"James Allison Lotus'tan Ayrılıyor"

yazar:

kategori:

Formula 1’in en çok konuşulan mühendislerinden olan Allison’un Lotus’un başarılarında büyük paya sahip olduğu biliniyor.

Mclaren’den Paddy Lowe’ün İngiliz takımından ayrılmasının ardından Allison’un adı Mclaren ile anılmıştı. Son çıkan haberler, Allison’un Lotus’u takımdan ayrılacağı yönünde bildirdiği şeklinde.

Lotus’ta Allison’un yerine Nick Chester gelecek. Allison’un nereye gideceği bilinmese de Mclaren, Ferrari ya da Mercedes’in adı anılıyor.

Mclaren daha önce bu iddiaları yalanladı, Mercedes’te ise oldukça fazla sayıda üst düzey yönetici bulunuyor. Bu durumda Ferrari Allison’u kapmış olabilir. Allison’un yeni anlaşmasında, yeni takımı tarafından duyurulana kadar bunu bildirmeyeceği yönünde maddeyi kabul ettiğine inanılıyor.

Lotus takımının sahibi Gerard Lopez, Allison’un ayrılmasının takımı olumsuz etkileyeceğini kabul etmişti.

Lopez “Dürüst olmak gerekirse büyük sürpriz olmazsa bu seneyi ilk 3’te tamamlamayı hedefliyoruz. İnsanlar bunu söylediğimde şaka yaptığımı ya da abarttığımı düşündüler ancak bu takım bunu başarabilir.” dedi.


Yorumlar

  1. bu adamı kaybetmek takıma zarar sağlar……………………………………………Şalu

  2. Nayir Nolamaz, bu Rai icin cok kotu bir haber, Gecen seneden beri soyluyorum Allison ikinci Newey vakasidir, bu kadar kisitli butceyle cok iyi araclara imza atti, %99 Mclaren de bence..

  3. Ne demek rica ederim. Kesinlikle öyle yabana atılacak biri değil bakalım sezon içerisinde neler yapacaklar bir bütün olarak. Eric de sizin gibi söylemiş yokluğunu hissettirmeyecek biri demiş. James dediğim gibi harika bir kişi ama bu takımda olduğu yıllar da 2012 sezonunda iyi bir iş çıkardı bu sezon içersin'de de iyi işler yapmaya devam ediyordu ama tek başına mı kesinlikle hayır. Takımın Rüzgar tünelinde ki attığı adımları bilmeyen yoktur. Mclaren teknolojisi ile Simülasyon binası tam yapıldı modern. Bunların yanı sıra Pakete en büyük uyumu sağlayan Kimi gibi bir pilota sahipler.

    Elbette James'in ayrılması takımı etkiler Mclareni Lowe'nin ayrılığı etkilediği gibi ama Lotusta durum tamamen farklı yönleri ve nerede nasıl gelişim sağlayacaklarını biliyorlar.

    Baş tasarımcı: Martin Tolliday, Aerodinami Başkanı: Dirk De Beer Halen bu takımdalar. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yo diye düşünüyorum.

  4. Raikkonen06  avatarı

    umudumuzu kaybetmek yok gençler.

  5. Aktardığın bilgiler için teşekkürler.O zaman bu Nick'de yabana atılcak biri değil.Allisonun yokluğunu hissedirmeye bilir.Aracı tasarlarken onunda bu işin içinde olması bana kalırsa Jamesi aratmıyabilir belki Jamesten daha başarılı olacaktır 🙂

  6. 12 senedir Enstone'de görev yapmakta. Mühendislik görevinde yer almaktaymış takımın bu sene ki ve önümüzde ki senenin arabasında doğrudan sorumlu olan kişi. Araştırdığım kadarıyla gündemde olmayan ama Enstone'de bulunan arka planda ki kilit isimlerden biri.

  7. Bakalım büyük isimler hepside.

  8. Nick Chester kimdir arkadaşlar googleden araştırdım ama google bile bulamadı adamı.daha önce nerde çalısıyordu kariyeri nedir ?

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ben en çok Geof Willis'i merak ediyorum 2014 aracında o ve ekibi çalışıyor bakalım Newey ve rory bryne karşı ne yapacak 🙂

  10. James harika bir tasarımcı Lotus Renault adına üzücü bir haber ama yerine gelende boş birisi değil. James son 2 yıldır arabada tamamen sorumluluğu üstlendi. Yaptıkları için teşekkürler şimdi 6 ay yatacak bir ekipte çalışamayacak. 2014 için Mclaren ve Lotus şimdiden kaybetti. Rbr sağlam bir ekiple çalışmalarını devam ettiriyor Newey gibi bir dahi ile Ferrari ise Rory Byrne ile bu iki isime karşı diğerleri tam olarak ne yapacak görelim.

  11. Bu adam Lotus için bu kadar önemlimiydi yahu? Öyle ise onu alacak takım çok şanslı demektir. McLaren her işini gizliden gizliye yürütür. Ben McLaren'a geçmesini bekliyorum. Lowe'den gidişinden sonra en çok ihtiyacı olan takım McLaren çünkü.

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    İyi adamdı kendisi Lotus'ta bi tek onu seviyordum (Kimi dışında) bence force india williams sauber 3 lüsünden birine gidecek

  13. McLaren bu adamı kesinlikle kaçırmamalı…

  14. ScarbsF1: So James Allison is leaving Lotus, but I hear he isn't going to Mac, Red Bull or Mercedes. Plus Ferrari have denied he's joining them

    James Allison Lotus'dan ayrılıyor, fakat Mclaren, Red Bull veya Mercedes'e gitmeyeceğini duydum. Ek olarak Ferrari de onlara katılacağını reddetti.

  15. Bu haberden sonra Raikkonen Redbullda diye bir haber bekliyoruz artık.Lotus oyun dışı

  16. kimi doğru redbulla koçum 🙂

  17. Evet geçmiş olsun Kimici arkadaşlarım bu sezonda böylece biter.Araca getirilcek güncellemerin bu adamla birlikte ucup gider.

  18. Allison&McLaren birlikteliği gerçekleşecek sanırım.McLaren çok akıllı davrandı bu hamle ile.

  19. Bu haberde zaten ayrılabileceği söylenmişti. Demek ki F1'de bir söylenti çıktığı zaman dikkate almak gerekiyor, ateş olmayan yerden duman çıkmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir