"Sıralamalar Önemini Kaybetmedi"

yazar:

kategori:

Bir zamanlar pole pozisyonundan başlamak yarış galibiyeti için en büyük gereksinim olsa da günümüzde stratejilerin çok ön plana çıkmasının ardından bu önemin azaldığı düşünülüyor. Bu yüzden takımların çoğu araçlarını sıralamalardan çok yarışa göre ayarlıyorlar.

Felipe Massa “Her zaman önde olmak iyidir. Her zaman bunun için çalışırız ancak sıralamalarda en hızlı olmak için aracı yarış için daha köyü hale getiremeyiz.”

“En önemli seansın yarış olduğunu biliyoruz. Ancak 9. sıradan başlayınca da galibiyet mücadelesinin ne kadar zor olduğunu biliyoruz.”

“Yarışa ilk 5 ya da 3 içerisinden başlarsanız her şey mümkün olur.” dedi.

Mark Webber “Sıralamalar yıllar geçtikçe önemini yitiriyor. Bir zamanlar sıralamalar her şeydi. İlk turda elde ettiğiniz sonuçlar yarış % 75 – 80 tamamlanmış oluyordu.”

“Şimdi ise daha az etkili ancak yine de trafik açısından sıralamalar hâlâ önemli.  Lastikler yüzünden çok fazla trafikte kalmak istemiyorsunuz. Lastikler çok fazla kirli havada kalmaktan hoşlanmıyorlar. Öyle olunca hızlı bozuluyorlar.”

“Öyle olunca da ilk bölüm çok kısalıyor ve diğer bölümler üzerinde yük oluşuyor. İyi pozisyonda olmak için cumartesi günü satranç oyunu oynamak gerekiyor.” dedi.

Kimi Raikkonen “Önde olursanız lastiklerinizi saklama konusunda yardım oluyor ve startta daha az sorun yaşıyorsunuz.” dedi.

Stefano Domenicali “Sıralamalar önemli çünkü önde başlarsanız lastiklerinizi en iyi şekilde koruyabilirsiniz.”

“Ancak ilk 4 yarışa bakarsak yarışta her şey mümkün.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir