Jerez'de Pedrosa Kazandı, Lorenzo Son Virajda Şok Yaşadı!

yazar:

kategori:

İspanyol sürücülerin ilk 3 sırayı kapattığı yarışta Pedrosa, 2. sırada başlamasının ardından bir süre Jorge Lorenzo’yu takip etmek zorunda kaldı. Lorenzo’yu geçmesinin ardından Pedrosa rahat bir yarış çıkardı ve kendi seyircisi önünde damalı bayrağı ilk sırada görerek bu senenin ilk galibiyetini kazandı.

Yarışa ilk sıradan başlayan ve ilk başta lider giden Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo, bir ara Repsol Honda’nın çaylak sürücüsü Marc Marquez’den gelen baskıya iyi cevap vererek yerini korudu. Ancak yarışın son bölümünde Marquez hızını arttırdı ve yarışın son virajı olan Lorenzo virajında temas yaşayarak da olsa Lorenzo’yu geçerek 2. olmayı başardı. Lorenzo yarışı 3. sırada tamamladı.

Valentino Rossi, yarışın başında üçüncülük için Marc Marquez’i geçse de daha sonra genç sürücüye geçildi ve öndeki 3 sürücünün temposuna ayak uyduramadı. Rossi yarışı 4. sırada tamamladı.

Yarışın büyük bölümünde Gresini Honda sürücüsü Alvaro Bautista ile Tech 3 Yamaha sürücüsü Cal Crutchlow arasında kıyasıya beşincilik mücadelesi yaşandı. İki sürücü bir çok kez pozisyonlarını değiştirirken sonunda gülen isim Crutchlow oldu.

Yarışın ardından MArc Marquez henüz 3 yarış geride kalmasına rağmen 61 puan ile şampiyonada ilk sıraya yükselirken Dani Pedrosa 58 puanla 2. sırada, Lorenzo ise 1 puan geride 3. sırada yer alıyor.

 

  • Poz. Sürücü Takım
    Fark
  • 1PEDROSA D.Repsol Honda TeamTur 27
  • 2MARQUEZ M.Repsol Honda Team+2.487
  • 3LORENZO J.Yamaha Factory Racing+5.089
  • 4ROSSI V.Yamaha Factory Racing+8.914
  • 5CRUTCHLOW C.Monster Yamaha Tech 3+12.663
  • 6BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+15.094
  • 7HAYDEN N.Ducati Team+25.632
  • 8DOVIZIOSO A.Ducati Team+41.881
  • 9ESPARGARO A.Power Electronics Aspar+43.812
  • 10SMITH B.Monster Yamaha Tech 3+44.461
  • 11PIRRO M.Ducati Test Team+45.974
  • 12BARBERA H.Avintia Blusens+59.859
  • 13LAVERTY M.Paul Bird Motorsport+1:09.743

 


Yorumlar

  1. Cok da abartilacak bir durum yoktu pozisyonda, hatta suc dengelemesi yaparsak Lorenzo daha cok sucludur..

  2. Ustanın izinden gidiyor

  3. stoner olsaydı bu yıl açık ara şampiyon olurdu . rossi bu işi artık bırakmalı eski rossi için yer farketmezdi 12 . 13 . 15,den gelip yarışı kazanırdı

  4. Motor sporlarının hepsi fiziksel zorlayıcılık içerir yaş en önemli faktördür.Bunu rossi de de görüyoruz schumi de de gördük bir iki seneye loeb de de göreceğiz tabi wrc de çok üst düzey pilotlar yok biraz bu da loeb in işini kolaylıştırıyor nerde colin mcrae ler ,corlos sainz ler marcus gronholm gibi efsane isimler loeb 38 yaşında o da yaş olarak kayıplarda muhakkak ancak dediğim gibi onu zorlayabilecek efsane isimler yok ama moto gp de çok daha fazla rekabet var keza f1 de de öyle bu serilerde bu kadar üst düzey pilot arasında 40 ına doğru iş yapamazsınız hele 40 ından sonra zaman zaman dahi olsa parlayabiliyorsanız bu muazzam başarı olur.

  5. Sitedeki video'yu izleyince çarpışmadan önce Marquez ön tekeri Lorenzonun ilerisinde ve Lorenzo bunu gördüğü halde çizgisine devam ediyor..Bu sebebten ceza gelmeyecektir bence..

  6. ey gidi rossi. efsane eskilerde kalmış. yaş faktörü önemli bir şeymiş demek ki.
    ayrıca marqueze kesinlikle ceza gelmesi gerek. öyle öndekinin yarışını baltalayarak geçiş mi olurmuş.

  7. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    iyi oldu Lorenzo'Ya 😀

  8. Vale antremanlarda ki kazasının ardından tekrar motorun ayarlarını tutturamadığı sabah ki warm up'da belliydi.Ama kendini toparlaması gerek..

    Pedrosa istikrarı yakalayıp bu sezonda düşüşler yaşamassa bu sene şampiyonluk şansı olabilir.

    Marquez'de yarışçı ruhu var ve umarım gelişimini sürdürür.Her ne kadar Lorenzo'yu antipatik bulsam da son virajda Marquez fazla zorladı ve Lorenzo'ya çarptı…Ceza gelir mi göreceğiz…

    Marquez gelişimini sürdürürse ileriki yıllarda bize Rossi'nin yaşattığı yarış izleme zevkini yaşatabilir…

  9. bir Motogp sever. avatarı
    bir Motogp sever.

    Marquez Marquez Marquez bu çocuk seriye heyecan getirdi
    umarım böyle devam eder
    ve son virajda yaşanan olaylar saçma nedenlerle kısıtlanmaz inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir