Vettel: "Raikkonen ile Sorunumuz Yok"

yazar:

kategori:

Red Bull’un Mark Webber’in yerine Fin pilotu getirme yönünde arzusu olduğuna inanılıyor ki Vettel, bu tercihten memnun kalacak görüntüde.

Sport Bild’e konuşan Vettel: “Takım arkadaşımın kim olduğu önemli değil. Kazanmak istiyorsanız herkesi yenmeniz gerek.”

“Ama Kimi benim takım arkadaşım olsaydı; sorun olmazdı. Birbirimizle sorunumuz yok ve zor durumla karşılaşsak bile bunun üstesindne gelecek kadar olgunuz”

“Onunla iyi anlaşıyoruz. Çok dürüst birisi. Aramızda sıkıntı yok”

Vettel hakkında konuşan Raikkonen: “Mücadele içinde iken aptalca bir şey yapılmayağı yönünde birbirimize güveniyoruz. İkimiz de açık ve dürüstüz. KAza olsaydı, muhtemelen birbirimiz hakkında şikâyet ederdik ama bu gayet normal”


Yorumlar

“Vettel: "Raikkonen ile Sorunumuz Yok"” için 68 yanıt

  1. biz kimi yi çok severiz kalbi çok temiz bi arkadaşımız vettelle birlikte güçlerine güç katacaklardır……..Şalu

  2. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Çok doğru söylüyorsun. 2007'de Mclaren pilotları altlarındaki eşek hızındaki!! araçla takımlar şampiyonu oluyordu puanları silinmeseydi. 2008'de hamilton 1 sn yavaş!! araçla şampiyon oldu. Sen işte f1'i bu kadar izliyorsun.. Eğer sen de objektif isen biz objektif kimse tanımıyoruz. Alonso taraftarları bile senin aşağıladığın kadar aşağılamıyor (el nano hariç onun yorumlarını hiç sallamıyorum o da ayrı mesele)

  3. Massa ve Kimi'yi karşılaştırıp Kimi'nin yenildiğini vasat bir pilot olduğunu söylüyorsun gerçekten senin durumun kötü gözüküyor.Kimi'ye olan bu hırsının muhakkak bir nedeni olsa gerek.Yalnız Kimi'den bahsediyorsun şu anda bana göre yarış hızında Kimi'ye ne Fernando ne de Vettel kafa tutabilir neyse iyi gözlemler.ler

  4. ayrıca, japonyada raikkonen ceza falan almadı. hamilton raikknen'i dışarıya ittiği için, massa ise hamilton'a çarptığı için pitten geçme cezası almıştı. yani o yarışta rai'nin massa'ya bir kaybı yoktu. massa zaten daha sonra o yarışta sürüyle şanssızlığa karışmıştı. o yarışta da massa da hamilton da kimi'den fazla şanssızlık yaşadı.

  5. evet ben alonso 9. oldu diye kötü pilot dedim değil mi? 🙂 ha doğru öyle dedim. haklısın.

    kendi kendine bir anlam çıkarıyor dediklerimden, ona göre yorum yapıyor. schumi kötü pilot değildir, alonso değildir diyor ki, yandaş çıksın. ki konunun bunla alakası bile yok, sayfada schumi geçmedi, alonso kötü pilot lafı ağzımdan çıkmadı.

  6. o zaman massa'nın da şannsızlıklarını sayalım;

    avustralyada coulthard'la çarpıştı 3. olabilecekken yarış dışı kaldı.
    malezyada 2008'de 1. giderken spin attı ''hırstan'' yarışı tamamlayamadı. 10 puanı gitti
    macaristanda 3 tur kala araç arızası yaşadı, 10 puanı gitti. (mclaren'a 10 saniye fark atmışken)
    singapurda önde yine 4-5 saniye fark açmışken, pitten tehlikeli çıkarılma sonucu 10 sıra ceza aldı, sonra da benzin pompası araca takılı kaldı, 10 puanı gitti.

    massa'nın öyle demesi aynen bugünkü pilotların senna iyi demesi gibidir. aslında hepsi her pilotla kıyaslanmak, yarışmak ister.

    normal şartlarda geçemem demiş ama 2007 dahil her sezonda sıralamalarda geride bırakmış. sıralamalar normal şart değil miydi?

    pist üstünde massa kimi'yi geçmemiş, kimi massa'yı geçmiş mi? hatırlamıyorum. büyük ihtimalle geçmemiştir.

    zaten 2008'de ferrari mclaren'den çok daha hızlıydı. ferrari her önde oluşunda 20 turda 4-5 saniye fark açıyordu. ve bu genelde tüm yarışlarda oluyordu. 2007'de ise monaco'ya kadar mclarenler 1 kez pol alamamıştı bile.

    bunları hesaba katınca massa'nın önde olduğu görülecektir. massa'ya bile sağlam bir üstünlük kuramamış üstüne üstlük yenilmiş birini 40 dereden su getirerek daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışmak ancak fanlarının yapacağı bir iştir. bu kadar tapmaları da yakışıklılığı yüzündendir.

  7. her spor dalında sadece iyi netice almak yetmez. sporcununda bir duruşu vardır. açıkçası kimi nin duruşu ve karakteri aldığı sportif başarıların önündedir. bununla beraber sıradışı bir pilotaj da fan sayısının çok olmasında etkilidir. bu iş bir muammadır. hangisi daha iyidir iyi netice verir bilinmez.
    nba yde en çok şampiyonluk yaşamış basketbolcu bill russel dır. fakat o dönemde onunla rekabet halinde olan wilt chamberlain sadece 2 şampiyonluk almasına rağmen nba tarihin birçok otoriteye göre en iyi basketbolcusudur. herkes senna için en iyi der. fakat şumi istatistiki manada tüm zamanların açık ara en iyi pilotudur.
    bir sporcunun başarısı sadece kendi becerileriyle ölçülemez. evet vettel gibi şumi de şanslı bir pilottur. zira altında dönemin gerçekten açık ara en iyi aracı vardı.
    kimi ferrarideki 2. yılında massanın puan olarak gerisinde kalmıştır. fakat o seneyi incelersek kimi nin başına gerçekten çok talihsiz olaylar gelmiştir. fransada aracın arıza yapması ki bu yarışta massaya yol vermiştir. spa da hamiltona geçilmenin verdiği hırs ile son turda kaza yapmıştır. ki o yarış massa üçüncü olacakken kimi sayesinde birinci ilan edilmiştir. kanada da hamilton birinci olacağı bir yarışta pit çıkışında ışıkta kimiye çarpmıştır. on puan ı gitmiştir. japonyada birinci bitireceği yarışta yine hamiltonun ceza aldığı bir ihlalden dolayı geride bitirmiştir. son yarışlarda yol vermeler filan bunlar hesaplandığı zaman zaten kimi nin önde olduğu görülecektir.
    açıkçası yarıştıkları üç yıl boyunca massa kimiyi geriden gelip yarış içerisinde bir sefer bile geçememiştir. aynı durum o yıllar için alonso içinde geçerlidir. kimiyi yarış içerisinde geçtiği bir tane atak yoktur. şartlar aslanı kediye boğdurur.
    yine massanın ferrari başkanına bir sözü varki kimi için burada haber olarak ta yayınlandı bu söz"normal şartlarda onu asla geçemem"…bu sözü massa kimi için söylemiştir. massa eşit şartlarda sadece kimi ile beraber olduğu dönemde yarışmıştır. buna açıkçası kimi müsaade etmiştir. zira kimi bu durumu kafasına takmaz ama kendisininde asla ikinci pilot muamelesine maruz bırakılmasına da müsaade etmez.
    f1 de yarıştığı dönem boyunca kimi takım arkadaşları ile alakalı en ufak tek bir nahoş hakaretamiz bir ifade kullanmamıştır. o kendi küçük dünyasında kendi halinde yaşamak isteyen aşırı ilgiden asla hoşnut kalmamış abide bir şahsiyettir. en hızlı tur açısından birinci bir pilottur. alınan neticelere göre…

    bu yorum sayfalarında 2009 dan beri bulunmaktayım. şunu çokça gördüm ve görmeyede devam edeceğim. herkes kendi pilotunun olumlu yanlarını över rakip pilotu ise kıyasıya eleştirir yerin dibine sokmaya çalışır. bu avamdan insanların klasik bir durumudur. bende dahil…bu tartışmalar da kimseye birşey kazandırmamıştır.
    bize karşı yazılanlar bizden veya sevdiklerimizden birşey götürmeyeceği gibi bizim yazdıklarımızda bize veya sevdiklerimize hiçbirşey getirmeyecektir.

    şafak güneşin fermanıdır…
    vesselam…

    son söz yine de kimi diyorum….

  8. " Onunla iyi anlaşıyoruz. Çok dürüst birisi" sen nasılsın acaba vettel efendi!!
    birgün önce söylediğini ertesi gün yutuyorsun" ((Rambo) somut örnek istersen 2,3 tane hemen söyleyebilirim ama anlamassın çünkü bir kişiye körükörüne bağlanmıs objektif bakış açısına
    sahip olmayanlardansın) Vettel yetenekli , iyi bir yarışcı olabilir ; iyi bir karakterde bir insan değil
    efsane olmak için 2.si daha önemlidir. bakınız senna….

  9. evet sen de haklısın. ben bi tane neden olarak onu yazdım, bu sorunla beraber onlarca sorun veya younda gitmeyen şeyler oldu, olmuş olabilir.
    2009 da massa (kazasına kadar) raikkonen in puan olarak önündeydi fakat o araçla aynı raikkonen spa yı kazanmayı başardı. burda maksimumu çıkardı raikkonen. bence bunu massa gerçekleştiremezdi ama puan olarak yine raikkonen in önünde bitirebilirdi sezonu. diyorum ya çok farklı etkenlerin yarattığı sonuçlar söz konusu.

  10. ayar demişim, aracın genel hali demek istedim. araç zaten pilotun istediği şeye göre ayarlanıyor da genel olarak araçtan bahsediyorum. bana göre de pilot sevse de sevmese de bir araçtan maksimumu çıkarmalıdır. zaten hep onlara göre araç bekleseler f1'de olamazlardı. karting, f3000, gp2, f1, gibi farklı araçlarda maksimum performansı çıkardıkları için burdalar zaten.

    demek ki burda anlaşamıyoruz. zaten ben en iyi olarak gördüğüm 2 pilotun (alo-ham) hiçbir zaman bu şikayetlerini duymadım. her sezonda, her araçta, her takımda hızlıydılar. bir kez de ''araç bana uymadı o yüzden takım arkadaşıma yenildim'' dediklerini de duymadım. tabii, kolay yolu seçim takım arkadaşına yenildiğinde araç uymadı deyip sıyrılmak kolay. 2007'ye baktığımızda, yine rai'nin uygun araçla da massa'nın sıralamalarda gerisinde kaldığını görüyoruz.

  11. öyleyse bi sorun yok. biraz yukarıdaki yazdığım yorumda da buna değindim zaten.

  12. bir pilot aracını sevmediği sürece kendisinin maksimumunu ortaya koyamaz. istediği şeyler yoktur çünkü araçta. her pilot için de geçerlidir bu durum. evet araç nasıl ayarlanırsa ona göre performansı vardır ama bu ayarlama massa da daha ön plana çıkmış ve başarılı olmuştur.

    yani pilotlar ayarlar açısından isteği araç ile ayar sorunu olan kendine uymayan bir araçla aynı maksimum performansı çıkaramaz.

  13. güncellemelerin rai'ye uymadığını farz edelim, araç nasıl olursa olsun, o araçtan maksimumu çıkarmanın da bir yetenek olduğunu düşünmüyor musun? ben öyle düşünüyorum. öyle olması da gerekiyor çünkü karting'den beri tonla farklı araç sürerek geliyorlar. kurallar değiştikçe araçlar da değişiyor. bu da fark yaratıyor.

    yani şu; doğrudur, takım, sürücünün rahat hissetmesi için aracı ona göre ayarlayabilir, ama araç nasıl ayarlanırsa o ayara göre bir maksimum performansı vardır değil mi? işte bence bir f1 pilotu, aracı sevse de sevmese de bu performansı çıkarabilmeli.

  14. hayır. babaannen, rai takıma küstü o yüzden yenildi, ya da güncellemeler uymadı, ya da 4. virajın üstünde karaböcek vardı, o yüzden yenildi der. yenildi demez.

  15. F1'e heyecan getiren pilotları severim, birileri iyi ise, efsane ise bunların hepsidir. Olmadık şekilde bir geçiş hamlesine kalkışıp başaran, büyük bir sorunda kaza yapmamayı beceren, anlık harika bir karar veya strateji uygulayıp bu iş böyle olur dedirten pilotları severim.

    Hakkinen, Schumacher, Montoya, Raikkonen, Alonso, Webber, Button, Hamilton, Vettel, Kobayashi, Maldonado ve aklıma gelmeyen diğerlerini F1 seyir hayatıma kattıkları için seviyorum. Bunların arasında kişiliğini veya tavırlarını sevmediklerim var, hala sevdiklerim listesindeler. Çünkü konumuz bu değil.

    Hiçbir pilotun birbiriyle tam olarak aynı hızda olmadığını biliyoruz. Her pilotun yetenekleriyle farklı noktalarda diğerlerine göre daha iyi olabileceğini de biliyoruz. Zaman zaman hızlı ama istikrarsız bir pilotun yavaş ama istikrarlı pilota geçildiğini gördük. Aynı yarışta bu görülemese bile sezon sonunda sonuçlar kabak gibi ortaya çıkıyor. Bunun aksi de mümkün elbette. Artılarla eksileri toplarsınız, her yarış farklı bir kazanan olabilir.

    Aynı sezonun teknik kurallarına göre ve aynı araçlarda yarışan pilotları değerlendirebiliyoruz. Aynı sezon farklı araçlarda olan veya farklı teknik kurallarda aynı araçlarda olan pilotları da karşılaştırmak anlamsız.

    Keşke pilotların, farklı özelliklere sahip olmalarına rağmen yakın performanslarla yan yana yarışabiliyor olmalarını daha tatlı tartışabiliyor olsaydık.

  16. peki. ama o kadar gerçeği babaannem f1 izlese o da söyler.

  17. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    13.sıra olayı tamamen "vikipedi" kurbanlığı . Ama farketmez.. 9. – 13.

    Sonuçta Alonso 9.olduğu için Alonso kötü pilot değildir. Schumacher Mercedeste patladığı için , Raikkonen Ferrari'de Massa'ya yenildiği için kötü pilot değildir..

    En iyi pilot RoyaLHunt'tur.. kimmiş Alonso , Raikkonen , Schumi falan

  18. ha bu arada kaynamasın araya;

    ''ING Renault'ta 2 sezon… 2 galibiyet (1'i skandal) 2.sezonu 13.sırada bitirdi… ?? ''

    2008 sezonunda 5.
    2009'da ise 9. bitirdi.

    hadi kaza skandalını saymayalım 10 puan eksiltelim, 2008'i 7. bitiriyor o zaman da.

    iki sezon sıralamasını topladın da mı 13. oldu dedin nasıl yaptın o hesabı?

  19. Sana cevap yazdığım için kendimden özür diliyorum.
    Takım arkadaşına geçilince ne oldu bu Kimi'nin disiplinsiz olduğunu mu gösterir yeteneksiz mi?
    Kimi 2007'de Dünya şampiyonluğunu aldıktan sonra kendini saldı aslında daha doğu anlatmak gerekirse 2008 sezonuna iyi başladı fakat daha sonra aracın güncellemelerinin Kimi'nin performansına olan etkisinin olumsuz olması Kimi'nin işi salmasına neden oldu. Massa Alonso'ya geçiliyor mu kesinlikle evet ama aradaki farkın da tamamen bundan kaynaklanmadığını görebilmek gerek. Mesela Eskiden Ferrari ve Mc laren en hızlı takımlar olduğu için sürekli öndeki 4'lü ayrı bir alemde yarışıyordu dolayısıyla Ferrari 2. sürücüsü Massa lider pilottan geride olduğu yarışlarda da ortalama olarak 3. – 4. oluyordu yanılıyor muyum? Ancak şu anda Ferrari'den daha hızlı takımlar olduğu için bu 4'lü nün arasına giren pilotlar var ve haliyle fark daha çok göze batar durumda. Aynı zamanda Massa'nın da kazadan sonra 2009 Macaristan öncesine göre ne alemde olduğunu bilemeyiz yanılıyor muyum? Evet rekabetçi olmasa dönmezdi fakat saliselerin konuştuğu bir sporda kaybedilen 0.1 saniyenin pilottan mı araçtan mı yada lastikten mi olduğunu anlamak bana göre imkansız.
    Kaldı ki Massa 2006 yılında Schumacher'in önünde yarışlar da kazandı ki yukarıda demek istediğim durum da bu.

    2009 yılında Romain bildiğin part-time pilotluk yapıyordu adam bildiğin bankacıydı yahu. Sezonun ortasında hiç test yapmadan oturduğu Alonso'nun bile rekabetçi olamadığı dengesiz bir araçta bir çaylağın ne yapmasını bekliyorsun ki? Sezon ortasında koltuğa geç ve birden Alonso gibi bir pilotu her yarış tokatla falan mı? 2012 de aradan geçen 3 yılda adam kendini geliştirdi, sezon öncesi testlerde de aracını iyice tanıyarak ve daha önemlisi sezon sonunda kovulma ihtimali 2009'a göre daha düşük olarak başladığı sezonda yapması gerekeni yaptı. İnsanlar gelişebilir bunu kabul et.

    Evet F2008 gerçekten de yağmur altında kötü bir araçtı. En kötüsü değil Mc larenden kötü bir araçtı ki Lewis'in Kimi'yi ne kadar hızlı yakaladığını gören bir insan ne demek istediğimi anlar. Kimi o yarışta benim çok büyük saygımı kazandı. Bazı komple pilotlar gibi yarışı 2. tamamlayayım 8 puan cepte mantığı yerine benim hoşuma giden ya hep ya hiç mantığıyla son ana kadar savaştı. Ancak olmadı. Her girdiğimiz mücadeleden galip çıkacağız diye bir kural da yok kiii o yarışta Lewis'in şikan keserek avantaj sağladığını da kabul etmezsin sen yerini geri verdi diye. Fakat şikanı normal dönse kaybedeceği momentum vs de senin için önemli değildir.

    Kimi evet imajı en iyi olan pilotlardan fakat bu ancak küçük kız çocuklarını etkilemekte işe yarar. Formula 1 gibi acımasız bir sporda değil. Bu arada 2001 demişken Kimi'nin Heidfeld'in 6. olduğu yarışlarda 7. olduğu ve Heidfeld'den daha çok yarış dışı kaldığına bir bak. Bu arada 2007'de Hamilton kaç kez araç kaynaklı sorundan yarış dışı kalmıştı? 2002'yi de aynı şekilde bir ele alırsan sana zahmet ne demek istediğimi anlarsın.
    Kimi Raikkonen 2003'ten beri yarıştığı tüm sezonlarda şapkadan tavşan çıkarabilecek, kazanılması neredeyse imkansız olan yarışlarda son ana kadar umut beslemeye sebep olabilecek nadir yeteneklerden birisidir. Sen O'nu Hamilton'dan aşağı görmeye devam et. Ama daha yan yana aynı takımda yarışmamış pilotların hızlarının bile kıyaslanmasında ki değişkenlerin hesaplanmakla bitmeyeceğini bilmiyorsun…

  20. evet evet çok güzel bi düşünce. royal hunt un fikrini beyan etmesine ne gerek var. 🙂

  21. lütfen bi söylesene nereye çekmeye çalışıyormuşum durumu? ceza gelmesi lazım herkes tepki gösteriyor dedin, ben de tepki gösterdikleri için mi ceza gelecek dedim. ha benim üslubum yanlış da, senin başkası sırf senin istediğin gibi yazmadı diye ceza almasını uygun görmen doğru üslup mu? tüm haberlere tüm yorumlara bak, bana ne tonda yazıldıysa aynı tonda cevap veririm. ne bana iyi davranana kötü davranırım, ne de bana kötü bir şekilde cevap yazana iyi bir tonla cevap veririm. sen böyle bir cevabı baştan hakettin zaten.

  22. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bak işte yine durumu başka yere çekmeye çalışıyorsun.Çünkü bu senin taktiğin.

    Sadece bu habere istinaden demedim.Çounlukla yaptığın bütün yorumlar da bir fitne,çirkin bir üslüp söz konusu

    Bugün de gizliden Raikönen taraftarlarını gaza getirdin.Raikönen taraftarlarının kızacağını bile bile ortamı kızıştırdın.

    Bana karşı üslübun da çok yanlış.Daha uygun bir dille savunabilirsin kendini.
    Ben sana kardeşimiz lafı ile hitap ediyorum.Sen de beni gerecek şekilde.
    Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

  23. burada söylediğin bana galiba. dikkat ettiysen raikkonen in yakışıklılığıyla ilgili konusunda f1 de koltuk buluyor konusuna hiç değinmedim. (ki bence de böyle bir şey olamaz)
    ben sadece massa konusuna değindim. ne yani massa, raikkonen i 2008 de mağlup etmedi mi? sen bunun aksini söyleyebilr misin? hayır dimi. evet ben bunu söyleyen arkadaşa gerçekleri söylüyor derim. yanlış da olmaz.

  24. şurda hangi yorumumun kaldırılması gerekiyormuş göster bakalım, burda bulsan bulsan bana hakaret edeni bulursun. bazıları tepki gösteriyor diye istediğimi söyleyemeyecek miyim, ceza mı verilecek? mantığa bakarmısın arkadaş. kafa yapısına bakarmısın. şurda söylediklerimde kendi düşüncem bile yok ha:) sonuçları karşılaştırıyorum, gerçekler neyse onları yazıyorum, gelip dediği şeye bakarmısın, ceza verilmesi gerekiyormuş. çok güzel bir dünyada yaşıyorsun sen.

  25. dostum, anlamakta güçlük çekiyorsun anlaşılan. kötü araçtı 2009'daki evet. ben 2009'da neden şampiyon olmadı mı demişim bir bak bakalım. sadece takım arkadaşı rekabetlerini sayıyorum. 2008'de iyi araçla neden şampiyon olamadı bile dememişim. neden aynı araçtaki massaya yenildi demişim. 2008-2009'da doğru alonso aşırı kötü renosuyla hiçbirşey yapamadı doğal olarak, ama ne yaptı? aynı araçtaki kişiye yenildi mi? hayır.

    gerçekten şaşırarak okuyorum yorumlarını. 🙂 gerçekten. bir tanesi de diyor ki massa 2008'de iyi pilottu şimdi değil 🙂 massa schumi zamanında da kimi zamanında da ferrari'nin 2. pilotuydu. kimi varken iyi alonso varken kötü görünmesinin nedeni, alonso'nun çok daha yetenekli olup üstünlük sağlamasıdır.

    bir tanesi de demişki 2008'de spa'da duvara çarpmasaydı. işte buna halamın bıyığı derim ben. heyecanlanıp çarmasaydı? iceman idi hani. yağmurda da iyi diyordunuz ben kötü dememe rağmen. ha doğru, f2008'kötüydü yağmuda, rai süperdi 🙂

    2009'da alonso'nun yanında grosjean'ın adı geçmedi, 2012'de kimi'nin yanına geldi ''süperhızlı'' grosjean oldu. yalanmı? hamilton veya alonso'nun yanına gelse; grosjean çok yavaş yea. olacak.

  26. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Çok iyi yorum alkış.Helal. 🙂

    Bir şeyi anlamıyorum ben.
    Bazı üyelere yorum yasağı geliyor ya da yorum kontrol edildikten sonra yayınlıyor adminler.

    Fakat bu Royalhunt adlı kardeşimizin yorumlarına sitede ki insanların aşağı yukarı Yüzde %70,80'i tepki gösteriyor ve en ufak ceza verilmiyor.
    Ben artık adminlerin bazı üyeleri koruduğunu düşünüyorum.Ya da daha çok yorum olsun diye böyle üyelere pirim verildiğini düşünüyorum.

  27. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Royal Hunt kardeşim… Çok aşağılarda kalmış , kaynamasın diye en üste yazıyorum

    sen mantığa gel şimdi. !! Kötü araçmış da TC miş de cart curt . o zaman sana son noktayı koyayım..

    Alonso…McLarenden sonra Renault'a döndüğü sezon … Ne Yaptı ???? O arabayla .

    ING Renault'ta 2 sezon… 2 galibiyet (1'i skandal) 2.sezonu 13.sırada bitirdi… ??

    GEL BUNA CEVAP VERECEKSIN ! .. Ne yani 2 sezon Alonso hiçbirşey yapamadı . Senin mantığına göre Alonso'da Fanları sayesinde F1 de koltuk buluyor , Alonso yetenekli değil yenemeyecek pilot yok..

    Güzel Güzel .. Severek izliyoruz kardeş 🙂

    2 kötü sezon geçirdiler diye ne Alonso kötü pilottur . Ne de Raikkonen ! İkisi de kendini dünyaya ispatlamış pilotlar sen inanmasan ne olur

    Schumacher.. 2005'te Raikkonen&Alonso ikilisine ezildi… Ne yani Schumacher boş efsane mi ?
    Gel , Mercedes'te hiçbirşey yapamadı Schumacher… Yeteneksiz öyle mi …

    KÖTÜ ARAÇ GERÇEĞİNİ KABUL ETMEYEN TEK INSANSIN..DEVAM ET!

    Sen ne kadar itiraz etsende Alonso & Raikkonen & Hamilton ayarında bir pilot yok Gridde.. Schumacher vardı artık yok … bu 4 pilota "Fanatizm egoları altında"yeteneksiz diyebilecek adamın Alnını karışlarım ..

    Bu adamlar Kötü sezonlar geçirecek olmasa peygamberliklerini ilan ederler..

  28. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bunları konuşmak için henüz erken … Rai'nin bir dahaki sezon oturacağı koltuk LOTUS'a bağlı.. Sezonun ilerleyen yarışlarında gelişmelere ayak uyduramayıp RedBull'un gerisinde kalırlarsa Raikkonen RedBull'a gidecektir..Çünkü Kimi kazanmaktan başka birşey düşünmez. Hatırlayın 2008 Belçika'da Hamilton ile girdiği mücadelede kaza yaptıktan sonra "1.olamadıktan sonra 2. veya sonuncu olmanın benim için bir farkı yok" demişti…

    RedBull'un hem yönetici kadrosu , beyinleri , pit duvarı Lotus'a göre çok üstün . Ben Rai'yi RedBull'da görmek isterim. Aslında gönlümde hep Raikkonen&McLaren yatıyor ama…

    Sezon sonu Lotus yine 3-4. lüğe oynarsa Raikkonen RedBull'da olacaktır..

  29. Arkadaşlar niye hep kimi raikkonen in redbull a geçeceğini söylüyorlar belki massayı postalarlar yerine kimi raikkoneni alırlar ? 🙂

  30. massa üst seviye de değil. ne yapacağız? raikkonen takıma küstü ondan yenildi diyeceğiz. ham button'a yenilince hamilton'un ise kariyerinin en kötü sezonunu geçirdiğini unutacağız. kesin maks. performans göstermiştir diyeceğiz. bahane değil ama rai takıma küstüyse lewis'in özel hayatı da sorunluydu. en fazla kazaya karıştı, button'un 2011 kanada'da hamilton'a çarpıp yarışı kazanmasını da unutacağız. tüm bunlara rağmen sıralamalarda ezici bir üstünlük kurduğunu da yine belirtelim.

  31. çamur at izi kalsın değil mi? tek şampiyonluğuymuş. raikkonen'in 8 şampiyonluğu var değil mi? tam da casusluk skandalının olduğu yarış lewis'in aracı nedense yarışta 15-20 saniye pistte duruyor, ve sonra tekrar hareket ediyor. adam son 2 yarışta 4 puan alamıyor, ve şampiyonluk rai'ye dolayısıyla ferrari'ye gidiyor.

    ne kadar ilginç değil mi?

    2008 brezilya'da yağmur yağdı. lewis dahil tüm pilotlar yağmur lastiği için pite girdi. glock girmedi. girmeyince lewis'in önünde kaldı ama çok yavaş ilerliyordu. tüm pilotlara geçiliyordu. lewis de yağmur lastiğiyle kuru zemin lastiği olan glock'u geçti.

    glock çok yer vermek isteseydi diğerleri gibi yağmur lastiği için pite girerdi. hamilton'un arkasında çıkardı. şimdi senin attığın iftiraya ne oldu? yalan oldu. yine de bundan ders almayacağını da biliyorum.

  32. lewis ilk sezonunda ezici bir üstünlük kurmadı alonso'ya diyor 😀 ilk yılında F1'in en iyi pilotu olarak gösterilen adamla başa baş mücadele etti. var mı ötesi? hangi pilotun alonso'ya ''ahım şahım üstünlük'' kurabileceğini düşünüyorsun da böyle birşey yazıyorsun? alonso'ya bırak üstünlük kurmayı, yenilmeyecek pilot say 3 tane bana.

    lewis button'a yenildi tamam, 3 senelik rekabetin 1'inde yenildi. ancak tüm sezonlarda da sıralamalarda lewis ezici bir üstünlük kurdu. 3 senede 50-10 mu ne skor. ayrıca; nasıl but-ham farkı mas-rai farkından çok oluyor anlayamadım? 🙂 2008'de puan sistemi farklıydı, şimdi farklı 🙂 2008'de birinci 10 puan alıyordu, şimdi ise 25.

    yani şimdiki sistemle aralarındaki fark: mas: 240, kimi: 182 = 58 puan fark. ham-but farkı 47 idi.

    raikkonen? 2.5 sezonun 1.5'unda massa'nın gerisinde kaldı. sıralamalarda
    massa ya öndeydi ya da eşitlerdi. tüm 3 yılın sıralamalarında massa önde.

    şöyle bir mantık yürüt: kimi'nin yenildiği massa'yı alonso rahat yeniyor, hamilton ise kimi'nin yenildiği pilotu yenen adamı yeniyor. hem de ilk yılında! mavi ekran vermediysen devam edelim;

    kimi heidfield ile (tekrar ediyorum HEIDFELD ile) takım arkadaşıydı ilk yılında; yenildi. 2. yılında coulthard ile takım arkadaşıydı; yenildi. s.buemi gibi olsa, mclaren alır mıydı sen düşün. (buemi'ye hakaret etmiyorum, örnek veriyorum)

    burda aracın hızının konuyla alakası yok anladın mı? isterse mclarenda başlasın isterse zortingensporda. tecrübeli takım arkadaşı başka, hem tecrübeli hem de yetenekli takım arkadaşı başka. alonso ile mücadelesi için heh herkes tecrübeli pilotla mücadele etti dersen, olmaz. webber de tecrübeli pilot, alonso da. şimdi bu ikisiyle mücadele etmek aynı şey mi? değil.

  33. bu montoya

  34. bak montoya

  35. haklısın. 2008'de tc yasaklandığında massa'nın ilk yarıştaki hatası gibi birkaç hata dışında pilotlar kolayca uyum sağlamıştı. f1 seviyesindeki pilotların tc olmadan ciddi performans kaybı yaşayacaklarını düşünmek komik bir şey, bırak en iyi pilotları. ama schumacher'in başarısını tc'ye bağlayan bir adamla konuştuğu zaman böyle gülünç şeylere de cevap vermek durumunda kalıyor insan.

  36. sınan matias avatarı
    sınan matias

    gerçek mi bu:) hahaha

  37. yetenekli bir pilot 2 kötü sezon geçirse de yeteneklidir. kimi'nin araç kötü olduğunda %100'ünü vermemesi eleştirilebilir ama bu onun yeteneksiz olduğunu göstermez. ki 2009'da belki massa daha fazla puan toplardı ama spa'yı -ve ferrari'nin tek yarışını- kazanan yine kimi olurdu. 2008 içinse schumacher'in kimi'yle ilgili söylediklerini bul, dinle. belki o zaman ne kadar hızlı olursa olsun her pilotun zayıf bir sezon geçirebileceğini anlarsın.

    asıl seninle tartışmanın anlamı yok zira ne kadar anlatsak da iki gün sonra başka bir haberin altında kimi yakışıklılığı yüzünden bikbik dersin. neden diye sorsak cevap yok zira bir iddia ortaya atarken kendine neden sorusunu sormak alışkanlığın değil.

    okuyanlar karar versin. birisi lotus'un kimi'yi almasını onun en üst düzeydeki birkaç pilottan biri olmasına bağlıyor, diğeri karizmasına. ha karizmasının ekstra bir etkisi olmuş mudur? mümkün. ama hızlı olmayan bir pilotu sırf karizması için almış olmaları? saçmalık.

    fernando alonso: kimi bu sezon en iyi süren pilot.
    michael schumacher: kimi en üst düzeydeki birkaç pilottan biri.
    stefano domenicali: kimi gördüğüm en hızlı pilotlardan biri.
    martin brundle: kimi'nin aynı araçta michael'ı geçebileceği söylenebilir ama seneye birlikte yarışırlarsa takımı çok daha iyi tanıyan schumi'nin avantajlı olacağını düşünüyorum (2006).
    ROYALHUNT: kimi işte yakışılı filan diye.

    lksjlsdk

    bi de gerçekleri söylüyor filan demiyorlar mı şuna…

  38. sınan matias avatarı
    sınan matias

    bu arkadaşı anlamıyorum ben.bir kaç yıldır bu siteyi takip ediyorum ve geçen yıl yine bu zamanlardı bu arkadaş yine rai 'yi çekiştiriyordu hemde profil resmini kullanarak.yıldızların konumu vs bir şeyle ilgisi olabilir.neyse asıl söylemek istediğim f1 ile içli dışlı olmana rağmen raikkonen ve lewisle ilgili yorumlarında resmen çuvallıyorsun.bir kere lewis senin gördüğün kadar hızlı değil.ilk sezonunda takım arkdaşına öyle ahım şahım bir üstünlük de kurmadı.f1 e giren bir sürü pilot var ilk sezonlarında tecrübeli arkdaşlarıyla başabaş mücadele eden.hamiltonun tek farkı mclarende olmasıydı bu kadar. ikincisi raikkonen görmek istemediğinden daha hızlı.coultardı, montoyayı,ve massayı yendi.üstelik mücadele ederek.takım emriyle değil.[bkz. alf].2008 ve 2009 sezonuna gelirsek raikkonenin massaya yenildiğini kabul ediyorum ama lewisin buttona yenildiğinden daha az farkla yenildiğini kabul ederek..birde yakışıklı olduğu için f1 de raikkonen. onu atlamayalım.o konuda katılıyorum sana.

  39. halef .ve salef. bu isimler biri efsane . biri efsane olmaya aday . ikisinin ortak yanı ise alman olması

  40. bişey daha o yenildi dediğin massayı senin taptığı hamilton hala bisürü insanda soru işareti yaratan toyotayı son turda gecmesiyle yenmiştir o da tek şampiyonluğudur

  41. kusura bakma ama tc konusunda sağlam saçmalamışsın
    tc nin ilk geldiği zamanlarda ilk iki yarışa bak hataları yapan massa dır.
    rai nin ferrari ve kariyerindeki ciddi düşüş schumi idari göreve geldiğinde başladı maalesef nerdeyse takıma küstü 2009 un 2. yarısı massa gidince ve takım üstüne düşünce çok sağlam performans verdi tek başına takımı 3.cü yapıyordu
    eleştirmeni anlarım ama seninki bi tarafı eleştirirken hamilton a tapmaya giriyo birsaz hatırla hamiltonın üst seviye pilotların en yeteneksizine yenildiğini

  42. bu saat,ten sonra vettel kimseyi iplemez takım arkadaşı kim olursa olsun . takıma kim gelirse gelsin ancak vettel,e iyi ikinci pilot olur

  43. 2009 iyi olsa da farketmezmiş, araç kötüymüş. lotus yeteneğin farkındaymış. nasıl oldu da bu yetenek 2 senedir massaya yenildi. massa kıvamında ve çok daha ucuz sürüyle pilot vardı zaten.

    mantığa gel 🙂

    araç kötü olduğunda pilot yan gelip yatabilir yani, sorun yok. ben kötü de iyi de araç yapsam pilot sonuna kadar zorlamayacaksa onu kiralamam. araç kötüyse rakibin hala var, takım arkadaşın. takım arkadaşına yenilen pilot da f1'de zor yer bulur. kimi nasıl buldu? sebep yukarıda. ayrıca, 2005 nereee, 2009 nere. belki de kimi TC ile daha rahat sürüyordu? 2009'da kötüymüş araç kötüymüş, 2008 de neymiş? neyse. uzatmayacağım çünkü senle tartışmanın bir manası yok. uzattıkça uzatırsın 🙂

  44. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    hahaa varya hiç görmemiştim bunu hiç güleceğim yoktu vettel daha ozamandan yapmış yapacağını alonsoya demekki aralarındaki münasebet sebebiyle vettelden nefret ediyor tifosiler vettelden

  45. Kimi Raikkonen Formula 1'de rakip ile arkadaş olmak zordur. Ama benim F1'de güvenilir arkadaşım Sebastian Vettel açık sözlü ve dürüst bir adam 3 kez dünya şampiyonu ama halen eskisi gibi. Bu çok iyi, ve ben bunu seviyorum 2007 yılından gelen bir arkadaşlık… KISA VE NET KİMİ AÇIKLAMIŞ

  46. yine her zamanki gibi acımasız ve gerçek olarak yaklaşmışsın. fakat burda diğer insanların sana karşı çıkmasının en büyük nedeni olan gerçekliği söylemen. olay burda kopuyor zaten.

    raikkonen, massa ya iki yıl yenildi diyorsun, evet direkt sonuçlara bakarsak söylediğinde haklısın. ama burası formula 1 yarış. en minik ayrıntının bile fark yarattığı bir yer. mesela raikkonen in massa ya karşı yenilmesi istediği gibi bir aracının olmamasından vs vs kaynaklı.

    olaya senin gibi her şeyi bir kenara bırakıp bakarsak yakın zamanda massa, alonso yu sıralamalarda dört defa üst üste geçmeyi başardı.(sanırım bunu yapan ikinci pilot) ama massa bu başarıyı yakalamasına rağmen durum ortada, esamesi bile okunmayan bir pilot.

    ya da schumacher in istatistiki olarak hem de farkla en iyisi olmasına karşın neden formula 1 ile ilgilenenlerin yarısı gelmiş geçmiş en iyi pilot senna dır diyor. en başarışı sonuçlar schumi de ama neden senna. olay burda kopuyor diğeriyle aranda.

    ama söylediklerinde haksız mısın, bence değilsin.

  47. kimi'nin son 2 sezonunda massa'ya geçilmesine rağmen lotus'un onunla anlaşmasının nedeni, kimi'nin yeteneğinin farkında olmasıdır. kimi'nin 2 kötü sezonu varsa (ki 2009 iyi olsa da farketmezdi, araba kötüydü) 2 de çok iyi sezonu (2003 ve 2005) var. yakışıklılık argümanın hala havada kalıyor. senin için ortaya attığın bir şeyin bir kanıta dayanmaması sorun değil gerçi, sen kafandan uydurdun mu o şey fizik yasası kesinliğinde doğru olur sana göre.

  48. coşkun ören avatarı
    coşkun ören

    raı den bu sekılde bahsetmen cok komık raı herseyden once sogukkanlı ve montoyayı cok pıs yenmıstı vettelı de kazır bundan emın ol

  49. bazıları rai'yi tanımıyor anlaşılan. iki yıldır f1'de yarışıyor sananlar olabilir. ben redbull'a geçmesini istemem açıkçası. lotusla şampiyon olursa süper olur.

  50. yorumumu okumamışsın belli, yada okuyup bilerek saptırmaya çalışmışsın.

    kimi'nin f1'de koltuk bulması değil, kimi'nin bu kadar fanı olmasının, ve bu kadar uzun süre f1'de kalmasının sebebi yakışıklı olmasıdır dedim. hala da diyorum. şimdi verecek cevapları yok ya ısıtıp ısıtıp dediğim şeyi 10 kez tekrarlıyorlar 🙂

    kimi son yarıştığı 2 sezonda bile massa'ya yenilmesine rağmen lotus'un onunla anlaşması, bu karizması yüzündendir. belki reklam belki başka nedenler ama kimi'de tip olmasa o en top class pilotlar arasında sayılmazdı bile. hatta bir düşüncem de şu: lewis gibi sürüşü olup raikkonen gibi karizması olan biri tarihin en iyi pilotu ilan edilebilirdi bile.

    bu işlerde karizmanın önemini bilmediğin çok açık. bu konuya diğer bir örnek ron dennis'dir.

  51. Arkadaşlar durum şu. Kimi'yi aslında gridde yenemeyecek pilot yoktur. Bu adam yakışıklı olduğu için Formula 1 de koltuk bulan birisi o yüzden de yetenek falan hiç olmadığı için de herkes Kimi'yi geçebilir. Bu iş bu kadar basit.
    Aşağıda yazan adam Kimi'nin yakışıklılığı sayesinde kolay koltuk bulduğunu iddaa etmiş birisi daha neyin yorumu bu? Ayrıca Kimi eğer araç istediği gibi olursa sıralamalarda yapması gerekeni yapacaktır ve yarışta Kimi'yle başa baş yarışabilecek 3-5 pilot var gridde ama unutmayalım bu adam yakışıklı olduğu için o koltukta oturuyor…

  52. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Webber'e karşı ilişkisini,laflarını hoş buluyor musunuz?

  53. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Mevzu şudur.

    Sporcu olan kişi saygılı ve insanlara karşı örnek biri olmalı.Hareketlerin,lafların insanları etkilemeli.
    Mevzu itici olmamak.

    Hele ki F1 camiasının,F1 seyircilerinin %70'ine yakını Vettel'in kişilik özelliklerini hoş bulmuyor ve eleştiriyor ise Vettel'de problem var demektir.

    Vettel bir sporcu,önder bir insan.İnsanlara karşı örnek olmak zorundadır.Çıkıpta çocuklar gibi Şu adamla aram iyi,bu adamla aram kötü dersen insan eleştirir.Çocukluğun luzmü yok.Adam olmak zorunda.
    Çocuk değil bir şeyleri idrak etmeli.Her şey iyi pilot olmaktan ibaret değil!

  54. Heee çok biliyon sen herşeyi biliyon maşallah çakma serhan acar

  55. rai'nin ikinci dönüşünde rahatlıkla 3. olmasını kimse beklemiyordu, çünkü kimse lotus'un bu kadar iyi bir araç yapabileceğini düşünmüyordu. bu durum ise 2 pilotla alakalı. araçları aynı olacak. (umarım) yani o konuyla bu konunun tahmin edilebilirliği çok farklı. aynı mantıkla grosjean'ın da avustralya sıralamada 3. olabileceğini, macaristanda sıralamada 2. olabileceğini kimse söyleyemezdi.

    hamilton'ı gp2'de izleyenler zaten alonso'ya baya zorluk çıkaracağını biliyorlardı. hakkında netteki yorumları okuyup görebilirsin.

    rai-vet arasında ise benim emin olduğum şeylerden biri ise, ikili arasında sorun çıkmayacağıdır. montoya ne kadar uğraşsa da öyle bir sorun olmadı, 2008'de massa şampiyonaya oynadı yine sorun olmadı. yani yine sorun olmayacaktır.

  56. Raikkonen Vetteli çiğ çiğ yer.

  57. Araları iyi veya kötüyse bunuda söyleyebiliyorsa bu daha çok dürüstlük olur yada en azından utanç verici olmaz.
    Herşeyi açıkça söylemeyebilirsin,gizleyebilirsin tabi herkesin hayat görüşüne saygım var.Yüzüne falan yalandan gülersin saygım sonsuz.

  58. ulen öldüm gülmekten.ben bir alonsocu olarak alonso ile vettelin bir birlerine karşı olan açıklamalarından şundan bundan ötürü sanki hiç konuşmuyorlarmış gibi bir izlenim bırakıyorlardı bende. hakikaten bunların arasındaki samimiyet başka.hatta bütün pilotlar böyle galiba.biz işi burada kanlı bıçaklı pozisyonuna getiriyoruz.

  59. rai ile newey buluşması iyi bir sıralama ve yarış performansı getirir. (bkz:2005) Rai ferraride ve lotustaki ilk senesinde sıralamada çok ii değildi (gerçi bu sene gro yu hep geçti) ama newey gibi rainin sürüş stilini çok iyi bilen bi adamdan bahsediyoruz.
    Zamanında hamiltonında çaylak sezonda alonsoyla basabas mücadele edeceğini veya rainin 2 yıl sonraki dönüşünde 3. olacağını kimse söyleyemezdi
    Çok idddialı konusuyosun sürekli
    Rai mi kazanır vettel mi kazanır emin değilim bence de vettel ağır basar ama aralarında senin düşündüğün kadar bir fark yok rai araca iyi uyum sağlarsa vetteli yenebilecek bir pilot
    Emin olarak söyleyebileceğim tek şey rai ile vettel arasında sorun çıkacağıdır.

  60. Takım arkadaşı olacak kişi Raikkonen'de olabilir başkasıda.Vettel'e sormuşlardır oda aramızda sorun yok demiş.Hani utanç verici ve yazık olacak bir şey varsa ben göremedim açıkçası.Webber'e bir şeymi demiş veya eski takım arkadaşlarına?Adamı sevmeyebilirsiniz ama mübalağanın anlamı yok arkadaşlar.

  61. Bu çocuk ne yapıyor öyle 🙂

  62. ahahahahahahahhahaha

  63. iyi analiz tebrikler .

  64. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Çok yazık ve utanç verici bir durum var ortada.

    Şampiyon bir F1 pilotunun şu adamla aram iyi,bu adamla aram kötü gibi açıklamalar utanç verici.
    Diyecek söz bulamıyorum artık.

    Nefret ettim bu Vettel'den.

  65. rai redbull'a geçerse vettel zorlanmadan raikkoneni yener. hatta ilk sıralama sonucu farkını söylüyorum: 0.250+ saniye. sonuç farkı: 1 veya 2 sıra. araç kötü olursa sıra farkı artar. lastik koruma olmazsa sıra farkı yine artar.

    rai'nin vettel'i yiyeceğini söylemek f1'den ne kadar anlamadığının belirtisi olabilir ancak. zamanında rosberg hamilton'u yer diyenler gibi.

  66. Mustafa Sar avatarı

    RAİ %100 WET 'i yer…

  67. Kimi Redbulla geçtiği taktirde Redbull eşit davranacağındim çok eminim.Kimi ve Vettel zaten çok iyi arkadaşlar Redbull onları özgür bırakarak istediklerinin yapmalarına izin verecektir.zaten farkederseniz sürekli bir birlerine karşı ne kadar dürüst olduklarından bahsediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir