Raikkonen: "Şampiyonluk Mücadelesi Vermeyeceğimizi Söylemek Aptallık Olur"

yazar:

kategori:

Fin pilot, sezonun ilk 4 yarışının ardından lider Sebastian Vettel’in ardından ikinci sırada ve aracı, bu sezon unvan mücadelesi verebileceğini ortaya koydu.

Hâlâ Red Bull’un en hızlı olarak gösterilmesine rağmen Raikkonen, Lotus’un mutlu sonra ulaşmaması için bir neden olmadığını düşünüyor.

Raikkonen: “Şampiyonluk mücadelesi vermeyeceğimizi söylemek aptallık olur”

“Burada olmamızın tek nedeni, yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak. Açıkçası bunun için mücadele etmek istiyoruz ama bir iki tane kötü yarışın ardından mücadelesinin tamamen dışında kalabilirsiniz.”

“Her hafta sonundan azamiyi elde etmeye çalışacağız”

Lotus pilotu, sıralamada istedikleri sonuçları alamamalarına rağmen paketlerinde endişe ettikleri bir mesele olmadığını, sadece her alanda gelişmeye çalıştıklarını ifade etti.

Raikkonen: “Her şeyi geliştirmeye çalışıyoruz. Aracı geliştirirsek, sıralamada da otomatikman gelişeceğiz. Birlikte gerçekleşecek.”

“Bir anda sizi sıralamada daha hızlı hale getirecek bir şey yok. Aracı daha hızlı hale getirirsek, tempomuz da her şartta gelişir.”

“Her zaman daha iyiyi yapmak istersiniz. Dikkat etmemiz gereken hâlâ bazı şeyler var ve özellikle Malezya’da (yağmurda) daha iyi olabilecek bazı meselelerimiz olmuştu.”

“Şu anda kendimizi çok iyi bir konuma getirmiş durumdayız. Bakalım devam edip gelişebilecek miyiz?”


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Öncedende söylediğim gibi birinin gitmesi birşey değiştirmeyecek yerini elbet doldururuz o yüzden umudumuzu kaybetmek yok gelişmeye devam yarışlar,podyumlar kazanmaya devam etmeliyiz ben adamıma güveniyorum bu yıl gerçekten hırslı ve şampiyonluğun kokusunu aldı ve bu yüzden kovalıyor inşallah şampiyon oluruz KİMİ.

  2. lotusta hala bişeyler eksik. yani hani güzel bir yemek yaparsınız ama o yemekte olması gereken bir baharat eksiktir yemek güzel olsa da sizi pek memnun etmez. bunun gibi bişey :)) umarım gelişebilirler.

  3. Şampiyonluk mümkün. Bunun aksini iddaa eden herkes kendini kandırmakla meşgul. Araç hızlı. En hızlı olmasa bile hızlı. Sezonun genelini hızlı olarak götüren aracın sezon sonundaki en hızlı araç olmadan şampiyon olduğunu 2005-2006-2012 yıllarında açıkça gördük. Hatta sezon başında çok ezici başlamış olsa bile 2009'u bu kategoride sayabiliriz. Sezon boyunca podyum mücadelesi verirsek ve araya bir kaç tane de 1.lik katmayı başarırsak son yarışa kadar şampiyonluk kovalayabileceğiz. Bunu daha önce de gördük ama sezon içi gelişimde bu yarıştan başlayarak hemen her yarış bir kaç küçük parça ile hızımıza hız katmalıyız. Çok değil tur her yarış 0.1 saniye kazanmak bile şu anki Lotus aracının şampiyon olmasını sağlar. Pilot olarak Kimi bu sezon bence harika gidiyor. Lastiklerin gerekliliklerini çok iyi yerine getiriyor. Daha önce de söyledim aracın katkısı çok olmakla birlikte Kimi şu an gridde en iyi lastik koruyan pilot ve bu peynir kıvamındaki lastiklerin olduğu sezonda Kimi'ye çok büyük avantaj sağlıyor.

  4. Raikkonen belliki bergerin dediklerini umursamamazlık yapmamış.Bu sezon gerçekten sampiyon olmak çok istiyor ve çok hırslı.Lotusun tek yapması gereken sadece aracı çok ufakta olsa hızlandırmak bu adamın beklediği tek şey bu.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen, Gerhard Berger'e cevap vermiş.
    Konuşmak için erken ama Redbull milletin ağzına sakız oldu bir kere.Newey varken diğerlerine pek şans tanıyan yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir