Lopez: "İyi Aracımız Olduğu Sürece Raikkonen Bizimle"

yazar:

kategori:

Fin pilot, bu sene sonunda serbest kalacak ve Formula 1’e güçlü dönüşü, daha en başından itibaren diğer takımların dikkatini çekmişti.

Raikkonen’in Red Bull dâhil rakip takımlarla adına geçmesine rağmen Lopez, rekabetçi formlarını korumaları halinde 2007 şampiyonunun kendileri ile kalacağını düşünüyor.

Lopez: “Kimi muhteşem birisi. Onu şu anda bulunduğu yere getirdiğimiz için minnettar. Ve biz de ona, takımı şu anki yerine getirdiği için minnettarız. Yani çol güzel bir uyum oldu”

“Dürüst olmak gerekirse inanıyorum ki -bunu öylesine söylemiyorum- Kimi performans açısından bizden istediğini alırsa, yoluna bizimle devam edecektir.”

“Bunu biliyor ve söylüyor. Şu anda bizde iken sahip olduklarını başka yerde bulamayacak; takımın mavi, kırmızı veya gümüş rengi bir araca sahip olması önemli değil. “

“Aynı zamanda burada yarışıyoruz. Bu yüzden iyi bir rekabetçi araca sahip olmasını da sağlamalıyız. Şimdi elinde bir tanesi var. Bunu ona sunabildiğimiz sürece, bizimle olacaktır.”

Raikkonen, 2012 başında F1’e dönüşünden bu yana Lotus ile 2 defa yarış kazandı ve şu anda şampiyonada Sebastian Vettel’in 10 puan gerisinde ikinci.

Lopez: “(2012 için) 11 seçeneğimiz vardı ve dışarıdan baktığınızda en net seçenek değildi. Ama bizim için gayet netti.”

“Dürüst olmak gerekirse verdiğimiz karar nedeniyle gururluyuz. Çünkü %100 kendimize güveniyorduk. Bu bir anlamda ‘Sana demiştim’ tarzı bir şey.”

“Gereken şeylere sahip olduğunu kesinlikle biliyorduk. Onunla görüştüm, konuştum ve ne duruma geleceğimi biliyordum”

“Her hafta sonu reklam çekimi yapmayacak birisi olduğunu biliyordum. İstediğimiz de bu değildi zaten. Ama kendini adamış bir yarışçı? Evet işte bu”


Yorumlar

“Lopez: "İyi Aracımız Olduğu Sürece Raikkonen Bizimle"” için 2 yanıt

  1. Raikkonen06  avatarı

    Aslında bende istemiyorum gitmesini koskoca 2 yıl geçirmiş olacak tamamiyle alışmış olacak takıma ama buda biryere kadar Kimi'de artık daha hızlı bir araca ihtiyaç duyacaktır elbet yetenekde bi yere kadar RBR'nin hız problemi yok newey sayesinde her yarış hızlılar birde Kimi gibi gerçek bir yetenek abidesi geldiğinde o araca yetişebilecek araç tanımıyorum süper olur ama tabiki Kimi'nin kararı sanırım Lotus'ta yavaştan kaybetme korkusu başlamış :))

  2. Raikkonen geldiğinden beri her yarış maksimum sonuçları cıkarıyor zorluyor zorluyor zorluyor ama bu ne kadar devam edebilir ? Lotus bana kalırsa Raikkonene çok hızlı bir araç vermedi.O kendi yetenekleriyle ve azimli bir şekilde lastik koruyarak çok iyi işler yaptı.Lotus ön grupta olabilir ama hala Raikkonenin istediği kadar hızlı değil.Bu yüzden Raikkonen bi süre sonra yorulacaktır ve artık daha iyi bir araçla kendisini görmek istiycektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir