Alonso: "İspanya'da İlk Defa Saldırı Modunda Olacağız"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü şimdiye kadar kendi evi İspanya’da sadece bir defa, 2006 senesinde Renault ile kazandı. Ferrari ile geçirdiği 3 yarışta Alonso nispeten daha az rekabetçi bir araca sahipti.

Alonso “Belki ilk defa rekabetçi bir araçla geliyoruz ancak bu her şeyi iyi yapmasak bile üst sıra mücadelesi verebileceğimiz anlamına gelmiyor.”

“İlk 4 yarışta rekabetçiydik. Yarışlarda sorunlar olmasaydı üst sıralar için mücadele edebilirdik. Burada sorunsuz temiz bir yarış geçirmeyi hedefliyoruz. Öyle olunca galibiyt mücadelesinde olursak bu hoş olur.”

“Galibiyet mücadelesi mümkün olmazsa o zaman mümkün olduğu kadar üst sıraları kazanmaya çalışacağız.”

“Ferrari’de geçirdiğim 3 sene içerisinde ilk defa defansif düşünmeden olumlu bir düşünceyle hafta sonuna yaklaşıyoruz.” dedi.

Alonso, son yarışların sorunlu geçmesine rağmen Ferrari’nin rekabetçiliği sayesinde iyimser olduğunu söyledi.

Alonso “Geçen sene zirvedeki takımların 1 – 1.5 sn gerisindeydik ve Malezya yarışını şans eseri kazandık. Bu sene sorunsuz iki yarış geçirdik. Avustralya’da ikinci olurken Çin’de kazandık.”

“Bu sene çok farklı hislere ve pakete sahibim. Öyle olunca şampiyonluğu kazanma konusunda iyi hislere sahip oluyoruz.”

“Şu anda puan olarak biraz gerideyiz ancak şampiyona uzun.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Little Bambi avatarı

    Geçen sene Ferrari uçan kaçan bir araçla yarışmadı burda abartmayın. Hamilton ceza almasa muhtemelen açık ara kazanacaktı. Williams'a bile direnemedi yarışın son bölümünde. Hatta Raikkonen'e turlar yetmemişti. Yoksa 2. lik bile yalan oluyordu.

  2. Geçen sene Ferrari burada berbat haldeydi unutmuşum Alonso'nun hatırlattığı iyi oldu.

  3. Biri geçen sene alonso ya mercedes de yarısmadığını hatırlatsın:))

  4. Bu pilotlara hiç ihtiyaç olmayacak ilerde..
    Mühendisler oturdukları yerden kontrol edecekler araçları..Pilotların ve pit ekibinin hataları ile uğraşmayacaklar..Araç iyiyse kazanacak değilse kaybedecek :))))

  5. "Savunma" modundayken bu kadar hata yapıyorsanız,saldırı modundayken tamamladığımız her tura dua etmemiz gerekecek sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir