarılı bulduysam da, Mclaren ın yeri Force India'nın "onları bizi geçeceği kesin" söylemlerine yol açmamalı. Üzüntülüyüm. Barcelona'nın bir şeyler değiştireceğini de düşünmüyorum ama bekliyorum 🙂

  4. benim yıllardır bildiğim force india hep orta sıraların takımıdır. hatta onların bir yeri var ortanın çok hafif üstü. onun ne altına inerler ne de üstüne çıkarlar. yani mclaren'in önlerinde kalmaları imkansız. yıllardır F1'de olup da pozisyonu hiç değişmeyen bir takımdır f.india. mclaren ise er geç zirveye çıkar.

  5. neye dayanarak ilk 5 diyosun şuan ilk 8 kitli zaten mclarene burda yer yok sezonu takip etmiyosun heralde öyle avrupaya gidince tek mclaren gelişecek diğerleri yeridemi sayacak ilk 10 a daha rahat kalabilirler ama ilk 5 çok uzak

  6. PAddy lowe suphesiz iyi bir teknik adam fakat mclaren gibi bir takim bununda ustesinden mutlaka gelecektir.. İyi bir teknik adam fakat yinede bir Adrian Newey degil…

  7. mclaren bugunlere düşecek takımmıydı … hayırlısı bakalım ..

  8. Maalesef geçen seneden beri takımlar lastiklere göre gelişim sağlıyorlar aerodinamik lastikler üzerine kurulu. Eskiden İspanya da iyi olan bir paket her tarafta iyi olurdu ama şimdi bunu söyleyemiyoruz çünkü lastiklerin diğer yarışa kime oyun oynayacağını bilmiyoruz hal böyle olunca her şey zorlaşıyor mühendisler için.

    İddialı değil aslında olan şeyler bunlar Mclaren İspanya da iyi bir adım atacaktır. Diğerleri de atacaktır ama eminim şundan Force India dan iyi bir adım atacaklardır. Her Avrupa sezonun başlangıcı sürprizlerle doludur.

  9. TifoAlo HRT avatarı

    Sezon içinde gelişim sağlayan çoğu adamını kaybetti McLaren bu yüzden fazla iddialığı konuşmamak gerekir ancak tabiki gelişecektir en azından gelişmek zorunda.

  10. Bunlar hayal görüyor galiba. İspanya'da Mclaren ilk beşte olacaktır en kötü ihtimal bir pilotu ile bakalım bunlar nerede olacak. Tamam geldikleri seviye mükemmel ama unutulmamalıdır ki karşıda ki takım Mclaren sezon içerisinde nasıl bir gelişim seviyesine sahip olduklarını biliyoruz. 2009 sezonunda üç teker üstünde gelen bir paketten ikinci yarı işleri nasıl tersine çevirdiklerini biliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir