Lotus Geliştiklerini Kanıtladıklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen seneye galibiyetle başladı ve ilk 4 yarışta 3 defa podyuma çıktı; sezonun geri kalanı için de güçlü isimler arasında yer alıyor.

Geçen seneye göre puan olarak Ferrari’nin önünde en çok yükseliş gösteren Lotus, E21 ile rakiplerinin gözünü korkutuyor.

Boullier: “Aslında her momentumu sürdürebilmek daima zordur. Ama şu anda en iyi ile mücadele ettiğimizi söyleyebilirim”

Takım hakkınd aşu anki soru işareti, nispaten düşük bütçe ile en büyük takımlara kafa tutmaya devam edebilirler mi?

İspanya GP için Red Bull’un büyük bir paket hazırladığı konuşuluyor ama Boullier, kendilerinin de boş durmadığını ifade etti.

Boullier: “Herkes gibi bizim de bir güncellememiz olacak. Red Bull, büyük derken ne kast etti bilmiyorum; göreceğiz. Ama biz de güzel bir paket getireceğiz. Size söz veriyorum; bu aracın gelişimleri çok işe yaracak”

Geçen seneye göre kazanılan puanlardaki değişimler;

 1. Lotus           36
 2. Ferrari         32
 3. Mercedes        27
 4. Force India     9
 5. Red Bull        8
 6. Toro Rosso      1
 7. Caterham        =
 8. Marussia        =
 9. Williams       -18
10. Sauber         -26
11. McLaren        -69


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    İnşallah dedikleriniz lafla kalmaz yoksa işimiz zor gibi görünüyor zaten lastiklerlede oynamaya başladılar bir an önce Vetteli geçmemiz lazım kamonnn!

  2. Çok teşekkürler,

  3. Sürekli devrede olması kuralları uyması diyebiliriz. Size katılıyorum.

  4. Ne demek rica ederim kesinlikle öyle takım doğru çalışma evresini yakalarsa sıralamada yarış içerisinde böylesi yakın bir sezonda ilaç gibi gelir.

    Yarışa ve sıralamaya göre günümüzde pek değişiklik olmuyor maalesef ayarlarda buna kurallar izin vermiyor sıralamaya hangi ayarlar ile çıktı ise takım bu ayarlarlar da herhangi bir değişiklik yapılmadan yarışa çıkılıyor. Olası bir değişiklikte grid cezası söz konusu. Örneğin Vettel Abu Dhabi de son sıraya atıldığın da takım ayarlarda değişiklik yaptı ve tamamen yarışa endekslendiler.

    Günümüzde ise takımlar hem sıralama için hemde yarış için aynı ayarı yapıyor ve ikisi içinde ortak nokta bulunuyor. Ama Kimi takım sıralamada taviz vererek yarış için ayar yapıyor.

  5. F-Kanaldan ne farkı varki bu durumun? Sadece sürekli devrede olduğu ve sürücü müdahalesine gerek duymadığımı?

  6. Teşekkürler,eğer dediğiniz gibi çalışırsa sistem sıralamarda iyi bi getirisi olur herhalde

    Birde aracı sıralamaya ve yarışa göre ayarlama gibi bi durum var , yani öyle söyleniyor yorumlarda falan bunun tekniksel açıdan anlatımı nedir acaba :),Saygılarımla

  7. Yeni bilgiler yeni resimler edinirsem burada bilgilendiririm.

  8. Selamlar DRD sistemi bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım arka kanat downforce üretmeye yarar ama bazı olumsuz etkileri vardır kanadın drag force etkisi arabayı geriye doğru iter ve arabanın hızı düşer motor hareket yönünün tersine oluşan kuvveti yenmek için daha fazla yakıt harcar ve motora gereğinden fazla güç biner. DRD Sistemi ise airbox yanlarında ki kulaklardan hava akımı içeri girer ve pasif olarak havayı arka kanadın alt kısmına üfler ve bir nebze drag etkisini azaltır arabayı ortalama olarak 5-8 km/h kazandırdığı söyleniyor . Sistemin aslında karışık bir yapısı var pasif olarak çalışıyor Drs sistemi ile alakası yok.

    Umarım açıklayıcı olmuşumdur saygılar sevgiler.

  9. Selamlar,DRD sistemi nedir, getirileri nelerdir ?

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    böyle 3 hafta f1 siz sıkıntılı günlerde bu güzel bir haber oldu yeni bilgiler bulursanız bilgilendirmeye devam edin lütfen özellikle lotus la ilgili olması benim icin daha iyi olur.

  11. Galiba test 2 gün gerçekleştirilmiş. Dediğiniz gibi Drd sistemi yeni bir zemin yeni kanatlar denenmişler gayet işe yaradığı söyleniyor. Ericin açıklaması da doğrular nitelikte.

  12. Ne demek rica ederim genelde sitelere düşmüyor bu tür resimler.

  13. Bilgilendirme için teşekkürler.Okadar site takip ettiğim halde bunu görmemişim.

  14. Hiçbir sporda takımın-kişinin şampiyonayı domine etmesinden hoşlanmam ama bu sezon harbiden Raikonen'in-Lotus'un rakiplerini ezmesini istiyorum. Çünkü Mercedes-Hamilton ve gönlümde apayrı bir yeri olan ama bu sene mahvolan McLaren hariç neredeyse bütün rakiplerine uyuz oldum diyebilirim. Mümkünse uçun! Herkese tekniğin, takımın, pilotun maddi kısıtlamalara rağmen ne olduğunu gösterin beyler! 🙂

  15. Lotus takımının cuma günü yaptıkları testte DRD (Drag Reduction Device) yi denediklerini hatta sistemin işe yaradığını okumuştuk ama fotoğraflarda DRD nin denendiğine dair hiçbirşey yoktu. Burada yeni taban ve birkaç ufak güncelleme denenmiş sanırım

  16. Alıntı : İspanya GP için Red Bull'un büyük bir paket hazırladığı konuşuluyor ama Boullier, kendilerinin de boş durmadığını ifade etti.

    Kesinlikle boş durmuyorlar İngiltere Duxford'da düzlük testine çıktı takım ve bir çok güncelleme denemişler ve işe de yaradığı söyleniyor. Takımın bu sene gelişimde nasıl bir iş çıkartacak göreceğiz ama ben geride kalmayacaklarını düşünüyorum.

    Paylaştığım resim düzlük testlerinden bir görüntü…

  17. James tabiki boş durmamıştır ve belliki bir planları var ve Ericde buna oldukca güveniyor.Söz vermek çok büyük bi sorumluluktur umarım herkesten daha iyi gelişiriz.

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    red bull gelişirken bizde boş durmayacağız demiş bouilere diyebilecegim şey ne kadar çok gelişirseniz kimi sizi o kadar çok yukarı taşıyacaktır bunu kendide biliyor zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir